• 9.373.642 stemmen

The Midnight Meat Train (2008)

Thriller / Horror | 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot The Midnight Meat Train

"The most terrifying ride you'll ever take"

Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.

avatar van gotti

Behoorlijk gestoord, een enorm enge Vinnie Jones met opplak wenkbrauwen, bevreemdende sfeer, plotselinge rare genrewisselingen en een flauwig, maar toch wel passend slotstuk; aldus MMT in enkele kernwoorden.

avatar van Zinema

Dit op Clive Barker's verhaal gebaseerde horrorfilmpje kent een ijzersterke en spannende eerste helft. Alles is in orde, inclusief mooi camerawerk en een prima score. Helaas geldt dit niet voor de tweede helft en veranderd de film in een clichematige en vooral slappe hap. De creativiteit aan het begin is dan volledig zoek en het einde is ronduit beledigend, evenals een handjevol onwaarschijnlijkheden. Misschien duldde Barker alleen een letterlijke verfilming o.i.d. van zijn waarschijnlijk niet al te briljante story. Misschien kreeg Kitamura te maken met de soms verschrikkelijke Hollywoodwetten. Wat het ook moge zijn, het is doodzonde, want hier had veel meer in gezeten. Redelijk.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Op zich een aardige film. Niet extreem eng, af en toe spannend. Moorden zijn redelijk bruut maar niet schokkend. Ook niet lachwekkend zoals soms in films. Verhaal begint leuk. Fotograaf komt toevallig moordenaar op het spoor. Leuk uitgangspunt.

Ik heb mij dan ook prima vermaakt met als hoogtepunt het eindgevecht tussen de "butcher" en de fotograaf. Erg cool hoe de camera om de metro heen draait, ziet er gaaf uit en klinkt ook goed.

Alleen dan het eind. Dat valt nogal tegen: *** Pas op Spoiler! *** Er komt ineens een of ander vaag verhaal tevoorschijn waarom die "butcher" en conducteur dan al die mensen vermoorden. Zij doen dat om die die zombies/monsters te voeden. Beetje raar en het wordt verder niet uitgelegd. Komt erg lui over, ff snel een eind er aan breien met een of andere vage verklaring. En uiteindelijk heeft die conducteur ineens de fotograaf in zijn macht.

Al met al een vaag einde dat het idee geeft dat de schrijver geen goede reden kon bedenken voor de moorden. De verklaring wordt op het eind ook in drie seconden verteld en ook niet verder uitgelegd.

Een film die vermaakt maar niet bijster bijzonder is. Het had een hoger cijfer kunnen zijn maar het afgeraffelde einde steekt daar een stokje voor. een 6 (oftewel 3 sterren)

avatar van Macmanus

Macmanus

Kitamura doet het leuk.

Na Versus is het een beetje op en neer met Kitamura gegaan, altijd vermakelijk. Maar zelden echt top. Nu is dan in Hollywood beland en gaat die ook weer terug naar het genre dat zijn eerste "echte" film ook had. Horror. Alleen dan zonder de humor.

En vooral bij de kills komt zijn vorm soms weer terug op het oude niveau, vooral in het begin zitten een paar erg leuke. Denk dat mensen als Halcyon die nogal tegen CGI zijn hier beter uit de buurt van kunnen blijven. Want je ziet het wel, ik stoorde me er weer totaal niet aan, echt een meesterlijk POV shot. Dat camerawerk zat op wel meer plekken snor ook leuk dat top shot dat van kamer naar kamer gaat. En het shot dat om de metro gaat. Allemaal erg leuk en dat maakt vooral van deze film wat het boven de massa uit doet komen.

Verhaal is net iets te dun om de volle speelduur leuk te blijven en ik had de muziek iets cooler gewild, kwam wat zacht in. Maar al met al niet onverdienstelijk.

Goede 3.5 sterren, Zou zo graag Versus 2 gemaakt zien worden!

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Erg onderhoudend filmpje met een heel sterk eerste uur. Niet dat het slot onbevredigend werkt, maar tegen het einde aan ging m'n aandacht toch (een beetje) verslappen.

Overigens vond ik de acteerprestaties best genietbaar en zeker van Leslie Bibb, die me geweldig meeviel. Vinnie Jones deed het ook aardig, hoewel je 'm toch nooit 100% serieus kunt nemen.

Geen wereldschokkende cinema, maar 'n onverwacht (ik had hier nog nooit van gehoord) boeiende horrorprent.

avatar van Halcyon

Halcyon

Halcyon schreef:
Denk dat ik deze dan maar gewoon ga laten passeren.

Ben blij dat ik de film dan toch heb gezien, want het werd alsnog een meevaller.

Om te beginnen toch even benadrukken dat ik een groot fan ben van Barkers kortverhaal; erg origineel, rauw en compromisloos. Dat straalt gelukkig ook door in de film, aangezien het oorspronkelijke verhaal quasi intact is gebleven. Wel zijn er enkele aanvullende sequenties toegevoegd om de speelduur wat uit te smeren, maar dat mag. Zo is bijvoorbeeld de uitdieping van Leons karakter en zijn obsessie voor fotografie een welgekomen invalshoek die de film van genoeg inhoud voorziet. Al had ik eerlijk gezegd veel liever een kortfilm gezien die zich beperkt tot het letterlijk verfilmen van Barkers sappige horrorpoëzie, zonder extra verhaallijntjes of subplotjes.

Uiteindelijk doen al die toegevoegde elementen geen afbreuk aan de kern van het verhaal: Ondergronds heerst een ras van monsters dat aan de top van de voedselpiramide staat en van vers mensenvlees leeft. Dat vlees wordt door een zwijgzame maar toegewijde slachter aangeleverd. Per metro, want alleen op die manier kan het duistere terrein van de monsters bereikt worden. De laatste metro van de dag neemt na de laatste halte een zijspoor; voor wie op dat moment nog aanwezig is in het toestel nadert een wereld van pijn. Deze clou wordt gelukkig pas in de slotscènes vrijgegeven en deed, wanneer ik in de bioscoop zat althans, meerdere mensen fronsen en vreemd opkijken. Enkele andere mensen waren tijdens de grafische scènes al verweesd de zaal uitgewandeld. Ik kon alleen maar glimlachen en genieten van Barkers surrealistische visie op horror.

Vinnie Jones als slachter overtuigt 100%, zijn grove wenkbrauwen en synthetische blik zijn hierin cruciaal. Voor liefhebbers van geinige moordwapens in horrorfilms is de robuuste hamer uit glanzend metaal waarmee Vinnie zijn slachtoffers tot slachtafval reduceert trouwens een lust voor het oog. Het moordwapen in kwestie levert ook enkele aardige splattermomenten op, al overheerst een gevoel van plaatsvervangende schaamte bij het gebruik van schabouwelijk slechte CGI. Waarom...!? Maar gelukkig gaat het om functionele splatter die in de eerste plaats toch het narratieve aspect ondersteunt (in plaats van gore om de gore) en daarom ook makkelijker te aanvaarden is.

Duim omhoog ook voor de passende beeldregie. Cameravoering is knap en ook de shots in de ondergrondse wereld dragen een zekere vuiligheid in zich die de sfeer van de film ten goede komt. De voornaamste locaties, de treinstellen, worden op de juiste manier aangekleed en dikken dat grauwe, kille gevoel aan dat je verwacht van dit soort setting. Het boeiende scenario en de sfeervolle cinematografie slagen er verder in om de brakke CGI en sommige overdreven uitgevoerde vechtscènes te camoufleren waardoor m'n vrees dat The Midnight Meat Train een teleurstelling zou worden volledig ongegrond bleek.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Goldenskull twijfelt.

Éen ding weet ik wel: de film doet de naam thriller eer aan en heil to Vinnie Jones. Ook al begon ik na een tijdje al te twijfelen of ik op het eind niet weer met een dubbel gevoel zou zitten vanwege complotten en dat soort grappen.
Dat viel op zich nog redelijk mee, al had die onderwereld van mij niet zo nodig gehoeven en dan met name die monsters, dat maakt het meteen zoveel afstandelijker.

Bob Gray schreef:
Het had een heel aardige film kunnen wezen al was dat achterlijke verhaaltje er niet bij verzonnen maar gewoon simpel een killer in de metro.

En hier ben ik het dus ook wel een beetje mee eens, ik vond het eerste deel ook het beste. Het meest jammerlijke vond ik toch wel die agente.. die had echt weggelaten moeten worden

Ik kan alleen wel honderd nog slechtere of meer cliché einden verzinnen, dus ik ben toch redelijk tevreden. Film verdient ook wel een kleine vier, hoewel ik daar binnenkort waarschijnlijk op terug kom.

Behoorlijk matige film die waarschijnlijk alleen gewaardeerd wordt omdat ie wat grover is dan vergelijkbare B-films.
Dan is dan ook het enige pluspunt.

Special effects, acteerwerk en (vooral) regie en scenario zijn een drama. Zowel qua uitwerking dingen als toevallig net die ring zien, aan zo'n vleeshaak gaan hangen op precies het goede moment en dat soort zever als qua plotopbouw, vanuit het niets wil ie opeens harde sex en vlees eten enzo .
Erg zielig allemaal.

Alleen die hakscenes zijn wel tof.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Nu dan eindelijk in zijn geheel gezien.

Zeer sterke film die mij verrast heeft in het neerzetten van een constante sterke sfeer. Ik had een recht toe recht aan slasherfilm verwacht maar wie Clive Barker een beetje kent houdt de optie tot een bovennatuurlijke verhaallijn wel open, en daar was ik uiteindelijk zeer blij om. Geweldig de link met de aliens en Kitamura heeft er goed aan gedaan hiernaar te hinten, hier en daar een alien vluchtig in beeld te tonen, maar het verder op afstand te houden. Vond ik zeer sfeerversterkend.

Audiovisueel is Midnight Meat Train sterk in beeld gebracht. De CGI is zo af en toe wat te sterk aanwezig maar het dient wel tot het verbeelden van zeer originele moordpartijen. Geen overdadig gebruik gelukkig en de rest is gore waar de liefhebber van smult. Het woord 'Meat' in de titel staat daar niet zomaar want zelden heb ik het menselijk lichaam zo erg teruggebracht zien worden tot een homp vlees. Zo werd zelfs ik, die al wat gewend is, nog eens getrakteerd op flink gore imagery.

Kitamura is één van de weinigen bij wie het lijkt dat de oversteek niet ten koste is gegaan van kwaliteit. Hopen dat hij dit niveau volhoudt. De Splat Pack heeft er wat mij betreft een nieuwe naam bij.

avatar van FillumGek

FillumGek

Clive Barker. Dan denk ik meteen aan het meesterlijke Hellraiser. Het bovennatuurlijke, creatures, smerigheid. Met die gedachte ging ik dan ook de film in...

Een verlaten metro is in elk geval een ideale locatie om een spannende sfeer te creëren, en dat is gelukt. De herrie van de rails, de grijze omgevingen, het flikkerende licht en Jones die in z'n eentje op een stoeltje zit en de boel in de smiezen houdt. De sfeer grijpt je bij je strot.

Vinnie Jones steelt de show als moordenaar. Kon ook al niet meer misgaan; voor een bloeddorstige Jones ga je al snel een blokje om. Hij weet de killer overtuigend neer te zetten. De andere rollen zijn ook goed gedaan, maar van minder belang naar mijn mening. Doel nummer één in deze film is het neerzetten van een overtuigende moordenaar en dat is geslaagd.

Zoals we van Barker gewend zijn is de smerigheid ook hier weer goed. Afgehakte ledematen, vliegende hoofden en vleeshaken die in hompen vlees klieven. Het is smullen voor de liefhebber van pure smeerlapperij. De special effects zijn ook van een goed niveau.

Voor wie Barker kent is het einde niet verrassend, maar voor de gematigd fan zoals ik wel bevredigend. Toch mocht de film in zijn geheel een beetje bovennatuurlijker, zoals de Cenobites in Hellraiser bijvoorbeeld. De moordenaar was te menselijk. De film is goed, maar laat geen memorabele indruk achter zoals Hellraiser dat wel deed.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Was erg benieuwt naar deze film aangezien ik hier en daar gelezen heb dat deze extreem geweldadig was en toen ik toevallig op de Kijkwijzer site kwam dat er zelfs een persbericht stond dat A-film kijkwijzer heeft aangeraden deze film een uitzonderlijke leeftijdskeuring van 18 jaar en ouder te geven. Daar ben ik dan toch best wel nieuwschierig naar geworden. Maar toen ik hem had gezien dacht ik toch wel zoiets van: Dat hadden ze dan toch ook bij de Saw delen kunnen zeggen want ik vond deze toch wel even ziek.

De film heb ik gisternacht gezien. Maar het was inderdaad wel een erg zieke en donkere film omgeven in een misselijkmakende rauwe sfeer. Die Vinnie Jones als die massamoordenaar had gewoon een zeer goede uitstraling voor. Daarnaast vond ik Cooper ook erg goed als groentje. De film bevat trouwens ook opvallend veel computeranimaties: bv van de metro die door de tunnels rijd. De moorden zijn ook erg ziek en smerig en ook heerlijk overdreven. Oa die met dat een man met die hamer op zijn achterhoofd word geramt en zijn oogballen eruit ploepen. En zijn vriendin er ook nog door uitglijd, Of die mensen met een haak achter hun achillispezen die aan het planfond van de metro hangen of die Jones die bij die vrouw in een keer die kop eraf slaat met zijn hamer.. De moorden en de bloederige dingen waren iig wel lekker over de top. Ook begint Midnight Meettrain zo dat je denkt dat het eerst gewoon een gewone psychothriller is dat eigenlijk ook wel net zo goed realiteit kan zijn. Maar je zal er wel anders tegen opkijken als je het einde ziet. Het begint dan wel zoals gezegt als een mogelijke realistische film (alhoewel sommige moorden er wel onrealistisch uitzagen) tot dat de metro in een een of andere grot terecht komt en dan worden er ook nog vleesetende monsters/mutanten uit de kast getrokken (die kwamen we wel misschien tegen in die nachtmerie van Leon maar het schijnt dan nog werkelijkheid te zijn ook. Ook komen we erachter dat die psycho eigenlijk eerst een gewone slager was en door die ene machinist door een magissche kracht ofzoiets tot een psycho is gemaakt. Dat merk je ook bij Leon dan. Nouja, meer ga ik niet verklappen. Maar inderdaad krijg je van het einde wel een rare nasmaak.

Maar voor de rest wel weer een heerlijke over de toppe/misselijke/bizare/schokkende film waar de Saw liefhebbers hun mosterd wel vandaan kunnen halen.

avatar van Metalfist

Metalfist

Life is like a box of chocolates!

Grappige verwijzing naar Forrest Gump en dat is dan ook maar één van de weinige puntjes waar de film goed is. Oké, de special effects zijn mooi, Vinnie Jones is awesome (ook de rest van de cast is zeker niet slecht ) en de coole locatie van de metro als werkplaats van een psychopaat is ook wel redelijk beangstigend.

Maar de film struikelt over het verhaal en dan doel ik zeker op het einde. Ik heb het kortverhaal niet gelezen maar what the fuck was de bedoeling van die zuignappen op Jones zijn borstkas? Ook weet je totaal niet wat die monsters op het einde zijn. Doet toch allemaal afbreuk aan de film want ik haat het eigenlijk echt als je constant watertand naar wat ze nu uit hun mouw gaan schudden om het allemaal te verklaren en dan krijg je van die halfbakken rommel. Voor de Clive Barker fans zal dit allemaal wel normaal zijn maar ik vond het echt slecht.

Neen, MMT sloeg toch tegen voor mij

avatar van Rudeo

Rudeo

Om te beginnen, het verhaal. Moet zeggen dat het een films is die cliche oogt maar toch net alles even wat anders doet zodat je toch wel respect krijgt voor de film. En dat is goed, alleen blijft op het einde toch weer veel onbekend over het verhaal en dat vind ik dan weer jammer. Maar mischien is dit de stijl van de schrijver en wou de regisseur zich daar aanhouden.

De sfeer van de film is erg goed en dit word ook erg versterkt door de prachtige shots, dit ook vaak op de manier va neen reflectie in een spiegel of een plas bloed.

De acteurs spelen ook erg goed, naar mijn idee vooral Vinny Jones die echt angstaanjagend over komt.

avatar van Elineloves

Elineloves

Het begin vond ik absoluut oké, maar toen de film tegen het einde aanliep vond ik het jammer.. Vond het erg onrealistisch, had graag gezien dat het wat minder bovennatuurlijk was, maargoed.. verder een goeie film om een keer gezien te hebben..

En wát een engerd, die Vinnie Jones!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik las dit verhaal jaren geleden in Barkers "Book of Blood", en was benieuwd wat het zou geven op een scherm. MMT is 'the stuff nightmares are made of". Onsamenhangend, bizar en surrealistisch. Daarom storen de onlogische elementen ook niet. Bekijk het als een nachtmerrie op klaarlichte dag en het werkt wel.

Op dat vlak scoort MMT ook hoger bij mij dan films als "Saw" en "Hostel", die de mogelijkheid openlaten dat deze wreedheden kunnen, en die ook enkel en alleen bekeken worden omwille van het shock-effect. Hier heb je dat niet. Er is meer dan dat, want de film vond ik erg spannend op het einde. Het is al lang geleden dat ik dit nog gezien heb : een spannende horrorfilm. Ik denk dat Barker terecht trots mag zijn op die verfilming.

De intensiteit van de spanning kon mijn inziens nog wat meer aanwezig zijn. Enkel in die laatste 15 minuten is het op de nagels bijten. Toch een stijlvolle horror. 3,5*

avatar van timbo_

timbo_

Vermakelijk tussendoortje dat zijn grootse waarschuwingen nergens waarmaakt. Jones heeft een echte karakterkop en dat doet het altijd goed in een slasher dus ook hier. Verder wat saaiige subplot met de vriendin en zij zorgde dan ook voor de gebruikelijke horror irritatie momenten.

De moorden zelf zagen er wel bijzonder goed uit en in tegenstelling tot sommigen vond ik de CGI en de vertragingen hier wel bijzonder goed werken. De uiteindelijke ontknoping vond ik dan wel weer wat minder. Op zich niet slecht op zich maar wel matig uitgewerkt.

Uiteindelijk een film van uitersten met enkele grote pluspunten en enkele flinke tekortkomingen. Toch uitstekend vermaakt en daarom een ruime voldoende.

avatar van P8rb

P8rb

The Midnight Meat Train is zonder twijfel een erg vermakelijke horrorfilm. Allereerst de creepy Vinnie Jones die perfect de rol vervuld. De shots in de metro zijn erg mooi en erg cool en de gore is leuk in beeld gebracht.

Voor de rest heerst er een lekker donker sfeertje over de film en kent de film zo zijn spannende momenten. Het einde was te verwachten maar wel geslaagd. Net geen 4 sterren voor deze.

avatar van Sentare

Sentare

Afgelopen zaterdag heb ik 4 "horrorfilms gekeken waarvan dit de laatste was. Begonnen met de eerste om middernacht en deze was rond 6 uur 's ochtends afgelopen. Dit was veruit de beste van de 4. Dat ik niet ben ingedut zegt genoeg

Het liefdesverhaal had niet echt gehoeven voor mij maar het einde maakte een boel goed, waardoor het ook een begrijpbaar verhaal werd.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Zo, dit was me even een behoorlijke meevaller. Niet veel verwacht, niet echt al te beste dingen gehoord, maar toch wel erg benieuwd naar deze film. Ik kon het niet laten om 'm op te zetten vanavond en wat bleek: Midnight Meat Train was eigenlijk best wel een cool filmpje.

Als eerste mijn petje af voor Vinnie Jones, die echt een vreselijk gaaf, creepy personage neerzet. Bradley Cooper vind ik ook wel een goed acteur, deed het prima en Leslie Bibb deed het aardig. Beetje wisselvallig, want ik vond haar emoties niet altijd even overtuigend of goed overkomen. Sterkste punt van de film is de geweldige, enge, donkere sfeer, vooral in de metro zelf. Daarnaast bevat de film een paar heerlijk spannende scénes en leuke schrikmomenten.

Het einde was verassend en vond ik een beetje minder, maar opzich ook wel aardig gevonden. Het einde is gewoon weer het begin, leuk eindshot ook. Daarnaast valt er zelfs nog wat te lachen - Life is like a box of chocolates, man - en weet de muziek de scénes prima te ondersteuen. Tsjah, ik vond het allemaal wel aardig eigenlijk. Voldoende dus.

avatar van Koert

Koert

Vinnie Jones was allereerst heel erg stoer. Hij alleen al maakt de film een genot om naar te kijken. New York brengt de juiste grimmige sfeer, de metro zorgt voor spannende scènes. Ik vond het verhaal eerlijk gezegd wel boeiend en het einde vond ik helemaal niet storend. Goeie gore ook. Hier en daar echter voorspelbaar en wel erg slap geacteerd.

avatar van fozzie40

fozzie40

Heb samen met m'n vrouw deze film bekeken en wat ons allebei opviel:

Alles zit onder het bloed,behalve de kleding van de "slager" zelf.

Hoe kan dat dan?

Dat maakt het helaas allemaal een beetje onrealistisch,want wat voor de rest best een aardige slasher is,verpest sommige details het eigenlijk

De enigste reden,die wij konden bedenken was,dat hij misschien bloedwerende kleding aan heeft?

2 * van ons

avatar van s0062423

s0062423

MMT is een doelgerichte horrorprent, die naar het einde toe steeds meer mokerslagen uitdeelt.

Waar het verhaaltje aanvankelijk redelijk standaard blijft, wordt naarmate de film vordert de ontaarding steeds prominenter naar voren gebracht. Onder het mom van 'de stad op prent vastzetten', daalt het hoofdpersonage steeds meer af naar diens onderbuik. Wat hierbij heel plezant is, is dat het best een standaardverhaaltje is - er worden bovendien continu hints gegeven naar de afloop - dat zeer hard steunt op z'n formule, maar eigenlijk nooit echt verveelt.

Vooral het audiovisuele aspect speelt hierin een grote rol. De film barst van de CG-effecten, die nog best hard opvallen maar eigenlijk wel geslaagd te noemen zijn, en speelt met zeer goede muziek. Vooral de scène waar de flat wordt onderzocht, Leon wordt "gevangen genomen" en hij aan een haak wordt opgehangen, is een indrukwekkend audiovisueel samenspel.

Ik heb mij bovendien nooit echt verveeld of geërgerd.MMT is gewoon een leuk en onderhoudend horrorprentje, dat vaak overtuigend met beelden en/of geluid werkt.
Iemand trouwens een idee waar deze film geschoten is? Ik vond het metrostation (die twee brede verlichte trappen) er wel erg netjes uitzien.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Ik wilde deze film zien vooral omdat Vinnie Jones erin speelde. Ook kreeg het een aardige review op IGN en Clive Barker vind ik een hele goede horrorschrijver. Niks kon mij echter voorbereiden op het onwaarschijnlijk stijlvol en bruut schouwspel van The Midnight Meat Train.

Ik begrijp dat er maar weinig zijn die zo weg zijn van deze film als ik, maar als grote fan van horror kan ik niks anders zeggen dan dat ik zwaar onder de indruk ben, ondanks het simpele verhaal. Wat deze film voor mij zo speciaal maakt is de prachtige combinatie van een grimmige sfeer, geweldige opbouw van spanning (ik zat er helemaal in) en personages waar ik daadwerkelijk wat om geef. Cooper en Bibb doen het heel goed als koppel Leon en Maya, en vooral de obsessie die Leon krijgt met de moorden en hoe het hun relatie beïnvloed vind ik mooi gedaan. Vooral de meeste horror van zo'n beetje de laatste 10 jaar geeft de kijker ontinteressante (en meestal jonge) personages die niet kunnen acteren, dat vond ik hier persoonlijk wel anders. Wat ik ook interessant vond was het feit dat je al vrij vroeg weet wie de moordenaar is, maar je weet nog niet het waarom. Vinnie Jones is dan ook perfect gecast als de mysterieuze, brute moordenaar. Vooral zijn intense blik en subtiele gezichtsuitdrukkingen maken het personage ontzettend creepy en tegelijkertijd ook fascinerend. Ik vraag me nog steeds af wat er met Mahogany allemaal is gebeurd voordat hij de koelbloedige moordmachine werd die je in deze film ziet. De film zit boordevol zowel spannende als gory scènes die allemaal vakkundig zijn uitgevoerd. De special effects vind ik nergens overdone en dragen bij aan de stijl tijdens de moorden, die overigens heerlijk gory zijn en me iedere keer een kick gaven, wat wel anders is bij de torture porn van films als Saw en Hostel. Dan is er nog de geweldige soundtrack, die perfect aansluit op de sfeervolle beelden.

Eigenlijk is het einde het enige waar ik echt wat op aan te merken heb, want daar ontspoord de film een beetje. Je hebt al door dat er meer gaande is dan simpelweg een gestoorde gek die voor zijn plezier aan het moorden slaat, maar wat er uiteindelijk onthuld wordt slaat werkelijk alles en komt volledig uit het niets. Tegelijkertijd is het toch weer erg Clive Barker's stijl, maar gezien de rest van de film voelt het toch misplaatst, maar alles vóór de laatste 5 minuten kan ik toch wel de beste horrorfilm noemen sinds The Descent.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Heel brute moorden, erg gaaf in beeld gebracht, van begin af aan is mijn aandacht gewekt. Vinnie Jones schittert weer als bad guy.

Dacht dat ik al na 10 minuten de plot doorhad, maar zat ernaast. Moest ook wel, want het einde sloeg he-le-maal nergens op en verknalt de hele boel voor mij. wtf blijken er opeens enge beesten te zijn die gevoerd moeten worden, waar komt dat opeens vandaan, erg kinderachtig, en superslecht decor opeens. Er was ook een nutteloos gepuzzel naar het verleden in krantenknipsels om toch nog een soort verhaaltje te hebben rondom de brute moorden. Het is duidelijk dat het alleen om die moorden te doen is qua special effects.
Acteerwerk vond ik verder tegenvallen, vooral van die meid.

Als je van wrede beelden houdt is de film zeker de moeite waard, maar das dan ook alles voor mij. En bij de extra's spreken de makers al over een horror icoon, iets te hoog van de toren geblazen..

avatar van Bensheela

Bensheela

Tja The Midnight Meat Train.... Bij de titel verwachtte ik of een slechte pulpflim of misschien een interessante horror. Uiteindelijk is het voor mij een soort mix geworden, waar naar mijn mening veel meer uit te halen was. Vinnie Jones is natuurlijk geweldig als zwijgende killer en ook de setting en de hele sfeer van de film vond ik erg goed. De moorden vond ik persoonlijk een beetje overdreven, ik ben niet tegen gore en bloody maar ik heb nog nooit mensen hun darmen zien exploderen wanneer ze gestoken zijn met een mes Op een of andere manier had ik wel het gevoel dat de hoofdrolspeler bezig was met een verandering en dus uiteindelijk Vinnie zou ''opvolgen''. Erg jammer vond ik wel de inbrenging van de monsters/zombies/aliens of wat het ook moesten voorstellen...Gaan we even na anderhalf uur film nog een of andere vage reden bedenken voor de moorden. Al met al momenten toch wel genoten maar voor mijn gevoel miste ik iets en was hier toch meer uit te halen. 2.5* daarom, al ging deze wel richting 3,0

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik ben een liefhebber van de boeken van Barker en had ook dit korte verhaal met veel plezier gelezen. Het verfilmen van Barker zijn werk is echter een heel ander verhaal. Volgens mij is dat zo goed als niet te doen.

Midnight Meat Train viel me op zich nog niet eens zo heel erg tegen. Het eerste uur is best sfeervol en de moeite waard maar naar mate de film langer duurt wordt het alleen maar slechter. Het einde was des Barkers maar viel erg tegen.

Spanning is maar heel minimaal aanwezig en gore des te meer maar echt overtuigend is dit niet. Nu ben ik sowieso geen liefhebber van gore maar de film lijkt hier zijn pijlen op te richten en dat lukt niet erg omdat alles nogal kil en onpersoonlijk aandoet. Daarnaast is het acteerwerk van het stelletje ook niet echt goed en dan krijg je te weinig sympatie.

Alleen Jones is wel goed gecast en hij zorgt af en toe wel voor wat dreiging. Het leukste vond ik nog het bijrolletje van Brooke Shields.

Verder waren er wel wat creatieve scénes maar al met al viel deze film toch wat tegen.

avatar van Theunissen

Deze rol was Vinnie Jones op het lijf geschreven. Het einde was raar maar wel aardig. Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Hier keek ik reeds lang naar uit en heb hem eindelijk gezien, samen met 2 vrienden, tijdens de laatavondvoorstelling in Utopolis Mechelen op 7 november 2008. Nu pas geef ik hem een score op MovieMeter...

Aan de ongeduldige MovieMeter fans, scrol maar direkt door naar de volgende "post" want ik heb er weer een véél te lang gerokken bespreking van gemaakt

Plot: Leon is een kunstfotograaf die zich als doel heeft gesteld de duistere kant van New York in beeld te brengen.

Hij komt daarbij een Seriemoordenaar op't spoor die 's nachts de laatste Metro neemt en alle overblijvende passagiers op gruwelijke wijze afslacht.

Deze psychopaat begint te merken dat hij in de gaten wordt gehouden en een kat-en-muisspel begint, wie zal het overleven en waarom...?

Wooow, dat was geleden sinds The Hills Have Eyes (2006) dat ik nog zo'n bangelijke Horror heb gezien!
Het begon wat traag en oninteressant, maar na de eerste moordscène in de Metro voel je dat deze film het hééft.

Hij ademt een donkere, dreigende sfeer uit.
De geweldscènes zijn ontzettend brutaal en goor, dit alles wordt ondersteund door een duistere soundscape, die herinneringen oproept aan die typische 80's synthesizer muziek, maar dan beter !

Uiteraard had wat meer uitleg gemogen over de motivaties van de personages, het einde had'k ook graag wat uitgebreider gezien, want dat wordt op een drafje afgehaspeld, da's wel spijtig...

8/10.
Een absolute aanrader voor Horrorfans
Deze film smeekt om een vervolg, want achteraf gezien was dit slechts het topje van de ijsberg...

Filmsite: http://www.midnightmeattrai...

Nu ongeveer een jaar later heb ik hem herbekeken.
Op de DVD-hoes pronken de woorden: "Extreme Edition - Director's Cut".

!! OPGELET, SPOILERS AHEAD !!

Ik herinner me helemaal niet meer dat hij in de cinema begon met een kerel die wakker wordt in een schijnbaar verlaten metrowagon, vervolgens uitschuift op de bebloede vloer en in de andere wagon ogenschijnlijk Mahogany aan het werk ziet, druk doende een lijk in mootjes te hakken... ?

Als ergens 20 minuten in de film die twee gasten en een vrouw op afschuwelijke wijze worden vermoord (oogbollen die uit hun kassen vliegen, een hoofd dat van een romp wordt geslagen met een stompe hamer...) besef je weer dat deze Horror-Thriller van een degelijk kaliber is.

Ik heb uit de cinemavertoning ook niet onthouden dat Leon nachtmerries heeft waarin hij Mahogany bezig ziet met zijn slachtoffers...?
Nu pas is het me opgevallen dat het bloederige begin het verlengde is van de eindscène.
Maar zoals ik me reeds eerder afvroeg: Kwam die beginscène wel voor in de bioscoopversie....?

Een half puntje eraf omdat zulke films in de cinema toch extra overkomen, nu op DVD dus een 7,5/10.
Nog steeds een vette aanrader voor Horrorfans

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Zeer, zeer goed.

Nogmaals bewezen dat de metro een geweldige locatie is voor een horrorfilm, na recent nog ''End of the line'' te hebben gezien die een sfeervolle film bleek in deze setting is ook dit weer genieten.

Het verhaal is sterk, ook wel eens leuk, niet totaal origineel maar het ontstijgt een hoop andere werkjes op dit vlak volledig.
Daarnaast is de film erg sfeervol, dit vooral door het geweldige camerawerk dat vooral veel leuke truucjes vertoond in en rondom de metro, zoals het eromheen draaien tijdens het gevecht of het filmen vanuit het slachtoffer zelfs na de onthoofding.

Soms zelfs spannend, vond het qua voorspelbaarheid ook erg meevallen. Op gebied van gore is het even goed.
Veel CGI werk maar wel zeer vermakelijk, bruut en het oogt af en toe vrij geniaal.
Acteerwerk was zelfs redelijk, vooral Vinnie jones is in deze rol

4* dik verdient.

avatar van wibro

wibro

Wel, dit hakte er in. Letterlijk, wel te verstaan. Weer een van de horrorfilms die je voortdurend op het puntje van je stoel deed zuigen en ook weer een horrorfilm net zoals Antichrist, The Children, Vinyan etc die kan rekenen op een laag gemiddelde op MM. Toch wel weer vreemd eigenlijk maar het zal wel komen doordat veel users vielen over het feit dat deze film voor de hoofdrolspelers Leon en Mary geen happy end had of dat deze horrorfilm niet 'realistisch' was of niet geloofwaardig. Mij stoorde het in ieder geval niet. De horror in deze zeer gore bloederige film vond ik zeer effectief en daar gaat het bij mij om. Verklaringen mogen van mij achterwege blijven. Die vul ik zelf wel in.
Verder nog een compliment voor Vinnie Jones voor zijn rol van Mahogany. Uitstekend gecast. Geen enkele acteur zou het beter kunnen doen. Ook het camerawerk in deze zeer spannende horror/thriller vond ik schitterend.