• 9.376.493 stemmen

The Midnight Meat Train (2008)

Thriller / Horror | 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Thriller / Horror

Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura

Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones

Releasedatum: 21 augustus 2008

Plot The Midnight Meat Train

"The most terrifying ride you'll ever take"

Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.

avatar van paul83

paul83

Nimdex schreef:

2 sterren voor de moeite wat een baggertroep.. letterlijk en figuurlijk.. zo kan ik wel 1000 films maken.

Tekst en uitleg is op een forum wel geplaatst vind ik.

avatar van 606

Onderhond schreef:

Film is erg mooi belicht en bevat een aantal erg sterke scenes met knap camerawerk. Vooral wanneer de camera enkele keren rond zo'n train compartiment swingt is erg gaaf.

wat je zegt dat vond ik ook een erg sterk punt.

verders een prima film en een zeer sterke jones.

lekker gore stukjes.

avatar van Tufanovic

Tufanovic

Had er meer van verwacht, maar je blijft toch geboeid kijken tot het eind. Het is wel een film die je gezien moet hebben. Ik zal deze niet nog een keer kijken in ieder geval! Het verhal had wel een vaag einde wat je niet verwacht, wel grappig!

avatar van vwtune

vwtune

Een goede film die goed te pruimen was.

Het einde had ik niet aanzien komen, apart, goed maar niet mijn ding.

Lekker hak werk en veel gore.

Totaal niet eng maar wel spanning.

Een heel ander soort horror dan al die standaard horror flick, dit maakt hem dan ook wat specialer.

avatar van lordhumangus

lordhumangus

Tsjonge jonge, de film begon toch zo mooi en geloofwaardig, echter net even over de helft van de film zakt het als een zelfgemaakte pudding in elkaar. Echt zonde. Het einde voelde paniekerig en gauw inelkaar geflanst over en waarbij alle logica overboord gegooid wordt of op de stapel

JacoBaco

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik het een goede film vind.

Je vraagt je op een gegeven moment natuurlijk af hoe het nu precies zit. Vinny Jones hakt er ongeremd op los en laat geen enkel spoor achter. Vreemd, maar aan het einde wordt het verklaard. Als je de verhalen van Clive Barker een beetje kent dan komt zoiets totaal niet als een verassing. Als zijn verhalen hebben wel iets demonisch of monsterachtigs. Denk aan films als Nightbreed en Hellraiser. Het blijft wat vergezocht uiteraard, maar daar is het een horrorfilm voor vind ik. Daar bedoel ik mee, dat ik wat minder kritisch ben.

Ik vond de film de juiste sfeer hebben en het camera-werk was ook vrij gelikt.
Mya de vriendin van Leon (de fotograaf) vond ik af en toe wel wat slecht acteren.
Het gore gehalte was acceptabel en erg goed in beeld gebracht soms.

Goede film. Boven gemiddeld

avatar van robinb

robinb

tja wat kan ik ervan zeggen, ik ben een fan van dit genre maar vind hem toch enorm tegenvallen. Hij blijft echter op een bepaalde manier wel boeien, dus ik heb niet de neiging gehad om hem af te zetten.

Maar ja de gore fragmenten (vooral de eerste 2 ) waren echt enorm nep en onnodig overdreven... de sfeer was inderdaad wel goed maar dat kan de film toch niet redden.

Wie in hemelsnaam zo'n verhaal kan verzinnen is sowieso al wel uniek...het gaat echt helemaal nergens over. Normaal prik ik daar makkelijk doorheen, maar omdat de film me niet kon overtuigen ging ik me aan sommige dingen irriteren, waaronder inderdaad het slechte acteerwerk van dat blondje...

vinnie doet zijn werk wel weer goed...al scheelt het dat hij geen heel moeilijk script uit zijn hoofd hoefde te leren lol...

maar ja al met al een wisselend gevoel bij deze film...hij is mooi gefilmt en ziet er zeker niet uit als een b-film, maar deze verdwijnt toch voor lange tijd weer op zolder....

2.5 sterren voor vinnie, meer zit er echt niet in

avatar van strunglady

strunglady

Film is lekker op zich. Werkt mooi op naar een climax, die helaas ondermaats is. Waardoor voor mijn gevoel de film wat is afgeraffeld. Veel gore wat wel erg lekker was. Het geheel krijgt van mij een 3,5. Ik had wel het gevoel naar een thriller te kijken ipv een horror.

avatar van Danny2479

Danny2479

Teveel ophef over een standaard slasher..

Heb me wel ge-amuseerd maar vond t niet zo gruwelijk als werd gezegd.

Heb wel hardere horror gezien en vond maar weinig moorden.

Maar toch wel een 3 voor het spel van vinnie.

avatar van kaztor

kaztor

Heel vermakelijke hak en splijt-film, ondanks alle heisa in de media vanwege extreem en ziek, blabla.. Dat viel allemaal best wel mee, vind ik. Het camera-werk was om door een ringetje te halen (dat 'hoofd'-shot was formidabel en het circuleren rond de wagon bij die afslag maakte me echt een beetje duizelig, zo intens wat dat was!). Het einde had ik eigenlijk al wel een beetje verwacht (Al vanaf het begin vond ik de fotograaf al iets psychotisch hebben en natuurlijk was ie uiteindelijk over te halen). De boodschap lijkt wat op die van American Psycho: We leven in een meedogenloze, onpersoonlijke wereld waar geld, egoïsme en roem heersen boven emotie en natuurlijk handelen. Uiteindelijk kan niemand iets schelen, als er maar een slaatje uit valt te slaan: Als er iemand doorslaat zijn krantenkoppen en goede 'shots' blijkbaar voor sommigen van levensbelang, meer nog dan het feit dat er meer doden vallen te betreuren. Uiteindelijk maakte het de hype niet waar. Films als A L'Interieur, Irreversible en Audition alsook een oudje als bv. Last House On The Left kwamen op mij veel walgelijker en zieker over. De moordenaar in deze film vond ik te karikaturaal overkomen (een soort van doofstom monster) en... ik heb ze zeker zieker gezien. Maar toch een must-see, want hij gaat behoorlijk over de rooie, hoor!

Leslie Bibb kennen we uiteraard uit As The World Turns... (of had ik dat nou niet moeten zeggen? ). Leuk om haar in zo'n film te zien.

JacoBaco schreef:
Waar ik het meest een beetje op af ga, zijn de beoordelingen op rottentomatoes.com. Daar krijgt hij een 62 uit 100% Ze zijn daar nogal kritisch, dus ik denk dat deze film me wel gaat bevallen. Aangezien ik wat minder kristisch ben dan zij.

Waardeloze site.

Kijk eerder op de Arrow In The Head-site, die gasten weten goede horror op de juiste manier te waarderen.
Arrow In The Head.com is een must voor elke serieuze horrorfanaat.

avatar van Macmanus

Macmanus

Kitamura doet het leuk.

Na Versus is het een beetje op en neer met Kitamura gegaan, altijd vermakelijk. Maar zelden echt top. Nu is dan in Hollywood beland en gaat die ook weer terug naar het genre dat zijn eerste "echte" film ook had. Horror. Alleen dan zonder de humor.

En vooral bij de kills komt zijn vorm soms weer terug op het oude niveau, vooral in het begin zitten een paar erg leuke. Denk dat mensen als Halcyon die nogal tegen CGI zijn hier beter uit de buurt van kunnen blijven. Want je ziet het wel, ik stoorde me er weer totaal niet aan, echt een meesterlijk POV shot. Dat camerawerk zat op wel meer plekken snor ook leuk dat top shot dat van kamer naar kamer gaat. En het shot dat om de metro gaat. Allemaal erg leuk en dat maakt vooral van deze film wat het boven de massa uit doet komen.

Verhaal is net iets te dun om de volle speelduur leuk te blijven en ik had de muziek iets cooler gewild, kwam wat zacht in. Maar al met al niet onverdienstelijk.

Goede 3.5 sterren, Zou zo graag Versus 2 gemaakt zien worden!

avatar van Halcyon

Halcyon

Macmanus schreef:

Bedankt voor de waarschuwing . Ik ga hem hoe dan ook een kans geven, al was het maar omdat ik een fan ben van Barkers kortverhaal.

avatar van mvdb1982

mvdb1982

Ben een redelijke fan van horror. Maar moet zeggen dat ik van deze film niet echt gelukkig wordt.

Misschien ook omdat ik deze film begon te kijken met een te hoge verwachting.

Vindt dit persoonlijk een van de mindere horrors van het jaar!

Een 2,5...

avatar van AC/DC

AC/DC

Aardige film met een sterke Vinnie Jones, wat een kop heeft die kerel Perfecte rol voor hem. Ik vond Bradley Cooper ook goed acteren. Heel goed camerawerk. De scène's waarin Vinnie Jones 'aan de gang' was waren mooi gefilmd.

2,5* voor de film, +0,5* voor Vinnie

kaztor schreef:

Waardeloze site.

Arrow In The Head.com is een must voor elke serieuze horrorfanaat.

Ik heb daar een aantal reviews opgezocht van (horror)films die ik wel en niet kan waarderen. Ok, ik heb inderdaad gemerkt dat ik vaak op 1 lijn zit met hun beoordelingen.

Bedankt voor de site.

judgepaddy

Ik hoop dat de film, die ik vanavond ga kijken, aan de hoge verwachtingen voldoet, geschept door het verhaal in Books Of Blood;
Dit was toentertijd een van mijn favoriete verhalen in B.O.B. en is me altijd bij gebleven.
New York als stad die gevoedt moet worden Hoe verzin je het!
Barker Rools!!

Niks tegengevallen!

Ik ga wat meer films van die...........(copy, paste) Ryuhei Kitamura bekijken.

Te beginnen met die Godzilla film.

Voor deze 4 dikke sterren.

avatar van RickZ

RickZ

Horrormisdaadthriller met veel bloed en gore scenes, spannend en goed plot

avatar van schimmel

schimmel

Ik heb hem net gezien. En ik vond het verhaal beetje vreemd. De ramen waren niet afgedekt, dus iedereen kon toch zien wat er afspeelde of niet? In het echt kan dit niet. Maar af en toe inderdaad leuk camera werk. Ze waren lekker creatief.

3/5

schimmel schreef:

3/5

Ze rijden in een metro die voorblij flits... en bovendien gingen de metro elke keer een afgesloten stuk in toen er geslacht werd

JacoBaco

Klopt. Zodra Jones in actie komt, zijn ze al het afgesloten gebied ingeslagen. Daar wordt hij blijkbaar ook uitvoerig schoongemaakt etc. En de personen worden niet als vermoord opgegeven, maar als vermist. Meneer Jones wacht ook bewust tot er bijna geen mensen meer op het station zijn i.v.m eventuele getuigen. Ik vind dat de film nog redelijk goed inelkaar zit.

avatar van crack1

crack1

Begint veelbelovend,maar wat een anti-climax.
Ik vond zelfs Vinnie Jones ondermaats, aan z'n tekst zal het niet gelegen hebben!
2 povere *. vraag me af hoe hij de man die hij in zijn appartement k.o slaagt, vervoert om naar de metro te gaan! Zijn verschillende grote gaten in deze kaas!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Dat is geen groot gat want de politie zit in het complot, dus een kerel verplaatsen moet geen probleem zijn.

Martijnnn

Dat iets niet getoond word wil nog niet meteen zeggen dat het een plothole is...

avatar van crack1

crack1

Martijnnn schreef:

Klopt,maar zo vallen puzzelstukken natuurlijk nogal makkelijk en snel op hun plaats!

Martijnnn

Ja maar bij deze film is dat niet storend of overdreven toegepast.

Haalt alleen maar de vaart uit de film.

JacoBaco

Je moet er gewoon vanuit gaan dat het klopt. Deze film is van een kort verhaal van Clive Barker (Book of Blood) en daar zal alles uiteraard goed uitgewerkt zijn. Maar daarentregen vind ik het echt niet slecht gedaan met de plot in deze film.

judgepaddy

Books of Blood, (meervoud)

Dode zielen kerven hun verhaal in de huid van een man, vandaar.

Dit is een van die verhalen.

Omdat het inderdaad een kort verhaal is zijn er wat dingen bijverzonnen om het op lengte te maken. Ik vind dat de essentie van het origineel in deze film wel redelijk is behouden, zo ook inderdaad de plot.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Gister een deel gezien,ben nml in slaap gevallen, en hoe lekker de sfeer ook is, wat een vreselijke CGI vaak! Toegegeven, er wordt weer eens aandacht gegeven aan lekkere creatieve 'vetzakkerij', maar waarom moet het nou weer zo . Halcyon, wees gewaarschuwd! Uitgebreidere recensie coming soon.

avatar van Halcyon

Halcyon

Denk dat ik deze dan maar gewoon ga laten passeren. Ik lees het verhaal nog wel een keertje .