• 9.378.558 stemmen

Releasedatum: 18 september 2008

• Videoland Bekijk via Videoland
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot 3:10 to Yuma

"Time waits for one man."

Remake van de gelijknamige film uit 1957. De door droogte geteisterde arme rancher Dan Evans is samen met zijn beide zoons getuige van een zeer gewelddadige overval op een postkoets met de salarissen voor het personeel van de Southern Pacific Railroads door de beruchte outlaw Ben Wade en zijn bende. Wade wordt echter gearresteerd. Dan Evans begeleidt vervolgens tegen een beloning van $200 Wade van Bisbee naar Contention, van waar hij Wade met de trein van tien over drie naar de gevangenis in Yuma moet brengen. Vanaf het vertrek uit Bisbee blijkt de reis niet zonder gevaren te zijn en een psychologisch kat en muis spel tussen Evans en Wade begint.

avatar van aerts007

aerts007

Goede remake,èèn van de betere in z'n genre!

avatar van Sergio

Sergio

Goede western prima acteurs (met o.a. Peter Fonda als premiejager) maar het eind is een afknapper.

avatar van abberline

abberline

is deze in de bios of te koop/huur???

abberline schreef:

is deze in de bios of te koop/huur???

Wel in de bios , alleen niet in nederland , als ik mij niet vergis... Het zal ook niet lang meer duren voordat hij in de Videotheek beland.

avatar van abberline

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

waar heb jij hem gezien dan?

Ik blijf het onbegrijpelijk vinden dat deze film niet in de bioscoop komt (mss net als Into the Wild). Ik bedoel bekende acteurs, bekende regisseur, goede kritieken, hoge waardering en actie. Kon ik eindelijk mijn vader een keer meenemen naar de bioscoop, omdat die toevallig alleen van westerns houdt, en bijna bij elke andere film in slaap valt.

avatar van Demoniac

Demoniac

Ook deze 3:10 is zeker de moeite waard om eens te bekijken. Het is sowieso mooi dat er ook nu nog westerns worden gemaakt.

Als op zich staande film wil ik deze met een dikke 4* belonen. De film ziet er erg mooi uit, het verhaal blijft interessant en de acteurs

leveren goed werk. Ook de muziek is dik in orde.

Omdat het een remake is kan een vergelijking niet uitblijven. De originele uit 1957 vond ik toch op veel punten sterker als deze.

Groot pluspunt van de 2007-versie is natuurlijk dat het in kleur is en dat voegt wel veel toe naar mijn mening, want op die manier

komen de landschappen die een grote rol spelen meestal, beter uit.

Een nadeel ten opzichte van het origineel vind ik het feit dat de nadruk in dit deel meer op agressie, actie en de reis van Bisbee naar Contention ligt. Daarom komt de zorgvuldig opgebouwde psychologische spanning in de hotelkamer in dit deel niet naar voren.

Ook het einde van het origineel was naar mijn idee beter. In deze remaken werd in dat opzicht weer te veel naar het sentimentele gegrepen. Dat kwam niet helemaal geloofwaardig over.

Toch ook nog net 4*, maar net even minder dan het origineel.

Lord Flashheart schreef:

internet?

Nee, import-dvd uit de Verenigde Staten..... Die hebben alles eerder op dvd

Kijk maar hier: 3.10 To Yuma

MuchTheSame schreef:

Nee, import-dvd uit de Verenigde Staten..... Die hebben alles eerder op dvd

Kijk maar hier: 3.10 To Yuma

Wow... ik heb de DVD voor € 13,76.

Edition Details:

• Featurette: Outlaws, Gangs and Posses

• Featurette: An Epic explored

• Seven deleted scenes

* Subtitles: English,

De (prijzige) R-2 met lelijke cover-art verschijnt op 28 jan. a.s.

Dogie_Hogan schreef:

Wow... ik heb de DVD voor € 13,76.

Edition Details:

* Subtitles: English,

Ik had eerlijk gezegd er niet bij stil gestaan dat Amazon er ook nog was,

MuchTheSame schreef:

Ik had eerlijk gezegd er niet bij stil gestaan dat Amazon er ook nog was,

Te veel bijkomende kosten. Ik heb deze.

Dogie_Hogan schreef:

Te veel bijkomende kosten. Ik heb deze.

Hm, dat lijkt mij ook wel een goede shop .... Ik zal het onthouden voor in de toekomst. Thanks

avatar van remcodewit

remcodewit

Goeie film.

Een western als deze heb ik een tijd niet voorbij zien komen.

Als je van Westerns houd zit je goed met deze film.

Soms is het nét iets té, maar ach.

Al met al een aanrader.

avatar van N811

N811

zit te twijfelen tussen een 3,5 en 4,0.

avatar van FullMoon

FullMoon

Goede film, maar dat einde sloeg nergens op en dan heb ik het met name over het feit dat hij en de gevangene aan die zee van kogels ontkomen.

avatar van marsie030

marsie030

Erg genoten van deze fraaie Western met goede rollen van Christan Bale en Rusell Crowe.

Alleen het einde liet helaas veel te wensen over.

avatar van N811

N811

Iets meer muziek had wel gemogen.

avatar van dieterverhaeghe

dieterverhaeghe

Eindelijk nog eens een western! Het is geen topper in z'n genre, maar was zeker de moeite om te zien!

Ik had een waardeloos einde verwacht door de vele negatieve reacties die ik hierover vooraf las, maar het slot viel naar mijn mening goed mee...

avatar van Lenny_DH

!!!TWEE OSCARNOMINATIES!!!

Beste Muziek - Original Score

Beste Geluid

Jippie

Had een Oscarnominatie voor Foster en Crowe moeten ontvangen. Met name Foster verdiende het.

avatar van Thomas

Thomas

Einde is gewoon lachwekend.. jammer.... verder een zeer aangename western.. Bale is top...

avatar van orange

orange

Sergio schreef:

helemaal 100% mee eens !!!

echt jammer. toch 3 sterren

avatar van Pacino88

Pacino88

Einde vind ik niks mis mee, lekker onverwachts als je het origineel ook kent. Crowe is een coolere schurk dan Ford in het origineel. Inmiddels de regio 1 dvd binnen en weer bekeken. Ook de sidekick van Crowe heeft iets theatraals, het ligt er erg bovenop. Maar vind ik bij deze persoon een pluspunt.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Iemand enige idee waarom de film geen Nederlandse biscoop release heeft gekregen?

avatar van ExitSub

ExitSub

Best wel leuk, al bleef ik op het eind op men honger zitten...

avatar van Onslaught

Onslaught

Verrassend goede western.

3:10 to Yuma is eigenlijks al vanaf het eerste moment een interessante film. Het verhaal is goed uitgewerkt, karakterontwikkeling krijgt voldoende aandacht en de typische werern shoot-outs ontbreken niet.

Christian Bale verrast ons ook dit keer weer met zijn acteer en inlevingsvermogen. De problemen waar zijn personage mee zit komen realistisch over en naarmate de film vordert krijg je steeds meer sympathie voor deze persoon.

Ook de rol van Russell Crowe - een op het begin misschien iets vreemde keuze als bad guy - is zeer goed vertolkt. Dat zul je echter vooral denken tegen het einde van de film.

Regie is ook zeer goed en Lionsgate zie ik met elke film groeien als

productie/distributie bedrijf.

Zeker de moeite waard en eindelijk weer eens een goede westernfilm. Nu nog even zien of de andere westerns die in 2007 zijn uitgebracht net zo goed zijn als deze.

Dogie Hogan

Meer info over de R-2 DVD release: klik hier.

(Qua transfer lijkt de R-2 parallel te lopen met de R-1 release).

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Echt een prima film dit. Erg goede scenes die me goed beviellen. De muziek paste ook goed en de film duurt precies lang genoeg met een redelijk onvoorspelbaar eind. Ook mooie landschappenin de film, maar dit is in de meeste westerns zo geloof ik. Nu ben ik op zich geen western-fan, want dit is (nog maar ) de 2e die ik gezien heb... Naast Once Upon a Time in the West vind ik deze wel minder, maar toch haalt deze het nog redelijk ver in mijn ogen. Ook goede karateristiek in de film trouwens. 4 *

avatar van Lkw

Lkw

Mooie film, mooie beelden, goed geacteerd. Wel ergerde ik me op een of andere manier aan dat oudste zoontje dat steeds op de meest ongelegen momenten opdook en daarmee - voor mijn gevoel althans - keer op keer de opgebouwde spanningsboog tussen de twee mannen verprutste.

Het einde vond ik onverwacht en eigenlijk juist wel mooi. Natuurlijk word je niet helemaal bevredigd op deze manier, maar wat geeft het. Het echte leven loopt ook niet altijd op veilige Hollywood-rolletjes.