• 9.374.845 stemmen

Releasedatum: 24 januari 2008

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot We Own the Night

"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."

New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.

Robert 'Bobby' Green

Louis 'Jumbo' Falsetti

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer vermakelijke film.

Sterk acteer werk van zowel Joaquin Phoenix,Robert Duvall en Mark Wahlberg.

Deze maffia film(de russen)heeft een goeie 80'sfeer.

Der zitten enkele indrukwekkende scenes in.

Boeiend verhaal dat je van de eerste tot de laatste minuut weet te boeien met enkele goeie plotwendingen.

Een 4 voor mij.

avatar van Naduah

Naduah

Goede muziekstukjes in het begin en tussendoor.... muziek, die bij zo'n nachtclub/gangsterwereld past. Film zet, denk ik, aardig neer hoe het er in de maffiapraktijken aan toe gaat en dat zelfs kleinkinderen ingezet worden. Ik vond het een goede film, niet superspannend, maar hij boeide mij van begin tot eind...Ik vond het einde beetje Police Academy gehalte, dit had beter gekund...

avatar van Waku

Waku

Prima misdaadverhaal.

Niet alleen de strijd met de russische maffia komt in beeld maar ook de verhoudingen in de familie zelf.

Daardoor krijgt "We own the night" meer diepgang.

Boeiend relaas.

Aanrader!

avatar van boksbal

boksbal

Ik vond hem op zich wel aardig , goed geacteerd. maar het heeft me toch een slappe nadruk gegeven toen hij was afgelopen.

hmm 3 *

vanwege Joaquin ...waar ik sinds ladder 49 al gek van ben

avatar van missl

missl

het is een heel goed verhaal, het wordt mooi uitgewerkt en is ook heel aangrijpend. echter maken bepaalde personages de film een beetje slapjes. Joaquin Phoenix draagt deze film, de beste man kan goed acteren.

avatar van Northernstar

Northernstar

valt me op dat per definitie alle maffia films hier op moviemeter hoog scoren...

avatar van Lee72

Lee72

Verrassend goede film. Fantastisch gewoon! Ik heb de laatste tijd niet meer zo genoten van een film. Het einde had wat beter gekund eerlijk gezegd. Niet zo goed als American Gangster, daarom 4 *

avatar van Skeleton

Skeleton

Een goed verhaal dat behoorlijk goed in elkaar steekt! Prima misdaad/maffia film door de afwisseling van actie en drama!

avatar van Xstream

Xstream

Sterke film die niet alleen het "good guy, bad guy" concept verfilmd, maar de emoties van de familie Green en hun problemen erin meeneemt. Dit zorgt voor een meer dan gemiddelde crime film waarin ik me goed kon inleven in de personages.

Lees m'n volledige review >>

avatar van dikkie76

dikkie76

Goede politie/maffia film. Karakters van de 2 broers worden mooi uitgewerkt. Drama en actie gaan mooi samen.

avatar van B100!

B100!

dit was idd een verrassend goede film! Joaquin Phoenix speelt bijzonder goed, beter dan Mark Wahlberg.

avatar van Baklap

Baklap

Aardige film.. vermakelijk voor door de weeks. Geen topper maar zeker geen waste of time/ Phoenix was inderdaad helemaal niet verkeerd maar dat hij kon acteren wisten we eigenlijk al

avatar van aerogp1

aerogp1

Wat een verhaal, sommige twists en situaties echt tenenkrommend. Op het eind moest ik hard lachen: "I love you man" "I love you too"

En vervolgens: "Okay, let us pray" ---- Net of de NYPD tijdens de ceremonie van het gradueren eerst een zegen gaat vragen??? Laat me niet lachen. Dat gebeurd nu niet en ook in 1988 niet (meer).

Meer van dit soort dingetjes vielen me op. Joaquin knalt die Rus af in het riet en komt teruglopen. Niemand die ook maar VRAAGT "Hoe ging het in het riet?" Nee de hele politiegang staat gezellig om die andere boef heen, in een kringetje bij het water.

En wat de denken van de scene die hierop volgde: Joaquin overhandigt het pistool aan die oudere politieman, en dan?

Het enige lichtpuntje was Joaquin, acteerwerk zoals we dat inmiddels gewend zijn van hem! Hij brengt zijn gevoel goed over op de kijker.

Ik had de hele film het gevoel dat er veel meer in had gezeten, verhaal is namelijk vrij orgineel.

krap 3*

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Klasse Film, zeer goed gespeeld

avatar van Albert Filth

Albert Filth

aerogp1 schreef:

Even een reactie op deze ´dingetjes´.

Wanneer Joaquin het riet in is gegaan en vervolgens eruit komt lopen alsof hij net een Rus heeft neergeknald, dan begrijp het hele politiecorps wel dat DIT gerechtigheid is voor de moord op zijn vader. Het hele corps begrijpt wel dat Joaquin en zijn broer willen afrekenen met deze man, ingrijpen door Joaquin aan te spreken van 'Hey heb jij die rus vermood' zou natuurlijk nogal cru zijn en niet bepaald empatisch. Dit geldt hetzelde voor hetp pistool dat Joaquin weggeeft aan de oudere politieman. Voor Joaquin is het nu afgesloten. Hij heeft door de moord op de Rus zijn leven weer terug en nu wil hij verder en er niets meer mee te maken hebben. Het pistool symboliseert in dat opzicht de narigheid die hij heeft ondergaan door die Rus. Daar is hij dan mooi van af.

avatar van Sutherland

Sutherland

Goede en leuke actie/drama film. Heb echt genoten van een film, terwijl de afgelopen tijd zulk soort films me niet echt konden bekoren.(Eastern Promises) Ik vond vooral Phoenix en Duvall erg goed, en de rol die de Russen hadden vond ik ook ouderwets weer heerlijk. Sommige stukken waren een beetje 'over the top' zoals het einde. Dat had wel anders gekund.

Verder niks op aan te merken.

avatar van Düde

Düde

Leuk filmpje, Joaquin Phoenix vond ik verrasend goed spelen. Het einde was niet super te noemen...maarja.. De rest van de film maakte dat wel goed. 3.5* van mij

avatar van Djeckson

Djeckson

Aardige film maar slecht uitgewerkt, had veel meer potentie.

Wat een verhaal, sommige twists en situaties echt tenenkrommend.

hier ben ik het mee eens

avatar van nessie

nessie

het is een goede film alleen wat makkelijke einde voorspelbaar maar zeker wel de moeite waard dus van mij 3 sterren

avatar van spuit11

spuit11

geen ingewikkeld plot, maar een vermakelijke actie-film 3*

avatar van Stino28

Stino28

Teleurstellende film. Flauw verhaal en zeer slecht uitgewerkt, kortom een afrader

avatar van Mai*

Mai*

Ik snap niet dat de film hier zo hoog scoort??

Het enige wat ik goed vond was het acteer werk maar het hele verhaal boeide me voor geen meter!

Heel veel dingen klopte ook niet of werden niet afgemaakt in het verhaal!
Zoals bobby's vriendin...waar is die gebleven? Beetje jammer dat je niks meer van haar terug ziet!

Heel knap dat bobby zo uit het maisveld kan komen en er niet op hem geschoten word...aangezien ze die rus verwachten? Waarom vraagt niemand wat er is gebeurd in het maisveld? Waarom geeft hij zijn pistool af?

Als zijn vader word beschoten in de auto, waarom ramt bobby de auto met de schutters niet??
Als bobby uit de auto komt om naar zijn dode vader te kijken, waarom word hij dan niet neergeknald??

Heel jammer van dat allemaal en vond het een zeer slechte film.

avatar van Metalfist

Metalfist

Albert Filth schreef:

Een paar reacties doorlezen kan geen kwaad natuurlijk voor je je van alle vragen begint te stellen...

avatar van JSK

JSK

Film heeft me van begin tot eind geboeid !

Leuk verhaal en leuke wendingen in de film.

Absoluut een "must have" film ! ( of zeker het kijken waard ! )

avatar van witboek

witboek

Man wat nen film! Alles is goed aan deze film. Mijn avond kon niet stuk. de muziek vond ik ook goed.

avatar van witboek

witboek

Mai* schreef:
Ik snap niet dat de film hier zo hoog scoort??

Heel veel dingen klopte ook niet of werden niet afgemaakt in het verhaal!

Heel jammer van dat allemaal en vond het een zeer slechte film.

Misschien omdat het verhaal zo in elkaar zit. Je kan altijd zeggen waarom doen ze dit niet zus of zo, maar als je zo'n vragen stelt heeft hij je toch geboeid denk ik.

avatar van usr14112

usr14112

Deze film begon erg sterk. De sfeer, het acteerwerk en het verhaal was goed. Tot het moment dat Bobby zijn familie in bescherming neemt en zich meldt bij de politie. Vanaf dan gaat het bergafwaarts om te eindigen in flauwekul. Een paar voorbeelden zijn hierboven al aangehaald maar ik heb er ook nog een paar.

Sinds wanneer houdt een hoofdcommissaris zich bezig, op zijn leeftijd, met een getuigenbeschemingsprogramma en begeleidt hijzelf, in zijn eentje voorop, de getuige als die wordt overgebracht naar een andere lokatie. Ook vreemd dat die rus, nadat hij is ontsnapt, gewoon doorgaat met dealen terwijl hij weet dat het hele korps jacht op hem maakt. Normaal gesproken zijn ze meteen het land uit. Ook apart dat je zomaar je kunt aanmelden bij de politie en dan deel kunt uitmaken van de narcotica afdeling om vervolgens met een shotgun de hoofdverdachte in het rietveld af te schieten.

Al met al deed dit wat mij betreft de film geen goed terwijl hij wel heel goed begon. Jammer. En inderdaad wat een achterlijke slotzin.

avatar van Gabbere

Gabbere

Goede film. Ben alleen niet zo gek van Mark Wahlberg, die ik in deze film ook niet zo geweldig vind. Sterk verhaal, leuk in elkaar gezet. De slotscene vind ik een beetje overdreven. Het is inderdaad, zoals iemand eerder al beschreef volgens mij, nogal kansloos dat Bobby die rus neerschiet en dat iedereen dat begrijpt, want ze hadden ten slotte zijn vader doodgeschoten.

avatar van Apster

Apster

De slotscene is inderdaad een beetje een tegenvaller, maar die autoachtervolging in de regen was fantastisch gefilmd. Ook het donkere, grimmige sfeertje was erg goed. Ik kon alleen niet de sfeer terugvinden van de late jaren 80, ondanks de soundtrack die zelfs een paar jaar achterliep. Phoenix en Duvall waren trouwens erg goed.

avatar van snip

snip

goeie film!!! leuk verhaal met aardige actie erin.

aanrader...