Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 24 januari 2008
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot We Own the Night
"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."
New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.
Robert 'Bobby' Green
Cpt. Jack Shapiro
Hazel
Louis 'Jumbo' Falsetti
kleez
Goede politiefilm / thriller! Erg van genoten!! Vond het verhaal erg goed, geen moment verveeld!
Sommige dingen zag ik wel aankomen.
e8212
Jammer... De eerste uur was het echt een goede film en dan ineens daalt het niveau. Ineens gaat het in het 2e deel heel snel en slap. En dan de einde... Erg jammer... Al met al toch wel 3 ***. Het einde doet alleen niet.
Bartel
Echt een goede film, zeer realistisch weergegeven
deLeeuw
- 1944 stemmen
Leuke en goede film.
Goede acteerprestaties, wel een standaard politie-script (ofwel: '''een film die zich qua verhaal niet onderscheid van andere films'')
3.5 voor deze jongen
tal1b
openingscene met Eva is niet slecht
goed geacteerd, geen overdreven heldhaftig gedoe, en gelukkig een goed einde.
Alleen mochten de schurken wat beter gespeeld worden.
aphexfreak
Niks mis met de schurken lijkt me, sterker nog ze lijken zo uit het criminele circuit te komen.
jstinissen
Joaquin Phoenix en Mark Wahlberg
In een geweldige misdaad film
heb er echt van genoten
ArcovandenBroek
Geen topper, vond de acteurs beter dan de film zelf.. Gewoon een redelijke actiefilm, al had er wel meer actie in gemogen. De actie die erin zat, was wel weer goed.
Wezze
In je gezicht geschoten worden en een paar maanden later er bijna niks meer van zien.. Lijkt me niet erg realistisch..
Vinco
Erg matige misdaad film,de film bouwt zich in het begin goed op maar daarna word het een saai gebeuren en een radicaal eind.
Grote acteurs maar een matige film.
tal1b
alleen een beetje onlogish spel wat de russen spelen met meneer de clubeigenaar.
onlogish risico?
en laatste scene wat zwak vd opper schurk, mocht wel wat meer spanning
predator 2
een eerste klas politie/gangster film .verhaal zit erg goed in elkaar met een lekkere muziek uit de begin 80´ sfeer . kan zich meten met de betere mafia films 4.5 *
queenie
mooie film die perfect de sfeer neerzet van die tijd en wereld. blijft boeien tot de laatste minuut. 4½*
Sergio
Zwakke film, geen moment echt spannend.
Phoenix speelt als een clown en zijn rol is ongeloofwaardig.
Thomas
Er wordt totaal geen perfect beeld van 1988 neergezet.. heb je deze tijd wel meegemaakt?? Alleen de muziek al klopte voor geen meter... de kleding ook al niet... kijk nog meer eens goed naar miami vice .. en clips van madonna en prince...daar zie je de beelden uit de jaren 80 ....
The wedding singer dat is geen goede film .. maar wel een film waar het echt jaren tachtig gevoel naar boven komt...
maaaaaar eh...neee deze film sloeg de plank totaal mis.. die russen waren echt totaal verkeerd gecast...Phoenix zet een overtuigende rol neer verder speelt whalberg weer eens matig... Verhaal weet je totaal niet te pakken..en ook nog eens een belachelijk einde...
over miami vice gesproken.. de film ontstijgt het niveau van een goede aflevering niet...
2,5 met dank aan Phoenix
Uier
- 2006 berichten
Aardige thriller, met een enkel zeer goede scenes (Die achtervolging op z'n vader). Verder aardig gespeeld door zowel Phoenix als Wahlberg, al speelt de laatstgenoemde een beetje mat.
queenie
2,5 met dank aan Phoenix
ik bedoelde dat de sfeer van de misdaad - de maffia - goed wordt neergezet. Phoenix speelt prachtig dat vond ik ook al van de film Walk the Line, hij heeft iets in zijn gezicht wat perfect bij deze film past.
Ik denk dat deze film je moet boeien of je vindt het helemaal niets. Kijk maar naar Tom Hanks in Charlie Wilson (saaiiiiiii) terwijl hij een topacteur is en ik toch van al zijn films houd.
xray
Goede film met fraai sfeer beeld en goede muziek.
Uitstekend geacteerd.
Menze
Op zich een aardige doordeweekse film. Niets speciaals. Denk niet dat de film bij mij erg lang zal blijven hangen. De rol die Joaquin Phoenix neerzet is wel ok. Van mij had er wel iets meer beleving in gemogen.
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
De film wist me toch net niet volledig te boeien.. Er hing iets vaags omheen. Ik miste de spanning denk ik. Kan hiet niet echt goed zeggen. Films uit dit genre etc kan ik doorgaans zeer goed waarderen. Bij deze film twijfel ik erg tussen 3 of 3,5 sterren.
Wellicht dankzij de zeer mooie achtervolgingscene in de regen toch 3,5*.
ken1976
De film heeft me toch wel gepakt!
het verhaal zat goed in elkaar ( ik vond persoonlijk dat het einde wel wat beter had kunnen worden uitgewerkt, maar goed zo een klein minpuntje dat haalt niet weg dat het een goeie film is)
Pluspunten:
-acteurs zijn goed, vooral phoenix komt goed over en draagt de film goed .wahlburg acteert goed als bijrol en duval hoeft ook niet alles uit de kast te halen om van deze film een aardige goeie film te maken.
-je voelt echt de broer-broer band en pa- zoon band
kortom een goede film 4 sterren
Sfeervolle misdaadfilm, lekker traag en somber. Mooie rollen van de hoofdrolspelers, en de aanwezigheid van Robert Duvall is nooit verkeerd. Bijzonder fraai camerawerk, vooral in de aktiescenes (die autoachtervolging in de regen is echt heel mooi). Stukken beter dan Gray's vorige, The Yards.
patrick17
Redelijke film. Had er voor mij gevoel nog wel iets meer van verwacht aan de ene kant. Verhaal is gewoon goed uitgewerkt en sommige scene's zijn goed in elkaar gezet. Sommige dingen waren iets voorspelbaar. Maar het is gewoon een echte misdaad film. Joaquin Phoenix speelt weer een goede rol en om hem draait het verhaal zo'n beetje.
Al met al een redelijke film die goed te bekijken is.
3.5 *
dvdfreak
goed, goed en nog eens goed wat een sterk gespeelde film naar mijn mening. met plezier naar gekeken. voor mij dikke vette 5ster
Prima ouderwetse misdaadfilms met een paar erg toffe scenes. Leuk om weer eens zoiets te zien. Einde is niet helemaal bevredigend, maar ja. In ieder geval zeer veel beter dan Eastern Promises.
En een geweldige Duvall weer.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Sleuth
Mystery / Thriller, 1972