• 9.374.935 stemmen

Releasedatum: 24 januari 2008

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot We Own the Night

"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."

New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.

Robert 'Bobby' Green

Cpt. Jack Shapiro

Louis 'Jumbo' Falsetti

avatar van kleez

kleez

Goede politiefilm / thriller! Erg van genoten!! Vond het verhaal erg goed, geen moment verveeld!

Sommige dingen zag ik wel aankomen.

avatar van e8212

e8212

Jammer... De eerste uur was het echt een goede film en dan ineens daalt het niveau. Ineens gaat het in het 2e deel heel snel en slap. En dan de einde... Erg jammer... Al met al toch wel 3 ***. Het einde doet alleen niet.

avatar van Bartel

Bartel

Echt een goede film, zeer realistisch weergegeven

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1944 stemmen

Leuke en goede film.

Goede acteerprestaties, wel een standaard politie-script (ofwel: '''een film die zich qua verhaal niet onderscheid van andere films'')

3.5 voor deze jongen

avatar van tal1b

tal1b

openingscene met Eva is niet slecht goed geacteerd, geen overdreven heldhaftig gedoe, en gelukkig een goed einde.

Alleen mochten de schurken wat beter gespeeld worden.

avatar van aphexfreak

aphexfreak

Niks mis met de schurken lijkt me, sterker nog ze lijken zo uit het criminele circuit te komen.

avatar van jstinissen

jstinissen

Joaquin Phoenix en Mark Wahlberg

In een geweldige misdaad film

heb er echt van genoten

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Geen topper, vond de acteurs beter dan de film zelf.. Gewoon een redelijke actiefilm, al had er wel meer actie in gemogen. De actie die erin zat, was wel weer goed.

avatar van Wezze

Wezze

In je gezicht geschoten worden en een paar maanden later er bijna niks meer van zien.. Lijkt me niet erg realistisch..

avatar van 3din

3din

Geweldige film, heb me geen moment verveeld

avatar van Vinco

Vinco

Erg matige misdaad film,de film bouwt zich in het begin goed op maar daarna word het een saai gebeuren en een radicaal eind.

Grote acteurs maar een matige film.

avatar van tal1b

tal1b

aphexfreak schreef:

alleen een beetje onlogish spel wat de russen spelen met meneer de clubeigenaar.

onlogish risico?

en laatste scene wat zwak vd opper schurk, mocht wel wat meer spanning

avatar van predator 2

predator 2

een eerste klas politie/gangster film .verhaal zit erg goed in elkaar met een lekkere muziek uit de begin 80´ sfeer . kan zich meten met de betere mafia films 4.5 *

avatar van queenie

queenie

mooie film die perfect de sfeer neerzet van die tijd en wereld. blijft boeien tot de laatste minuut. 4½*

avatar van Sergio

Sergio

Zwakke film, geen moment echt spannend.

Phoenix speelt als een clown en zijn rol is ongeloofwaardig.

avatar van Thomas

Thomas

queenie schreef:

Er wordt totaal geen perfect beeld van 1988 neergezet.. heb je deze tijd wel meegemaakt?? Alleen de muziek al klopte voor geen meter... de kleding ook al niet... kijk nog meer eens goed naar miami vice .. en clips van madonna en prince...daar zie je de beelden uit de jaren 80 ....

The wedding singer dat is geen goede film .. maar wel een film waar het echt jaren tachtig gevoel naar boven komt...

maaaaaar eh...neee deze film sloeg de plank totaal mis.. die russen waren echt totaal verkeerd gecast...Phoenix zet een overtuigende rol neer verder speelt whalberg weer eens matig... Verhaal weet je totaal niet te pakken..en ook nog eens een belachelijk einde...

over miami vice gesproken.. de film ontstijgt het niveau van een goede aflevering niet...

2,5 met dank aan Phoenix

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Aardige thriller, met een enkel zeer goede scenes (Die achtervolging op z'n vader). Verder aardig gespeeld door zowel Phoenix als Wahlberg, al speelt de laatstgenoemde een beetje mat.

avatar van queenie

queenie

Thomas schreef:

2,5 met dank aan Phoenix

ik bedoelde dat de sfeer van de misdaad - de maffia - goed wordt neergezet. Phoenix speelt prachtig dat vond ik ook al van de film Walk the Line, hij heeft iets in zijn gezicht wat perfect bij deze film past.

Ik denk dat deze film je moet boeien of je vindt het helemaal niets. Kijk maar naar Tom Hanks in Charlie Wilson (saaiiiiiii) terwijl hij een topacteur is en ik toch van al zijn films houd.

avatar van xray

xray

Goede film met fraai sfeer beeld en goede muziek.

Uitstekend geacteerd.

avatar van wecomast

wecomast

Knappe film... Goed acteerwerk en over de gehele tijd vermakend!

avatar van jorkie

jorkie

zekers mooie film, heb anderhalf uur met spanning zitten kijken!

avatar van juztin

juztin

hele goede en mooie film !

echt top

avatar van Menze

Menze

Op zich een aardige doordeweekse film. Niets speciaals. Denk niet dat de film bij mij erg lang zal blijven hangen. De rol die Joaquin Phoenix neerzet is wel ok. Van mij had er wel iets meer beleving in gemogen.

avatar van dirkh

dirkh

ik sluit me volledig aan bij het hier bovenstaande

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

De film wist me toch net niet volledig te boeien.. Er hing iets vaags omheen. Ik miste de spanning denk ik. Kan hiet niet echt goed zeggen. Films uit dit genre etc kan ik doorgaans zeer goed waarderen. Bij deze film twijfel ik erg tussen 3 of 3,5 sterren.

Wellicht dankzij de zeer mooie achtervolgingscene in de regen toch 3,5*.

avatar van ken1976

ken1976

De film heeft me toch wel gepakt!

het verhaal zat goed in elkaar ( ik vond persoonlijk dat het einde wel wat beter had kunnen worden uitgewerkt, maar goed zo een klein minpuntje dat haalt niet weg dat het een goeie film is)

Pluspunten:

-acteurs zijn goed, vooral phoenix komt goed over en draagt de film goed .wahlburg acteert goed als bijrol en duval hoeft ook niet alles uit de kast te halen om van deze film een aardige goeie film te maken.

-je voelt echt de broer-broer band en pa- zoon band

kortom een goede film 4 sterren

avatar van james_cameron

Sfeervolle misdaadfilm, lekker traag en somber. Mooie rollen van de hoofdrolspelers, en de aanwezigheid van Robert Duvall is nooit verkeerd. Bijzonder fraai camerawerk, vooral in de aktiescenes (die autoachtervolging in de regen is echt heel mooi). Stukken beter dan Gray's vorige, The Yards.

avatar van patrick17

patrick17

Redelijke film. Had er voor mij gevoel nog wel iets meer van verwacht aan de ene kant. Verhaal is gewoon goed uitgewerkt en sommige scene's zijn goed in elkaar gezet. Sommige dingen waren iets voorspelbaar. Maar het is gewoon een echte misdaad film. Joaquin Phoenix speelt weer een goede rol en om hem draait het verhaal zo'n beetje.

Al met al een redelijke film die goed te bekijken is.

3.5 *

avatar van dvdfreak

dvdfreak

goed, goed en nog eens goed wat een sterk gespeelde film naar mijn mening. met plezier naar gekeken. voor mij dikke vette 5ster

Prima ouderwetse misdaadfilms met een paar erg toffe scenes. Leuk om weer eens zoiets te zien. Einde is niet helemaal bevredigend, maar ja. In ieder geval zeer veel beter dan Eastern Promises.

En een geweldige Duvall weer. .