• 9.374.502 stemmen

Releasedatum: 24 januari 2008

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot We Own the Night

"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."

New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.

Robert 'Bobby' Green

Cpt. Jack Shapiro

Louis 'Jumbo' Falsetti

avatar van Metalfist

Metalfist

In Antwerpen heeft hij ook lange tijd gedraaid.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Gezien , en `t bleek een goeie rauwe politefilm te zijn.
Goeie rollen...goed verhaal, en een mooie score.
Voor mijn part niks mis mee.
Met een paar goeie scene`s met als hoogtepunt de achtervolging waar bobby zijn vader ziet doodgaanis ie voor mij de 4.5 wel waard.
Niet een meesterwerk wat mij betreft, maar gewoon een zeer goeie film.

avatar van Ricochan38

Ricochan38

Ik heb hem net gezien en de acteurs waren weer prima en het verhaal zat ook goed in elkaar op ee paar kleine foutjes na..

4.5 een aanrader

avatar van MuchTheSame

MuchTheSame

Ik kan hem niet zien,

Ik vind sowieso de poster die er nu opstaat wel passen bij de tijd waarin de film zich afspeelt.....

Een beetje eind jaren '70 en jaren '80 stijl, zoals je vaak zag bij films uit die tijd. Voornamelijk bij films van Martin Scorcese en andere films uit die tijd....

Ik heb hem nog niet gezien maar ik ben zeker wel benieuwd naar deze film

avatar van jorkie

jorkie

goede spannende film, niet meer niet minder.

avatar van bisse

bisse

Zwaarmoedige film met een zeer simpele verhaallijn en geweldige acteerprestaties van Phoenix en Duvall. Whalberg valt een beetje tegen wat raar is want hij heeft geweldige prestaties in vergelijkbare rollen laten zien.

De film is zeker goed maar gaat een beetje ten onder in zun simplistische opzet en script. Alles wat er gebeurt hebben we al eens gezien in over het algemeen betere films.De film heeft gewoon een zeer lage entertainmentvalue. Buiten het hoofdprobleem van de hoofdpersoon die een keuze moet maken is er gewoon niks anders aan de hand. Wanneer hij deze keuze eenmaal gemaakt heeft ongeveer iets na de helft van de film dan is het een rechtlijnige koers naar een voorspelbaar eind.

ik geef maar 2,5 ster omdat de film erg onorigineel is en veel jat uit bestaande genrefilms.

avatar van veron35

veron35

Sfeervolle mooie poster.

avatar van Raffael77

Raffael77

Super film. Goed acteer werk en leuk verhaal.

Komt na mijn mening veel beter over dan Eastern Promises.

Deze film lijkt echter dan de ander. 4,5

avatar van rop7

rop7

Niet echt een bijzondere film, 13 in een dozijn, verhaal is een beetje afgezaagd. Acteerwerk daarentegen is best goed. Film is behoorlijk voorspelbaar. Kijkt verder wel leuk weg

Kom zelf niet verder dan 3 sterren

avatar van voomzap

voomzap

Zo zie ik ze graag omdat het steeds toch weer lang wachten is op een goede misdaadfilm en deze in tegenstelling tot pakweg american gangster veel beter uit de verf komt dan het gemiddelde. Vond hem ook beter dan bijv. Eastern Promises. 4,5

avatar van De GeuS

De GeuS

Had een aardig verhaal kunnen zijn, maar jammer genoeg te standaard en rommelig uitgewerkt. Aardige rol voor Phoenix, een beetje de automatische piloot voor Wahlberg; kleine 3*

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

Wat was dit een goede film zeg , van het begin tot het einde

goede verhaallijnen , en heel goed geacteerd

van mij 4.5*

avatar van gomar84

gomar84

Ik vond hem eerlijk gezegd een beetje tegen vallen. Het verhaal vond ik wel sterk, en het acteren was ook niks mis mee. Ik had alleen wel iets meer actie verwacht. De eerste anderhalf uur gebeurt er maar heel weinig. Ik heb meerdere momenten gehad dat ik eraan dacht om maar wat anders te gaan doen dan verder kijken... Jammer.

avatar van rtt

rtt

Wat mij betreft een goede film en het kijken zeer beslist waard. Goed acteerwerk en ik ben het ook niet eens met de hier geplaatste opmerking dat Mark Wahlberg slecht voor de dag komt. De ril die je kunt uitdragen zit in het script van de film verwerkt en hangt in belangrijke mate af van de regiseur.

Spannende film met iets te weinig aktie. Maar al met al een dikke 4 als cijfer. Overigens in Shooter speelt Mark Wahlberg de hoofdrol en komt daar heel anders uit de verf. Het is allemaal hoe je het bekijkt.

avatar van grid8400

grid8400

Goeie film, maar op 1 of andere manier "pakte" hij mij niet. 3,5*

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Stevige misdaadprent die niet vernieuwend is, maar wel zéér goed gemaakt is en met een prima rol van Phoenix.

avatar van Santino Corleone

Santino Corleone

Heerlijke misdaadfilm, ik heb er zeker van genoten vooral van Joaquin Phoenix!

avatar van Zany

Zany

Een leuke en goede film om naar te kijken maar verwacht niet een super film. De film duurde niet te lang en keek opzichg wel lekker weg. Het acteerwerk was goed.

Al met al geef ik hem een 3.5*

avatar van Riddick

Riddick

Heb de film vandaag in de bios gezien en ben er erg tevreden op!!..
De acteer prestaties in deze film waren subliem!.. Het verhaal vond ik er goed.. De scenes waren fantastisch.. vooral de auto-scene waar Duvall wordt neergeschoten! Wat ik het aller beste vond van deze film was, dat ik het gevoel had dat de film wel 3/4 uur duurde.. In minder dan 2 uur hebben ze zoveel informatie en ook zo duidelijk kunnen stoppen..
J.Phoenix was geweldig in deze film!

Ben er erg tevreden mee..
Alhoewel, ik heb wel 1 puntje waar ik minder tevreden mee ben.. Eva Mendes.. Ze is lekker, ok dat weet ik.. maar verder??.. Net zoals Keira Knightley, het zijn actrices die ik zelf nooit in een film zou gebruiken..

ps:
@voomzap
Hoe goed ik deze film ook vond, hij komt nog niet eens dichtbij de voeten van Eastern Promises..

avatar van johnrambo

johnrambo

Aan de cast van deze film heeft het zeker niet gelegen.

Het acteerwerk van Joaquin Phoenix en Robert Duvall was dan ook zeer overtuigend.

Mark Wahlberg speelde zeker niet zijn beste rol, maar viel ook niet tegen.

Ik vind hem in dit soort films meestal niet helemaal uit de verf komen, terwijl ik hem normaal een zeer goede acteur vind.

De film zelf was zeker de moeite waard, maar zeker geen topper.

Het verhaal was aardig, maar zeker niet vernieuwend.

De film was de speelduur van bijna 2 uur voldoende boeiend om te blijven kijken, maar heeft mij geen moment echt kunnen grijpen.

Als je me over een half jaar vraagt wat ik van deze film vond, zal ik lang moeten denken.

avatar van voomzap

voomzap

Riddick schreef:

ps:

@voomzap

ach ja... daar zal best wat voor te zeggen zijn, blijft een kwestie van smaak.. vond eastern promises ook goed.

avatar van Marcusnld

Marcusnld

Had het gevoel dat ik het verhaal al een keer had gezien met Dolf Lundgren of Jean_Claud Vandamme in hun hoogtijdagen.

Anyway; standaard flinter dun verhaallijntje dat helaas niet omhoog kon worden getrokken door een uitstekende cast.

Erg vermoeiend en voorspelbaar.

Magere 3*

avatar van mixmaster

mixmaster

ik vond dit een goeie film met enkele harde scenes en het verhaal is dan misschien cliche maar het word wel goed in beeld gebracht.

acteer werk is zeer goed maar ik had niet anders verwacht met zo'n cast.

kortom gewoon een hele goeie actie/misdaad film die je moet zien.

avatar van Bramha Bull

Bramha Bull

ik vondt dit een slappe hap.

ging vol goede moed deze film in door de goede recenties, maar heb me er blijkbaar teveel bij voorgesteld.

echt een 20 in dozijn film, maar met een gelikte cast.

alleen phoenix kon mij bekoren.

goed genoeg voor een avondje dvd kijken, maar een bioscoop bezoek onwaardig.

avatar van Khd

Khd

Een standaard film met hier en daar fraaie beelden. Tis niet spannend ofso, noch is de script origineel. Alleen de acteerprestaties doet ´m.

Nipt 3 sterren.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Aardige film, welke echter zonder Phoenix, Wahlberg en Duvall weinig tot niks te bieden zou hebben. Echter maken deze heren van deze film net nog wat aardigs en haalt hij daardoor ook maar net drie sterren.

*3.0*

avatar van die hard

die hard

Langdradig en ongeloofswaardig.

Phoenix speelde uitstekend, maar Wahlberg is totaal niet geschikt voor de rol van politieagent. Het leek wel een tweederangs acteur, die net van de toneelschool komt.

In zijn vorige films was het een genot om Mark te zien acteren.

Ook Eva Mendez en opa Duvall konden aan deze film niks toevoegen.

enfin, een film om snel te vergeten.

avatar van Fortune

Fortune

Ik dacht op een avond ik ga deze film kijken heb wel zin in een goede actie/misdaad film. biertje erbij hoppakee

Niet dat ik een hoogstand acteerwerk verwachtte in deze film maar bij TMF moviefact werd deze film best goed aangeprezen en ik dacht dat dit wel een goede film ging worden voor de lauwe dindsdagavond.

De film begon erg goed moet ik zeggen de acteerprestaties waren redelijk tot goed. Wahlberg is inderdaad echt niet geschikt als burgelijk politieagent zoals hier boven staat kwam totaal niet over.

Ik vond de actiescenes wel goed spannend die erin voorkwamen en zat eigelijk nog te wachten op een spectaculair einde.

WAT EEN RUKEINDE

als ze het einde niet zo hadden afgeraffeld als een roman voor huisvrouwen kon de film misschien een beetje respect krijgen maar kom op zeg echt heel slecht, kreeg er spontaan koppijn van.

DO NOT WATCH THIS MOVIE trust me

*2*

avatar van john kruger

john kruger

Goede acteerprestaties, alhoewel de karakters vrij oppervlakkig blijven. Redelijk goede soundtrack ook. Geen top, maar het kijken op een zaterdagavond zeker waard. 3,5*

avatar van grandpa

grandpa

Bramha Bull schreef:

ik vondt dit een slappe hap.

echt een 20 in dozijn film, maar met een gelikte cast.

alleen phoenix kon mij bekoren.

ik kan hier niets aan toevoegen, ik zet zelden een film uit en bijt vaak door tot het einde...dat lukte bij deze echt helmaal niet, heel jammer trouwens dat Duvall zich tot zo'n prul heeft laten verl$id$n.