• 9.378.048 stemmen

Releasedatum: 24 januari 2008

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot We Own the Night

"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."

New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.

Robert 'Bobby' Green

Cpt. Jack Shapiro

Louis 'Jumbo' Falsetti

avatar van rempsycho

rempsycho

Paar goeie en mooie stukken in deze film, maar ik vind eveneens de slot scene echt om te huilen, typisch Amerikaans gezeik. wel een tegenvaller en geen blijvertje.

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Zeer goede film......een aanrader.......heb echt genoten : 4,0

avatar van saw_lover

saw_lover

witboek schreef:

Misschien omdat het verhaal zo in elkaar zit. Je kan altijd zeggen waarom doen ze dit niet zus of zo, maar als je zo'n vragen stelt heeft hij je toch geboeid denk ik.

Vond je het niet SPIJTIG dat er mensen stierven, jethro ?

avatar van HeatWave

HeatWave

Leuke film, met daarin metname een goede rol neergezet door Joaquin Phoenix.

avatar van Livefree70

Livefree70

Kijkje in de (begin)keuken van de Russische maffia in de "States" Goed gefilmd, spannend, vlot, en een mooie pompeuze begrafenis in de stijl van "Backdraft". Onderhoudend!

avatar van Jaap885

Jaap885

heerlijke goede en spannende film

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Goede film met een wereldcast. Phoenix, Wahlberg, Mendes en Duvall spelen allemaal geweldig! Als je in het begin van de film direct Heart of Glass van Blondie voorgeschoteld krijgt kan het bijna niet meer misgaan. Heerlijk sfeertje, een paar klassieke scenes en een verhaal dat erg goed inelkaar zit. Eindelijk weer eens een ouderwetse en harde misdaadfilm zoals ik ze wil zien.

avatar van OlafS

OlafS

Nu kan Phoenix nog zo goed spelen, het verhaal deed me weinig.

Wel een gave filmposter!

Leuke film,

Aktie, Verhaal, Spanning..

avatar van Willy Wartaal

Willy Wartaal

Ook eens met HarmJan, bedankt trouwens want ik wist niet hoe dat nummer heet. Ik hoorde dat nummer ook al in een reclame van Gucci en het brengt toch een bepaalde sfeer met zich mee. Nadat ik gegoogeled had kwam ik er trouwens achter dat de reclame door David Lynch was geregiseerd.

Maar ondanks goede muziek, sfeer en acteerprestaties toch maar een 3,5 omdat een aantal zaken beter gedaan hadden kunnen worden, met name het einde.

avatar van Perozzi

zo'n goeie film, en dan zo'n belabberd einde... 3.5*

edit*: nee.. ik geef hem toch een 3*

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Zeer realistisch ogende film over de Russische maffia en daarom ook een stuk beter dan Eastern Promises. De cast acteert vrij solide, en het verassingselement is ook aanwezig. Maar de kracht van deze film leunt met name op een paar bloedstollende, zeer indrukwekkende scenes. Ik twijfel erg tussen een 3,5 en een 4, maar ik ga voor alsnof voor het eerste vanwege een minder waarschijnlijke wending, Phoenix die ineens een politieagent wordt, en een te makkelijk einde.

avatar van Barcel

Barcel

Grappig dat de film in 2007 is gemaakt terwijl de poster uit de jaren '70 lijkt.

avatar van smeetsm

smeetsm

een wel aardige film, en daar is dan ook alles mee gezegd. Zou er in ieder geval nooit voor naar de bios gaan. Leuk voor op dvd.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Barcel schreef:

Ja het is een klein wonder maar tegenwoordig kunnen mensen dingen maken die er uitzien alsof ze veel ouder zijn.

avatar van tankie

tankie

ik vond het een goeie film die het kijken wel waard is 3*

avatar van Seifer

Seifer

Er zitten goede scenes tussen, maar op een gegeven moment ging het verhaal te snel.

Als je het geluid hard zet dan maakt de muziek de film veel indrukwekkender, dat vond ik wel een plus punt.

avatar van Rudeo

Rudeo

Zitten inderdaad een paar zeer mooie scene´s in en door de hele film heen hangt een goede sfeer , maar ik vond het verhaal niet bepaald hoogstaand, erg makkelijk te volgen(wat opzich niet slecht hoeft te zijn) maar daardoor aan de trage kant. Voor de rest word er puik geacteerd.

avatar van guylopez93

guylopez93

Jan met de pet schreef:

Zeer goede film......een aanrader.......heb echt genoten : 4,0

ben het helemaal met je eens

avatar van sunnie1967

sunnie1967

Eindelijk weer eens een film waar je vanaf de eerste seconde in zit en t/m het einde geboied..Wahlberg en Phoenix.....een gouden duo! (zoals in The Yards

avatar van bleaching-bones

bleaching-bones

vond het een matige film
script was erg dun, en ondiep.
begon aardig, goed de sfeer van die tijd neergezet, maar al snel ging hij onderuit.
met een paar verschrikkelijke scene`s die echt om te huilen waren;
een o zo saaie achtervolging, waar ze iedereen afknallen behalve de persoon wie het doelwit was?????en waar hij zelf in de gelegenheid was zijn aanvallers de weg af te rijden??
de achtervolging zelf was al helemaal niet spannend, maaja
en laten we het maar niet hebben over de arrestatiescene, waar een niet ervaren "held", die voor de gelegenheid als agent beeedigd is????? het aangestoken riet ingaat om de verdachte te zoeken en af te knallen, terwijl die op alle manieren had kunnen onstnappen,duhhh.

Typisch amerikaans weer . jammer jammer jammer. had een leuke film kunnen zijn, ondanks de streke casting.
voor nu een 2,5

avatar van Poes

Poes

Had er meer van verwacht.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

ik vind het echt een hele stoere naam ik wil m zien!

avatar van Jazzthieve

Jazzthieve

Livefree70 schreef:

Ik heb deze film nog niet gezien en weet er niet zo veel over maar dit geeft mij wel al een zeer goed idee wie er sterft op het einde van de film. Spoiler, denk je??

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

Misschien kan je ook beter eerst de film kijken alvorens allerlei berichten te gaan lezen..

avatar van Metalfist

Metalfist

Ik doe dat ook altijd, als er een film op tv komt lees ik even de reacties door... Lijkt me normaal en daarvoor zijn er ook spoilers op de site gezet.