• 9.379.403 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.305.782)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

Mary (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

avatar van IcU

IcU

Lief filmpje wat geweldig is gemaakt. Pixar blijft steeds beter worden, hoewel ik wel even moest wennen aan hoe ze de mensen vormgegeven hadden. Dat vond ik wel wat minnetjes. Het verhaal vind ik ook wat slapjes, maar de karakters zijn weer erg leuk en goed in elkaar gezet. Met het personage Wall.E heeft Disney er weer een waardig Disney figuurtje bij.

avatar van DSonnema

DSonnema

Gisteren gezien, en ik moet zeggen, het is beter dan ik verwacht had!

Zag erg op tegen het tekstloze gedeelte, maar dat viel me 100% mee achteraf, het wordt heel goed opgevuld en het is boeiend genoeg om te blijven kijken.

1 klein minpuntje waardoor ik hem 4.5* geef, is de vormgeving van de mensen. Vergeleken met de rest van de vormgeving vond ik dat wat minder.

Maar al met al dikke 4.5* verdiend! Puik werk weer van Pixar!

avatar van Flipman

Flipman

Waarom heb ik hier nog niks over gezegd?? Ik vond 'm geweldig! Weer boordevol tenenkrommende cliché's, maar Pixar maakt die altijd superdraaglijk! Knap, erg knap dat ze daarmee bij mij wegkomen. Wat ik ook erg leuk vond was dat ik helemaal meeging in de verzamelwoede van Wall-E. Mocht ik helemaal alleen op de Aarde zijn achtegebleven, dan had ik 'tzelfde gedaan. En ook al zou je hieruit een boodschap kunnen oppikken dat we beter met het milieu om moeten gaan, is dat helemaal niet zo irritant als in Happy Feet, een film die door de onlogische manier waarop men zich dat realiseerde compleet door de grond zakte wat mij betreft. In Wall-E kun je ervoor kiezen om die boodschap niet te zien, ofwel om deze niet irritant te vinden. En ook al doe je zo je best om je in films als deze emotioneel af te sluiten, toch kan je niet anders dan smelten bij zo'n heerlijk karakter(tje).

Nee, dit is weer een film waarbij je je geen moment verveelt. Ook de short die eraan vooraf gaat is weer van een meesterlijke kwaliteit!

avatar van lagaiske

lagaiske

Wall-E is inderdaad een mooie animatie film.

Pixar doet het opnieuw.

2 Schattige robotjes die verliefd worden.

Wat moet een mens nu nog meer.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

DSonnema schreef:

Inderdaad, ze hadden wel wat minder cartoonesk gemogen. Dat zou het contrast tussen robots en mensen ten goede komen, en het contrast met de mensen die te zien zijn in videofragmenten wat draaglijker gemaakt.

avatar van WB

WB

Mooie animatiefilm. Prachtig geanimeerd en leuke personages. Het verhaal is niet superbijzonder, maar is wel goed uitgewerkt. Ze drijven een beetje de spot met de hedendaagse cultuur (o.a. dat de mens te dik wordt). Zeker het kijken waard! Pixar i.c.m. het "lieve" Disney, top!

avatar van Spetie

Leuke film uit de Pixar studio's, die meteen fenomenaal begint. Eerste kwartier is erg sterk met zeer mooie animatie en indrukwekkende beelden van een lege met vuil bezaaide aarde. Wall E zelf is een alleraardigst lief robotje, met goede bedoelingen, al is hij op sommige vlakken nogal eens onhandig. Het eerste gedeelte totdat Wall E en Eve uiteindelijk op het ruimteschip belanden is dan ook het best. Niet alleen de animatie van de mensen is minder, het verhaal is vanaf dat moment ook een stuk meer standaard. In de toekomst hebben de mensen de natuur en de aarde verwaarloost, zijn dik geworden en hebben zich de wil op laten leggen door computers en robots, die alles voor hen doen, maar daarnaast ook de baas over hen willen zijn, zo blijkt later. De computer die de macht heeft doet natuurlijk erg veel aan Hal uit 2001 van Kubrick denken, een leuke vondst. De grappen en het voorspelbare verhaal zorgen er echter voor dat dit tweede gedeelte van de film toch wat minder is.

In zijn geheel is Wall-E toch wel weer een bovengemiddeld leuke film en bewijst Pixar nog steeds dik beter te zijn dan bijvoorbeeld Dreamworks. Toch vond ik Ratatouille vorig jaar echter nog een paar stapjes beter.

In de bios draaiden ze trouwen een geweldig voorfilmpje genaamd "Presto".

avatar van Request

Request

Pixar heeft weer alles uit de kast getrokken voor deze fantastische animatie. Vond de film net iets te kinderachtig, heb weinig kunnen lachen en het verhaal sloeg echt nergens op.. Ben 1 van de weinige, maar ik vond het echt een saaie film.

avatar van Zinema

De eerste helft van Wall-E is ontzettend sterk. Ondersteunt door een geweldige soundtrack beleven we een vermakelijk en ontroerend avontuur dat grandioos geanimeerd is. Animatie met een hoofdletter A mogen we wel zeggen. De tweede helft van de film bevat meer gesproken woord en is en beetje clichématig, voorspelbaar en tevens ook iets minder mooi geanimeerd. Waar de film in de eerste versnelling voor het meesterwerkstempeltje gaat, blijkt dit uiteindelijk niet haalbaar. Toch een leuk filmpje. Goed.

avatar van The Goss

The Goss

De nieuwse Pixar heeft me maar matig kunnen boeien. Eigenlijk ben ik de hele film niet in het verhaal gekomen en dat stoorde me. Had ik niet verwacht van WALL-E.

Hij kan nog niet eens normaal wall-e zeggen ik vind dat zo lief

avatar van mordang

mordang

Het begin van de film is ijzersterk, en de beelden zijn prachtig. Wall-e is precies het robotje wat je will zien in een Pixar film, lief, aandoenlijk en met een vleugje humor. Het gaat echter mis in deze film als de moraal naar boven komt. De mens is weer eens schuldig aan iets, ditmaal vervuiling, en met een opgeheven vingertje gaan we 'luchtig' verder. Het werkt niet, niet bij mij tenminste.

Ik denk dat de film inderdaad gewaagder is dan wat met in voorgaande perioden heeft gemaakt. Op zich geen probleem, soms is het goed om het over een andere boeg te gooien, In dit geval zorgt het er wel voor dat het verhaal vaak moeilijk te volgen is voor de allerkleinsten, die al het geweld en opwinding in deze film niet snappen. Daarentegen is het voor de volwassenen weer iets te simplistisch, kort door de bocht om je volledig in te kunnen leven in de film.

Het hinkt op 2 gedachten. Niet duister genoeg een blijvende indruk te wekken of niet licht genoeg om zonder gedachte in je op te nemen.

Geef mij dan het pretentieloze 'Cars' of 'Finding Nemo' maar. Allemaal goed gemaakt, soms mierzoet, maar zonder achterliggende boodschap, precies zoals je dat verwacht in een animatiefilm die vooral toch door kinderen moet worden bekeken.

Wel is WALL-E weer een prachtig mooie karaktertje, in de inmiddels lange rij van Pixar.

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11914 stemmen

Mooi gesproken mordang. Deze film kon mij tot zo ver ook niet boeien.

avatar van Maurien

Maurien

^O^

Request schreef:

Kinderachtig?

Die film is dan ook voor kinderen bedoeld he!

Ikzelf vond hem geweldig^^

Maurien schreef:

Die film is dan ook voor kinderen bedoeld he!

Nee hoor.

Toch vooral.

avatar van The Last

The Last

Maar dat wil niet zeggen dat het niet te kijken is voor volwassenen (zoals bij alle Pixars).

Er zitten veel teveel details en verwijzingen in die kinderen totaal niet begrijpen, laat staan dat het specifiek voor hen gemaakt is.

avatar van tal1b

tal1b

ben het met kos eens, voor de jonkies niet echt leuk, ik zou zeggen 8+

wel erg leuk gedaan.

avatar van Anatolia

Anatolia

kos schreef:

Tsja, waarom dan die infantiele personages in het tweede deel.

Film was leuk (en visueel goed) voor zover het om levenloze voorwerpen ging; toen de mensen aan bod kwamen haakte ik compleet af.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Anatolia schreef:

Tsja, waarom dan die infantiele personages in het tweede deel.

Evolutie Vind het tweede gedeelte ook wat minder aansprekend dan het eerste maar ook dit gedeelte zou ik niet "slechts voor kinderen" bestempelen. Die verwijzingen naar de overmatige consumptiemaatschappij of die naar One Flew over the Chuckoos Nest daar zie ik de gemiddelde 10 jarige nog niet zoveel mee kunnen. Vind deze niet meer of minder op kinderen gericht dan de meeste Miyazaki's die ik gezien heb.

avatar van ellenpoesie

ellenpoesie

Het was een heel leuke film, er zat niet veel tekst in maar dat was ook niet nodig, vond ik. Ik heb me niet verveeld in de bioscoop en mijn klein zusje die ook mee was, vond het schitterend, wel raar dat sommige mensen hier zeggen dat kinderen het niet begrijpen, ik denk dat de kinderen van vandaag veel meer begrijpen dan je denkt.

avatar van Anatolia

Anatolia

Madecineman schreef:

Dat beweer ik ook niet, maar dat is dan ook eigenlijk de zwakte van de film. Men wil om een zo groot mogelijk publiek te trekken behalve de kinderen, tussendoor ook volwassen wat vermaken (op een nu wel erg afgezaagde manier) en daardoor blijft het tussen wal en schip dobberen.

Van wat ik tot nu toe van hem heb gezien, haalt Miyazaki dus geen onnodige capriolen uit om de aandacht van volwassenen dan wel kinderen te trekken. Hij schotelt je gewoon zijn fantasie voor en daar moet je het mee doen.

kos schreef:

Tussen het enorm kinderlijke verhaaltje door inderdaad. Die details zijn leuk voor volwassenen, maar een kind zal zich geen seconde vervelen want alles kan makkelijk genegeerd worden.

Compleet oneens.

Neem de hele aanleiding als vorobeeld robot biedt plant aan, bij andere robot gaan alle alarmen af, slaat de plant op in speciaal compartiment en wacht op moederschip. Volwassenen denken, hm..die robot is speciaal gecreerd om levende materie te vinden in het heelal waardoor er een nieuwe kosmos kan worden opgebouwd.
Kinderen denken: ROBOTJE!!! AAAAAAAhh, lief!, nog een robotje!!

Om maar een voorbeeld te nemen . Zo zit de hele film vol met die dingen. Maar het is natuurlijk uiterst simpel om een film als dit op die manier af te schrijven.

Het is simpeler om kinderen op die manier af te schrijven, of heb je het misschien over kleuters van 3 jaar oud?

Ik overdrijf natuurlijk een beetje, maar ik neem aan dat je snapt wat ik bedoel.

Onderhond schreef:

De kindjes van 4 kan je trouwens gewoon na een half uurtje in de film gooien, en die amuseren zich verder ook waarschijnlijk best.

Enige wat ik snap is dat iemand van 6 waarschijnlijk niet alle nuances van zo'n scene meekrijgt, maar makkelijk genoeg kan volgen en goed weet waarover het gaat.

Punt is dat die nuances niet bepaald interessant of boeiend zijn verder. Enige waar een volwassene wat extra aan heeft in een film als deze zijn verwijzingen naar 2001, dat klassieke deuntje en soortgelijke dingen. Details dus, die voor kinderen niet bepaald belangrijk zijn verder.

En dat je beter een half uur kan wachten heeft alles te maken met het tempo van het gebeuren, niet zozeer de "moeilijkheidsgraad" van de gebeurtenissen.

Onderhond schreef:

Yup, en de hele film zit vol met die details (die ik dus wel interessant of boeiend vind evenals vele anderen). Sterker nog, die zijn vele malen belangrijker dan het basisverhaal. Vandaar ook dat het zo genietbaar is voor volwassenen.