• 9.379.649 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.306.067)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

avatar van erreper

erreper

KwintenS schreef:

De verhaallijn was precies zoals ik in een animatiefilm verwacht.

Dat was dan ook de kritiek voor het tweede deel van de film.

Ik ben het trouwens met je eens dat de humor in deze film verrassend fijnzinnig uit de hoek komt en op bepaalde momenten beslist heel clever is. Ik heb ook vaak moeten lachen.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Vreselijk, weer zo'n overdreven overgewaardeerde Pixar.. ook al ben ik nog al voorbarig, aangezien ik um niet gezien heb Staat nu alweer veel te hoog op imdb, net als bijna alle pixars, naja ik ben benieuwd of ik het wat vind.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Goldenskull schreef:

Ga die film maar gewoon kijken, want hij is echt goed. Of je moet blij worden van alle overige CGI-meuk die onze levens de laatste tijd ''verrijken''. Ik heb zeker kritiek op deze nieuwste Pixar, maar in de kern is het een klassieker zoals Disney ze ook ooit maakte.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Pixar's nieuwste project begint erg sterk. De momenten waarop de kleine WALL-E op Aarde rondloopt en spulletjes verzamelt in zijn lunchtrommeltje en naar zijn huis brengt zijn schitterend. De prachtige settings, de uitstekende geluidseffecten, het fantastische personage dat WALL-E heet en de rust en de stilte; de eerste drie kwartier zijn zonder meer Pixar's beste werk tot nu toe.

Het tweede gedeelte van de film is een heel stuk drukker en chaotischer en er komen ineens aardig wat nieuwe personages en sidekicks in het verhaal, welke lang niet allemaal interessant of komisch genoeg zijn. De film werd hierdoor in ieder geval een stuk minder sterk. Maar gelukkig zorgt Stanton ervoor dat de film, ondanks het kleine niveauverschil met het eerste gedeelte, niet schrikbarend veel inzakt of gaat vervelen. Ook het einde van de film is prima.

4 sterren.

avatar van PKlijnstra

PKlijnstra

Chainsaw schreef:

4 sterren.

Ik kan hier helemaal in meegaan, vooral het tweede gedeelte van de film was chaotisch en rommelig. Ik kom helaas niet verder dan 3* omdat ik toch meerdere malen op de klok heb gekeken, hoelang dit nog aan zou houden. Wall-E is een origineel en mooi concept, helaas is het gewoon niet mijn genre.

avatar van GGG

GGG

Net gezien met mijn kinderen (mooie graadmeters voor de stem) en wij vonden hem wat tegenvallen ivg met de andere pixarfilms. Ik ben het overigens eens met een van mijn voorgangers die vond dat Wall.E op de robot van short circuit leek!

De film is wel aardig, vooral het begin, maar de rest viel tegen. Veel te rommelig, chaotisch en een vergezocht e duidelijke boodschap en belerend eind... Had persoonlijk iets meer van deze Pixar (en genre) verwacht (gezien de berichtgeving en de reclamecampagne die er omheen zat) net als Ratatouille die wij overigens echt briljant vonden!

avatar van jaco.sp

jaco.sp

ben vandaag met de kinderen naar de Bios geweest, samen keken we er erg naar uit.

Vond hem weer schitterend gemaakt maar hij is niet echt voor de kinderen weggelegt ten minste vond ik.

Bioscoop zat redelijk vol maar al na twintig minuten begon het, de kinderen waren de film al zat dus de rest van de film zaten we echt me verveelde kinderen.

Jammer want zelf vond ik hem goed.

Dit is weer een top prestatie van pixar. Ik heb me geen moment verveelt. Na een tijdje werd het wel wat drukker in de film, maar ik heb me geen moment verveeld.

Vooral het einde vond ik prachtig. Dan gaat Wall-E gewoon door met opruimen terwij EVE bijna in huilen uitbarst. Een heerlijke film gewoon.

De vernieuwde, "volwassenere" Pixar.

Voor het eerst kon een Pixar film mij op technologisch gebied verwonderen. Ze laten eigenlijk voor het eerst zien waartoe ze eigenlijk echt in staat zijn. Het begin op Aarde is dan ook enorm indrukwekkend. Vooral het gevoel van "grootte" is knap, alles lijkt enorm solide en overweldigend.

Verder is het "stille" begin, zoals al een aantal keer gezegd, ook best opvallend te noemen. Al spelen ze best wel wat vals met geluidjes, en is Wall-E zo expresief als maar zijn kan. Maar voor een Pixar film zeker opzienbarend.

Daarmee hebben we het opvallende wel gehad, want behalve de setting in de eerste 20 minuten is er toch barweinig veranderd. Je hebt dan wel een verloederde aarde en een prachtige junk-omgeving, Wall-E zelf blijft een sullig melancholisch Pixar-onding, de jaren '40 muziek die geregeld weerklinkt is ook een complete doorn in het oog en een vreselijke kunstgreep om het sfeertje luchtig te houden, iets wat de volledige visuele setting terug afbreekt.

Irritante humor ook.Wall-E schopt tegen een stuk schroot, wat enkele buizen naar beneden doet vallen, recht op hem. Haha, maar niet echt. Typische oubollige humor die ik echt niet te pruimen vond.

Eens in de ruimte verzandt de film helemaal. Op het ruimteschip vervalt met terug in hun oude stijl en lijken de eerste 20 minuten plots erg ver weg. En waar het mens-vervuil moraaltje op Aarde nog wel te vergeven was (het is uiteindelijk de directe achtergrond van Wall-E's verhaal), kreeg ik jeuk van de vette consumptiemensen op het schip. Platte onzinmoraal, nee dankjewel.

Film is verder ook erg saai, naast de visuele pracht (van de achtergronden) in de eerste 20 minuten heb ik me serieus zitten vervelen in de bioscoop. Het hele tweede stuk is een serieuze draak.

Pixar krijgt trouwens wel nog de kans voor een mooi einde, maar verneukt het daar ook weer royaal, wat op die moment wel te verwachten was.

Opvallendste en meest tekende van het geheel is dat dit dan de "grote stap" van Pixar moet zijn, terwijl er eigenlijk amper wat verandert is, op 20 semi-stille en grafische minuten na. Men heeft nog een serieus verre weg af te leggen.

Actiepunt 1 is in ieder geval de humor, die absoluut niet te pruimen is. Ben normaal altijd wel te spreken over de kortfilmpjes vooraf, maar ook dat was echt nijpend triest.

1.5*, blijft voor mij een film die gewoon weer op familievermaak gericht is. Minimumleeftijd is misschien wat hoger, verder is er bitterweinig verandert. De kindjes van 4 kan je trouwens gewoon na een half uurtje in de film gooien, en die amuseren zich verder ook waarschijnlijk best.

PS: naast de flauwe verwijzingen naar 2001 werd ik helemaal simpel van de Apple sponsoring. Hebben ze een nieuw renderpark gekregen bij Pixar ?

avatar van Nivo

Nivo

Totaal geen verwachting over deze film, als ik al een verwachting had, dan was die niet goed want vond de Nederlands reclame heel zwak. daartegenover staat wel dat de Amerikaanse trailer wel ijzersterk was.

Ik vond dit tegen mijn verwachtingen in een superleuk film. zoals al veel vaker is gezegd, zeker het begin kon ik heel erg waarderen. lekker rustig beginnen. Aarde is verlaten, het is dan ook heel stil, op het muziekje dat wall-e bij zich heeft na. verder maakt walll-e en zijn krekeltje een beetje geluid.

maar zodra ze de ruimte in gaan, valt het verhaal een klein beetje weg. en komt de domme humor boven. naar mijn idee nog steeds wel leuk, maar het verhaal vasthouden is ook wat.

toch zal ik deze wel iedereen aanraden

3,5 sterren

avatar van hulkio

hulkio

Na alle erg positieve reacties over deze film viel hij mij persoonlijk toch een beetje tegen. Het filmpje vooraf (Presto) was wel weer erg grappig, ditmaal over een chochelaar en een konijn. Dan de hoofdfilm Wall-E. Hij begint erg sterk, zonder dat er in het eerste deel wordt gesproken weet de film te boeien. Wall-E is wederom een erg leuk personage van Pixar, erg knap hoe ze dit weer voor elkaar krijgen. Toch knap dat iedereen gaat meeleven met zo'n klein wezentje die het door zijn uitdrukkingen toch heel menselijk overkomt. Helaas is het tweede deel van de film heel wat minder, heel wat minder grappige situaties en het verhaal is ook niet al te sterk (wel heel erg voorspelbaar). Wat ik verder erg merkwaardig vond was de keuze om de mensen in de film deels te animeren en deels "echte acteurs" te gebruiken. Ik zag de meerwaarde daar niet van in en het kwam op mij nogal ongepast over. Al met al een prima animatiefilm, maar zeker niet de beste van Pixar.

avatar van j_u_u_l

j_u_u_l

Echt een briljante film, pareltje van Pixar !

Na monsters,inc krijgt ook deze van mij de hoogst mogelijke waardering!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Onderhond schreef:

Ik negeer de altijd 'intrigerende' mening van Onderhond maar even maar de Executive Producer van de film was ooit een head-honcho bij Apple (of iets dergelijks). Vandaar dus de Apple-verwijzingen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Onderhond schreef:

De vernieuwde, "volwassenere" Pixar.

Wie noemt deze film eigenlijk 'volwassener'?

avatar van dulcinea

dulcinea

Eindelijk is een animatiefilm erin geslaagd Ratatouille van z'n eenzame eerste plaats te jagen, voor mij althans. Deze is gewoon nog een pak beter, het begint al met de indrukwekkende beelden van Wall-E in de verlaten stad, prachtig gemaakt.

Het verhaaltje tussen Wall-E en EVE is te schattig voor woorden, de humor vond ik enorm geslaagd, soms heel subtiel en ik volg daarin wel de mening van anderen hier: iets minder voor kleine kinderen, des te meer voor volwassenen.

Net wanneer ik de film al prachtig vond komen de mensen in beeld, geen idee waarom sommigen dat deel minder vonden, ik was nog ns opnieuw onder de indruk van de mooie beelden en het verhaal bleef gewoon even sterk.

De film maakte indruk, en dat voor een animatiefilm, dat ben ik echt niet gewoon!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Mr_White schreef:

Of de geschiedenis van Pixar met Apple-baas Steve Jobs. Jobs kocht Pixar over van (George) Lucasfilm, alle films van Toy Story tot Finding Nemo werden gemaakt terwijl hij CEO was van Pixar. Pas toen (vlak voor Cars) Pixar werd overgenomen door Disney.

Met andere woorden, die meeting van de Pixar geniën waarin Wall-E werd verzonnen was in de tijd van Jobs, of het nu vrijwillig was of omdat Apple in bijna elke grote film wel het logo laat zien, de vele Apple verwijzingen (die mij altijd ontgaan, want in mijn ogen is het logo het meest subtiele van allemaal) zijn dus te verklaren.

Maar of je daar aan moet ergeren....

Niet zozeer aan de iPod die in beeld verschijnt, maar als voor de 3de (of 4de ?) keer het opstartgeluidje van Apple weerklinkt (als Wall-E's energie volgeladen is) was ik het stevig beu ja. Hoor ik elke morgen al genoeg op m'n werk.

Verder in ieder geval wel bedankt voor de info, maakt het in ieder geval al een stuk duidelijker.

avatar van SpooXxX

SpooXxX

Deze film heeft vlijmscherp beeld. Mooie plaatjes en een goede boodschap. Het liefdesverhaal is een beetje tè......

Het allermooiste vond ik dat er weinig gesproken werd in het grootste gedeelte van de film. Alhoewel ik het op een gegeven moment wel storend begon te vinden om continu te moeten horen: "Wall.E?..... EVE-AAA!?"

Je leest het al meer hier; deze film scoort hoog mbt schoonheid, echter daar staat tegenover dat er op vele andere fronten enorm veel wordt ingeleverd. Hierdoor is het totaalplaatje een beetje teleurstellend. Daarom is dit in mijn ogen niet het nummer 1 meesterwerkje van Pixar.....

Het filmpje vooraf (Presto) was voor de verandering een keer wèl erg grappig!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nee, "Wall-E" en "Eve-AAA" maakte ruimschoots goed dat er niet werd gepraat in het eerste deel. Geweldig geluidje, onwijs schattige robot, alsof het een kindje was die net leerde praten en zijn gevoelens begon te uiten. Geweldig!

avatar van babyblue03

babyblue03

ik vind het ook echt een geweldige film, eerste deel inderdaad heel interessant en grappig ook om naar te kijken later begon ik wel een beetje interesse te verliezen in de film, maar het verhaallijn blijft goed en stertk en dat is goed genoeg voor pixar!! ook de oldtimes liedjes waren wel lachen.

het begon met de trailer, die was al echt leuk daardoor raak je benieuwd naar de film. Goeie film maar eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen een beetje te hoog en dat was een beetje jammer. Toch geef ik het een 3,5

avatar van stevebravo

stevebravo

Ik vind dit een superfilm!

Hoe creëer je liefde tussen iets wat niet geprogrammeerd is te haten.

Aan de hand van deze film krijg je een droevig beeld van het feit dat de mens een ingeprogrammeerde haatzaaier is. Of de mens het nou toepast (beheerst/onder controle houden) of niet, we beschikken nou eenmaal over de gave.

Maar deze 2 robbetjes niet, die kennen geen haat..

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Super leuke film, het heeft mij vermaakt en vond Wall E en super goeie uitgebouwde personage, robotje die de wereld verschoond

Spijtig dat het mediagericht is (vervuiling van de aarde, opwarming etc..)

Al bij al, een 4*

avatar van roozblooz

roozblooz

Een film om mee te lachen, maar erg goed gevonden! Hoe kom je daar nu op? een robot alleen op de aarde, dan wordt hij verliefd op een nieuwe en andere robot en beleefd hij de "spannendste" avonturen Een super film, de makers van Wall-E hebben echt hun best gedaan!

XX R.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Echt een leuke film van Pixar,niet te moeilijke verhaallijn gewoon eenvoudig en het was ook best grappig.

In het begin vondt ik best zielig dat die robot helemaal alleen was en alles was verwoest,maar de film komt goed opgang leuke stukjes waar je om kan lachen en het was ook spannend.

Maar het is niet een film die ik voor de 2e keer zou willen zien.

3,5.

mister blonde

Geniale film alweer van Pixar. Geanimeerde robots met een hart en ziel. Hartverwarmend, erg knap. Zoiets is nogal makkelijk belachelijk te maken, maar hier is het heel geslaagd en zelfs de liefdesaffaire tussen EVE en Wallee is een van de beste van de laatste jaren. Heel bijzonder als je er over nadenkt.

Ook heel geestig. Vooral het eerste half uur is inderdaad erg goed. Van de beste cinema ooit. Daarna blijft ie erg leuk. Heerlijk bigger than life, star wars achtig avontuur met een (overduidelijk) sneufje 2001.

Misschien wel de beste Pixar (hoewel ik een zwak voor Toy Story blijf houden). en dat zeght wat. 4,5 sterren.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Een van de beste Pixarfilms blijft nog altijd maar een matig filmpje. De eerste helft bestaat vooral uit kleine, leuke grapjes in een post-apocalyptische setting (die prachtig geanimeerd is overigens). Zodra na een half uur die ontzettend storende moraal erbij wordt gehaald weet je weer dat je naar een Pixar aan het kijken bent. Scenes en grappen worden steeds vergezochter en de makers lijken op zoek te zijn naar alles wat ook maar een beetje grappig is en past binnen de moraal.

Onderhond schreef:

Zeupruim OH heeft weer gesproken. Was zeker een hele opluchting na het eerste half uur, dat er toch weer genoeg was om over te gaan zeuren? zelfs een happy end, mag je mij de Miyazaki film aanwijzen die slecht afloopt. Anyway, voorspelbare kritiek die je grotendeels ook al had kunnen plaatsen voor je de film zag. Maar dat zal middels de veelvuldig gebruikte wat- je- zegt- ben- je- zelf methodiek ook wel voor mijn positieve commentaar gelden. Ach lekker boeiend ook eigenlijk.

Ben wel benieuwd waarom die verwijzing naar 2001 nu weer flauw is? Was toch juist wel geestig? Die film werd zelfs (een heel klein beetje) voor lul gezet. Moet jou toch juist kunnen bekoren?

Blijft me trouwens op vallen dat veel mensen zich hier te oud en groot voelen voor de films van Pixar.

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

In één woord: fantastisch! Ik was al zwaar onder de indruk van Ratatouille en dacht niet dat Pixar dat hoge niveau nog eens zou kunnen halen, maar ze flikken het opnieuw! Met name de onbeschrijvelijke visuele pracht is overweldigend. Zeker in het eerste gedeelte, waarin de film sterk leunt op de oogverblindend mooie plaatjes, kijk je je ogen uit van alle pracht en praal. Ik kan me dan ook werkelijk niet voorstellen dat er mensen zijn die dit saai vinden! Er valt zoveel te zien! Erg gedurfd van Pixar om zo te beginnen (liefst had ik gezien dat de hele film zo was...). De opmerking 'kinderachtig' heb ik ook her en der gelezen op dit forum. Ik snap dat niet hoor, dit is juist de meest volwassen film van Pixar tot nog toe.

Het tweede deel van de film was een stuk conventioneler, maar daarom niet minder mooi gemaakt. Al eerder werd het 'ruimteballet' van Wall-E en EVE gememoreerd - prachtig! En ja, de mensen zijn minder realistisch vormgegeven dan de robots, maar dat is nou precies de bedoeling. Ze zijn karikaturen van zichzelf geworden. De magie die het eerste gedeelte van de film zo kenmerkte, werd hier een beetje naar de achtergrond gedrukt door de plot. Jammer, want zoals ik al zei had ik liever gezien dat ze op dezelfde voet als het eerste deel waren doorgegaan. Maar de film is er uiteindelijk echt niet minder leuk op geworden.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over het werkelijk hilarische voorafje 'Presto' en de bijzonder mooi vormgegeven aftiteling die van enig cultuurhistorisch besef getuigt. En hoe krijgt Pixar het toch elke keer weer voor elkaar om van zulke ongewone hoofdpersonen hartverwarmende figuurtjes te maken? Zelfs een hoopje schroot wordt aandoenlijk als deze vakmensen ermee aan de slag gaan! Daar kan ik alleen maar diep, heel diep respect voor hebben!

Ik weet nog niet welke film ik nou beter vond, Ratatouille of deze. Daarom geef ik ze beide maar 4,5*.

mister blonde

Mooi dat je hem ook leuk vond! Maar vond je Ratatouille tot nu toe dan de beste van Pixar?

Ben wel benieuwd waarom die verwijzing naar 2001 nu weer flauw is?

Omdat ze zo obvious is. Zowel de verwijzing zelf (muziek + HAL) als binnen een sci-fi film als Wall-E.

Heb verder niks tegen een happy end, wanneer het past in de film. Aangezien het naar het einde toe slecht lijkt af te lopen met Wall-E en het ding mij verder niet echt kon boeien prefereerde ik hier dus het verdrietige einde.