• 9.379.410 stemmen

Genre: Animatie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Wall-E

Geregisseerd door: Andrew Stanton

Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin

IMDb beoordeling: 8,4 (1.305.782)

Releasedatum: 31 juli 2008

Plot WALL·E

"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."

Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.

WALL·E / M-O (stemrol)

Mary (stemrol)

Ship's Computer (stemrol)

avatar van Quaest

Quaest

Geweldige animatie film.. beste tot nu gezien! En het is ook even goed als ratatouille

avatar van ANTONIOB

ANTONIOB

De eerste keer dat ik 'm zag vond ik 'm eerlijk gezegd niet super.... Misschien moet ik 'm nog een keer kijken omdat ik overal lees dat ie zo geweldig is...

Later meer.....

avatar van kauwstaaf

kauwstaaf

Ik had niet verwacht dat ik hem zoooo leuk zou vinden. Het is en blijft toch Pixar... en in mijn ogen zijn dat prutsers.

Desondanks zijn ze met deze film erin geslaagd mij een kleine emotionele achtbaan te geven. Lachen, vertederd zijn, meevoelen, hoop. Leuke verwijzingen naar andere films als space odyssey. Niet diepzinnig en poppetje wall-e is een goede kopie/combinatie van number seven (short circuit) en ET. Maar het is toch een hele leuke film geworden.

Zoals ik al tegen mijn vrouw zei. Wellicht is deze film vooral leuk voor de emotionele/gevoelige mensen die niet zo hechten aan een verbale communicatie, maar meer kijken naar lichaamstaal en intenties.

Ik denk alleen dat volwassenen de film leuker zullen vinden dan kinderen, omdat er veel subtiliteit in zit die wellicht niet door kinderen niet zal worden herkend.

kauwstaaf schreef:

Als er 1 bedrijf geen prutsers in dienst heeft, is het Pixar wel. Wat ze maken, is vaak briljant en dat laten ze met Wall-E nog maar eens zien.

avatar van Angel25

Angel25

Super leuke film!! Echt genoten van het hele verhaal en de animatie was weer geweldig mooi.

avatar van theresia

theresia

wall-eéééé ... Evaáááá dat is bijna het enige wat je de hele film hoort.. pfff wat vond ik dit een saaie film..

avatar van robje76

robje76

Geweldige film. Niet gedacht dat ik hem zo leuk zou vinden. Absolute aanrader. 5*

avatar van film_kaza

film_kaza

YESS! Wat heb ik dit gemist! Pixar is weer eens van hoog niveau en dreigt weer naar de 4,5 te gaan. (Ik geef toe: ik lette niet zo op tijdens de NL versie van Ratatouille).
In Wall-E word er een wereld beschreven die eerst met mysterie zit. Langzaam maar zeker word er steeds duidelijker wat er aan de hand is. En ja, het idee is erg goed (alweer!). De mensen die in de ruimte leefden omdat de aarde onbevruchtbaar is. Totdat de witte robot komt.
Ontzettend mooie animatie. Had eerst zelfs het idee dat het helemaal niet geanimeerd was, zo gedetaieerd zag alles eruit. En humor, genoeg humor om de tijd te doden. Wat bij Wall-E minder was:
- De muziek (liedjes) die je meerdere malen te horen kreeg verpeste het een beetje. De opening bvb was niet al te geslaagd. Het was misschien beter als ie in doodse stilte begon.
- Wall-E's liefde voor Eve. Best mooi, maar niet zo mooi als de relatie tussen Sulley en Boo, tussen poppen en mensen, of als Marlin en Nemo. Niet van dat niveau waardoor ik net iet op de 4,5 uitkom. Miischien bij een herkijk beurt, wat geziene de recentie van de film lang duurd.

avatar van wasta

wasta

theresia schreef:

Maar gelukkig viel er een hoop leuks te zien!

avatar van Milan07

Milan07

Leuk een nieuwe PIXAR. Alweer hoge verwachtingen en de kids 8-6 jaar vonden hem geweldig. Eindelijk weer een boodschap in de tekenfilm reeks die maandelijks in de bioscoop worden vertoond. Duurzaam omgaan met je spullen en de natuur en bewegen belangrijk is voor de mens. Wall. E was erg grappig, leuke gadgets als de zingende vis, de kubus en veel meer van dat spul wat herinneringen oproepen. De logica ontbreekt soms in de film, maar de boodschap erin is dan even belangrijker. Leuke film om nog wel eens 1 x terug te zien.

avatar van menno1995

menno1995

Ik wil deze film graag zien, Ik heb gehoord dat het een geweldige Film is..En ik heb de trailer ook gezien..

Gr Menno..

avatar van schimmel

schimmel

Wall-E is echt een leuke lieve film. Ik was met me vriendin erheen en die vond het helemaal top. Ik trouwens ook. Een dikke 4.5!!

avatar van moko

moko

theresia weet niet wat ze zegt

avatar van DoubleDutch

DoubleDutch

wederom laat Pixar me weer verbazen over/ met hun kwaliteiten! Voor kinderen natuurlijk een leuke film om naar te kijken maar voor mij was dit echt genieten!

Wall-E is een unieke robot en heeft menselijke tikjes, je moet ook zeker deze film niet kijken met een serieus oordeel of verwachting. Dit is een mooi film over hoe robots communiceren en hoe zij evolueren in onder andere emoties..

De aftiteling (eerste minuut was ook erg leuk)
Nadat je de dikke mens zie evolueren (net zoals vroegah) zie je ook hoe het met Wall-E en Eve gaat.
Je ziet uiteindelijk de schoen met het plantje onder de grond waar dikke wortels uitkomen met daarboven natuurlijk een hele mooi grote boom waar Wall-E en Eve hand in hand naar staan te kijken..

Een dikke 5 waardig!

avatar van PrinceVegeta

PrinceVegeta

zeker een aanrader voor diegene die graag willen lachen

goede humor en een goed verhaal een 4

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Geweldige animatiefilm. Vind het overigens voor kleine kinderen niet echt een aanrader (te ingewikkeld). De film is grappig, spannend, zielig, indrukwekkend en de animatie en het detail is subliem (beste tot nu toe vind ik). Zelfs de aftiteling is enorm origineel.

Het is trouwens leuker om de film compleet onbevangen te bekijken, ik vind dat de plotsamenvatting op deze site al teveel verraadt.

De film wordt overigens bekritiseerd vanwege een zogenaamd linkse boodschap, maar dat vind ik onzin. De boodschappen die ik eruit haal (aanklacht tegen consumentisme, obesitas en individualisme) zijn redelijk universele standpunten die zowel bij links als bij rechts passen. Niemand wil een afvalberg, en niemand wil een samenleving waarin iedereen te dik is en niet meer (rechtstreeks) met elkaar praat.

Oude Disney sprookjes hadden ook moraaltjes, zoals: vriendschap is het belangrijkste wat je hebt; vertel altijd de waarheid; of "always do the right thing". De moraal van Wall-E is gewoon wat eigentijdser.

4.5 sterren

avatar van thio95

thio95

Inderdaad een van de leukere animatiefilms van de laatste jaren. 2 dingen vond ik in het bijzonder erg grappig:

* de verwijzingen naar 2001- a space odyssey, namelijk HAL en al de muziek.

* De aftiteling met al de stijlen van holbewoner, egyptenaren tot atari.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Erg mooie film! Er wordt geen hol gesproken in de film maar dat is echt totaal niet nodig. Je mist het totaal niet. Erg mooi gemaakt.. De aftiteling is inderdaad ook vet.. Lang geleden dat ik zon goede animatie film heb gezien.

Madecineman (moderator films)

Prachtige film! Met grootte zekerheid durf ik te stellen dat het de beste Pixar is tot nu toe. Vooral de eerste helft waarin je op een voor Pixar ongelooflijk kalm tempo kennis maakt met WALL-E en zijn wereld behoort tot de sterkste stukjes animatie ooit. Wat vooral opvalt is de grootsheid en leegheid waarmee vuilnisbelt Aarde in beeld wordt gebracht, indrukwekkend is het enige juiste woord. De animaties kunnen wedijveren met die van Oshii's Ghost in the Shell 2 en weet deze zelfs op bepaalde punten te overtreffen.

Technisch is het enorm knap en indrukwekkend wat de jongens en meisjes van Pixar hier laten zien. Maar ze weten het zelfs op een nog hoger plan te krijgen door de talloze pixeltjes die de personages van EVE en WALL-E vormen een daadwerkelijke ziel mee te geven. Het deed me zelfs denken aan het kleine zusje uit Grave of the Fireflies die je ook zo laat vergeten naar een geanimeerde film te kijken.
Het samenspel tussen beidde robotjes is werkelijk ontroerend, grappig en van een zeldzame originaliteit. Prachtige scene als EVE als een soort straaljager door de lucht vliegt en het onderkomen van WALL-E met al zijn verzamelde snuisterijen is erg sterk bedacht (bubblewrap ).

Aan het verwonderlijke komt helaas een beetje een einde wanneer WALL-E en EVE het ruime ruimtesop kiezen. Aan boord van het ruimteschip bevolkt door de gevluchte aardmensen wordt de film wat meer cartoonesk, drukker en chaotischer. Alhoewel ze nu wel een grappige verklaring hebben voor het koddige uiterlijk van de mensen. Toch is ook dit gedeelte helemaal niet zo onaardig en zitten er nog steeds tal van grappige en leuke vondsten in, de magie echter uit het eerste gedeelte is wel wat verdwenen en komt nog slechts in een scene terug. Wanneer WALL-E en EVE dansen in de ruimte, prachtig gedaan!
Ook leuk dat Pixar het altijd nadrukkelijk aanwezig "geloof in jezelf" moraaltje van de underdog wat hebben laten varen en er een groter en breder iets voor in de plaats hebben gezet. Toch is het ecologische moraal niet te drammerig en zit het een verder leuke film niet in de weg.

Wanneer de film consequent het niveau van de eerste helft had aangehouden had hier makkelijk een 4.5* kunnen staan nu wordt het een mooie 4*. Toch zou ik Pixar wel eens een echte volwassen film zien maken met WALL-E hebben ze zeker bewezen dit aan te kunnen.

PS. Het introfilmpje "Presto" is ook geweldig.

avatar van The Last

The Last

Madecineman schreef:

Met grootte zekerheid durf ik te stellen dat het de beste Pixar is tot nu toe.

Dat is een gedurfte uitspraak. Wellicht moet jij eens Toy Story gaan bekijken en ik deze.

Madecineman (moderator films)

Ik heb Toy Story lang geleden wel eens gezien maar vooral het eerste gedeelte van WALL-E is ongeëvenaard voor Pixar vind ik.

Compleet eens met Madecineman. prachtige film.

avatar van rose

rose

Doet me toch veel denken aan Short Circuit....

avatar van Wheely5

Wheely5

Hoe snel je verliefd kan worden op een animatie die niet kan praten... maar inderdaad hij heeft wel héél veel weg van short circuit.... verder wel erg lief botje hoor !

avatar van Henkebart

Henkebart

Echt een onwijze topper in de animatie. Zo mooi en realistische emoties. Dikke 5!!

avatar van Materny

Materny

''Is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet.''

gecombineerd met : de zielige poster, maakt me al behoorlijk emotioneel.

Weet niet of deze film wel goed voor me is

rose schreef:

Doet me toch veel denken aan Short Circuit....

Vind ik niet, Short Circuit is een matige,cheesy jaren '80 variant op ET. Vrij karakterloos en visueel 0,0 boeiend dat hebben ze hier toch wel een heel pak beter gedaan.

Het is bovendien ook geen zielige tranentrekker ofzo, gewoon een erg mooie, grappige en aangename film.

avatar van De Meester

De Meester

Leuke film waar heel weinig in wordt gesproken, zeker in het eerste halfuur niet. Zeer mooi gemaakt, echt heel mooi, ook met een verhaal erin wat verder gaat dan je in eerste instantie ziet.

Toch vind ik het niet de topper, zoals door velen beschreven. Maar zeker de moeite waard!

avatar van stuffie

stuffie

Heel mooi, er wordt weinig gezegd, maar toch heel veel verteld.

avatar van boldhead

boldhead

is weer een meestewerk van pixar kunnen we wel weer zeggen, mooie grafics en leuk verhaal