Halloween (2007)
Genre: Horror
Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)
Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween
Geregisseerd door: Rob Zombie
Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 2007
Plot Halloween
"Evil has a destiny."
Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.
Laurie Strode
Ronnie White
Lynda van der Klok
Patty Frost
finalman
DAAR wringt juist het schoentje, Loomis was afgemaakt in deze film hier. Tenslotte, Donald Pleasance was de échte Loomis!
Max en Joep
ik weet niet of ik je begrijp eigenlijk.
ik had het over deel 5 he?
daar leeft Loomis (Pleasance) nog
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Niet bloederig? Heb jij wel goed gekeken?
finalman
ik weet niet of ik je begrijp eigenlijk.
ik had het over deel 5 he?
daar leeft Loomis (Pleasance) nog
in deze film hier, dus deze remake hier
McDowell vond ik niks
in deze film hier, dus deze remake hier
McDowell vond ik niks
sorry, maar ik snap echt totaal niet wat je nu wil zeggen:
bedoel je nu dat deel 5, uit de jaren 90 geen scene met Loomis had mogen hebben omdat hij in de remake van 2007 dood gaat?
je moet iets duidelijker zijn vrees ik.
ASman
Eerlijk is eerlijk, maar dit is de beste Halloween-film sinds de originele ( deel 2 viel ook nog te pruimen). De film neigt soms zelfs de exploitationkant op (iets waarover ik wel te spreken ben) en sfeer is er in overvloed aanwezig. Lekker bloederig en ongenadig hard ook.
A propos, McDowell doet het als Loomis meer dan aardig.
sorry, maar ik snap echt totaal niet wat je nu wil zeggen:
je moet iets duidelijker zijn vrees ik.
Ik vond de nieuwe Loomis in deze remake hier niks!
De enige echte Loomis blijft Donald.
Duidelijk nu?
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11917 berichten
Bij McDowell zie ik nog altijd Alex...niet bepaald een Loomis-type.
Max en Joep
Ik vond de nieuwe Loomis in deze remake hier niks!
De enige echte Loomis blijft Donald.
Duidelijk nu?
Pleasance blijft DE Loomis inderdaad.
Maar, gezien het feit dat de brave man dood is, vond ik MacDowell ook best aardig.
Een ander type Loomis, zeker, maar ook wel goed op zijn eigen manier.
finalman
wist je trouwens, da deel 6 bij het einde eigenlijk anders verlopen moest zijn? Men heeft de plannen gewijzigd omdat Donald Pleasance stierf voor de opnames klaar waren. Daarom is het maar half zo geslaagd...
Max en Joep, heb je de dvd van deel 6 niet?
Max en Joep
nee, die hoop ik juist nog eens te scoren
uberjason
Ja ik ook, ik heb alleen de bioscoop versie op dvd en zoek nog naar de director's cut, maar die is voorlopig nog niet te krijgen hier....
Er zijn wel plannen om hem uit te brengen en hij is zeker weten beter dan de bioscoopversie.
ik zag op een of andere site dat ze al een dvd hoesje klaar hadden, volgens mij op fangoria ofzo.
Maar deze topic gaat natuurlijk over Rob's versie en die vind ik nog steeds goed.
Als fan van de Myers reeks ben ik juist blij om wat meer achtergrond info over hem te krijgen, de echte spanning is toch al niet meer terug te krijgen na zoveel delen, dus vind ik dat Rob een mooie voorgeschiedenis heeft neer gezet.
En ook de kleur in de film is goed gedaan, heeft een sfeervolle uitstraling, en acteerprestaties zijn over het algemeen beter dan die van Resurrection. Enige goede acteerwerk kwam van curtis, en je weet dat die niet ver komt in dat deel....
Nee...Halloween 2007 is echt stukken beter en vernieuwender dan de laatste 2 delen, hoewel H20 ook best goed was.
deTuinman
Hij is niet de enige die film maakt. Natuurlijk stond alles al op papier, waardoor het weinig zal uitmaken.
P8rb
Erg vermakelijke slasher, ik vond de film in ieder geval wat leuker dan het origineel, de killer (Michael) is een behoorlijke freak en er vallen enorm veel slachtoffers. Het bekende deuntje blijft ook erg leuk om te horen.
Richting het einde werd er wel erg veel gekrijst waardoor ik een beetje geirriteerd raakte, 20 minuten continue krijsen, maar het geheel was best leuk. 3 sterren.
deckard1001
Rob Zombie gaat het vervolg op zijn remake ook zelf schrijven en regisseren de film die H2: Halloween 2 zal noemen zal in de States uitkomen op 28 augustus 2009
ik hoop wel dat dat H2 er nog af gaat:
dat vind ik zulke puberale msn taal.
Raffael77
Geweldige film dit. Veel beter dan de orginele versies maar kan ook niet anders met de technieken van nu.
Wat deze film zo leuk maakt is dat Myers een vette psychopaat is hahaha.
Goede gore van Rob Zombie die al wat leuke films op zijn naam heft staan.
Het is gewoon weer Halloween en ik zie nu dat er een deel 2 komt.
Leuk vervolg hoop ik.
Ralf81
Jammer dat ze die harige, geweldbeluste Zombie het vervolg laten doen. Je weet nu al dat die H2 alleen maar om de gore zal draaien en nog veel minder gaat scoren dan de eerste film die hier maar 2,92 heeft gehaald. Kon Carpenter er zelf nog maar eentje regisseren om oude tijden te doen herleven
Misschien dat de Halloweenfilms dan misschien weer wat spanning terugkrijgen, in plaats van puur dat gehak....
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik begrijp eigenlijk ook niet waarom Rod Zombie de opvolger mag maken, als je de recensies leest over zijn remake zijn ze bijna overwegend negatief.
ASman
Ja, maar Zombie heeft al wel twee meesterwerkjes achter zijn naam staan op drie films. En ook dit was alweer een fijne film : een ander soort Halloween dan dat we gewend zijn. Meer hardcore !
Count me in for H2 !
uberjason
Yeah, me too! ik ben erg benieuwd naar H2, oke de titel is wat flauw bedacht, maar het feit dat daeg Faerch er weer in meespeelt maakt een hoop goed. Van mij mag onze Rob lekker doorgaan met de serie, en zijn voorgaande werk kennende zal het zeker geen saaie sequel worden. hij heeft in zijn eerste 3 films al een herkenbare stijl van filmen gemaakt, die ik helemaal zie zitten, dus het lijkt me niet dat hij z'n eerstvolgende films tot bagger zal maken. en over de recensie's van Halloween 2007: dat zijn maar recensies en persoonlijke smaak valt niet te meten. er zijn meer dan genoeg fans die erg blij zijn met z'n remake. (en er zijn altijd gasten die er helemaal geen ruk aan vinden) dat zul je altijd blijven houden.
Bambi heeft toch ook alleen maar lovende kritieken? ik vond hem niet zo indrukwekkend. ook weer die persoonlijke smaak he....
nigelgouweleeuw
Pleasance blijft DE Loomis inderdaad.
Een ander type Loomis, zeker, maar ook wel goed op zijn eigen manier.
Inderdaad, Donald was inderdaad(vind ik) De echte Dr. Loomis. Hij deed het net of hij echt was en dat Michael inderdaad niet goed was enzo... maar nu krijgen we in Halloween 2007 weer een hele nieuwe Loomis te zien. omdat hij weer zijn eigen versie maakte natuurlijk...
ASman
Myers met baard ( zie setfoto's) ? Dit zal ongetwijfeld nogal wat felle reacties teweegbrengen bij de puristen onder de horrorfans. Ik zie het zeker wel lukken in een film. Feit is nu eenmaal dat Myers met baard en lang haar een stuk realistischer is ( hoe kwam hij in godsnaam aan dat verzorgde uiterlijk, gladgeschoren en kort haar, in het origineel in dat snelle moment waar hij zijn masker afnam ?). Ik acht Myers niet echt in staat om zonder problemen even zomaar een kapperszaak binnen te wandelen. En bovendien draagt dit zeker bij tot die nieuwe Halloween-sfeer die horrorgenie Rob Zombie gebracht heeft : waar het origineel eerder een verlengde is van Hitchcock, geeft Zombie ons een soort van sfeer die je eerder zou voelen bij een TCM-film ,maar die toch blijkt te werken bij zijn Halloween. Echte White trash-horror !
Enfin, dit was maar even een inleiding (en mijn eigen mening) voordat hier weer talloze mensen hun gal gaan spuwen over 'wat die Rob Zombie nu weer met de Halloween-reeks gaat doen ?'...
Max en Joep
als je goed kijkt lijkt het overigens eerder zo dat die baard aan dat masker vast zit.
misschien een Captain Spaulding masker!
uberjason
Balen! Daeg Faerch word vervangen vanwege z'n lengte....jammer, ik vond hem een superrealistische michael.
Wel goed dat H2 al druk aan het opnemen is. elke kleine spoiler is welkom.
ASman
misschien een Captain Spaulding masker!
Dan zal ik zeker overwegen om zo'n masker in huis te halen
;)
deze remake van halloween uit 1978 vind ik een tegenvaller.
de sfeer die rond de films van halloween hangt is hier niet terug te vinden.
het verhaal is niet slecht maar een remake van een zo bekende film is heel zelde beter.
de film heeft me op geen enkel moment geboeit.
Max en Joep
schreef:de film heeft me op geen enkel moment geboeit.
geboeid
Rob Zombie en ik houden niet van spelfouten

Halloween II
2009

Deze horrorfilms en -series verschijnen de komende maand op Netflix

Halloween
Horror / Thriller, 1978

Cosa Avete Fatto a Solange?
Thriller / Mystery, 1972

The Devil's Rejects
Horror / Actie, 2005

The Texas Chain Saw Massacre
Horror / Thriller, 1974
maskeroppashalloweensadismepsychopaatthrillerontsnappengemaskerde moordenaarcowardlinesscrueltymaniacrebootduringcreditsstingerdisturbed child