• 9.378.150 stemmen

Halloween (2007)

Horror | 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Genre: Horror

Speelduur: 109 minuten / 121 minuten (unrated version)

Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween

Geregisseerd door: Rob Zombie

Met onder meer: Malcolm McDowell, Scout Taylor-Compton en Tyler Mane

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 2007

Plot Halloween

"Evil has a destiny."

Nadat Michael Myers als 10-jarig kind een gruwelijke slachtpartij aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, is in levensgevaar.

Michael Myers

Dr. Samuel Loomis

Michael Myers, Age 10

Annie Brackett

Sheriff Leigh Brackett

Lynda van der Klok

avatar van mikey

mikey

Ik niet!! Halloween komt uit de jaren zeventig.

mikey schreef:

Ik niet!! Halloween komt uit de jaren zeventig.

Waarschijnlijk bedoelde Max en Joep dat ok toen hij zei, dat papillon 25 terug naar school moest.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Mocht er een school zijn die dat soort dingen belangrijk vind wil ik daar ook wel naar toe

avatar van mikey

mikey

Ik dacht dat Joep en Max schreef over spelvouten en missende grammatica

mikey schreef:

Ik dacht....

"Thinkin' could turn out very bad for you Earl, I shouldn't do so much of it"

Angrod_Pallanén schreef:

Ik heb horror ooit gehad als keuzevak. Leverde ook nog een studiepunt op.

psycholamp schreef:

Ik heb horror ooit gehad als keuzevak. Leverde ook nog een studiepunt op.

Cool, welke studies heb je gedaan?

Halcyon schreef:

Cool, welke studies heb je gedaan?

Was niet studiegebonden, maar een keuzevak voor alle HBO-ers uit Nijmegen. Ik praat wel over tien jaar geleden, maar de docente was niet oud, dus misschien bestaat het nog wel. Ik heb haar vijf jaar geleden of zo nog wel op tv gezien om over horror te praten.

Maar goed, weer terug naar de discussie over Halloween.

avatar van fluppe

fluppe

als die hard halloween fan was ik een beetje op mijn honger blijven zitten. Let wel op, Rob Zombie maakt er zijn eigen twisted F*cked up film van en daar heb ik ZEKER niets op tegen want het stoort me zelf niet hoe hij het myers gezin veranderd heeft maar waar is de zalige stalkende micheal gebleven? de micheal die ze maar met een schicht zagen ergens in de verte of soms ineens uit het niets opdook. Nu was het meer hack and slash zonder enige spanningopbouw. Ik miste gewoon het misterieuze aan de film. Wat positief was is de lange scénes in die gesloten instelling. Je ziet de frustratie groeien bij hem en dit leverde wel heftig materiaal op.

al bij al 3,5!

maar moge de halloweens nu in vrede rusten voor er nog een misbaksel als ressurection komt

AMEN

Max en Joep

wat ik zo cool vond aan Zombies Michael Myers, is die ongekende woede.
Inderdaad, het stalkende is er wat vanaf (en voor de purist is dat vast jammer) maar er komt zo'n woest bruut dominant monster voor terug... geweldig!

die scene dat hij Lauries vader grijpt.
Goeiemorgen zeg! Hij rukt hem nog net niet door de deur heen!

Ik vind dat gewoon vet.
Ja, hij gaat wat meer richting Jason Voorhees qua brute kracht en postuur, maar ik vond dat dus niet storend.

super film groot gelijk

avatar van girlygirl

girlygirl

ik vind het eigenlijk maar een zielig verhaal.....als je zo bij na moet gaan denken!!

sorrie hoor als ik zo'n familie had dan zou ik ze ook onderhand gaan uitmoorden

martinovitch

Ja dat is wel waar ja niemand zou zo een familie willen!

Maar toch vindt ik het goed uitgewerkt alleen veel stukken zijn veranderd het is niet meer vergelijkbaar met het origineel!

avatar van Horror-Maniac

Horror-Maniac

Een erg sterke en leuke horror film

3,5 Ster

avatar van akira124

akira124

Niet te vergelijken met de versie van John Carpenter.

Deze versie had meer sex en bloed, spanning was er nauwelijks......

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Zombie kan beter muziek blijven maken dan ons dit soort troep voor te schotelen. Een schandalige remake. Waardeloos.

avatar van IcU

IcU

Na de workprint nu de director's cut bekeken. Die is echt geweldig. Deze versie duurt 2 uur, maar ik zou niet weten wat er uit geknipt zou moeten worden. Ik vind deze film wel erg spannend.

avatar van Raffael77

Raffael77

Weer een super film van Rob Zombie. Grindhouse is erg slecht maar het zal wel de gore zijn die hij heeft gedaan in die film.

In deze versie van Halloween is niets te gek en Michael is zeer ziek en een bruut monster die niet bang is om te doden.

Jammer dat iedereen hem gaat vergelijken met de oude versie al moet ik wel zeggen dat als dit de eerste film was hij erg goed is.

De vervolgen van de oude versies zijn ook niet om naar huis te schrijven.

Liefhebbers van horror gerust kijken deze film want hij is goed.

Ik moet wel zeggen dat ik de lange versie heb gezien en die duurt 2 uur.

4,5

avatar van mishad

mishad

Zeer matig horrorfilmpje die prima past in de lange reeks onbenullige, inspiratieloze, makkelijk scorende, cliché horrors zonder enige spanning, die ons de laatste jaren in de maag worden gesplitst. Beetje hak en zaagwerk, hier en daar een keihard geluidseffect om een zogenaamde schrikreactie op te roepen en iedereen vind het alweer prima. Jammer dat Rob Zombie hier ook aan mee doet, en tussen neus en lippen door ook nog eens een horror klassieker verkracht, maar het illustreert eens te meer de teloorgang van het genre.

Ché Cliché schreef:

kun je deze mening ook maar enigsinds onderbouwen?

loos afkraken kunnen we allemaal wel.

avatar van fluppe

fluppe

inderdaad, afbreken is makkelijk e!

martinovitch

ja amai die reactie van che cliche is wel erg overdreven

Halcyon

Hij heeft anders wel gelijk .

want?

Halcyon

Lees m'n eerdere posts maar eens door.

De film? Of de comments?

edit: ja lap, bericht verwijderd

avatar van Thewiz

Thewiz

Ik heb de comments hier door zitten lezen nadat ik de film gezien heb, maar waarom er mensen bij zijn die een film tot de grond toe af moeten branden omdat het een remake is en het originele script niet tot op de letter volgt, snap ik niet.

Zombie heeft er een degelijke remake van gemaakt die zeker niet misstaat naast de versie van Carpenter. Dat Michael een gezicht heeft gekregen en we weten dat hij van vlees en bloed is, geeft, imho, de film alleen maar een extra dimensie. Freddy had ook een moeder, Jason was ook een klein jochie, maar Michael was voor velen de boogyman en daar mag je niet aankomen. Wel vertellen dat Michael uit een gezin kwam dat hij had uitgemoord, maar als je er een mens van maakt klopt het ineens niet. Vreemde aannames maken mensen soms.

Ik heb genoten van deze versie, net zoals ik steeds weer van de 1978 versie geniet. Een remake die in mijn ogen gelukt is.

avatar van furian

furian

gewoon een goede film en die niet te vergelijken valt met het origineel en zeer zeker geen remake!

Thewiz schreef:

Dat Zombie niet nauwlettend het script van Carpenters Halloween volgt is een feit. En op zich is dat lovenswaardig, want kopiëren kan iedereen. Maar alles wat de originele Halloween zo goed maakte is hier afwezig. En dan kan je nog vaak zeggen dat Michael ook uit een gezin komt zoals alle andere meedogenloze moordenaars, het feit dat hier vanalles verklaard wordt neemt de mythe rond de ijskoude Michael weg. En net dat ijskoude, vastberaden karakter maakt van Michael een interessant horroricoon. Diepgang en verklaringen doen aan deze legendarisch angstaanjagende status alleen maar afbreuk.

avatar van mishad

mishad

Halcyon schreef:

Inderdaad, goed verwoord en ik ben het roerend met je eens!