• 9.235.679 stemmen

Revenge of the Nerds (1984)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: De Nerds Slaan Terug

Geregisseerd door: Jeff Kanew

Met onder meer: Robert Carradine, Anthony Edwards en Timothy Busfield

Releasedatum: 9 mei 1985

Plot Revenge of the Nerds

"The time has come for REVENGE OF THE NERDS"

Een aantal 'nerds' - sociaal in laag aanzien staande schoolfrikken met geen schijn van kans bij de meisjes - formeert een collegedispuut dat het tijdens jaarlijkse competitie tegen meer atletisch ingestelde jongensclubs opneemt.

Lewis Skolnick

Toshiro Takashi

Stan Gable

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Leuke film tot de 30 minuut want dan kon je het verhaal verwachte.Verder kwamen er een paar geslaagde grappen in voor. 3,0*

avatar van elayz

elayz

Gisteren (dinsdag 3 augustus) op tv bekeken, leuke film, leuk idee. en toch wel erg leuke grappen er in. 3.5 is deze zeker waard!

avatar van filmfan17

filmfan17

Zelden zo'n domme film gezien. Ten eerste waren ze niet een keer in een college te zien op een universiteit. De stereotypen waren superdom en de humor was erg ver te zoeken, hooguit 2 keer gegrijnsd. Waarom ik dit uberhaupt heb uitgezeten weet ik ook niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Na het begin, en nadat ik nerd Robert Carradine de eerste paar keer zag lachen, dacht ik echt dat dit een totaal kansloos, ongrappig en vreselijk irritant filmpje ging worden.

Dat viel redelijk mee, gelukkig. Echt grappig wordt het dan misschien nooit, maar ik heb best een paar keer stiekem zitten lachen. Daarnaast is het sfeertje leuk en kent de film een paar vermakelijke scénes; die camera's en dat feestje met die joints bijvoorbeeld.

Vond de twee hoofdrolspelers wel het minst leuk. Ach, uiteindelijk kijkt het allemaal wel aardig weg en wordt het naar het einde toe steeds beter. Echt goed wordt het niet.

avatar van Filmi Corleone™

Filmi Corleone™

De American pie van de jaren 80. In die(!) context is het best aardig.

avatar van Jitse

Jitse

Had er ietsje meer van verwacht.

Vind dit toch niet echt american pie. Dat vind ik beter.

Hier en daar toch nog wel goeie momenten, maar over het algemeen een beetje tegengevallen.

avatar van DragQueen

DragQueen

Gelukkig viel het redelijk mee. Ik had een ergere komedie verwacht. Al is het domme verhaal flinterdun. De humor is zo flauw, dat het bij vlagen zelfs een beetje grappig wordt. Ook geeft de cast wel leuke invulling aan hun rollen. 2,5 Ster.

avatar van maxroelofs

maxroelofs

Wat een geniale film!

De film heeft een geniale opzet. Deze wordt boven verwachtingen uitgevoerd. In het begin verwachtte ik echt een flop film die misschien wel een 0.5 zou krijgen. Als ze eenmaal in de auto rijden en de soundtrack op komt wist ik waar het naar toe zou gaan. Het perfecte stereotype nerd die nog voor veel humor zorgde. een ontzettende rij droge grappen en fenomenaal uitgevoerde situaties. Ik kan niet anders zeggen dan dat de humor n deze film helemaal geslaagd is.

De ontzettend goede typetjes worden sterk neergezet door acteurs die zich perfect in hun rol lijken te kunnen inleven. Bijna iedereen komt hier mee weg. Helaas gold dit niet voor iedereen. De Grootste pestkop kwam niet erg sterk over op mij.

Wat ik erg prettig vond aan de film was dat het allemaal eens niet zo snel ging. Dan heb ik het niet over de situaties maar over de muziek. Ze namen rustig de tijd om je ook van het nummer te laten genieten en draaide hem vrijwel altijd helemaal af. In veel recente films wordt er maar een klein stukje van het nummer gespeeld en dan gaan ze weer verder.

Wat me ook opviel was das het me helemaal niks stoorde dat deze film uit 1984 komt. Het draagt daardoor van nature al wat meer oubolligheid met zich mee. Geweldig hoe dat in deze tijd dan weer tot zijn recht komt.

Verder is dit wel een van de betere komedies die ik heb gezien. Normaal heb ik niet zo veel met komedies op een paar uitzonderingen na. Sex drive is nog altijd mijn favoriete komedie. Ik ga zeker de vervolgdelen kijken.

avatar van Dee Al

Dee Al

Ik verwachtte een flutkomedie, een B film, toen ik deze huurde. Maar ik dacht 'laat ik hem tegen beter weten in toch maar huren'. Ik ging er dan ook met die inzet naar kijken en ik werd positief verrast. Hij heeft weinig inhoud zoals ik verwachtte, maar de grappen eromheen (die toch de komedie maken) waren goed. En dan wil ik wel genoegen nemen met zo'n film. Hij was vermakelijk om naar te kijken. De acteurs waren uit het juiste hout gesneden om in een dergelijke film te spelen. De grappen en scènes waren leuk om naar te kijken en ik kreeg geen hekel aan de personages, zoals ik in B-films altijd krijg. Deze ontstijgt voor mij dan ook het niveau van een B film. Natuurlijk was er ontzettend sprake van stereotyping, maar niet op een storende manier. Goed geslaagde komedie. Ik heb er lekker mee gelachen en dat is toch de bedoeling. Voldoende.

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Ik verwachtte ook een flop afgaande op de scores hier, maar de film heeft me aangenaam verrast.

Het verhaal is natuurlijk niet speciaal en de lach van de nerds waren meer irritant dan grappig, maar het is een vermakelijke film.

De film deed me vooral denken aan de slechte American Pie spinoffs (vooral Beta House natuurlijk), maar Revenge of the Nerds is tenminste leuk gebracht.

Een 3*** lijkt me de perfecte score voor deze film.

avatar van 93.9

93.9

Einde is echt verrassend leuk.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Jeugdsentiment waar ik vandaag maar weer voor ongeveer de 10e keer naar heb gekeken. Ik kan niet anders dan heel erg blij worden van deze film.

Nog altijd 4,0*.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Takeshi op de driewieler

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Onbetaalbaar!

God, ik kan nog zoveel meer grappen uit de film noemen waar ik van geniet.

"What the fruck is a frush?"

"That's my pie!"

"Are you gonna eat that?"

avatar van mrwhite

mrwhite

Toch wel blij dat er nog een paar mensen zijn die de genialiteit van deze film inzien.

Haha, gewoon enorm goede herinneringen aan!

avatar van Re73

Re73

Inderdaad al blijft deel 1 toch nog steeds de beste, uit de tijd dat we er nog uit moesten om een filmpie te huren! Pure nostalgie 1 van de betere comedies uit de eighties!!! .

Deze film of eigenlijk deel 1 natuurlijk heeft het woord "nerd" bekend gemaakt!

avatar van ipman-99

ipman-99

"Maybe we should have robster craws. What the fuck are robster craws?" ... " !!!

Heerlijke komedie (Heropfrissing) !!! Opnieuw is dit heerlijk genieten van deze

heerlijke komedie ! Heerlijke absurde komische situaties volgen elkaar op een leuke manier op. Pure nostalgie van een film die me echt kan doen lachen ..., vol van die droge humor van die o zo typische karakters ! Robert Carradine alias Lewis Skolnick geeft een schitterende performance als één van de nerds. Julia Montgomery alias Betty Childs is een opvallende verschijning die tevens ook uit de kleren gaat in deze komedie ! De Nerds worden overal gepest ..., maar de manier dat ze terug slaan is puur entertainment !

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke komedie met goed geslaagde grappen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit viel me nog alleszins mee, maar meer dan een magere voldoende zit er niet in hoor. Tuurlijk zit zo'n highschoolfilm waarbij de underdog zegeviert, tjokvol cliché-personages en sommigen daarvan leveren ergernis op. Het verhaaltje stelt uiteraard ook niks voor en tegen het eind wordt het heel suf allemaal. Maar enige sympathie kan ik wel voor deze film opbrengen. Je ziet dat met veel lol deze film gemaakt is en een paar flauwe grapjes waren nog wel okee.

avatar van goongumpa

goongumpa

Lieve film.

avatar van Kondoro

Kondoro

Revenge of the Nerds

Na alle ellende wat zich gister heeft afgespeeld in Parijs had ik toch zelf zin in een komedie film, ik was niet toe aan een actie film door de heftige beelden die ik gezien heb aangezien we het live mee kregen (wij waren op een verjaardag). Ik kon me vanochtend nog goed herinneren dat Revenge of the Nerds was toegevoegd aan Netflix, een komedie film die ik toch al voor een langere tijd op mijn netvlies had gebrand want ik wou hem erg graag zien, leek me namelijk een super geinige film (van buiten af). Ik moet dan wel toegeven dat de film zo slecht nog helemaal niet was, het was niet super goed, daar verre van maar het was niet oersaai, dat is toch het beste?

Ik moet dan daarbij wel eerlijk toegeven dat het verhaal niet van het was, een best wel doorstoken verhaal wat je eigenlijk al van het beeld af kon lezen want (voor mij) was hij heel erg voorspelbaar wat het toch wat minder maakt. Het concept was daar in tegen nog wel geinig. Het acteerwerk liep ook wat achter de feiten aan en was, zoals het verhaal ook niet denderend. Revenge of the Nerds heeft geen irritante afspeelduur waardoor de film toch wel aangenaam blijft te kijken en ik niet gespoeld heb. De grappen waren aan de slechte kant en het kon mij niet echt aan het lachen krijgen, dat was jammer. Toch leuk om zo even op een zaterdag ochtend te kijken en daar is hij zeker geschikt voor, de rest moet je dan maar even vergeten. Want de concentratie in mij zelf kon ik soms ook van ver halen.

avatar van IH88

IH88

“What are you looking at, nerd?”

Aardig. Revenge of the Nerds is niet erg grappig, maar het spel van de acteurs werkt aanstekelijk en de acties van de nerds levert aardig wat vermakelijke situaties op. De muziek is ook goed gekozen, en de wraak van een stel nerds levert sowieso een aardig underdog verhaal op. De acteurs gaan er ook helemaal voor, en het plezier straalt ervan af. Geen hoogvlieger, maar het is leuk om deze tienerkomedie klassieker een keer gezien te hebben.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een ode aan de underdogs, en iedereen is wel al eens de underdog geweest in zijn leven. Lewis en Gilbert hebben hun fysiek niet mee en worden van de eerste dag aan de unief bestempeld als "nerds" door de "jocks", een stigma dat hen de hele film zal vervolgen met de vernederingen erbij. De nerds laten zich niet doen en slaan terug en krijgen ook steun. Ik heb me wel vermaakt met deze herziening. Seksisme spant de kroon en de humor is vaak op het niveau van tieten en boeren. Desalniettemin is het een jolige komedie geworden die een beetje stout durft zijn maar zich nooit schuldig maakt aan vulgariteit. Goed! 3* met optie op 3,5*

avatar van Mescaline

Mescaline

In de jaren 80 had je veel van dit soort filmpjes maar waarom nu precies deze titel zo bekend is gebleven is mij verder een raadsel.

De typetjes zijn heel overgeacteerd neergezet, met uitzondering van Booger dan die toch duidelijk het leukste personage was.

Paar geslaagde grappen maar nergens echt grappig, en de competitie op het einde is natuurlijk ook erg voorspelbaar en tevens zelfs in de jaren 80 al erg vaak gedaan.

De film heeft duidelijk zijn momenten, maar ik heb toch de voorkeur bij andere jaren 80 klassiekers.

avatar van clubsport

clubsport

Nog nooit gezien deze film uit mijn jeugd dus werd het eens tijd om ook deze af te vinken .

Tuurlijk is het allemaal behoorlijk flauw maar stiekum soms toch ook wel weer grappig op sommige momenten .

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1980 stemmen

Blijft een heerlijke komedie na al die jaren. Lekker over the top, niet altijd politiek correct maar toch met hart op de juiste plaats. Heel wat scènes herinnerde ik mij nog, andere waren wat vergeten. Het viel me nu wel op wat voor een goeie soundtrack de film heeft met o.a. Talking Heads, Queen en Michael Jackson.

En in de scène waarin Lewis het aanlegt met Betty is hij in feite vermomd als de seriemoordenaar van The Prowler (1981). Vandaar ook het typische slasher pov shot wanneer hij Betty volgt. Leuke film en leuk om nieuwe zaken te ontdekken.

avatar van Flavio

Flavio

Bobbejaantje schreef:

Ah, ik dacht dat het een Darth Vader referentie was. Vond het al niet helemaal passen.

Verder toch best vermaakt met deze jaren 80 klassieker. Natuurlijk zitten er een hoop dingen in die nu niet meer zouden kunnen, maar wat me toch het meeste tegenstaat is dat verschrikkelijke einde.