• 9.373.066 stemmen

Revenge of the Nerds (1984)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titel: De Nerds Slaan Terug

Geregisseerd door: Jeff Kanew

Met onder meer: Robert Carradine, Anthony Edwards en Timothy Busfield

Releasedatum: 9 mei 1985

Plot Revenge of the Nerds

"The time has come for REVENGE OF THE NERDS"

Een aantal 'nerds' - sociaal in laag aanzien staande schoolfrikken met geen schijn van kans bij de meisjes - formeert een collegedispuut dat het tijdens jaarlijkse competitie tegen meer atletisch ingestelde jongensclubs opneemt.

Lewis Skolnick

Toshiro Takashi

Stan Gable

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Als ik hoger dan 2,5 stem, ben ik dan een nerd?

avatar van EmDee

Toch maar niet.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ach, dit was wel een geinige film toentertijd. Heeft ook weer alles met mijn jeugdjaren te maken denk ik. Toen vond ik het wel *** waard; nu houd ik het op **1/2

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Lachen man. Slechte acteurs en een slecht vehaal van naar wat ik verwacht zelfs nerds die toch eens iets tegen de pesterijen wilden doen. Ze zijn, net als in hun eigen leven, jammerlijk gefaald.

1 ster

avatar van Rascal

Rascal

Onleuk.

avatar van Benninf

Benninf

Opzich wel leuk dat die nerds ineens wraak nemen, maar de film zelf is natuurlijk ronruit slecht.

1 ster.

Sjonge, 3 sterren is natuurlijk te weinig voor deze brok jeugdsentiment, halfje er bij maar

avatar van mikey

mikey

stelletje nerds worden dagelijks vernederd en proberen dit te stoppen door het voorzitterschap van een griekse council op te eisen. dit lukt niet want daar zitten louter toffe gozers in. dus sluiten ze zich aan bij een militant zwarte studentengroepering. ondertussen zoeken ze een huis, plaatsen ze cameras in meisjesflats en programeren ze nieuwe windows systemen. veel een bekende koppen zoals de man van marcy darcy en de vader van lizzy mcguire. veel onnodig naakt en drankgrappen. 3.5

avatar van Crit

Crit

Best leuke film

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Wat een laag gemiddeld! Schande, dit is toch zo langzamerhand een CLASSIC. Van mij krijgt ie een 4, al was het alleen maar het feit dat Oger sprekend lijkt op een ouwe buurjongen van mij. Geweldige film..!!!!!!

avatar van dave

dave

heb deze film gezien toen ik 11 jaar was

toen vond ik hem schitterend 4*

avatar van dvd-man

dvd-man

Opzich wel een lachen filmpie heb hem alleen lang geleden gezien, maar ik weet dat ik hem toen nog wel goed vond.

3 sterren!

avatar van mikey

mikey

Ik zag net robert carradine op mtv, hij zei hierover. als je eenmaal een nerd hebt geproefd dan kan je niet meer anders. haha

avatar van Rancid

Rancid

Haha, deze week voor het EERST, jawel, gezien en heb me behoorlijk vermaakt. Vooral het percentage bloot viel me behoorlijk mee, er staat AL op, maar ik zou m toch eerder 12+ geven. Erg slechte film natuurlijk, maar wel erg grappig en vermakelijk. 2*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg vermakelijke film. Vroeger altijd erg cool gevonden en ik moet zeggen dat hij me nu niet tegengevallen is. Tuurlijk is het nergens overweldigend maar de leuke typetjes en het jaren 80 sfeertje maken veel goed. 3,5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

dutchtuga schreef:

Weer eens herzien en twijfel eraan dit 4* te geven. Heb er uiterst van genoten! Een aantal scenes zijn echt hilarisch te noemen. Takeshi op de driewieler met dat muziekje, Poindexter op het feestje, het speerwerpen. Haha kan het keer op keer herzien. Ik slaap er nog ff n nachtje over voor ik mn definitieve stem uitbreng.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Heerlijke film dit, gewoon melige bende. Ik heb toch echt wel om bepaalde scènes moeten lachen. Ja, ik kan het wel pruimen dit. Ik heb meer lol gehad bij het kijken naar deze film dan bijvoorbeeld die bende zooi van Ocean 12...Ja, ja, het is van een heel ander kaliber maar toch wilde ik dit wel benoemen.

****-sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Daar sluit ik me volledig bij aan, wat een heerlijke film is dit. Toen ik negen jaar was ofzow helemaal dubbel om gelegen, ook vanwege al dat naakt, nu heb ik m op DVD. Het is een goede film, ik snap echt de lage score niet. 4*

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zeker een leuke film, gewoon achteroverzitten en genieten. Ik heb ook eindelijk de dvd en ga hem nog vaker kijken. Vooral de onderlinge strijd wordt leuk in beeld gebracht. De lage score begrijp ik ook niet helemaal. *4.

avatar van Waku

Waku

Hoe flauw ook in die tijd heb ik me krom gelachen om de Nerds. Enige tijd geleden opnieuw gekeken nu op DVD en

nog steeds verveelt hij niet. Het aanstekelijk dom gehinnik wat gelach moet voorstellen en de strijd van de losers tegen de gespierde macho sporters.

Het heeft allemaal niets om het hand maar op een of andere manier blijft het allemaal heel vermakelijk.

3,5

avatar van boerenpummel

boerenpummel

gemiddelde van 2,11?? :S

Dit is voor mij een van de grappigste film die ik ooit gezien heb! Ja, ok daarom is het nog geen goede film natuurlijk, maar 2,11 is wel belachelijk laag voor deze klassieker.

avatar van film_kaza

film_kaza

niet echt een goeie film. leuk genoeg om uit te kijken, te saai om nog een keer te zien.

voor de moeite 3 sterren

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

De relatief onbekende Kyle Newman is aangesteld als regisseur van de nieuwe Revenge of the Nerds, een remake van de gelijknamige komedie uit 1984. De film wordt geschreven door Adam F. Goldberg, die ook al het script schreef voor Newmans komende Fanboys, geproduceerd door McG (regisseur van onder andere Charlie's Angels) en gedistribueerd door The Weinstein Company. Onduidelijk is of de cast van het origineel uit 1984 opnieuw van de partij zal zijn.

Bron: The Hollywood Reporter

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Best grappig. Je verveelt je zeker niet. Jammer alleen dat iedereen zo in hokjes wordt geduwt. Maar dat is misschien ook wel het grappige. De personages zijn zeker NIET geloofwaardig in ieder geval

avatar van us_raider

us_raider

• 2034 berichten

Gewoon een erg lache film, ik keek hartstikke uit na de vervolgen na het zien van deze film. 4*

avatar van teun25

teun25

us_raider schreef:

lachen ? ik heb geen 1 keer kunnen lachen om deze saaie bagger film 1 *

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Turkeyloverz schreef:

De datum zegt het eigenlijk al Misschien dat ze als ouders voorkomen of een cameo hebben ofzo maar meer zal het niet zijn lijkt me.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. tsja ik heb best gelachen

avatar van Horrordude

Horrordude

hier komt een remake van!