Revenge of the Nerds (1984)
Genre: Komedie
Alternatieve titel: De Nerds Slaan Terug
Geregisseerd door: Jeff Kanew
Met onder meer: Robert Carradine, Anthony Edwards en Timothy Busfield
Releasedatum: 9 mei 1985
Plot Revenge of the Nerds
"The time has come for REVENGE OF THE NERDS"
Een aantal 'nerds' - sociaal in laag aanzien staande schoolfrikken met geen schijn van kans bij de meisjes - formeert een collegedispuut dat het tijdens jaarlijkse competitie tegen meer atletisch ingestelde jongensclubs opneemt.
Lewis Skolnick
Judy
Stan Gable
Ralfke
- 2075 stemmen
Ach, dit was wel een geinige film toentertijd. Heeft ook weer alles met mijn jeugdjaren te maken denk ik. Toen vond ik het wel *** waard; nu houd ik het op **1/2
Stoffeltje
Lachen man. Slechte acteurs en een slecht vehaal van naar wat ik verwacht zelfs nerds die toch eens iets tegen de pesterijen wilden doen. Ze zijn, net als in hun eigen leven, jammerlijk gefaald.
1 ster
Benninf
Opzich wel leuk dat die nerds ineens wraak nemen, maar de film zelf is natuurlijk ronruit slecht.
1 ster.
Sjonge, 3 sterren is natuurlijk te weinig voor deze brok jeugdsentiment, halfje er bij maar
mikey
stelletje nerds worden dagelijks vernederd en proberen dit te stoppen door het voorzitterschap van een griekse council op te eisen. dit lukt niet want daar zitten louter toffe gozers in. dus sluiten ze zich aan bij een militant zwarte studentengroepering. ondertussen zoeken ze een huis, plaatsen ze cameras in meisjesflats en programeren ze nieuwe windows systemen. veel een bekende koppen zoals de man van marcy darcy en de vader van lizzy mcguire. veel onnodig naakt en drankgrappen. 3.5
TheMaestro
Wat een laag gemiddeld! Schande, dit is toch zo langzamerhand een CLASSIC. Van mij krijgt ie een 4, al was het alleen maar het feit dat Oger sprekend lijkt op een ouwe buurjongen van mij. Geweldige film..!!!!!!
dave
heb deze film gezien toen ik 11 jaar was
toen vond ik hem schitterend 4*
dvd-man
Opzich wel een lachen filmpie heb hem alleen lang geleden gezien, maar ik weet dat ik hem toen nog wel goed vond.
3 sterren!
mikey
Ik zag net robert carradine op mtv, hij zei hierover. als je eenmaal een nerd hebt geproefd dan kan je niet meer anders. haha
Rancid
Haha, deze week voor het EERST, jawel, gezien en heb me behoorlijk vermaakt. Vooral het percentage bloot viel me behoorlijk mee, er staat AL op, maar ik zou m toch eerder 12+ geven. Erg slechte film natuurlijk, maar wel erg grappig en vermakelijk. 2*
dutchtuga
Erg vermakelijke film. Vroeger altijd erg cool gevonden en ik moet zeggen dat hij me nu niet tegengevallen is. Tuurlijk is het nergens overweldigend maar de leuke typetjes en het jaren 80 sfeertje maken veel goed. 3,5*
dutchtuga
Weer eens herzien en twijfel eraan dit 4* te geven. Heb er uiterst van genoten! Een aantal scenes zijn echt hilarisch te noemen. Takeshi op de driewieler met dat muziekje, Poindexter op het feestje, het speerwerpen. Haha kan het keer op keer herzien. Ik slaap er nog ff n nachtje over voor ik mn definitieve stem uitbreng.
Dennis Evahi
Heerlijke film dit, gewoon melige bende. Ik heb toch echt wel om bepaalde scènes moeten lachen. Ja, ik kan het wel pruimen dit. Ik heb meer lol gehad bij het kijken naar deze film dan bijvoorbeeld die bende zooi van Ocean 12...Ja, ja, het is van een heel ander kaliber maar toch wilde ik dit wel benoemen.
****-sterren
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11904 berichten
Daar sluit ik me volledig bij aan, wat een heerlijke film is dit. Toen ik negen jaar was ofzow helemaal dubbel om gelegen, ook vanwege al dat naakt, nu heb ik m op DVD. Het is een goede film, ik snap echt de lage score niet. 4*
maxcomthrilla
Zeker een leuke film, gewoon achteroverzitten en genieten. Ik heb ook eindelijk de dvd en ga hem nog vaker kijken. Vooral de onderlinge strijd wordt leuk in beeld gebracht. De lage score begrijp ik ook niet helemaal. *4.
Waku
Hoe flauw ook in die tijd heb ik me krom gelachen om de Nerds. Enige tijd geleden opnieuw gekeken nu op DVD en
nog steeds verveelt hij niet. Het aanstekelijk dom gehinnik wat gelach moet voorstellen en de strijd van de losers tegen de gespierde macho sporters.
Het heeft allemaal niets om het hand maar op een of andere manier blijft het allemaal heel vermakelijk.
3,5
boerenpummel
gemiddelde van 2,11?? :S
Dit is voor mij een van de grappigste film die ik ooit gezien heb! Ja, ok daarom is het nog geen goede film natuurlijk, maar 2,11 is wel belachelijk laag voor deze klassieker.
film_kaza
niet echt een goeie film. leuk genoeg om uit te kijken, te saai om nog een keer te zien.
voor de moeite 3 sterren
Turkeyloverz

De relatief onbekende Kyle Newman is aangesteld als regisseur van de nieuwe Revenge of the Nerds, een remake van de gelijknamige komedie uit 1984. De film wordt geschreven door Adam F. Goldberg, die ook al het script schreef voor Newmans komende Fanboys, geproduceerd door McG (regisseur van onder andere Charlie's Angels) en gedistribueerd door The Weinstein Company. Onduidelijk is of de cast van het origineel uit 1984 opnieuw van de partij zal zijn.
Bron: The Hollywood Reporter
matthijs_013
Best grappig. Je verveelt je zeker niet. Jammer alleen dat iedereen zo in hokjes wordt geduwt. Maar dat is misschien ook wel het grappige. De personages zijn zeker NIET geloofwaardig in ieder geval
us_raider
- 2034 berichten
Gewoon een erg lache film, ik keek hartstikke uit na de vervolgen na het zien van deze film. 4*
teun25
lachen ? ik heb geen 1 keer kunnen lachen om deze saaie bagger film 1 *
feanaro surion

De datum zegt het eigenlijk al
Misschien dat ze als ouders voorkomen of een cameo hebben ofzo maar meer zal het niet zijn lijkt me.

Revenge of the Nerds IV: Nerds in Love
1994