• 9.374.037 stemmen

Knocked Up (2007)

Komedie / Romantiek | 129 minuten / 133 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Romantiek

Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Judd Apatow

Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd

Releasedatum: 27 september 2007

Plot Knocked Up

"Save the due date."

De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?

avatar van KYUSS

KYUSS

die hard schreef:

De film had veel korter gekend. Soms leuk, maar ook weleens langdradig. Geen super acteurs. Het is eerder een drama dan komedie.

enfin,

Een redelijke film die eigenlijk meer in de videotheek hoort dan in de bioscoop.

2 *

helemaal mee eens maar ik vond het dan wel weer leuk dat hij een groot gedeelte van de film met een AMSTERDAM t-shirt rond loopt

avatar van Leno

Leno

Tegen het einde film van de film wordt het vrij langdradig en voorspelbaar. Gelukkig zit de film (met name daarvoor) vol met komische situaties en kleurrijke personages.

Er wordt gepoogd wat karakterdiepgang te scheppen, wat ook aardig lukt (al is dat bijverhaaltje rondom die schoonbroer onnodig).

Het standaard stramien wordt nu en dan wat vrijer geinterpreteerd, maar uiteindelijk durven ze het toch niet aan om voor wat anders te kiezen. De film heeft wat scherpe randjes (o.a. taalgebruik) en komt zo ook wat realistischer over. De acteurs zijn goed in hun soms wat overdreven rollen.

avatar van nairobi

nairobi

best grappig, leuk voor de zaterdag

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Ik vond de film niet slecht, maar over het algemeen vind ik de recensies net iets te lovend. Het was een vermakelijke film, grootste punt vond ik toch wel dat ie iets aan de lange kant was. Het thema van de film vind ik echter wel goed.

3 sterren.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2059 berichten

I looove chickflicks, maar deze vond ik écht geen drol aan

Lijkt me ook niet echt een chickflick.

avatar van da.Rock75

da.Rock75

Viel tegen.. 2 sterren

avatar van GGG

GGG

Waardeloze film slappe film! Zonde van mijn tijd om er naar te kijken. Krijgt een 0,5!

avatar van Spring 04

Spring 04

Bubblez schreef:

I looove chickflicks, maar deze vond ik écht geen drol aan

De film was dus ook geen chickflick

avatar van japfie

japfie

Aardige film.. Waar ik in het begin vreesde voor een verhaal wat langdradig en een te serieuze wending zou nemen. Gelukkig deed de film waar het voor bedoelt is mensen aan het lachen brengen. En het een luchtige film bleef over ongewenst zwanger zijn en erg vermakelijk

avatar van superred

superred

Ik vond er niet veel aan. Ik heb me meer geergerd, dan dat ik gelachen heb, de humor vond ik ver te zoeken. Als ik een bevalling wil zien, dan kijk ik wel naar 'De Bevalling'.

avatar van sunnie1967

sunnie1967

mijn vriend en ik hebben gelachen vanaf de eerste t/m de laatste minuut..

Ik vond de humor weer eens wat anders en de dialogen sterk en af en toe hilarisch! Ik heb ook krom gelegen om de "DOORMAN" scene...super!!

Snap niet dat hier weer van die zuurpruimen zitten, die de film weer helemaal moeten ontleden en afkraken om niets...

Mens..geniet nou eens van 2 uurtjes ontspanning..laat je eens gaan! (zonder dat kritische geneuzel)

avatar van Edie

Edie

Soms aardig, ik vond zelf 40 Year Old Virgin leuker van dezelfde makers, hier proberen ze veel trucjes te kopieëren wat niet helemaal lukt altijd, vind ik.

Allemaal voorspelbaar en de film duurt onnodig lang...

avatar van willemfilm

willemfilm

Wel een leuke film. Zeker geen hoogvlieger, Een leuke zondagmiddag film of een film voor net verliefde jonge stelletjes. Als een film tegen valt kan dat alleen als je verwachtingen hebt. Die moet je niet teveel hebben.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

heeft echt grappige momenten, jammer dat hij zo lang uitgerekt wordt en daardoor toch wel zeer fel afzwakt, jammer !! Maar heb mij toch geamuseerd

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

duurde me net wat te lang maar geen slechte film

avatar van flyer

flyer

Had hier gelezen dat dit een zeer leuke film is. Nou van mij mogen jullie hem houden vond hem langdradig humorloos en niets aan

avatar van Denveen

Denveen

Begin is echt komisch, maar daarna wordt het gewoon langdradig. Jammer, want als ze hetzelfde niveau gewoon door weten te zetten is het echt een goede komedie. Nu blijft het steken op 3 sterren...

avatar van wicomave

wicomave

Gemiddelde komedie van Amerikaanse makelij. Goed voor een avondje pretentieloos amusement. Waar trouwens niks tegen is, maar voor mijn gevoel had het verhaal veel beter uitgewerkt kunnen worden.

Ik geef hem 3,5 ster.

avatar van lagaiske

lagaiske

Deze film heeft enkele zeer geslaagde grappen.

Al bij al is dit een leuke film om eens op een regenachtige dag te bekijken.

Dan voel je je meteen wat vrolijker.

Een 3 is volgens mij een degelijke score.

Dus 3 sterren...

avatar van The One Ring

The One Ring

Vermakelijke komedie, die in principe niets verkeerds doet, maar toch niet zo bijzonder is als de recensies mij probeerden doen geloven. De film is net iets volwassener dan de gemiddelde romantische komedie, vooral dankzij het net ietsje zwaardere thema, maar verder is het toch allemaal wel vrij conventioneel. Sommige stukken zijn echt grappig, maar het grootste deel was vooral goed voor een glimlach. De acteurs doen het leuk. Wel geloof ik er niks van dat Ben en Allisson het ook echt gaan redden samen, daarvoor zijn ze te verschillend. De film wist mij daarvan op het einde op de een of andere manier niet van te overtuigen.

Dit zit een beetje tussen de 3* en de 3,5* in. Het is wel net bovengemiddeld, maar mijn gevoel zegt 3 sterren, dus bij deze.

avatar van behangdelul

behangdelul

Niet goed, niet slecht, pappen en nathouden etc etc...

Ik heb me wel vermaakt maar had er meer van verwacht....3*

eigenlijk een 3- maar goed...

avatar van lykathea

lykathea

Erg teleurstellend allemaal, vooral na de zeer grappige The 40-year old virgin, had ik hier toch wel wat meer van verwacht. De film is veelste lang en tegen 't einde dodelijk saai en niet grappig.

Toch zijn sommige scenes en dan vooral die in de eerste 30-45 minuten, wel hilarisch, en dus 2,5*

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Ik lees heir naar mijn mening toch veel te negatieve reacties. Ik heb deze film in de bioscoop gezien met een vriendin, en ik heb toch regelmatig hardop moeten lachen. Het verhaal is opzich niet erg anders dan een romkom, tenminste, ik zou het geen oscarmateriaal willen noemen, maar de uitwerking vind ik briljant.

Het is qua uitvoering zeker geen doorsnee romantische komedie, sterker nog; de hoofdrolspelers worden in het begin niet eens op elkaar verliefd. Ze moeten een band ontwikkelen, en dat blijkt vrij moeilijk; hun achtergrond, vrienden en gewoontes zijn erg verschillend. Hoe deze vorm gegeven zijn vind ik erg leuk... en dan met name die van de man. Het idee van een licht pornografische website, de bizarre vrienden, een klein kind speelgoed laten apporteren, de ongelezen boeken, het consant denken aan seks het is allemaal geweldig weergegeven.

Daarnaast las ik hierboven klachten over de rol van de zwager van Ben. Ik kon toch regelmatig om hem lachen, en vooral om 'de band' tussen hem en Ben. Zijn huwelijk met de zus van Ben's vriendin weerspiegelt gewoon een ander soort relatie dan die van Ben, en is eigenlijk gewoon een soort kritiek op het hedendaagse huwelijk. Nu wil ik niet beweren dat de film een constante zwarte satire is, als pakweg American Beauty, maar er gaat toch echt wel een kleien boodschap van uit.

Maar de grappen in de film zijn het belangrijkst, en die komen bijna allemaal aan.Soms erg flauw, soms vlijmscherp, soms onverwacht en soms er lekker dik bovenop en droog; ieders soort humor zit hier wel in. Bovendien zijn de acteurs prima gecast en vertolken zijn hun personages allemaal goed. De muziek, het visuele werk, de plaatsen waar de film zich afspeelt; het is allemaal ruim in orde.

Ik kan eignelijk maar twee minpuntjes bij deze film ontdekken die me ervan weerhouden een 5 (ja u leest het goed) sterren te geven,en dat is 1) de speelduur - deze film kan echt wle wat korter, vooral omdat de vaart er soms wat uitligt - en 2) de sterke 'liefdes' boodschap en het geromantiseerde einde waarin alles goedkomt. Uiteraard, dit laatste verwacht je eingelijk niet anders van zo'n soort film, maar toch. De rest van de film was zo on-cliche en geweldig uitgevoerd dat ik wel een specialer einde had verwacht. Natuurlijk ben ik heel blij dat alles goed kwam, maar een wat minder doorsnee einde was leuk geweest.

Zorgen deze minpunten ervoor dat deze film neit mijn in mijn lijst topkomedies wordt opgenomen? Nee, zeer zeker niet; de film blifjt een aanrader voor iedereen en de hilarische scenes zullen zeker ook wat punten van herkenning oproepen. Ik hoop dat ze meer van zulke films maken, want deze tweede film (na de leuke maar minder hilarische 'The 40 year old virgin') was een uiterst aangenaam tijdverdrijf. 4* voor een zeer interessante en vermakelijke komedie

avatar van Woga

Woga

Vond het géén goeie film!! Slecht geacteerd ook... hoogstens 2 sterren!!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Woga schreef:

Vond het géén goeie film!! Slecht geacteerd ook... hoogstens 2 sterren!!

Ik vond het acteerwerk juist vele malen beter dan in de meeste romkoms. Het is misschien niet van Oscarwaardig niveau, maar vergeleken met de meeste komedies of romantische films hebben we hier toch te maken met topprestaties in het genre.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Zeer aardige komedie, waarin niet al te platte, maar juist zeer doordachte grappen in voor komen. Ik heb er echt wel om moeten lachen. De film is echter te lang en zwakt af, zeker tegen het einde. Heigl en Rogen dragen deze film, maar de typetjes in deze film mogen er ook zijn. Vooral de baas van Heigl en zijn sidekick vond ik erg grappig. Prima vermaak, maar verwacht niet te veel. 3,5*

avatar van lykathea

lykathea

Ik vind niet dat Heigl de film draagt, integendeel.

Ik vond Rudd en Leslie Mann veel beter werken dan Rogen en Heigl. Bovendien zijn de situaties met de eerstgenoemde gewoon grappiger.

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar sex grappen zijn leuk ja, maar lachen om sex of naakt scenes of whatever...not so much.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Leuke komedie. Vond vooral Seth Rogen erg goed in zijn rol zitten en een goede personage neerzetten.

3,5

avatar van Oosie

Oosie

3*** ik vond z`n aanzoek met die lege doos HEEEEEEEL GOED , en als ik geld heb koop ik wel een leuke ring voor je, die je leuk vind .