Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd
Releasedatum: 27 september 2007
Bekijk via CANAL+
Morgen om 20:35 uur op VTM3
Vrijdag om 15:10 uur op VTM3
Plot Knocked Up
"Save the due date."
De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?
Ben Stone
Martin
Jodi
Charlotte
mrkos
Ik vond het eigelijk jammer dat de film afgelopen was... Van mij mocht hij wel wat langer duren.. Maar goed, heerlijke wegkijk film!
4.0
rokkenjager
Na zoveel herzieningen staat deze nog steeds als een huis, elke scene en dialoog lijkt op zijn plaats. Perfecte balans tussen drama en humor, en dat ruim twee uur lang. Het ene moment lig je compleet in een deuk, het andere moment leef je oprecht mee met de personages, héérlijke film. Hoppa, de volle mep! 5*
cordiacovens
leuke mix van komedie en drama
de cast is in orde hoewel er soms wat onnodige karakters en momenten zijn.
film duurt best lang vor een komedie maar dat valt niet tegen hier, het is een leuke film die soms niet echt grappig is terwijl hij dat wel wilt zijn. het is in ieder geval geen slechte film en het dramatische aspect is goed uitgevoerd.
Sunday
Viel me tegen. Duurde te lang voor een film uit dit genre. Ik vond Katherine Heigl nou niet heel overtuigend. Bijvoorbeeld dat moment wanneer ze bij een vrouwelijke gyneacoloog zit en hij binnenkomt na 5km gelopen te hebben. tenenkrommend. Verbaas me ook een beetje over de hoge score hier. Paul Rudd was weer een lichtpuntje.
Number23
Leuke komedie die de nieuwe comedytrend voortzette, maar aan films als Superbad, Forgetting Sarah Marshall en The 40-Year Old Virgin kan deze net niet tippen. Mede dankzij de iets te lange speelduur en de toch talrijke rustige momenten. Al zijn er scenes waar het drama er zeer goed uitkomt, vooral Mann doet het goed in die scenes. Rogen doet zijn ding, Heigl is beter dan normaal, maar de echte komische krachten zijn Rudd en de vriendengroep bestaande uit Baruchel, Segel en Hill.
jippie2010
één van de betere komedies van de afgelopen tijd. Ik had em al een keer gezien, en er opnieuw van genoten gister. Af en toe irriteerde ik me wel aan met name de lach van seth, maar dat mocht de pret niet drukken: 3.5
K. V.
De film heeft grappige stukjes, maar ook minder grappige stukjes, en je moet ook wel te vinden zijn voor het soort humor. Ik vond hem niet slecht, maar 2 uur was toch te lang voor een romantische komedie, daardoor werd het af en toe te langdradig.
NYSe
Bevat heel erg veel lachmomenten, mede door de zeer humoristische cast die overduidelijk veel plezier heeft. Dat de film dan toch niet zó meesterlijk is, komt door het gebrek aan samenhang tussen de scènes. De website van Ben en zijn vrienden, het werk van Alison, de vele discussies rondom drugsgebruik: het levert allemaal komische scènes op, maar meer dan karakteruitdieping had het niet moeten worden. Toch een fijne afwisseling voor de heren binnen het genre van de romantische komedie.
Arashi
Laatste keer dat ik hem gezien heb is alweer paar jaar geleden. Is en blijft een van de betere romantische komedies!
lordmars
sorry maar deze film is geen komedie, ik ergerde me eigenlijk alleen maar.. na 1 uur afgehaakt want dit is zonde van mijn tijd.
totaal niet grappig, lang, zwangerschap, bleeegg
Daan258
Erg leuke film, van begin tot eind genoten.
Heel leuk hoe de film begint als een comedy en later toch meer de drama kant op gaat met toch nog wat erg grappig scene's erin. meestal hou ik hier niet echt van maar deze film bleef me toch boeien.
Ook een heel erg leuke cast, en Seth Rogen was erg goed in deze film.
gewoon een erg leuke film.
mrs A
Leuke komedie!
Grappig, maar met een serieuze ondertoon.
Beetje overdreven karakters misschien, maar het past bij de film.
Wel mistte ik de connectie (romantisch) tussen de twee..
peterjames777
Beetje overrated als je het mij vraagt.
Ik heb wel een aantal keer goed moeten lachen met dank aan Rogen (die wel hetzelfde is als in bijna elke andere film van hem maar dat geeft niet) en hij krijgt de hulp van Rudd, Segel en co. die ook hun momenten hadden.
Waar anderen het hebben over een goede mix van komedie en drama vind ik dit het tegenovergestelde. De film is het beste met de leuke soms absurde humor van de mannen. En dan in eens word hij weer zoet, cliche en sentimenteel.
Twee gezichten en dit werkt niet echt voor mij. Plus het feit dat ik Heigl maar niks vind en ook in deze film niet vind passen.
Zeriel
De zoveelste middelmatige comedy, met flauwe onderbroekenlol. Toegegeven er zitten leuke scenes tussen met Seth Rogen, maar als hoofdpersoon schiet hij tekort. Hij is eenuitstekende aangever zoals in 50/50.
Het lijkt wel of deze film het resultaat is van een eindeloze brainstormsessie, waarna alle ideetjes gefilmd zijn, en vervolgens de editor ziek werd, misschien zelfs wel het halve productieteam, waarschijnlijk door een poepoogepidemie , want de film is een veels te lange aaneenschakeling van scenes die een beetje als los zand aan elkaar hangen. Er zit geen ritme in de film, en er is geen chemie tussen Rogen en Heigl.
De "seks" scenes zijn niet om aan te zien. Die amerikanen zijn altijd aan het droogneuken, en dan moet je wel aankijken tegen de harige reet van Rogen. Haar BH kan nog niet eens af, maar we moeten wel een bedroevend slechte orgasme simulatie van de preutse Heigl doorstaan.
Als ze er een versie van 90 minuten van hadden gemaakt dan was de film misschien nog te pruimen geweest. Ik was weer eens op het verkeerde been gezet door de VPRO gids, die 4 sterren geeft, en het "een eerlijke parodie op moderne zeden " durft te noemen. Goedkoop scoren met platte grappen rond een zwangerschap, zul je bedoelen.
Voor een eerlijke parodie op moderne zeden rond ongewenste zwangerschap moet je bij Juno zijn. Nu ik erover na denken, misschien heeft de VPRO recensent de film wel door elkaar gehaald.
Masterkeeltie
Hele goeie balans tussen romantiek drama en komedie, seth rogan blijft een held in dit soort films en alle films waarin hij gewoon lekker seth kan zijn.
Goeie wegkijker
3,5 *
Mistaa-g
Een van de beste komedies en met uitstek de beste van de 21e eeuw. De film kan in veel clichés vallen maar doet dat totaal niet. Ze brengen ook een verhaal dat bekend is in de oren en mensen met gelijkaardige gevallen kan helpen hoe dit op te pakken (al zijn de 2 partijen misschien niet zo excentriek). De cast is de top van de komedie van de laatste jaren en zelfs Heigl speelt haar best goed buiten haar mooie verschijning. Zelfs de kleine personages zijn heerlijk (zoals het kleine kindje dat super acteert). Jonah Hill is heerlijk net zoals Jason Segel en het is straf dat ze zo een manne kunnen krijgen in een kleine rol (al is het wel een vriendenclubje). Paul Rudd heb ik wel al beter zien spelen maar zeker geen onvoldoende voor hem...
kortom: Heerlijk
Mistaa-g
totaal niet grappig, lang, zwangerschap, bleeegg
Als je na een uur stopt met kijken moet je geen quotering geven... Wie beoordeelt de film nu na de helft maar te zien... Dommen aap
DBTim
Eens met Mistaa-g, heb deze film nu al een keer of 6 gekeken en hij blijft leuk. Cliche verhaal, maar hij blijft de volle 2 uur leuk door de geweldige dialogen die gebracht worden door de bekende komedie acteurs!
alexxx
Naar mijn idee een heerlijke film. Op sommige momenten echte een Apatow (langdradig), maar ik heb mij rot gelachen om de sfeer. Het geeft hoop voor de gemiddelde man
BBarbie
Typische Apatow komedie: leuk bedoeld, maar het komt er niet echt uit; het mist een beetje venijn. Het lijkt alsof Katherine Heigl de laatste jaren dit soort films aan de lopende band maakt. Met acteertalent heeft dat volgens mij niet zo veel te maken, maar Heigl beschikt over andere kwaliteiten...
Pelagatti
Ik heb Knocked Up nu 3 x bekeken. De eerste keer vond ik hem hilarisch (vooral de stoner/nerd scenes). De tweede keer was hij ook nog wel leuk, maar de verrassing van het verhaal was natuurlijk al weg. De derde keer...Dit was toch wel de laatste keer hoor... blijft hier en daar nog wel grappig en kijkt lekker weg, maar is eigenlijk ook gewoon erg flauw. Paul Rudd blijft wel geweldig depri in zijn midlife crisis-rol. Bepaalde dingen zijn al erg herkenbaar. Lekker cynische attitude!
De film 'This is 40" is trouwens een spin-off met een aantal acteurs uit deze film. Niet zo grappig als Knocked up, maar wel leuk om ook een keer gezien te hebben
DrChesterStock
Meh. Het is een romcom, dus dat het voorspelbaar is, is niet erg, maar de film is nogal traag en de dialogen zijn erg matig.
Heigl vind ik vaak wel leuk, maar Rogen irriteert me hier. (Zoals altijd. The Green Hornet, Zack & Miri; ik kan hem niet uitstaan. Ik wil eigenlijk eens Pineapple Express kijken omdat ik Gary Cole zo'n eindbaas vind, maar Rogen houdt me tegen.) De bijrollen van vooral Paul Rudd, Jonah Hill, Ken Jeong en Craig Robinson zijn nog het best, maar kunnen de film niet redden voor mij.
Naomi Watts
Na zes jaar eindelijk weer eens herzien en prima bevallen. Een dramedy zoals alleen Apatow ze kan maken. Fijne characters, voortreffelijke situatiehumor en oprecht drama. Weet nog wel toen ik deze voor het eerst zag ik het zo gek vond dat in de film leek alsof hun site zo uniek was ik dacht dat ze Mr. Skin over het hoofd zagen, blijft een heerlijke scene. Geweldige dramedy. Ondergewaardeerd, vooral in een genre die bijna alleen maar uit troep bestaat.
moviewoman26
Ik vind dit echt een saaie film! Erg voorspelbaar en slecht uitgewerkt. Ik vind Seth Rogen ook een erg vervelende acteur. Niet de moeite waard om te bekijken deze film
Al DeNiro
Leuke komedie over belangrijk onderwerp. De vrienden van Rogen zijn erg grappig (vooral de baard-grappen). Verder ben ik normaal geen fan van Heigl, maar hier is ze te pruimen en ziet ze er mooi uit.
Eric001
Nogal een saaie film, kon mij niet vermaken Simpele humor en niet echt leuke karakters..
martijn011
- 2034 berichten
Erg leuke komedie waarvan ik al eens een half uur gezien had, maar om weet-ik-het-wat-voor-reden nooit heb afgekeken.
Gisteravond de hele film gezien en ik heb me kostelijk vermaakt.
Ook al zijn Katherine Heigl en Seth Rogen vooraf beschouwd niet het meest interessante duo voor een komedie, hier werkt het uitstekend.
Beiden zetten een erg leuke rol neer, vooral Heigl viel me hard mee. Paul Rudd in een bijrol was ook geniaal.
Ik had van de zomer 'This is 40' al gezien, een soort opvolger van deze film. Ook dat was een geslaagde film, al sla ik deze 'Knocked up' nog net iets hoger aan.
De film kent een hoog grappenpercentage, de meesten zijn nog gelukt ook. De vrienden van Ben waren wat flauw, maar zoals al eerder gezegd was Paul Rudd samen met Leslie Mann een leuk en grappig stelletje.
Ik heb me zeer zeker vermaakt, een aanrader is deze komedie zeker!
Ruim voldoende.
StevenMighty
Leuke film.
Een onderwerp wat toch wel vaak realiteit is, wordt hier op een komische en toch ook serieuze manier gebracht.
De grote verschillen tussen de toekomstige ouders maken het erg leuk en gaan niet vervelen. De humor afkomstig van het vrienden groepje van Ben is wel redelijk plat en grof, maar maakt het contrast met de degelijke Alison wel groter.
Met een duur van 130 minuten, wat best veel is voor een komedie, gaat het uitgebreid over de 36 weken zwangerschap die voor het stel vol leuke en minder leuke momenten zitten.
3,5 sterren
Tarkus
Leuke komedie deze film.
Een van de betere die ik de laatste tijd heb gezien, (het is mijn genre niet, weet u wel).
Maar heb me bij deze meer dan 2 uur durende film niet verveeld.

This Is 40

50/50
Drama / Komedie, 2011

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
alcoholone-night standbedzwangerschapcondompaternitydrug gebruikbeardunprotected sex duringcreditsstinger