- Home
- Films
- Knocked Up
- Filtered
Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd
Releasedatum: 27 september 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Knocked Up
"Save the due date."
De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?
Ben Stone
Martin
Jodi
Charlotte
jacobine_rodijk
"I am going to kill you. I am going to pop a f*cking cap in your ass! You are Tupac. You're Biggie. I hope your plane crashes! Peace, f*cker!"
Erg leuk, maar had er net wat meer van verwacht. Veel grappige verwijzingen naar hip-hop, recente films en Matthew Fox maken dit toch een hele originele komedie die je niet mag missen
Nou, het is echt een tijd terug dat ik zo regelmatig heb moeten lachen in een film als in deze.
Prachtig gedaan! De personages worden heerlijk neergezet.
Wel jaar over het uitgerekte, te lang durende slot maar goed, dat doet niets af van de kwaliteit en de humor van deze droge, platte komedie!
Macmanus
Fijne Film
Beetje de film van de zomer in Amerika geloof ik. En ik was er wel benieuwd naar geworden.
En ondanks ik wel aardige verwachtingen had was ik toch wel aangenaam verrast. Ik vond de gehele film erg goed werken. Lekkere flow door de hele film heen ook. Komt ook vooral door de goede rollen van Seth Rogen, Katherine Heigl en de erg leuk gespeelde bijrol van Paul Rudd, eigenlijk is de gehele cast goed. Ze weten waar ze aan meewerken en willen er wat leuks van maken. Dat merk je aan de film, een film als Last Kiss mist dat stukje hart imo en maakt er een te fake film van.
Zeker zo een film die je ook vaker kunt opzetten. Zitten een paar erg grappige stukjes in.
4 sterren.
Demoniac
Zoals Flash ook hierboven zegt, is het eerste uur zeer de moeite waard en wordt het daarna niet alleen eentonig, maar gaat de film meer een kant op van minder grappen, meer romantiek. Ik vond de film te lang duren. Nog net 3*
maxcomthrilla
Tegenvaller,
Fataal is vooral de ontzettend lage grappendichtheid in deze film.
Ik stoorde mij op sommige momenten teveel aan de nietszeggende verhaallijnen in deze film die draaien om 2 koppeltjes die vooral veel ruzie maken zonder venijn. Vrouw is zwanger, heeft last van opspelende hormonen wat resulteert in wantrouwen jegens het andere geslacht. Anderzijds stoorde ik mij aan Seth Rogen en zijn vrienden. Nooit iemand zo ongrappig zien acteren. Met een dikke plofkop alleen kom je er niet. De vrienden waren karikaturen waar nooit iets grappigs uitkwam. Een beetje op de bank hangen en wat blowen. En woorden als abortus een andere benaming geven, omdat het anders te hard zou overkomen. Nou, haha.
Zat mij ook even af te vragen waarom de Amerikanen deze film zo goed weten te waarderen. Wellicht is men in het land van het wilde westen geen harde satire gewend en is dit al heel wat. Getuige het nog wel aardige begin waarin een film als The Shining aan een rode vagina gelinkt wordt of waarin iemand een ander zegt dat hij celebrities niet de hemel in moet prijzen.
Een behoorlijk achterhaalde film, zonder aanstekelijke personages, enige vorm van geslaagde humor en met wat sporadisch leuke ideetjes. Dat website idee was nog wel aardig uitgewerkt. Verveelde niet, maar nauwelijks gelachen en visueel en muzikaal gebrekkig. Simpel verhaaltje, begrijp niet waarom men hier zo hoog over opgeeft. 2,5*
Captain Pervert
Verrassend goede mix tussen comedy en romantiek. Genoeg flauwe grappen om mij te laten lachen, en genoeg "ach wat lieeeef" momenten om mijn vriendin te vermaken.
Het is vooral leuk door de herkenbaarheid (niet alle details godzijdank) maar meer de details en dialogen. Geen datemovie voor op je 16e, maar wel erg leuk voor de 'oudere jongere'
3.5 sterren
otherfool
Verbazingwekkend hoe deze film is uitgestrekt tot ruim 2 uur, want daarvoor is veel te weinig materiaal aanwezig. Een euvel dat overigens ook The 40 Year Old Virgin al trof (en Superbad eigenlijk ook).
De groep stoners rond Rogen en de familie rond Heigl zorgen eigenlijk voor de leukste momenten (Rodd, Mann en Hill zijn allen geweldig), pas als de twee hoofdrolspelers samen het scherm delen gaat het mis; geen chemie, te veel ongeloofwaardige momenten, onechte emoties. Wat Heigl nu precies in Rogen ziet (buiten de vader van haar kind) is en blijft volkomen onduidelijk.
Een paar hilarische momenten (de gesprekjes tussen Allison en haar bazen, de fantastische DOORMAN! scene), maar de film valt op romantisch vlak door de mand en is, ik kom er toch weer op terug, werkelijk veeeel te laaaang.
2*.
FillumGek
Begin is inderdaad wat saai, maar vanaf het moment dat ze in verwachting is wordt het veel leuker. Net als in 40 Year Old Vigin is het geen dijenkletser maar je zit wel de hele film met een glimlach te kijken door de vele komische sitiuaties en dialogen.
Rogen en vooral Heigl doen het heel leuk en ook Jonah Hill komt weer leuk uit de hoek. Een dikke voldoende dus.
Chainsaw
Een erg geestig begin, maar na zo'n 45 minuten zakt de film toch behoorlijk in. Film duurt sowieso veel te lang, dit verhaal was in een film van circa 80 á 90 minuten heel wat sterker geweest. Rogen doet leuk, de rest is eigenlijk niet meer dan aardig.
3 kleine sterren.
Erg leuke komedie!
Als je het plot leest zou je denken dat het een simpele dertien-in-een-dozijn platte komedie is, maar niets is minder waar.
Goed geschreven, goede dialogen en leuke acteurs.
Beter dan Apatows eerdere film The 40 Year Old Virgin, die iets teveel van hetzelfde liet zien.
Ben benieuwd naar Apatows volgende. Laat hij eens samenwerken met de schrijver van American Beauty. Zou een mooi duo zijn.
Stukken beter dan The 40 year old virgin, vooral doordat je bij Knocked Up grotendeels naar échte personages met echte problemen aan het kijken bent. De film kent enkele uitemrate herkenbare dialogen en situaties, vertolkt door een zeer sterke cast. Vooral het stukje waar de twee zussen gewijgerd worden bij de discotheek is geweldig. Heerlijk ook, dat het allemaal net wat rauwer is dan de doorgaanse romantische komedies. Graag meer van dit soort werk!
kArIzMa_Movie

'Knocked Up' is zeker wel een vermakelijke film. De film geeft een goed beeld van dat 'uitgaan' ook eens uit de hand kan lopen. En ook het achterlaten van de naïviteit, en volwassen worden met alle verantwoordelijkheden.
Ook van mij krijgt deze film een 3,5*.
Leland Palmer
Verrassend leuke film dit. Had niet zoveel verwacht eerlijk gezegd, maar gelukkig is de film me erg meegevallen. Geweldige personages, vooral Seth Rogen, maar ook de rollen van zijn vrienden - inclusief Jonah Hill - zijn erg goed. Alleen dat Chinese wijf was behoorlijk irritant. Grappige en goede dialogen, interessant verhaal en genoeg dom praat om meermaals slap te liggen van het lachen, geweldig! Dikke voldoende voor deze prent.
Sterke komedie met een uitmuntende cast. Platte maar goede humor en een klein druppeltje romantiek. Goed.
Donkerwoud
Judd Apatow heeft met The 40-year-old virgin een van de grappigste feelgood films van de afgelopen tijd gemaakt. Zijn insteek over maagdelijkheid in onze van seksualiteit doordrongen wereld had iets verfrissend eigens. Ik had dan ook tamelijk hoge verwachtingen naar Knocked Up. Deze worden niet helemaal bewaarheid, want het is naar mijn gevoel teveel een verwaterde Kevin Smith-kloon geworden.
Met een speelduur van over de twee uur verwacht je toch iets meer dan een paar keer gniffelen en een glimlach hier en daar. Apatow werkt steeds naar geestige situaties toe, maar weet deze vervolgens niet echt grappig te maken. Mooi voorbeeld is de scene bij Cirque de Soleil, waarbij twee personages het gaan kijken onder invloed van paddo's. Hier had een heel erg grappige situatie in kunnen zitten, maar de uitwerking blijft teveel steken bij dat gegeven alleen. Ook krijgt het gaandeweg een heel vervelende, moralistische ondertoon, met van die ellenlange dialogen over verantwoordelijkheid en de betekenis van houden van. Het is te prijzen dat Apatow de middelmaat van de banaliteiten wil overstijgen met deze diepgang. Het had echter best een stuk minder doorzichtig gekund. Katherine Heigl en Seth Rogen zijn overigens best aimabel en ze maken dat de film nog enigszins blijft lopen.
Shinobi
Op zich wel een aardige film, alleen haalt deze het bij lange na niet bij films als: Superbad en Forgetting Sarah Marshall.
Er wordt wel leuk in geacteerd en het verhaal is op zich wel aardig, alleen iets te weinig humor naar mijn mening en misschien net een tikkeltje te lang. Die Heigl en Rogen zijn overigens wel perfect gecast voor hun rollen.
Al met al 3, 0 sterren.
Vond dit wel een verrassend leuke komedie die ook nog eens romantisch is. Heb toch een aantal keren hard moeten lachen om Katherine Heigl (zag er trouwens ook mooi uit). Normaal gaan dit soort films me snel vervelen en heb je het al na 30 minuten gezien, maar deze bleef mij boeien tot op het einde.
Tonypulp
Nogmaals bekeken, en mijn stem gaat van 3* naar 4*.
Ik heb me gewoon weer kapot gelachen om deze heerlijke komedie, lekker grof en verveelt geen moment.
Naar het einde toe waren de echt goede grappen wel op maar het bleef toch op een aardig hoog niveau hangen.
4* dus, erg grappig.
Tommeh
Hier had toch wat meer ingezeten. Grappig uitgangspunt wat nog geloofwaardig overkomt ook door prima spel van Heigl en Rogen. Een paar goede grappen erin en over het algemeen sterke dialogen.
De film duurt alleen te lang en ik vond dat er wat vreemde en onlogische acties in zaten. Het duurt te lang voordat Alison Ben dumpt (aangezien hij zich al veel te lang als een complete idioot gedroeg. En het duurt te lang voordat Ben 'het licht' eindelijk ziet en z'n leven omgooit.
Had het allemaal wat korter gemaakt en een aantal scenes geschrapt (Vegas, aardbeving bv.), dan was het prettiger te volgen geweest.
Jammer van die wisselvalligheden, nu kan ik er net geen voldoende aan kwijt, 2.5*
Eerste deel duidelijk beter dan het tweede deel.
Valt genoeg te lachen in het eerste deel vond ik. Aardige dialogen (is nieuw voor Apatow) die meer aan Smith deden denken dan aan het eeuwige platte gevloek uit z'n andere films. Zo komt een Rogen ook veel beter tot z'n recht. Leuke randpersonages ook, met als hoogtepunt die baardkerel. Enkel dat vadsig Rogen-immitatortje is echt niet te pruimen. Was al eerder compleet irritant in Superbad en hoop hem nooit meer in een andere film tegen te komen.
Het tweede deel is een stuk zuiniger op z'n grapjes en laat het verhaaltje wat meer naar voren komen. Iets wat mij wat minder boeide, een typische film waarbij je het einde toch al van mijlen ver aan zag komen.
Niet alle grappen zijn even geslaagd, maar over het algemeen toch een meer dan grappige comedy die zelfs de nogal overdreven lange speelduur makkelijk overleeft. Alleen is het lolligste gedeelte na het eerste uur wel al achter de rug.
Metalfist
I was drunk!
Was your vagina drunk?
Ik had een tijd geleden Knocked Up al eens gezien maar dan zonder ondertiteling en op mijn eentje. Gisteren de echte DVD is gezien met mijn broer en zijn vriendin.
Het eerste deel van de film is zonder twijfel humoristischer dan het tweede deel. Dit komt vooral doordat er in het tweede deel de film meer op de romantische toer gaat, al was de scène waar Jay tijdens de bevalling de kamer in komt nog wel hilarisch. Ook wordt het op het einde allemaal wat langdradig en niet meer interessant. 130 minuten voor een komedie is voor mij sowieso al wat te veel.
Acteerwerk is nog wel aardig al is er bijna geen aantrekkingskracht tussen Heigl en Rogen. De vrienden van Rogen konden dan nog wel soms op een glimlachje rekenen maar de meest hilarische daarvan was Martin Starr die constant werd uitgekakt voor terrorist...
Grappig op sommige momenten al wordt het allemaal wat teveel gerekt.
Chimpz
Saai, niet boeiend en niet grappig. Seth Rogen is ronduit irritant, net als Katherine Heigl en Leslie Mann... iedereen eigenlijk, behalve Paul Rudd (held).
serpico
Humor. Het blijft iets wat de één wel heeft en de ander niet, wat mij wel ligt en jou niet. Het blijft een gevoels-en een smaakkwestie of je aan het lachen komt of niet. En je hebt mensen nodig die jouw gevoel voor humor delen, anders valt er nog niks te lachen. En als die mensen nu een groep getalenteerde filmmakers zijn, dan heb je geluk.
Voor mij is dat het geval bij Judd Apatow en zijn consorten. Ik ben pas 2 producties ver, Superbad en dan nu Knocked Up, maar ik weet genoeg. Dit is geweldig! Aan het begin van de film worden op komische wijze de stukken gezet. De personages van hart en ziel voorzien. En dan dondert het geheel van weirdo's met een frisse kijk op elkaar en op het leven zich in het verhaal, aangevuld met 'levensechte' momenten. En die 'momenten' tussendoor zijn zo grappig en waarheidsgetrouw en herkenbaar dat het allemaal echter dan echt wordt. En dat is zo'n beetje het concept. Het is in feite heel simpel, maar het wekt vreemd genoeg een realiteitsgehalte op waar je u tegen zegt. De helft van de scènes uit Knocked Up en je hebt nog steeds een heel aardige film, maar het zijn net die stukjes tussendoor die de film zijn eigen karakter geven. Stukjes waarin karakters de gang van zaken bespreken, het oneens zijn over de ethiek van abortus, elkaar voor terrorist uitmaken, een porno site opzetten, dat soort dingen. Je kunt daardoor zo goed meeleven met de karakters dat je zonder enige moeite 2 uur lang mee zit te lachen en te huilen.
En dan vooral te lachen. Ja, deze humor ligt me, en dat laat een mens geregeld in de lach schieten bij de zoveelste naieve karaktertrek, stomme seksgrap of briljante vondst van Ben en zijn huisgenootjes. Het scala aan grappige acteurs is groot. Niet alleen Seth Rogen, vooral ook Paul Rudd maakt zijn opwachting. Wat heb ik kunnen lachen om die man zeg! Hij lijkt een simpel acteur met geen groot komisch bereik, maar het tegendeel is waar. Hij is werkelijk in alles grappig. Gewoon hoe hij is. Bijvoorbeeld in de Back To The Future-scène (die overigens op de extra's in al zijn briljantheid nog eens volledig wordt uitgebuit), waarin hij heel subtiel een ruzie begint met zijn vrouw en tegelijkertijd gewoon heel grappig is. Die balans, die eigenlijk in de hele film zit, is heel knap.
Al die verwijzingen naar de muziek en film-cutluur zijn trouwens ook heel grappig. De mensen hierachter houden ook echt van film. Dat voel je.
Zelfs de romantiek werkt. Voorspelbaar is het misschien een beetje, maar door de hele realiteitscyclus waarin de film zich lijkt af te spelen voelt een happy end ook aan als een echt happy end.
Hoe dan ook, hilariteit alom. Films met personages die positiefheid uitstralen en tegelijkertijd geloofwaardig zijn, zijn gewoon chill.
De extra's zijn overigens een aanrader! Je gunt de makers op zijn minst een oscarnominatie voor beste montage als je de verwijderde scène's eens doorspit, maar desondanks zijn ze erg grappig. En de gag reel is misschien wel de grappigste ooit. Seth Rogen en Paul Rudd op mushrooms in Vegas zijn onvergetelijk.
AmazingShikoku
Deze film is een ander voorbeeld van de new wave van comedies in de stijl van Judd Apetow naast de Bromance comedies. De hoofdrol is weggelegd voor de nerderige Seth Rogen die ondebedoelt een vrouw heeft bezwangered die hem niet echt de ideale man vind.
De comedy is zeker niet beter dan Juno die een gelijkwaardig onderwerp behandeld maar is zeker een succesvolle comedy in het rijtje van de nieuwe generatie van comedies. Ik heb zelf best genoten van deze comedy en er zitten een paar geweldige grappen in.
3.5/5
booyo
Hele fijne feel-good movie! Snap dat het niet iedereen zijn ding is, maar ik houd er van. Je hebt niks te doen, ligt nog lekker in bed, gedachten op nul, dan is deze film perfect!
Elineloves
Ik wou deze film graag zien omdat ik, als huge Grey's Anatomy fan, wou zien hoe Dr Izzie Stevens het er in een ander genre vanaf zou brengen. En god, wat doet ze ook dit weer leuk!
Hoewel ik had gelezen dat er eigenlijk andere vrouwen de voorkeur hadden voor deze hoofdrol, zoals Jennifer Love Hewitt en Anne Hathaway, vond ik de keuze voor Heigl erg geslaagd. Zij zorgde dan ook, samen met haar medespelers ervoor, dat ik herhaaldelijk hardop heb kunnen lachen. Goede balans tussen de 'drama' en de grappen. Hierdoor wordt het niet een al te zware film, maar een lekkere film die je blijft vermaken. Toch ontroerde hij me wel op sommige momenten, maar al snel worden er dan een paar one-liners achteraan gegooid waardoor je niet de kans krijgt om er depri van te worden.
Al met al een zeer vermakelijke komedie, met als hoogtepuntje het vermakelijke en overtuigende acteerwerk van Heigl.
Vinokourov
Wel lachen, deze film. Verder kan ik er niet meer woorden aan vuil maken, gewoon dit kijken wanneer je wat komisch wilt zien. Apatow is OK
Inland Rabbit
Verrassend goed!
Apatow had al laten zien dat ie zonder te vloeken en te schreeuwen in een script een heel eind kwam, getuige Freaks & Geeks en Undeclared, maar in zijn films kwam het er niet echt lekker uit. Grofgebekt. plat, redelijk inhoudsloos en weinig hart.
Hier is dat gelukkig anders. Vooral in het begin lijkt het qua dialoog redelijk op een Smith film, zoals eerder gezegd en dat is positief. Slimme woordgrapjes en verwijzingen naar films. Later worden de grappen meer situationeel en de grapdichtheid wat minder, maar ik kan nu niet zeggen dat ik me eraan gestoord heb. Ja, de film neemt een conventionele en moralistische route, maar de chemie tussen Rogen en Heigl is goed. Wat de film inlevert op komische momenten maakt het goed door een hart,
Het is me trouwens heel wat waard om Rogen weer eens goed te zien spelen, dat is sinds Undeclared dat we dat gezien hebben. Ook ben ik trouwens eens Dat die Rogen-kloon, zoals het spitsvondig genoemd werd, echt moet oprotten. Vreselijk irritant ventje, dat was inderdaad bij Superbad ook al.
Leuk!
huVILEub
Aardige komedie. Het verhaal is niet spectaculair, maar het is wel leuk uitgewerkt. Enkele goede grappenen later groeit het wat meer uit tot een drama. Ook goed geacteerd. Erg leuke film voor tussendoor, maar niets spectaculairs.
Aardige film, die lekker wegkijkt en een voldoende dosis humor bevat. Rogen en Heigl zijn een aardig stel, die dankzij goede dialogen af en toe erg leuke woordenwisselingen met elkaar hebben. Rogen slaagt er daarnaast sowieso wel in om grappig uit de hoek te komen. De meeste bijpersonages zijn ook wel grappig, al waren dat Chinese meisje en die dikke gast, die op Rogen lijkt, meer irritant dan grappig.
Het eerste uur is veruit het leukst. In het tweede gedeelte wordt het soms wat serieuzer en worden zaken ook wat te lang uitgesponnen. Een simpel verhaal als dit moet je niet in dik twee uur willen stoppen, dat is gewoonweg teveel van het goede. Toch kijkt het allemaal wel lekker weg en is het wel een vermakelijke film, niet meer, maar ook niet minder dan dat.

This Is 40

50/50
Komedie / Drama, 2011

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
alcoholone-night standbedzwangerschapcondompaternitydrug gebruikbeardunprotected sex duringcreditsstinger