• 9.374.112 stemmen

Knocked Up (2007)

Komedie / Romantiek | 129 minuten / 133 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Romantiek

Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Judd Apatow

Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd

Releasedatum: 27 september 2007

Plot Knocked Up

"Save the due date."

De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?

avatar van dinal12000

dinal12000

Borrelnootjes erbij en als de baby stil blijft heb je hebt een prima avond.

avatar van CTK

CTK

Persoonlijk 1 van de leukste komedie's die ik al heb gezien. Seth Rogen bevalt me uitstekend als acteur.

avatar van Toomzor

Toomzor

Geweldige film!

Ik heb me echt doodgelachen soms.

avatar van mikey

mikey

Geniaal begin eindigt toch in vervelende sentimenten. Jammer. Het uitleg van het kind waar baby's vandaan komen is werkelijk geniaal. Verder zijn de dialogen ongemakkelijk en vaak hilarisch. Aardige soundtrack. Film duurde veel te lang.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

daar sluit ik me bij aan dat ie wel iets te lang duurde

verder leuke film om te kijken. heb niet echt veel gelachen maar wel vermaakt. zeker een aanrader

avatar van sanne12345

sanne12345

Eigenlijk is het best een leuke film, maar je wordt er een beetje ongelukkig van. Niet echt een feel-good-movie...

avatar van Nubis

Nubis

Hm, deze viel behoorlijk tegen..

avatar van Punkette

Punkette

Ik vond er eigenlijk niets aan. Wat ik wel moet toegeven dat de vrienden van Ben erg grappig waren. Die weirdos! Een 3,0

avatar van kaz

kaz

Ik vond dit een erg goede comedy, en vond 'm dan ook absoluut niet te lang duren. Vaak vind ik het jammer dat leuke films al na 90 minuten zijn afgelopen, maar deze duurde gelukkig wat langer. Aanrader!

sanne12345 schreef:

De film heeft anders wel een happy-end.

avatar van Eric§Cartman

Eric§Cartman

Niet beter dan the 40y old virgin,maar wel een redelijke film.

Heb me nergens mee kapot gelachen maar ik verveelde me ook geen moment !

avatar van timburton

timburton

Gelukkig viel de film heel erg mee. Ik dacht dat het weer zo'n "40 Yr Old Virgin"-verhaal zou zijn. Rogen speelt heel grappig!

avatar van gotti

Stukken beter dan The 40 year old virgin, vooral doordat je bij Knocked Up grotendeels naar échte personages met echte problemen aan het kijken bent. De film kent enkele uitemrate herkenbare dialogen en situaties, vertolkt door een zeer sterke cast. Vooral het stukje waar de twee zussen gewijgerd worden bij de discotheek is geweldig. Heerlijk ook, dat het allemaal net wat rauwer is dan de doorgaanse romantische komedies. Graag meer van dit soort werk!

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

gotti schreef:

Als je op een 40-jarige leeftijd maagd bent, is dat toch wel een echt probleem, niet?

'Knocked Up' is zeker wel een vermakelijke film. De film geeft een goed beeld van dat 'uitgaan' ook eens uit de hand kan lopen. En ook het achterlaten van de naïviteit, en volwassen worden met alle verantwoordelijkheden.

Ook van mij krijgt deze film een 3,5*.

kArIzMa_Movie schreef:

Zelfs binnen de setting geloofde ik het niet. Hier gebeurde er niets wat niet binnen de geloofwaardigheid van het verhal pastte. Bij 40 wel. Vandaag de dag zijn alleen priesters nog maagd op hun 40e, alhoewel je zelfs dat in twijfel kan trekken...

[/quote]

avatar van niethie

niethie

kArIzMa_Movie schreef:

Nouja zeg, en hoezo dan wel, waarom zou iemand zich daar voor moeten schamen?

Dat staat er toch niet? Maar echt prettig lijkt het me ook niet. .

avatar van Respekked

Respekked

Een van de betere comdey's van de afgelopen tijd! Geweldige rol van Seth Rogen en een mooi kwartet stoner vrienden! Leuk rolletje van Jason - How I met your mother - Segel. Pink Eyes

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

net gezien mooie film, maar een komedie is toch nog anders als dit

avatar van gotti

Dít geen komedie? Explain yourself...

Apollinisch

Nou ja, van een komedie mag je toch verwachten dat 'ie grappig is. Dat is deze film - afgezien van de apporteer-scène en de Robert de Niro-imitatie - zeker niet. Veel te veel gezeur over relatie- en trouwperikelen.

avatar van gotti

Dat je binnen dat gezeur (zoals jij het noemt) niet de grappige momenten ziet, zal hoogstwaarschijnlijk aan jou liggen. De film bevat namelijk ontzettend veel herkenbare situaties en dialogen die juist enorm grappig zijn.
De zus die aan haar man opbiecht dat zij Spiderman óók leuk vindt, de internetsite waar Ben en z'n vrienden mee bezig zijn, de zin "you're even prettier thaan I am" die Ben uitspreekt als hij Allison voor het eerst naakt ziet en vooral de dialoog op de stoep die de twee zussen hebben als ze net de discotheek niet in mogen. Net als de dieloog met de agent in SUperbad opnieuw een prachtig stuk over de verloren jeugd en nog één keer jong willen zijn.

Nog een keer kijken zou ik zeggen...

Apollinisch

Dacht het niet. Ik zie de grappen wel hoor; ik vind ze gewoon niet grappig. Het spreekt boekdelen dat de twee flauwe voorbeelden die ik eerder aanhaalde het hoogtepunt van de film vormen. Maar goed, 40 Year Old Virgin vond ik ook al niks en in Superbad zag ik niet meer dan een matig en doorsnee tienerfilmpje. Die gevatte dialogen waar iedereen mee weg lijkt te lopen zijn in mijn ogen juist niet gevat of scherp. En volgens mij ben ik niet de enige.

avatar van gotti

Ben nog steeds van mening dat als je de twee grappen die jij als voorbeeld aandraagt als dé grappen in de film ziet het totaalplaatje gewoon niet begrepen hebt.

Zoals ik al eerder zei gaat de film over heel wat meer dan alleen wat flauw geneuzel over relaties en kinderen. In tegenstelling tot de tig genre broertjes en zusjes van Knocked Up (en ook Superbad) handelt deze film op een enigzins nieuwe en vooral verfrisende manier over de thema's binnen de film.

40 Year Old Virgin vond ik ook niks overigens...

Apollinisch

Blijf vooral geloven dat dit een intelligent of in subtiliteit uitblinkend filmpje is, maar ga alsjeblieft niet mijn woorden verdraaien.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Middelmatige comedy, die nergens echt hilarisch is.

De Robert de Niro-imitatie was inderdaad ongeveer als enige scène grappig...

Het verhaal opzich was wel onderhoudend.

2*.

The Last

Wat een belachelijk argument, onderhoudend verhaal, maar nergens grappig? Klopt verhaal is ook onderhoudend, maar 't is toch echt de bedoeling dat ie ook grappig is. Ligt 100% zeker aan jou dat jij de film niet grappig vind, hetzelfde geld voor Appolinsch. Gewoon humorloos zeurende kindjes.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

The Last schreef:

Wat een ignorante reactie. Ieder heeft een eigen gevoel voor humor, dus je laatste zin slaat al helemaal nergens op.

Je hoeft niet meteen als een in het nauw gedreven kat te gaan reageren als iemand toevallig een film die jij goed vindt, afkraakt.

Wat een puberale reply, die kant noch wal raakt.

The Last

Sorry voor die laatste zin, maar ik bedoel gewoon dat als je de film niet grappig vind, dat aan jezelf ligt (wat dus volgens Apollinisch niet zo is). Maar ja, ieder heeft idd een eigen gevoel voor humor... ging met die laatste zin even wat te ver.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Veelste lang voor een komedie, maar het is me toch gelukt hem te kijken met enig plezier.

Voor het eerst dat ik trouwens in een komedie zo uitgebreid een kind geboren heb zien worden met incl. vagina en babyhoofdje. Erg schokkerend.