Genre: Komedie / Romantiek
Speelduur: 129 minuten / 133 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Judd Apatow
Met onder meer: Seth Rogen, Katherine Heigl en Paul Rudd
Releasedatum: 27 september 2007
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 20:35 uur op VTM3
Vrijdag om 15:10 uur op VTM3
Plot Knocked Up
"Save the due date."
De ambitieuze journaliste Alison (Katherine Heigl) schrikt zich dood wanneer ze zwanger blijkt te zijn. De vader is Ben (Seth Rogen), een aartsluie nietsnut met wie ze in beschonken toestand een onenightstand heeft beleefd. Omdat Alison niet direct uitkijkt naar een leven als alleenstaande moeder, besluit ze Ben beter te leren kennen. Wie weet zit er zelfs wel een échte relatie voor hen in. Ben is op zijn beurt compleet van slag van het nieuws dat hij vader zal worden. Maakt hij zich snel uit de voeten, of blijft hij in de buurt om het kind te helpen opvoeden?
Ben Stone
Martin
Jodi
Charlotte
Minotaures
Van een doorsnee sex, drugs en alcohol komedie gaat het naar een zwangerschap situatie komedie.
Prima verhaal, tevens eerste waar ik met een zwangerschap met humor geconfronteerd ben. Leuke personages (de vrienden van Ben en Debbie's man). Zelfs Mr. Chow uit The Hangover huppelt hier rond. Genoeg leuke grapjes, hoe de vrienden van Ben telkens elkaar op de huid zitten en elkaar belachelijk maken, bijv.
Hoe ik het hier door de ogen van Ben doormaak, lijkt het me vreselijk om op een erg jong leeftijd en slecht budget een vader te worden. Weer wat geleerd!
En dan nog Heigl, wat een ongelooflijk mooie vrouw is dat... Ik genoot al van haar personage in The Ugly Truth en ook hier speelt ze een geweldige personage; een volledige stresskip.
Tijdens haar zwangerschap maken ze allerlei komisch en rare situatie's. Het is dus vanaf hun 'hete avond' tot aan de bevalling één grote chaos. Ze moeten elkaar beter leren kennen, op elkaars verbeterpunten letten, meer tijd met elkaar en minder met hun vrienden besteden, etc...
Ook gaat het niet alléén maar over Ben en Alison, maar ook over Debbie en Pete (Alison's zus en schoonbroer). Dan heb je nog meer grappige situatie en confrontatie's bij.
Een apart komedie met een gek verhaal, heb ervan genoten (al vind ik 2 uur voor een komedie iets te lang).
MiNiMacho
Leuke film met soms wat rare keuzes,
een van die rare keuzes is de speelduur, volgens mij hadden de regisseurs gewoon zoveel tijd nodig om grappen te maken, maar dit komt de film niet echt ten goede.
Verder is de vrienden groep van Ben echt rockend en is dat hele idee erg goed uitgewerkt.
Een leuke film, niet meer, niet minder 3,5*
mug13
Ik begin met het acteren,in een woord uitstekend.Naar mijn mening een fantastische filmproductie met hilarische scene's een geweldige sfeer en leuke drugs grappen.Deze film is zeker de bezichtiging waard.Veel kijkplezier mensen,want dat gaat deze film zeker opleveren.
AC1
Een leuke film, niet meer, niet minder 3,5*
Dankzij zijn 'independent' karakter toch wel iets meer dan de gebruikelijke, afgeborstelde Hollywood komedie.
4leafclover
heb zeker vaak moeten lachen om de droge humor
Vond de chemie tussen beiden alleen niet zo geloofwaardig overkomen
wel een leuk film ondanks dat
Timmy757
Leuk! Kijkt lekker weg, Katherine Heigl is een prachtige verschijning, maar de film is nergens echt bijzonder, 3*.
breedbeeld
Had niet al te hoge verwachtingen maar hoopte dat de film leuk genoeg zou zijn voor een paar smiles.
In het begin dacht ik nog dat het een beetje nerderige humor film zou worden maar het werd meer dan dat . Heb een aantal keer hardop gelachen o.a wanneer Alison bij de eerste gynaecoloog , die van haar zuster, komt en die, wanneer hij een eerste blik werpt onder de "lakens" ,zegt: you do realy look like her ..
De acting van Heigl was top en de rest van de characters ook okay. Slechts een klein inzakkertje qua vaart op ongeveer 3/4 van de film . Had geneens door dat het zo'n lange film was dus moet wel goed gemaakt zijn. Het onderwerp en de uitwerking ervan vond ik goed gebracht.
Bovengemiddeld en een aparte romcom.
gauke
Knocked Up is een kostelijke comedie: vlot geschreven, grappige dialogen, twee bekwame hoofdrolspelers. Helaas doen de scènes met de vrienden van Ben afbreuk aan het geheel, eigenlijk zijn ze in het geheel niet nodig.
Xen0n
Heel erg leuk! Er zijn heel weinig films van dit genre die een speelduur als deze geheel de tijd vermakelijk blijven, deze zie ik dus als een uitzondering. Ik verwachtte vooraf weinig, dus ik werd positief verrast. Ook kan ik Rogen weer enigszins gaan waarderen na de enorme tegenvaller die The Green Hornet heet..
GoldFinch
deze film nog maar eens gekeken. dit maal op TV en moet mijn cijfer toch herzien.
een halve ster erbij. Een leuke film met een ontzettend grappig begin. Verstand op 0 en lachen maar. zeker een aanrader. Goeie rol van Rogen en de vriendengroep is ook zeker komisch.
bekende cast van de andere comedy's met Rogen en Jonah Hill.
Tommy De Vito
De film begon erg leuk, maar werd daarna erg langdradig. Veel stukken van de film waren overbodig voor al het laatste half uur.
david bohm
Kannonade van grappen en grollen die naar het einde toe steeds meer een rom-com wordt met wat dramatische trekjes. Film weet goed het evenwicht te bewaren tussen platte grappen en wat subtielere varianten van humor. Stem blijft ongewijzigd.
Dennissssss
Best een leuke film, heb me van het begin tot het eind vermaakt, maar echt grappig is deze film niet. Katherine Heigl is goed en Seth Rogen is ook wel aardig, alleen niet grappig. Echt romantisch is deze film ook niet. Het is meer een komedie.
tommykonijn
Gisteravond met niet al te hoge verwachtingen Knocked Up opgezet. Hij is me 100 procent meegevallen. Een erg leuke komedie zelfs. Het acteerwerk is erg goed, vooral van de twee hoofdrolspelers. De film is opzicht wat aan de lange kant, maar hij verveelde me absoluut niet. Enkel de scenes met Rogen en zijn vrienden bij elkaar zit zijn een beetje flauw. Het verhaal is ook goed uitgewerkt. Ik ben aangenaam verrast.
gukker
Best een leuke comedy. Er viel genoeg te lachen en het verhaal was zoals bij elke romantische comedy cliché, maar wel wat origneleren dan normaal in dit soort films.
totti999
Wel verrassend dat deze film (voornamelijk) als comedy wordt getypeerd. Enerzijds inderdaad de volop aanwezige onderbroekenlol en de drugsgrappen. Anderzijds toch een duidelijke laag met drama-aspecten, waarin twee jonge mensen hun levens volledig zien veranderen en ze daarmee om moeten zien te gaan.
Aantal sterke dialogen zoals de scene waarin Alison aan Ben vertelt dat ze zwanger is.
Hoogtepunt wat mij betreft: de dice roll dance. Hilarisch commentaar van de vrienden van Ben: "that's really all he's got."
Fran
- 1953 berichten
Meestal vind ik zowel Seth Rogen als Katherine Heigl in een film wel leuk. Vooral om Rogen moet ik vaak lachen. Toch vond ik ze allebei zo zout in deze film. Ik heb nergens om kunnen lachen. Het bleef wat mij betreft te oppervlakkig qua leuke grappen en verhaal. Ik vind hem niet superslecht maar een film waarbij je in een deuk kan liggen vind ik het ook zeker niet.
Leo1954
- 2073 berichten
Aardig filmpje, leuke meid die Katherine Heigl. Maar waarom deze film 2 uur moest duren is beyond me. Zeer middelmatig, niet echt grappig ook.
Kippie.
Op de een of andere manier interesseerde het plot van deze film me al vanaf de release. En gisteren is het er dan toch van gekomen: ik ging 'm kijken. Van tevoren las ik op allerlei sites dat "de bevallingsscène gruwelijk is", dus ik bereidde me al voor op een trauma aan m'n netvlies. Maar niets bleek minder waar. Zouteloze grappen en continue referenties naar seks brachten mijn humeur naar een dieptepunt. En dan de bevallingsscène. Ik had het kunnen weten, Amerika is nummer 1 dramaqueen. Traumatisch? Nee! Heigl acteerde het overtuigend, maar het verwachte medeleven bleef uit. Ik snap werkelijk niet waarom dit zo erg zou moeten zijn.
Personages zijn dik in orde. Stuk voor stuk mensen i.p.v. bordkartonnen platen. Pluspunten voor Katherine Heigl, wat een geweldig mens is zij. Ook Seth Rogan stelde me niet teleur. Maar nee, deze hoef ik niet meer te zien.
daxclusive
Helemaal mee eens, krijgt van mij wel een puntje meer.
Leo1954
- 2073 berichten
Vond de film niet bijzonder totkijkdanmaar. Heb ik ook uitgelegd.
AC1
Spijtig want de tweede keer is deze film nog leuker en charmanter. Je moet er wel aan kunnen relateren, natuurlijk. Iemand van 6 jaar zal er geen bal aan vinden.
Kippie.
Wellicht geef ik 'm binnenkort nog een kans. En is die laatste zin een steek onder water?
totkijkdanmaar
Leuke film, met een prima cast en aardige humor. Katherine Heigl is een prachtige meid; Seth Rogen is minder sexy maar charisma heeft hij toch wel, en acteren kunnen ze beiden. Voor een komedie zit er bovendien nog best een aardig verhaal in. De moeite zeker waard.
Quisho
Leuke film bij vlagen. Duurt net iets te lang, en dat komt de film niet ten goede.
ibendb
Hilarische film.
Ik begin Seth Rogen echt meer te waarderen. Hij speelt hier ook weer goed, net als Katherine Heigl. Ik zat de gehele tijd met een big smile op mijn gezicht en af en toe had ik ook de slappe lach. Alleen duurt de film net ietsje te lang. Had zeker een half uurtje korter gekund. 3.5* voor de slappe-lachmomenten.

This Is 40

50/50
Drama / Komedie, 2011

(500) Days of Summer
Komedie / Romantiek, 2009
alcoholone-night standbedzwangerschapcondompaternitydrug gebruikbeardunprotected sex duringcreditsstinger