Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 14 februari 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot No Country for Old Men
"There are no clean getaways."
Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.
Llewelyn Moss
Ellis
Man who hires Wells
El Paso Sheriff
Meneer Bungel
ik denk niet dat dat het hoofd-onderwerp is van deze film.
Dan zeg je toch eigenlijk dat jij wél weet wat het onderwerp is, laten we de Coens er even buiten houden...
QuidQuoPro
Topfilm, of ie nu door de Coens gemaakt is of niet.
Prima cast, goed verhaal, prachtige acteerprestaties
en camera werk.
Thrillerr
Slechte film, er kon meer spanning in. Javier Bardem speelt wel heel goed, daarom een 2,5
psycholamp
- 1960 berichten
Slechte film, er kon meer spanning in.
In The sixth sense hadden ook meer liedjes gekund, in Prince of tides had ook meer gore gekund en in Alien had ook meer slapstick-humor gekund, maar daar zijn het de films niet naar.
Ik neem echter aan, dat je met spanning actie bedoelt, want de film is toch best spannend, maar niet op de manier van wilde achtervolgingen. Het is nu eens een keer één rustige achtervolging. Vind ik eigenlijk spannender.
gauke
Knap gemaakte misdaadfilm vol stille momenten, die rustgevend lijken maar beangstigend zijn en die je voortdurend in spanning laat.
Voor mij een aanrader.
Pastichio Rocker
Uh, door die Mexicanen die hun koffer met poen terugwilden? Je ziet ze ook wegscheuren bij het hotel als Ed Tom aan komt rijden. Die moeder van Moss' vrouw heeft de locatie (per ongeluk) doorgeluld aan die goedgeklede tacovreter.
kleez
Vanavond gezien! Ik had toch enige verwachting bij de film! Maar het einde valt bij mij compleet verkeerd! Ik had ook allemaal vragen, zoals:
Moss is dus dood als ik het groed begrijp?
en zn vrouw dan?
en wie reed die moordenaar aan op dat kruispunt?
en hoe/wat met die politieagent, waarom einde zo?
Ik heb al antwoord op deze vragen, maar ik blijf toch met een appart gevoel zitten! Ik lees in andere reacties ook allemaal dingen als 'typisch coen humor' 'zou coen een politiek statement willen maken' enz. Dan denk ik echt van: alsjeblieft, kijk gewoon de film en geef je mening!
Magoed, mijn mening is dat de film aardig is, maar het einde gewoon de plank misslaat!
Bart Simpson
Super film!
Totaal niet vervelend, overweldigende acteer prestaties en tot het einde spannend. Film zou eigenlijk langer moeten duren. Samen met There Will Be Blood toch wel de beste films van 2007.
4.5* = 90 : 11 = 8.1
Lucian
Ik zou ook graag een shoot-out hebben gezien, een happy-end hoeft nog niet eens. Het einde is gewoon klote, het is saai en het verhaal gaat uit als een nachtkaars.
Je verwacht een spektakel, maar der gebeurt niks, echt briljant!
mee eens
skip
Inderdaad is het einde wat leeg en open en ben er nog niet uit of dat nu bij deze film past of niet. Voor de rest is deze film klasse.
Denveen
"Call it."
Wat een gruwelijke spanning zit er in deze film. Hij opent heel sterk met een aantal brute scenes, maar daarna wordt de spanning op een andere manier opgebouwd. Scherpe dialogen en een fantastisch kat- en muisspel. Ik kan niet anders zeggen dat dit een klein meesterwerk is.
Enige nadeel aan deze film vond ik persoonlijk hoe de verhaallijn van de sheriff er aan het eind nog even ingedramd wordt, alsof je dat èn niet al doorhad èn het interessant zou zijn. Dit verhaallijn hadden ze er beter uit kunnen laten. Ook de carcrash helemaal aan het einde vond ik een beetje cliché.. (Snatch) Maargoed wie ben ik?
Mr_White
- 2067 berichten
De verhaallijn van de sheriff is juist waar de hele film om draait. De titel 'No Country For Old Men' gaat natuurlijk over hem. De hele film is eigenlijk een bevestiging van wat hij in de openingsmonoloog vertelt. Dat is juist het sterke aan de film.
Goblin
Eindelijk de film gezien, had al begrepen dat het niet een "heb niks te doen dus maar ff een filmpje kijken" film was.
Dat klopte dus helemaal.
Heb wel gefocussed zitten kijken en vind de film zeker niet slecht vooral het begin is ijzersterk. Maar ik moet toegeven dat ik net zoals een aantal mensen voor mij al gemeld hebben het niet een erg sterk einde vind.
Hoe het wel had gemoeten weet ik niet, hoef ik ook niet te weten ben tenslotte geen regiseur of scriptschrijver.
Geef de film toch 3.5 omdat ik de acteerprestaties van de hele cast goed vond.
cales77
zonet maar ff gaan kijken, nu slapen moet zo werken, maar jezus wat is de bad guy angstaanjagend eng......ben benieuwd naar dat "teleurstellende" einde
Judiith^
Moss is dus dood als ik het groed begrijp?
en zn vrouw dan?
en wie reed die moordenaar aan op dat kruispunt?
en hoe/wat met die politieagent, waarom einde zo?
Moss is dood ja, zijn vrouw is ook vermoord. Wie de moordenaar aan reed.. geen idee. En ik denk dat die politieagent op het eind het geld heeft. Want de moordenaar liep met niks weg..
Blood Duster
Heb deze film alweer ergens in het begin van dit jaar gezien, maar vond hem toen heel erg traag op gang komen, en had allicht toen veel lager gescoord als nu.
Pas weer eens bekeken, en eigenlijk is dit een geweldige film met veel verassende momenten, en geweldige dialogen. Echter de algehele sfeer in de film is wel bizar, en dat maakt het eigenlijk wel af.
Ben wel van mening dat je deze film niet na 1x kijken makkelijk beoordelen kan.
Brink
pfff... wat was deze film saai. Ik was echt blij doen hij eindelijk afgelopen was.
jkbb
Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones), die het allemaal probeert te bevatten.
Zo'n beetje hoe ik ook erbij zat aan het einde, wat een geniale film van de Coens!
Luguber, duister, zenuwslopend, afstandelijk, het zou een eindeloze opsomming kunnen worden bij No Country For Old Men. Qua cinematografie schaart dit meesterwerk zich tussen de beste in zijn soort. Schitterende locaties, sobere sets en stadjes die prachtig belicht en gefilmd worden, zorgend voor enkele van de spannendste scènes die ik ooit heb gezien. Stiltes vormen ook een belangrijk element hierbij. Geen stukje muziek gehoord zo'n beetje, maar dat had denk ik afbreuk gedaan aan de intensiteit die de film nu heeft.
Doodse stilte, passend de grootse, desolate leegte van het gebied, en een psychopatisch personage als Chigurh. Zouden er ooit onmenselijkere personages op het witte doek getoond zijn? Alleen al de vertoning van Bardem op het scherm deden de rillingen over m'n lijf lopen. En dan is er ook nog geen ontkomen aan de man. Het symbool van pure kwaad, eng gewoon. Een pluim ook van mijn kant voor Tommy Lee Jones. Dat die man ooit nog in een echt goede film te zien zijn, in de goede handen van de Coens, want dergelijke karakters als Ed Tom Bell acteren kan die wel degelijk.
HIervoor is geen andere optie dan 5* een een top10 plek. Hulde aan de Coens voor het maken van een film die zich met geen ander laat vergelijken.
Berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Hoeveel zijn jouw sterren waard?
Freud
Zeker niet het meesterwerk dat ervan gemaakt wordt, maar wel een verdienstelijke, onderhoudende film. Wat er getoond wordt is al tientallen keer eerder getoond, maar kom, dit soort achtervolgingen blijft leuk en de spanning is gegarandeerd. Acteerwerk is puik, regie en dialogen zitten perfect (het is van de Coens per slot van rekening) en het duistere, nihilistische kantje van de film sprak me ook wel aan (mooi einde ook in dat verband, niks geen grote ontknopingen maar gewoon een voor een de draadjes afknopen). Maar al bij al heeft de film toch een groot 'is dit het nu?' gehalte. Ideale ontspanning, met een beetje moeite kun je er ook wat meer uithalen, maar al bij al zal ik de film snel vergeten zijn denk ik.
mickgkz
Pfff.., wat zonde.
ik wou deze film in mijn top 10 zetten en dan natuurlijk een 5 Geven.
en dan... het einde, ik snap het einde helemaal daar niet van(eerst ook erg verbaast van dit was het?) maarja, laat ik het houden op dat het niks te maken met het verhaal en dan daarna denkt een grote ontknoping te zien of dergelijke Maar nee, het stapt helemaal van het verhaal af naar de titel. Zonde als je het mij vraagt
maar daar tegenover krijg je Geweldige acteerprestaties, Mooie beelden & een fantastische sfeer.
4* Dus een Erg goede film.
v2000
Teleurstellende film van de Coen's. Na Lebowski en Fargo had ik hoge verwachtingen. De film is op zich goed maar het einde is teleurstellend. Ik begrijp niet dat de film opeens een totaal andere wending neemt. Typisch Coen zou je zeggen, maar volgens mij zijn ze hier een beetje de weg kwijt. De droom van de sheriff over zijn vader kan ik nergens plaatsen, waarom moet het einde opeens filosofisch zijn? Maar goed, tot vlak voor het einde is het een sterke film.
v2000
Tja, ik geef alleen mijn mening. Daar hoef je het niet mee eens te zijn Glacius.
kimberlyVD
De eerste keer dat ik deze zag in de bioscoop was ik zwaar teleurgesteld. De spanning zat er wel in maar voor de rest zag ik het goede aan deze film helemaal niet. Nu, na een 2de kijkbeurt, ben ik geheel van mening verandert. Dit is gewoon een geweldige Coen-productie! De sfeer is de film is zo beklemmend waardoor je heel de film op het puntje van je stoel zit. En doe daar nog eens deze fantastische hoofdrolspelers bij en je krijgt een prachtige film vol spanning. En net omdat ik de film zo goed vond, ben ik des te meer teleurgesteld over het einde. Ik had hier liever geen 'open-einde' gezien maar een ontknoping van het gehele verhaal. Jammer... Maar al bij al toch een heel goede film. 4*
max cady
Ik had hier al eerder gepost maar voor alle fans en de mensen die nog met vragen na het zien van deze film de volgende link,...
Is in het engels maar voor de fans zeker de moeite waard!
AC/DC
Ben ik helemaal met je eens. Inderdaad haast geen muziek gehoord volgens mij. Tommy Lee en Bardem speelden echt goed.
Die doodse stilte op sommige momenten, geweldig.

Viervoudig Oscarwinnaar 'No Country for Old Men' van de gebroeders Coen morgen te zien op televisie

'No Country for Old Men' is morgenavond (20 januari) op televisie te zien: 'Prachtige film vol sfeer en dwaze figuren en dialogen'

'No Country for Old Men' wordt eindelijk in 4K verkrijgbaar: 'Meesterwerk, misschien wel de beste film van de Coen Brothers'

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

The Shawshank Redemption

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Scarface
Misdaad / Drama, 1983
vietnam veteraansheriffgebaseerd op boektexasdrugshandelmotelhuurmoordenaarusa–mexico borderpsychopaathorrorwestersgeldgeweldwoestijnmodern-day westernneo-westerncold blooded killerneo-noirjaren 80coin tosscaptive bolt gunwestern noirhorror westernfaithful adaptation