• 9.380.004 stemmen

No Country for Old Men (2007)

Misdaad / Thriller | 122 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Geregisseerd door: Ethan Coen en Joel Coen

Met onder meer: Tommy Lee Jones, Javier Bardem en Josh Brolin

IMDb beoordeling: 8,2 (1.172.935)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 14 februari 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot No Country for Old Men

"There are no clean getaways."

Llewelyn Moss (Josh Brolin) stuit tijdens het jagen vlakbij de Rio Grande op enkele lijken, heroïne en een koffer met meer dan 2 miljoen dollar, de uitkomst van een mislukte drugsdeal. Moss besluit om de koffer met geld mee te nemen. Binnen no-time zit huurmoordenaar Anton Chigurh (Javier Bardem) hem op de hielen om de koffer te retourneren aan de rechtmatige eigenaar en laat daarbij een spoor van lijken na. Ze worden op de voet gevolgd door sheriff Ed Tom Bell (Tommy Lee Jones) die het allemaal probeert te bevatten.

Llewelyn Moss

Man who hires Wells

El Paso Sheriff

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Leuke film, tot een half uur voor het einde! Pffff daar raak je het spoor helemaal bijster en lijkt het wel of de regiseur een slok op heeft ofzo! Wat een bagger ... Heel de film word verdraaid, en is gewoon niet meer te volgen. Erg, heeeel erg jammer!

avatar van glimmerman2000

glimmerman2000

niet meer te volgen??..zo moeilijk is het verhaal toch niet.Ik ben het wel met je eens, dat de laatste 20 minuten, er geen schot meer in de film zat.

avatar van Hankieh

Hankieh

die laatste 20 min.....

idd, anders had ik wel een 4 gegeven

voor de rest vond ik de film soms een beetje saai qua geluid, maar ja dat is ook wel beetje texas

avatar van bounzer

bounzer

Grandioos eerste gedeelte, maar zoals al meer gezegd is hier; de laatse 15-20 minuten waren een kwelling. De vaart uit de film, matig einde. Jammer, anders had ik hem 4* gegeven, nu 3

avatar van De Nederlander

De Nederlander

Film is leuk, alleen zodra moss neergeschoten is.. boeide gelijk de film niet meer.

avatar van beate

beate

Ik sluit me aan bij De Nederlander. Ondanks deze wending, had het nog iets kunnen worden, maar helaas. Anti-climax imho.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prima film, die echter op het einde wat saai is.

Javier Bardem is hier wel de beste acteur van het gezelschap, en heeft voor zijn rol een Oscar ontvangen, en zeer terecht.

Maar ook Josh Brolin en Tommy Lee Jones zijn prachtig in hun rollen.

Ook Woody Harrelson is van partij in een kleine rol, en is als vanouds prima.

De gebroerders Coen staan altijd wel garant voor een goede film (al waren hun vorige 2 wel minder), en hebben met dit wel gewelddadige verhaal hun kwaliteiten nogmaals bewezen, en dus ook de Oscar voor Beste Film ontvangen.

Ondanks de laatste saaie 20 minuten toch een aanrader, alleen al om de koele blikken van Bardem's personage.

avatar van Keane1983

Keane1983

winnaar van 4 oscars.......*zucht*......ja wat zal ik over deze film zeggen.

Waarom mensen heeft deze film 4 oscars gekregen waaronder beste film??

De film was opzich niet verkeerd, er zaten leuke dalogen in...maar het einde!!!!! Ben ik nou zo dom...of begrijp ik het gewoon echt niet?

Gelukkig ben ik niet de enige. Wat ik zo grappig vond is dat er op de achterkant van de filmscover staat...tot een zinderende finale.

Nou daar heb ik dan 117 min.op moeten wachten en helaas ben ik onbevredigd achter gebleven.

De psyco-killer vond ik overigens erg goed spelen, dat is dan wel een oscar waard absoluut. Ook Lee vond ik gewoon als vanouds spelen, maar zeker niet hoogstaand acteer werk.

Maargoed, ik ga deze film niet helemaal affikken want dat is totaal niet mijn bedoeling. De film kijkt lekker weg en is dan ook wel erg goed. Hoewel ik mij moet aansluiten bij mijn voorgangers, de laatse 20 minuten is erg jammer!!! Van mij 3 *

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik vind het trouwens wel grappig dat zoveel mensen de film kennelijk niet door hadden, gezien de reacties. Nee, de film was naar het einde toe niet ''spannend'', we ontdekken dan namelijk dat het allemaal een stuk minder om de twee achtervolgers gaat maar om een oude man die terug kijkt op een bewogen leven. Geniale en onverwachte insteek.

avatar van Glacius

Glacius

Dat komt met name omdat mensen een (actie-)thriller verwachten die verder totaal geen inhoud heeft. Plaatjes-kijkers.

avatar van GroovyDrummer

GroovyDrummer

Langdradig gezwets

avatar van dinal12000

dinal12000

Fantastische film die aan het eind inkakt. Wel origineel om na zoveel actie aan het einde nog even de diepte in te gaan maar door de adrenaline van de voorgaande anderhalf uur kon ik deze schakeling moeilijk maken.

avatar van W.M.J.M

W.M.J.M

Misschien dat als je hem nog een keer kijkt, en dus met andere verwachtingen bekijkt dat je er minder moeite mee hebt, en hopelijk meer kan waarderen.

avatar van sSjorsz

sSjorsz

Glacius schreef:

Ben ik met je eens hoor, maar als plaatjes-kijker kan je je ook nog behoorlijk vermaken lijkt mij;) zitten echt prachtige shots bij;)

decsss

Herzien op dvd en is gewoon een prachtige film. Ik vind alleen 1 scene overbodig of ik begrijp de scene niet. als Moss gewond op die trappen aan het slapen ligt, dat dan een paar zingende Mexicanen uit het niets komen, en beginnen te zingen Deze scene had van mij niet gehoeven.

decsss schreef:

Juist wel, hij werd overal gezocht en makkelijk gevonden. Hij lag er nu i.i.g. veel te riskant bij. Een opluchting dat er Mexicanen om hem heen staan in een humoristich momentje was om even bij te komen voor ons als "kijker".

Vond het dus een grappig stukje tussen al dat zenuwslopende geweld in.

avatar van maerk

maerk

Dat stukje met die Mexicanen vind ik ook erg grappig . Een van de weinige stukken die ik niet echt nodig vond was wanneer Llewelyn het jasje en bier van een paar gasten koopt.

Erwinner

Klopt, kwam 2 keer voor toch? Was niet echt nodig geweest. Was een beetje nutteloos zo leek het.

maerk schreef:

Dat van dat jasje is juist wel nodig geweest hij verdoezelde hiermee zijn wond, en met dat biertje dat hij ook had meegenomen van die jongen. Kon hij zich dronkend voordoen om voorbij de grens te komen. Dus dit ligt nog wel in de verhaallijn. Echter dat van die zingende Mexicanen ligt niet in de verhaallijn en daarom ook overbodig. . Maar het kan ook wel in de verhaallijn liggen en dat ik het niet snap. Dan zou ik graag van iemand daar uitleg over willen.

Erwinner

Als er kat en muis wordt gespeeld dan is het soms nodig om er een luchtige noot in te gooien.

avatar van 074

heb me verveeld tot de laatste seconden, het ergerde me zo dat alles zo langdradig was.

avatar van N811

N811

Vet zo een autistische psychopaat

avatar van Max en Joep

Max en Joep

hij was niet autistisch.

hoe kom je daar bij?

avatar van Beitel

Beitel

Nou, vind het niet eens zo'n slecht idee. Alleen maar gericht op het doden van mensen, niet denken over de consequenties op anderen, geen gevoel voor stijl... Het enige wat dit tegenspreekt is zijn muntje. Daarmee wordt duidelijk dat het hem daadwerkelijk wel raakt en bewust die afstand creëert om te kunnen blijven doden.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

misschien moeten zowel Beitel als N811 nog maar eens wat lezen over autisme....

avatar van Beitel

Beitel

Max en Joep schreef:

misschien moeten zowel Beitel als N811 nog maar eens wat lezen over autisme....

Ik zeg ook niet dat het klopt, maar zijn gebrek aan empathie is zeker een raakvlak met licht-autistische stoornissen, zoals Asperger. Hij houdt zich aan zijn eigen, strikte regels waarbij hij niet de gevolgen kan inzien voor de mensen om hem heen. Mensen worden daarmee tot een soort poppetje gemaakt, poppetjes in een spel over leven en dood. Daarentegen lijken deze regels gemaakt om niet geconfronteerd te hoeven worden met de gevolgen, wat er dus op duidt dat hij wel daadwerkelijk empathie kent maar besloten heeft te blokkeren.

Desondanks een interessant zijweggetje.

avatar van raymondg

raymondg

Strakke film, teleurstellend einde. Dat ben ik niet gewend als fan van de Coen brothers. Maar ja, iedereen vindt Fargo de topper van de Coens en ik vind dat juist de minste. (geef mij maar O brother where art Thou).

Desondanks zal ik deze zeker nog eens kijken om wellicht het einde anders te gaan waarderen.

4 sterren dankzij het einde, anders 4,5.

avatar van Snaaf

Snaaf

Heel fucking bruut !! Daarom 4*

decsss

Ik begrijp niet waarom een heleboel het hebben over een mindere einde. Voor mij is er geen betere einde, wellicht minder actie maar helemaal passend bij het verhaal. En als je hem herziet dan merk je niet eens dat er op het einde minder actie zit.

avatar van elandenburg

elandenburg

Ik vond dit echt een slechte, langdradige en saaie film.

Sommige scenes sloegen werkelijk waar nergens op.

Een of andere loenetik die iedereen en alles overhoop schiet of op andere wijze vermoord. En het einde, nou ja, gewoon een flutfilm.