• 9.373.063 stemmen

Police Academy 5: Assignment: Miami Beach (1988)

Komedie | 90 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Alan Myerson

Met onder meer: Bubba Smith, David Graf en Michael Winslow

Releasedatum: 23 juni 1988

Plot Police Academy 5: Assignment: Miami Beach

"Hold everything! The cadets are dropping in on Miami Beach for an all new adventure."

Tijdens de diploma-uitreiking van de politieschool kondigt commissaris Hurst aan dat Lassard met pensioen gaat. Het nieuws slaat in als een bom, niet alleen voor de commandant zelf maar ook voor zijn trouwe leerlingen. Er bestaat geen twijfel over dat Harris hier iets mee te maken heeft. Hij aast immers al een hele tijd op de baan van de commandant. Hurst meldt ook dat Lassard benoemd zal worden tot agent van het decennium tijdens de nationale conventie in Miami Beach. Lassard wil dat zijn leerlingen aanwezig zijn op de huldiging en betaalt hun tickets. In het vliegtuig zitten ook drie gangsters, die net een geslaagde diamantroof gepleegd hebben. Bij hun aankomst in Miami neemt Lassard per ongeluk hun tas mee. Ondertussen zijn ook Harris en zijn assistent Proctor aangekomen.

Sgt. Moses Hightower

Sgt. Eugene Tackleberry

Sgt. Larvelle Jones

Lt. Debbie Callahan

Captain Thaddeus Harris

Officer Thomas 'House' Conklin

avatar van otherfool

otherfool

Zed en Mahoney zijn helaas vertrokken, maar Proctor zorgt gelukkig nog voor wat (on)gein. De scene waarin Harris een meisje probeert op te pikken is hilarisch.

2* dan maar weer.

avatar van Mug

Mug

Met het wegvallen van 'gouden' trio Mahoney, Zed en Sweetchuck, hadden de bedenkers van Police Academy ook het beste meteen kunnen stoppen met de reeks.

De rest van de vaste cast mag al haar grapjes nog een keer kopieren, zodat er nauwelijks iets te lachen valt. De nieuwelingen zijn verre van grappig. En over de bad guys zal ik het maar niet hebben, beschamend.

Toch hier en daar een grinnik en een glimlach, maar te sporadisch. Vandaar toch nog 1 ster voor de doodsteek van de Police Academy reeks [het werd nog erger, onbegrijpelijk].

avatar van Theunissen

Is nu op TV te zien, maar ik moet bekennen dat de film echt waardeloos is. De humor is echt intens triest en totaal niet grappig. Ze hadden het gewoon bij het 1e deel moeten houden.

avatar van Film Pegasus

Is het geen opleiding met een resem practical jokes, dan krijg je weer een recrutering van nieuw bloed of in dit geval een beurs met allerlei demonstraties. Opnieuw dus weer van het zelfde met tussendoor een Bassie en Adriaan verhaaltje. Zelfs een glimlach kan er amper af. Er zijn delen die nog meer irriteren, dit is gewoon vervelend.

avatar van killerfreak

killerfreak

Mahoney en Zed weg, en dat komt deze film zeker niet ten goede. Lassard blijft natuurlijk op de lachspieren werken, en het bijhorende verhaal hoeft niet heel goed ineen te zitten, maar soms vraag je je toch af waarom er zoveel delen moesten gemaakt worden van deze (aanvankelijk) goede reeks.

avatar van Spetie

Vijfde deel uit de reeks en in dit deel zijn Mahoney en Zed er niet meer bij, wat de serie zeker niet ten goede komt voor zover dat nog kon. De leuke grappen zijn op een vinger te tellen en het niveau is ronduit belabberd.

Ook hier dus flauwigheid troef en echt een zeer slechte film, waar blijkbaar nog steeds geld mee verdiend werd, want er kwamen nog twee vervolgen.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Na zoveel jaar toch nog steeds moeten lachen zo hier en daar. De badguy lijkt net de Baron uit Bassie en Adriaan. Ook het korps is een stelletje ongeregeld bij elkaar die uiteindelijk op onorthodoxe wijze de klus klaren. Miami is een mooie setting en hier wordt ook goed gebruik van gemaakt. PA is natuurlijk altijd een nobrainer, maar als je in de juiste stemming bent is het vermakelijk genoeg om te blijven kijken.

avatar van Lennert

Lennert

Ik begon met het haten van deze film, totdat Rene Auberjonois in beeld kwam en er zodoende meteen voor zorgde dat de filmreeks ook eindelijk eens een echte herkenbare badguy had. Dat Guttenberg er niet is hindert niet omdat ik zijn personage toch nooit heb gemogen, wel jammer dat Zedd er niet meer bij was. Verder heb ik me naarmate het geheel vorderde steeds minder zitten ergeren. Niet constant weer een herhaling van grappen (geen Blue Oyster Bar!) die we al honderden keren hebben gezien, een leuke badguy en eindelijk eens een afwisselende locatie ten opzichte van die oersaaie stad. Wonderbaarlijk, maar ik heb me hier eigenlijk nog het meeste mee vermaakt.

Blijft verder wel te stom voor woorden, maar goed.

avatar van The Oceanic Six

Andere locatie (pluspunt), zelfde flauwe grappen. En toch was het best vermakelijk. De pesterijen tegen Harris en Proctor zijn voorspelbaar, maar daarom nog best grappig. De scene waarin Harris een meisje probeerde te versieren was dan ook leuk. Idem met de controle op het vliegveld. Verder valt er eigenlijk weinig over deze vijfde editie te vertellen, behalve dat ook deze middelmatig is, zoals de hele reeks. Het kost best wat moeite om mezelf te motiveren deze reeks af te kijken. Wat vroeger leuk was is vele jaren later allang niet meer zo.

2,5* (was 1*)

avatar van Fisico

Fisico

Tja, Police Academy is een reeks die vooral in de jaren 80 en 90 toch redelijk populair was. Ik herinner me toch ook de regenachtige namiddagen waarbij ik de hele reeks aan het binge watchen was. Nu zovele jaren later kijk je met een andere blik naar deze films en merk je dat de films een anachronisme zijn geworden. Humor, stijl en grappen evolueren nu eenmaal.

Goed is het wel dat de reeks vasthoudt aan zijn authentiek format. Hier en daar eens nieuwe of teruggekeerde personages waardoor de herkenbaarheid blijft bestaan. Miami is dit keer een andere locatie, maar is op zich "verfrissend". De Everglades zijn gewoon prachtig. Veel moet je je er uiteraard niet bij voorstellen en de contrasten zijn opnieuw erg groot. Op alles blijkt wel al eens gekauwd te zijn, maar het heeft toch wel iets nostalgisch deze reeks, hoe slecht ze vandaag ook moge zijn. Ondanks dat er enkele vertrouwde gezichten ontbreken, heb je met Tackleberry, Hightower, Captain Harris, Proctor en commandant Lassard nog genoeg om je te vermaken.

avatar van Shadowed

Shadowed

Opvallend luchtig vijfde deel binnen een uitgebluste reeks. Police Academy 5 is geen hoofdstuk dat enige vorm van vernieuwing brengt, maar de komedie werkt geregeld best aanstekelijk en de castleden zitten goed in hun typetjes vastgeketend. Specifiek G.W. Bailey is erg geestig en de pesterijen rondom zijn personage werken effectief. Het is de film echter niet vergeven dat de toonzetting uiterst infantiel is en de scenarioschrijvers geen enkele ambitie hebben getoond. In alle opzichten voelt het geheel aan als een non-project om snel een aantal dollar in de kassalade te schuiven. Op het vlak van stunts ook kleinschaliger in vergelijking met het vorige deel, maar in een melige bui gaat het er allemaal prima in.