Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 1 oktober 1992
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Unlawful Entry
"Desire, passion, lust... It's a deadly game of obsession."
Na een inbraak in hun huis, krijgt een koppel hulp van een agent die door hen was opgebeld. Hij helpt ze met het installeren van een veilligheidssysteem en komt steeds vaker even langs en bespreekt hun problemen. De echtgenoot begint de twijfelen aan de agent en langzamerhand wordt de agent gek.
Michael Carr
Jerome Lurie
Captain Russell Hayes
Neighbor Jack

neo
uitstekende rol van ray liotta.geen bijzonder origineel verhaal,maar wel erg spannend.3.5 sterren

De Maestro
Ik vind dit werkelijk een van de slechtste films die ik gezien heb. Het verhaal is slap, veel gebeurtenissen zijn te toevallig om waar te zijn en de acteerprestaties van Madeleine Stowe zijn zo onder de maat, dat ze in een B-film niet zouden misstaan. Waarom ik toch een ster geef, is omdat Ray Liotta qua uiterlijk in ieder geval bij zijn rol past; niemand heeft zo'n gemene kop als hij..

xenne
tamelijk simpel & voorspelbaar verhaaltje dat toch weet te boeien van begin tot eind, krijgt dus ook een voldoende mee... 2½

Couch Potato
John Litgow (schrijf ik dat juist?) had anders ook een lekker degoutante kop in Cliffhanger...(maar was dan weer geen womanizer!)
Ik heb deze film deze nacht op televisie zitten uitkijken, je ziet dat het heel doorzichtig is, waar het zal op uitdraaien, maar toch, tegen beter weten in kijkt een mens verder..;
Inderdaad filterdun verhaaltje en geen sterke film, dat moet ik toegeven, maar ik heb hem dan toch maar uitgekeken, al was het maar omdat ik Kurt Russell toch goed vond acteren...
***

Dudine
ik vond hem best spannend, sommige dingen waren wel te verwachten maar toch een goede film naar mijn mening!
*3,5

Mr. Chiel
Wat een ongelooflijk spannende film! M'n hart heeft zelfden zo snel geklopt tijdens een thriller. Zó spannend! Het verhaal is inderdaad wat magertjes, het middenstuk duurt eat te lang maar verder echt een topfilm! *4

Geen geniale film, maar wel een vermakelijke. E.e.a. heeft te maken met het feit dat als je deze met het verstand enigszins uitgeschakeld bekijkt, hij bij vlagen redelijk spannend is. Met name Liotta is lekker op dreef. Goed.

lieswarmie
Beetje voorspelbare film.. op zich wel een leuk verhaal.
Ray Liotta > goede keus voor zijn rol

aerts007
Goede thriller, met een iets teleurstellend einde. Ray Liotta is wederom een goede keus voor psychopaat van dienst.

Horrorfreak12
een gewoon middelmatige triller
goede acteerprestatie, vrij goed verhaal, spanning viel goed mee

Een geinige thriller met vooral Liotta in een glansrol die perfect dit soort maniakken kan vertolken. Echter is het plot behoorlijk standaard en typisch voor de jaren 90, waardoor de leuke elementen niet kunnen verbloemen dat dit verder een standaard film is.

StevenMighty
Dit is echt een van mijn favoriete thrillers, eentje zoals een thriller hoort te zijn!
Een normaal koppel met een rustig leven, en een gestoorde gek (waar je het eerst niet van verwacht) die dat beetje bij beetje overhoop gooit. Langs beide kanten wordt dit ontzettend goed en geloofwaardig neergezet door de acteurs.
Het verhaal is goed bedacht, zou zo maar echt kunnen gebeuren. En de gebeurtenissen en spanning volgen elkaar op zodat het geen moment verveelt.
Een film uit de goeie tijd van de betere acteurs in topvorm.

Tarkus
Lang geleden dat ik de film nog eens had gezien.
Maar nog steeds een zeer goede film met ene uitstekende cast.
Vooral Ray Liotta is zeer sterk in zijn rol van de psychopaat.
Een thriller zoals een thriller hoort te zijn.
Spanning van begin tot eind.
Aanrader deze prent !!!

notsub
Dit is een thriller uit het boekje, waarbij vooral de knappe opbouw stapje voor stapje zorgvuldig naar de climax toewerkt. Het geheel ademt wel spanning, maar het blijft allemaal best voorspelbaar. Unlawful Entry is uiteindelijk middelmatig, zonder dat het echt vervelend wordt.

des1
Zo... van Ray Liotta in The Place Beyond The Pines, naar deze waarin hij excelleert als geen ander in het ambivalent kunnen neerzetten van een agent. 'To serve and to protect' neemt hij wat erg letterlijk op. Als thriller (hoewel effecten er duimendik bovenop liggen), gezien de waardering hier, een onderschatte film. Ik vond 'm entertaining. Madeleine Stowe brengt die combi mee van broeierige, sexy edoch trouwe echtgenote waarvoor je een moord zou kunnen doen. Kurt Russell is een fantastische acteur, die gelukkig met rolletjes in bijv. Tarantino films de kritische bijval krijgt die hij verdient.

Tiany
Weer zo'n film voor mij die ik een dubbele score zou willen geven, de eerste 45 min. 2,5*, daarna krijgt hij van mij een 3*, hou het dus maar op dat laatste, want een middeweg is er dus niet en het zijn goede acteurs.

gauke
De verhaallijn, onder het mom dat slechte mensen slechte dingen doen, was flinterdun. Maar alhoewel deze psychologische thriller, waarin hulpeloosheid en een doorgedraaide politieman een grote rol speelden, langdradig, clichématig, voorspelbaar en ongenuanceerd was, wist de regisseur 'm, vreemd genoeg, toch nog spannend te maken.

Antonev
Prima thriller. Je ziet van begin af aan waar het heen zal gaan, maar dat is echt niet storend. Ze hebben het geheel aardig ingevuld en er zitten enkele zeer spannende passages in. Zeer vermakelijk.

blurp194
Ik was indertijd erg onder de indruk van Madeleine Stowe, en dat is ook wel de reden dat ik deze film onthouden heb. Of het moet misschien de rol van Ray Liotta zijn, die wellicht de rol van zijn leven speelt als de angstaanjagend doordraaiende bad cop.
Verder is er eigenlijk weinig aan de hand. Nouja, het wordt redelijk spannend, en dat is gezien het wat simpele verhaal toch nog best knap gedaan.

Grindhouse62
- 2062 berichten

AniSter
Een agent die doordraait als hij een bepaalde vrouw ziet. Dat is nog eens een realistisch verhaal. Liotta zet in ieder geval een prima rol als creep neer, en daar hoeft hij niet eens voor te acteren. Er zit een constant spanningsniveau in wat de twee uurtjes durende film van het begin tot einde boeiend houdt. Jammer van de voorspelbare elementen. Bijv. als de boef neet gaat: hoe groot de lekkage aan zijn hoofd ook is, hij staat toch weer op. En ook jammer dat het zo'n afgekapt einde is. Geen topfilm, maar wel goed.

Filmkriebel
Voor mij persoonlijk een vrij voorspelbare thriller en daarom niet zo spannend, maar wel een top acterende Ray Liotta die de film veel gewicht meegeeft. De psychologische aftakeling van officer Davis van een eenzame politieagent naar een psychopatische flik dit het noorden compleet kwijt is, wordt erg goed opgebouwd. Liotta was altijd erg goed in dit soort rollen. Kurt Russell is dan weer zijn eigen saaie zelf als de inwisselbare "model-echtgenoot". Ben niet echt een groot fan van hem. Toch krijgt deze film een nipte 3,5* want als thriller doet de film het zeker niet slecht.

Doodsoorzaak 'Suits'-acteur Billy Miller bekendgemaakt, Getuigen onthullen details over dood John Lennon in nieuwe docureeks | MovieMeter Recap

Amy Winehouse-biopic 'Back to Black' heeft Nederlandse releasedatum gekregen

Netflix-CEO Ted Sarandos relativeert impact van Hollywood-stakingen: 'Wij hadden er weinig last van'

De tien best beoordeelde films van de jarige Jeroen Krabbé (79)

The Killing of a Chinese Bookie
Drama / Misdaad, 1976