• 9.378.017 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Vincenzo Coccotti

Cody Nicholson

avatar van jordidj1

jordidj1

Het verhaal is verzonnen door Tarantinio, hij verkocht de Filmrechten voor 50.000 zodat hij zijn debuut kon maken.

Maar deze krijgt van mij een 4,5.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

jordidj1 schreef:

Maar deze krijgt van mij een 4,5.

Klopt! Tarantino verdiende met het script wat hij schreef voor True Romance 50.000 balle...! Hiermee financierde hij Reservoir Dogs! Heb je het ook in de veronica gids gelezen?

avatar van SPT

SPT

Echt leuke film. Ik ben wel blij dat hij uiteindelijk een happy end bleek te hebben, anders was het (misschien) wel realistischer maar nogal desillusionerend geweest.

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Klopt het eigenlijk wel??

Dat Sicilianen echt afgestamt zijn uit Negers?? Zou wel grappig zijn

avatar van soom

soom

Dit gaat best wel een lang bericht worden. Allereerst wil ik toch even kwijt dat het me toch niet helemaal lekker zit dat ik eerst heb toegezegd dat ik hem van Tommeh zou kopen, maar hem ergens anders toen voor een lagere prijs heb gekocht. Dat is gewoon niet echt netjes van mezelf.

Ik hoorde voor het eerst de titel van deze film, toen Remi en ik het over romantische films hadden. Hij vroeg mij toen wat ik voor me zag als romantische films, en ik noemde (uiteraard) lieve, romantische films als Walk to Remember en Titanic. Terwijl Reem daarentegen meteen zei dat hij als ultieme romantische film True Romance heel hoog had zitten. Mijn belangstelling was toen al wel een beetje gewekt, Ultieme Romantische FIlm??? Maar verder dacht ik ook: Wat Remi leuk vind aan films, vind ik absoluut niks, dat is zo klaar als een klontje voor mij.

Maar je kunt blijkbaar toch van je geloof afvallen . Ik zag dus zondagavond dat Tommeh deze dvd te koop aanbood, en ik was toch wel geinteresseerd. Uiteindelijk was ik in Vlaardingen en zag ik hem daar liggen voor €2.. Dus spaarde ik mezelf wel €3 uit. Maar ik blijf erbij dat het niet netjes is en blijft.

Maar dat heb ik nu al wel genoeg laten merken. Goed. True Romance, dus. Ik begreep al wel dat het best gewelddadig was, voordat ik de film begon te kijken. En nee, niet vanwege trailers of imdb, ik had (geloof in de FilmValley?) gelezen dat Quentin zei dat het op zijn manier een romantische film was. Sinds ik Kill Bill zag weet ik wel dat hij beslist aparte films maakt en ik ben zeker geinteresseerd geraakt in Quentin: Ik wil nog steeds zo dolgraag Death Proof zien!

True Romance is eigenlijk niet zo mijn soort film, moet ik eerlijk toegeven. Ik ben ondertussen al wel zo'n beetje gewend geraakt aan de sfeer van horror en thriller, maar actie ligt mij totaal niet. Dat geschiet en gewelddadigheid, ik hou gewoon niet van dat soort dingen. Let's make this world a better place. Hug each other and don't kill each other. Dus bij sommige scenes dacht ik: Welja, moet dat nou echt? Maar ik heb wel wat actie gezien, dus moet ik me nou niet over iets heen gaan zetten..?

Christian Slater en Patricia Arquette zijn perfect gecast. De rol waarmee Christian mijn hart veroverde, in Untamed Heart, doet hij gewoon over, maar dan minder gevoelig en meer met harde trekjes.

Ondanks dat het dus eigenlijk totaal niet mijn idee van romantiek is, en ik mezelf dus wel nu tegenspreek, ik hou van de sfeer van deze film. Hoewel Quentin hem niet heeft geregisseerd, merk ik toch wel een bepaalde sfeer op die deze film eigenlijk zo speciaal maakt. Ook bepaalde geniale quotes, die ik al gequote zag in het Filmquotes topic. Ik geef een vette, verdiende 4,5. Inderdaad toch wel erg romantisch, ondanks al dat geschiet en slaan, en ondanks dat het dus helemaal niet mijn idee van romantiek is en ook niet zo mijn soort film.

avatar van Remi

Remi

JohnStacks schreef:

Klopt het eigenlijk wel??

Dat Sicilianen echt afgestamt zijn uit Negers??

Ja, volgens mij wel...

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Geweldig meesterwerk, met een ijzersterk script, dat barst van de actie, geweldige dialogen en orginele vondsten (dus ook niet gek dat ie van Tarantino af komt).

Daarnaast spelen Slater en Arquette geweldige rollen, en is de (bij)rol bezetting ijzersterk (oa. Hopper, Walken, Kilmer, Pitt en Samuel Jackson komen opdraven).

Verder bevat de film gewel(da)dige actie scene's, en fantastische soundtracks.

Daarnaast heeft de film een aantal meesterlijke scene's (oa. die tussen Hopper en Walken), en is het einde ronduit geniaal.

4,5.

avatar van DragQueen

DragQueen

Geniale film, met een klasse verhaal ( dat tarantino geschreven en verkocht heeft, waarna hij genoeg centen had om reservoir dogs te maken.) de dialogen zijn ronduit vermakelijk. en de film heeft nogal een sterke cast te bieden, evenals een zeer sfeervolle soundtrack. de chemie tussen slater en arquette is fantastisch. en verder zorgen grootheden als dennis hopper en christopher walken voor superieure bijrollen. het verhaal is een zeer aparte romeo en juliet principe uitvoering, en is van begin tot eind sfeervol en boeiend. 4,5 sterren.

avatar van Megalomaniac

Megalomaniac

Remi schreef:

Ja, volgens mij wel...

Nee joh dat is niet waar. Er gaan al decennia geruchten dat vroeger in de tijd van het romeinse rijk, de romeinen door middel van verkrachting/geheime verhoudingen met zwarte afrikaanse slaven kinderen gekregen zouden hebben. En dat daardoor de plaatselijke siciliaanse bevolking een 'zwart gen' in zich zou hebben. Een ander fabeltje is dat sicilianen dat zwarte gen hebben gekregen door de 160 jarige bezetting van sicilie door de Moors(toenmalige zwarte moslims en berbers uit noord-afrika.)

Uit onderzoek is echter gebleken dat die rassenvermenging op zeer kleine schaal voor kwam, en dat de meeste sicilianen hetzelfde genetisch materiaal bevatten als pakweg iemand uit bijvoorbeeld Duitsland of Oostenrijk. Het sub-sahara gen(zwarte gen) komt volgens mij maar bij 1.6 % van de sicilianen voor. Is niet waar dus...

avatar van Beatboy

Beatboy

Gewoon een super film. 4,5*

avatar van akira124

akira124

Briljant. Zowel het verhaal als de cast! 4,5 ****

avatar van filmanalist

filmanalist

wat een prachtige film hele goede verhaal en slater schitterd in die film, van mij krijg die een 4*

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Schitterende film, ijzersterk script van Tarantino, geweldige acteerprestaties en goede regie van Scott, ondersteund door een topcast die doorgaat tot in de bijrollen.

avatar van Yamato

Yamato

Geniaal, had deze in eerste instantie 4,5* gegeven maar heb er toch 5 van gemaakt. Voornamelijk de dialogen bleven dagenlang door m'n hoofd spoken.

avatar van Gastel

Gastel

Ik keek gister One Flew Over The Cuckoo's Nest. En het is me nu wel duidelijk dat Christian Slater zijn rol in deze film heeft gebaseerd op Nicholson in One Flew.

avatar van Prudh

Prudh

Gastel schreef:

Care to explain? Ik zie de link niet.

avatar van Gastel

Gastel

Prudh schreef:

Care to explain? Ik zie de link niet.

een concreet voorbeeld is moeilijk te noemen. Het is niet dat Slater quotes gebruikt ofzo. Het gaat gewoon om de manier van acteren, het 'tough guy' taaltje met die maniakale kwinkslag.

Slater heeft goed naar Nicholson gekeken voor deze film.

Althans dat zie ik er in

avatar van SLK

SLK

Sicilianen zijn Moren trouwens, GEEN negers. Uit Noord Afrika stammen veen sicilianen af. Maar ze stammen ook af uit Grieken, Romeinen en zelfs Vikingen.

Waar denk je dat Moren vandaan komen?

avatar van dragje

dragje

Als ik deze film voorbij zie komen moet ik telkens denken aan die fantastische scène tussen Dennis Hopper en Christopher Walken.

De alom bejubelde "Sicilian Talk"; volkomen terecht.

avatar van dragje

dragje

SLK schreef:

Het maakt de scène niet minder goed in mijn optiek

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Na een tweede kijkbeurt kom ik erachter dat True Romance een sterke film blijft. Dit is naar mijn mening vooral te danken aan de bijrol acteurs die de film net dat beetje extra geven (met name Oldman, Kilmer en Walken). Hoewel de onbesuisde en ongeloofwaardige actie niet mijn ding is, heb ik mij prima vermaakt. Waarschijnlijk nog steeds Tony Scott zijn beste film, al kwam Man on Fire in de buurt.

avatar van Werwolf

Werwolf

Heerlijke film. Eindelijk gekocht voor slechts 3 euro.

Heerlijk droge humor afgewisseld met een flinke dosis geweld. Hilarisch moment met Elliot en de coke; prachtig!

Maar de topscene vind ik toch wanneer Slater bonnenstapt in het huis van Oldman die daar Chinees zit te eten. Erg sterke rol van laatsgenoemde.

avatar van bazillion

bazillion

Beat you to it,

mijne was 2

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Gisteren voor de derde keer in 4-5 jaar ofzowiets gezien. En hij was weer erg mooi. Met een heerlijke ruime verzameling acteurs en mooie momenten. Het begint allemaal een beetje (te) romantisch maar even later mond het uit naar een heerlijke keiharde gangster film waarin het bloed alle kanten op vliegt. Ik moest ook erg lachen hoe Slater bv bij die pooier zijn stengeltje eraf schoot en dat zie je ook heerlijk van dichtbij. Hahaha

Wel jammer dat Dennis Hopper maar een erg klein rolletje kreeg. Kilmer speelde leuk als de fantasie Elvis en Brad Pitt kon der ook weer iets leuks van maken. Patricia Arquette speelde de sterren van de hemel.

Voor een roadmovie is deze film ook prima geschikt. Alles is ook op de Tarantino wijze gedaan (ondanks hij is geregiseert door Tony Scott, Taranino deed de script) Ze hebben er gewoon een prima film van gemaakt: Romantiek dat word gecombineert met keiharde actie. Die schietpartij in die hotelkamer aan het eind vond ik ook erg mooi in beeld gebracht en ook supercool.

Ook ondbreekt de humor niet in deze film. Bv: dat die man en die vrouw (weet de namen niet meer, waren iig niet de wore's) een ongelukje krijgen met dat zakje coke terwijl de politie hun aanhoud.

Na de derde kijkbeurt nog steeds een knalgoede film.

avatar van Pure

Pure

Bovengemiddelde actie-thriller die zich van het gros weet te onderscheiden door leuk (Slater, Arquette, Pitt, Oldman) en sterk (Hopper, Walken) acteerwerk, enkele memorabele dialogen/scènes en een ijzersterke eerste acte.

Minpunten zijn voor mij het gebrek aan samenhang van het verhaal (een soort van aaneenrijging van - amusante - gebeurtenissen) en het gebrek aan karakterontwikkeling dat daarmee gepaard gaat. Daarnaast had het scenario misschien toch wat beter gestroomlijnd kunnen zijn door de veelgeprezen Tarantino; overbodige en/of te lange scènes zijn geen uitzondering.

Desalniettemin erg vermakelijk.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

En hoepla: mijn top 10 in!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

ga deze film van de week eens bekijken

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

heb de film bekeken ik vind hem goed briljante scene tussen Slater & Walken heb me geen minuut verveelt tijdens de film (zalig vuurgevecht )

avatar van SLK

SLK

Slater en Walken. Die hebben mekaar niet gezien in de film. Dennis Hopper en Walken bedoel je misschien. Of weet je niet hoe Christian Slater eruit ziet???