• 9.377.375 stemmen

True Romance (1993)

Actie / Misdaad | 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)

Oorsprong: Verenigde Staten / Frankrijk

Geregisseerd door: Tony Scott

Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Releasedatum: 9 juni 1994

Plot True Romance

"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"

Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.

Clarence Worley

Geweldige film! 4,5****

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11915 berichten

Prima film die wat mij betreft een stuk genietbaarder was dan Reservoir Dogs en Jackie Brown bij elkaar. Desalniettemin zit me hier iets dwars bij deze film al heb ik geen flauw idee wat precies. 3*

avatar van Redrabbit

Redrabbit

Had hem (denk ik) al eens gezien op tv en onlangs ook op dvd, had hem geleend van iemand op het werk. Zeker een goede film, alleen het einde vond ik net wat minder.

Maar toch nog 4* waard

avatar van Kouros

Kouros

geweldige film,

een 4,5 waardig

avatar van evol

evol

Werkelijk fan-tas-tische rollen voor Brad Pitt, Samuel Jackson en Val Kilmer.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

johnrambo schreef:

Nu gaat het je ineens ook om de scene's daarna.

Ik weet niet of je de film vanaf het midden af bent gaan spelen.

De film heeft namelijk voor die scene al de nodige grove scene's gehad.

Dat hoort nu eenmaal bij deze film.

Ga er dan geen scene's uitlichten, maar zeg gewoon dat je de film niet goed vind.

Dan krijg je allemaal van die berrichtjes als:

"wow wat een topfilm."

"Jezus, wat een kutfilm."

Juist voorbeelden maken een berricht/recensie interresant.

Maar inderdaad het is bullshit dat je een voorbeeld neemt en dan zegt dat alle (meteen "alle") scene's daarna ook slecht zijn, misschien hadden wat meer korte voorbeelden dit beter kunnen beargumenteren. Terwijl het inderdaad precies hetzelfde is als het begin van de film.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Leuke film... scene met James Gandolfini...

3,5

avatar van gondwana

gondwana

PaulieWalnuts schreef:

Leuke film... scene met James Gandolfini...

3,5

klassieker, net als de scene tss gary oldman en slater, en die tss walken en hopper...

avatar van Jack Sparrow

Jack Sparrow

Fantastische film,briljante dialogen, vooral in de scene tussen Hopper en Walken. Flitsend camerawerk en mooie montage zorgen voor een coole film. Tevens heeft Hans Zimmer heeft hier een van zijn mooiste muziekscores afgeleverd. Tony Scott heeft het script van Tarantino goed weten te verfilmen.

avatar van djeffibrelich

djeffibrelich

prachtige film , nog steeds.

goed script van tarantino die meer dan goed is verfilmd.

christian slater speelt waarschijnlijk zn beste rol als de elvis bezeten-stripwinkel jongen , hij heeft ook wel goede chemistry met arquette.het geweld , de romatiek, alles is in orde.leuk liedje van chris isaak ook op het eind, al verwacht ik dat soort muziek meer bij een lynch film.4 sterren maken we er van.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Groots meesterwerk van Tony Scott! Een van de beste films van de jaren '90 met vooral een uitstekende Patrica Arquette. Geweldige dialogen en vooral de scene tussen James Gandolfini en Patricia Arquette is meesterlijk! Met een van de beste music scores ooit gemaakt door Hans Zimmer kan deze film niet meer stuk!

* * * * *

avatar van Theatertje

Theatertje

Goede film, met knappe acteerprestaties van zowel Arquette en Slater als Hopper, Walken en de overige acteurs. Dit is nu eens werkelijk zo'n film waarvan je kunt zeggen dat alle acteurs op hun best acteren. Toch is de soundtrack van de film hetgeen wat het meeste bijblijft. 3 sterren.

avatar van errr

errr

Geweldige film! Niet alleen de natte droom van Tarantino maar ook zeker die van mij:P

Barrie vd Laan

Ik ben echt positief verrast door deze film. De dialogen zijn geweldig en de acteurs om van te smullen. Het verhaal is simpel maar doeltreffend en het houdt je aan de buis gekluisterd. Deze is samen met pulp fiction de beste van Tarentino. 5 sterren.

evol schreef:

Werkelijk fan-tas-tische rollen voor Brad Pitt, Samuel Jackson en Val Kilmer.

Tuurlijk joh, Samual L Jackson kwam er 10 sec in voor.

Barrie vd Laan schreef:

Deze is samen met pulp fiction de beste van Tarantino

Deze film is niet van Tarantino, dat mocht hij willen......

avatar van mister blonde

mister blonde

Zijn regie kon de film anders best goed gebruiken. Door matige regie van Tony Scott (weer eens) is het niet meer dan een goede film. Had meer ingezeten.

mister blonde schreef:

Oneens,

Scott geeft een mooi impressie van liefde ten tijden van misdaad. En ondersteunt dit door een schattige, maar niet gelijk softe vrouwelijke voice over en dromerige muziek. Tarantino, is trouwens wel een aardige scriptschrijver, had hij het daar maar bij gelaten.

Maar verdere discussie hieromtrent heeft weinig zin, aangezien jij pro - Tarantino bent en ik pro - Scott.

avatar van mister blonde

mister blonde

Misschien. Maar vind gewoon dat Scott een rommeltje van de montage heeft gemaakt en bovendien was de film af en toe erg lelijk. Heb nog nooit een echt geslaagde film van hem gezien. Deze komt in de burt. Dat wel.

maxcomthrilla schreef:

Deze film is niet van Tarantino, dat mocht hij willen......

Waar draait deze film nou om. De flitsende dialogen die Tarentino op papier heeft gezet en helemaal zelf bedacht heeft of iets anders. Ik denk niets anders en lijkt het meer op een Tarentino film dan een Scott film.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Deze Scott laat zich niet in de verste verte met een meester als Tarantino vergelijken.. inderdaad, wat een crappy montage en cinematografie. Deze film wordt overduidelijk gered door het sublieme scenario van Tarantino en de prima rollen van Pitt, Hopper, Walken, Oldman, Balki, Slater en Gandolfini. Alleen de discussie erover zou al absurd moeten zijn.

orbit schreef:

Ach, laat Tarantino maar filmpjes en parodietjes van de jaren `70 maken. Scott gaat tenminste met zijn tijd mee.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Zal best zijn, maar daarmee wordt het niet ineens een goede regisseur

avatar van Prudh

Prudh

Lilyroos

Hallo, ik ben al een hele tijd op zoek naar de uitvoerder van de muziek bij de scène tussen Walken en Hopper.

Het is een operastuk (sopraan) en ik heb het al vaak gehoord bij reclamespots van o.a. auto's, ...

Ook is er een klein stukje te te horen in Lara Croft Tomb raider 2. (De scene waar ze met haar paard aan haar Villa toekomt.)

Ik kan het in mijn hoofd "zingen", maar de titel en uitvoerder weet ik niet.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Lilyroos schreef:

Ik kan het in mijn hoofd "zingen", maar de titel en uitvoerder weet ik niet.

Hans Zimmer heeft de muziek in deze film gedaan, maar ik denk niet dat hij dat stukje voor zijn rekening heeft genomen. Dan zoek je toch gewoon even op de muziek die in de film voorkomt. Er zijn genoeg sites die deze muziek weergeven:

Amazon.com: True Romance: Motion Picture Soundtrack: Various…

of:

True Romance (1993) - Soundtracks - imdb.com

Als hij hier niet bij staat weet ik het ook niet....

This is it !!!

Viens Mallika Sous Le Dome - Howard Blake

Dank u wel

Ik had wel al op Amazon gekeken maar bij Tomb Raider stond het niet bij de soundtrack.

Ik heb toevallig eergisteren True Romance gezien op TV en hoorde het muziekje weer.

Je bedoelt Lakme van Delibes.

Lilyroos

Ik weet niet. Het stond zo op Amazon.

Het is inderdaad Act 2, duet 2 uit Lakmé.