• 9.378.049 stemmen

Natural Born Killers (1994)

Actie / Misdaad | 118 minuten

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Oliver Stone

Met onder meer: Woody Harrelson, Juliette Lewis en Tom Sizemore

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 oktober 1994

Plot Natural Born Killers

"The media made them superstars."

Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...

Mallory Knox

Warden Dwight McClusky

Det. Jack Scagnetti

Mallory's Mom

London Boy

avatar van ®Tc

®Tc

Heerlijk zwarte komedie met vele topstukken: Het begin in het restaurant, het vervolg erop waar ze elkaar ontmoeten, De shoot-out in de gevangenis.

Visueel is deze film erg sterk. Het zwart-wit afwisselen met de felle kleuren in een snelle montage was een goede zet van Stone. Enkel mocht er soms wel eens een ander muziek gekozen zijn. Soundtrack is over het algemeen goed maar soms maakt het de film enkel té chaotisch, gelukkig komt dat niet veel voor.

Juliette Lewis vond ik het sterkst acteren van allemaal, ze brengt het zeer goed over integenstelling tot Harrelson die ik zelden tot de ultieme psycho zag overkomen. Tom Sizemore en Robert Dawney Jr. schitteren in de bijrollen. Tommy Lee Jones vond ik uitermate irritant.

Film die je niet aan iedereen kan aanraden maar als je houdt van goeie zwarte humor in een Tarantino sfeertje is het geweldig!

****

avatar van azumi-99

azumi-99

Aparte en bizarre film die me van begin tot einde bij de keel greep.

4*!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een briljante film, die zo herkenbaar goed geregisseerd is door oliver stone. zijn stijl is nadrukkelijk aanwezig, en dat komt de film geheel ten goede. goede montage, klasse camerawerk, en scherpe dialogen. het verhaal is er een van hoog niveau, en heeft een goede uitwerking genoten. de cast heeft zich merkbaar goed ingeleefd in hun rollen. het acteerwerk van harrelson, lewis, maar ook dat van jones, is erg sterk, en overtuigend te noemen. ik heb van de film genoten, van begin tot eind. 4,5 sterren.

avatar van David Brent

David Brent

Zojuist deze film gezien en had van tevoren hoge verwachtingen.
Helaas, hij viel me erg tegen. Tarantino vond dat Stone het script verkloot had en dat denk ik ook. Het is nogal expirimenteel gefilmd, waardoor een deel van de humor, die je vaak bij Tarantino films ziet, niet echt goed tot uiting komt. De scene waarin Mallory die vent die haar op de motorkap wilde nemen plots neerknalt met de woorden: ''That the worst fucking head I ever got in my life!'' vind ik wél goed gelukt .

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

Dit is zo vettttteeee film..mijn Titanic op love storry.....geef het eens kans...vooral op de helfs vande film krijgt tie een hele vetttee wending

avatar van MarcieMarc

MarcieMarc

David Brent schreef:
Zojuist deze film gezien en had van tevoren hoge verwachtingen.

Pffffffff hoe oud was je dertien...films is al meer dan tien jaar oud...2 sterren n rambo 5 geven pfffffffffff

avatar van stijf

stijf

Smaken verschillen, en jij lijkt eerder op een jongetje van 13 met je vreselijk irritante spelling.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Het is anders helemaal niet zo raar dat veel mensen de surrealistische en vrij psychedelische filmstijl niet kunnen waarderen.

avatar van dikkop

dikkop

Deze film kon mij niet echt boeien. Gewoon een psychofilm, meer bestemd voor een bepaald doelgroep...

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Een script van Tarantino met het satirische sausje van Stone en een hele lading audiovisuele creativiteit, tja eigenlijk kon dit voor mij niet misgaan.

Had nooit gedacht dat Stone dit in zich had, wat een psychedelische trip is dit geworden. Dynamisch camerawerk, prachtig gebruik van kleur, stukjes animatie, en op het eerste gezicht rare close-ups zorgen ervoor dat deze film een genot is om te zien. Vond ook de soundtrack erg sterk, met nummers van Rage Against the Machine en Nine Inch Nails als uitschieters.

Script is ook sterk uitgewerkt. Misschien een paar mindere scènes maar verder erg boeiend, treffend en soms hilarisch. Cast doet het ook fantastisch en heb de bijrollen van Tommy Lee Jones en Robert Downey Jr. zijn bijna even memorabel als de fantastische prestaties van Harrelson en Lewis.

Deze moet ik nog een keer zien, 4* voor nu.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

B_B schreef:

Verhaal van Tarantino, niet het script.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

O ja, je hebt gelijk. Voortaan toch maar weer mijn huiswerk doen Weet trouwens iemand wat Tarantino vond van deze versie?

avatar van Don MN

Don MN

Hij was niet tevreden, maar ik heb de bron niet kunnen vinden, ooit op tv gezien.

avatar van Gattopardo

Gattopardo

Degelijke Oliver Stone film met een lekkere soundtrack.

Mijn probleem met dit soort films blijft alleen dat het allemaal al zo veel keer eerder gedaan is.

Toch is het een pakkende film.

Daarom een dikke voldoende voor deze.

avatar van nbarten

nbarten

Dit is duidelijk niet mijn soort film... kon het na een half uur kijken niet meer aanzien.

0.5 *

avatar van Gastel

Gastel

Waarom mensen steeds die Tarantino er bij halen.... Berichten als 'Duidelijk de hand van Tarantino' en 'Tarantino zou het waarschijnlijk beter hebben gedaan' is echt de grootste onzin.

Tarantino had 2 scripts liggen, en verkocht de één om Reservoir Dogs te maken. Met dat script zijn 2 regisseurs aan de slag gegaan, waarbij alleen de algemene verhaallijn in ere bleef, Stone met NBK en Tony Scott met True Romance.

Verder heeft Tarantino niets met deze film te maken gehad. Overigens sla ik Stone als regisseur hoger aan dan Tarantino. Ook al zijn Stone's laatste films geen echte hoogtepunten, Tarantino heeft al sinds Jackie Brown (1997) geen fatsoenlijke film gemaakt.

ghostman

Zeer verontrustend filmpje. Ik denk niet dat Tarantino het beter zou hebben gedaan. Deze film is toch wel minder verouderd dan films van Tarantino.

avatar van Ramon K

Ramon K

ghostman schreef:

Minder verouderd dan de films van Tarantino? Op welk gebied? Ik vind Reservoir Dogs en Pulp Fiction juist tijdloos.

Ramon K schreef:

Qua 'looks'. Met alle respect maar Reservoir Dogs en Pulp Fiction is zo "nineties". Verder niets mis mee, hoor. Tarantino weet hoe hij mooie scenario's, dialogen moet schrijven. Maar ik vind hem geen goeie filmer / regisseur. Op dat gebied heeft ie echt aanzienlijk minder talent.

True Romance is ook zo'n voorbeeld.

avatar van Ramon K

Ramon K

Qua “look”.... zo "nineties

Mwa.... Ik vind dat de films van Tarantino er verzorgd uitzien met af en toe wat mooie shots en een paar leuke camerabewegingen. Niet altijd revolutionair nee, maar dat compenseert ie dan weer met andere elementen die een film kunnen sieren.

Ramon K schreef:

Ik weet het niet hoor, het is echt moeilijk zoiets uit te leggen. Quentin Tarantino mist iets wat ik niet echt kan definiëren. Een soort van magie, waarmee je een kijker in trance kan brengen of hypnotiseren.

Camerabewegingen zijn niet zo belangrijk, en dat weet je natuurlijk zelf ook, zie films van Yasujiro Ozu. Met alleen maar statische shots (+ prachtige fotografie) kun je nog steeds een meeswerk afleveren. Bijna alles draait om de montage en beeldovergang. En juist op dat gebied valt hij in mijn ogen door de spreekwoordelijke mand.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Heb toevallig deze week nog zowel Reservoir Dogs als Pulp Fiction herzien. PF doet inderdaad al een beetje gedateerd aan. Niet dat de montage me is opgevallen (laat staan dat ik me er aan zou ergeren), maar daar let ik überhaupt nooit zo op. Haalt me nogal snel uit een film. Vond vooral de fotografie teleurstellend, ook in vergelijking met Tarantino's debuut. Die loods uit RD zorgt b.v. voor enkele fijn belichte scènes.

En geen letter Pulp Fiction die ook maar in de buurt komt van Buscemi's betoog over tips en waitresses.

avatar van Geert1

Geert1

Goed verhaal, maar wat een slechte uitwerking en montage. Eerste scene is veelbelovend maar de rest van de film voldoet totaal niet aan de verwachtingen. Vooral de stukken die opeens groen of zwart/wit zijn ( zonder duidelijke bedoeling ) zijn erg irritant. De groene en zwart/witte stukken zijn erg raar gekozen. Ze zijn geen verwijzing naar verleden toekomst of gedachtene ofzow, maar ze zijn er opeens.

avatar van je80roen

je80roen

Vind dit een erg nietszeggende film. Andere films van Tarantino zijn stukken beter maar goed dit was natuurlijk een van de eerdere en niet door hem zelf geregiseerd. Denk ook dat hij zijn populariteit te danken heeft aan het begin van het nouvelle violance tijdperk waardoor dit soort films natuurlijk erg hip waren. Ander voorbeeld hiervan vind ik true romance, waar ik ook niet erg enthousiast over ben.

avatar van misterwhite

misterwhite

Een orgineel verhaal, spannende momenten en goede acteurs. Een dikke aanrader!!!

avatar van WeZet

WeZet

Bizar en origineel. Ik kon een groot deel niet volgen (inspecteur die een vrouw wurgt, verslaggever die doordraait) en ik begin stilaan te vermoeden dat het eigenlijk zoals hier al eerder aangehaald een zwarte komedie is. Het begin vond ik vrij lastig te begrijpen (en ik ben Donnie Darko echt wel gewend) omdat we opeens teruggaan in een soap-achtig verleden.

Toch een originele film in Tarantino sfeer. De muziek is erg treffend. Waar je een bepaald bombastisch/rock thema uit een 13 in een dozijn actiefilm verwacht komt iets heel sarcastisch langs.

Deze film gaf me een gevoel als Fear and Loathing in Las Vegas.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Bonnie & Clyde in een modern jasje . Ik keek hem laatst voor een tweede keer en was bang dat ie tegen zou vallen, maar gelukkig bleef deze film nog steeds een plezier om naar te kijken. De psychedelische sfeer geeft prima de toenmalige gemoedstoestand van Oliver Stone weer en geeft wel iets aparts aan de film.

avatar van Lennert

Lennert

Een goede film die mij door de montage en het algemene psychedelische sfeertje niet helemaal kon bekoren. Eigenlijk zijn het voornamelijk Tommy Lee Jones en de fenomenaal overacterende Robert Downey Jr. die de show stelen en meteen goed duidelijk maken dat in deze film in feite iedereen een gek en potentiele sadist/moordenaar is. Woody Harrelson en Julliette Lewis deden het ook niet verkeerd, maar de personages die ze speelden irriteerden me toch voor het grootste gedeelte door het redneck imago, waardoor ik de scenes met hun twee het minst interessante uit de hele film vond.

Verder heb ik moeite met de snelle montage van random beelden die het idee geven dat de kijker of de hoofdpersonen in een psychedelische trip verkeren. Ik ben niet anti-drugs, maar net als bij Fear & Loathing In Las Vegas vond ik de look van de film hierdoor vervelend. Ik zeg hiermee niet dat het slecht is, het trekt mij gewoon persoonlijk niet. De film werd mijns inziens dan ook het best toen Mickey en Mallory opgepakt werden en het Downey Jr. personage over de documentaire begon.

Een ander groot pluspunt blijft wel de soundtrack, voornamelijk de nummers van Leonard Cohen van het The Future album zorgen voor een perfecte woestijn/road sfeer die de film absoluut ten goede komt. Expliciet geweld vind ik meestal in films geen probleem, zo ook hier niet, al moet ik zeggen dat ik het eigenlijk nog een redelijk brave film vind qua gebeurtenissen en het weergeven daarvan.

Al met al een film die zeker de moeite waard is, maar zeker niet voor iedereen gemaakt is.

avatar van DonLeone

DonLeone

echt 1 van de allerbeste films ooit gemaakt :d

avatar van Rosicky

Rosicky

xgogax schreef:

Ik ben ervan overtuigd dat Tarantino het veel beter zelf het kunnen doen. Hij was dan ook niet tevreden over de film van Stone. Ik ben ook totaal geen fan van Oliver Stone, ik heb nog nooit een goeje film van hem gezien. Ik vind ze doorgaans saai en te voorspelbaar.

En vindt je deze MINDER verouderd dan de films van de meester zelf? Die vind ik juist stuk voor stuk tijdloos en deze voelt al erg oud aan. Verder vind ik eigenlijk niks goed aan NBK. De hoofdrollen zijn totaal ongeschikt voor deze acteurs en komen nooit over, en het geweld wordt nooit op zo'n goede manier neergezet als Quentin had gedaan.

Tja, in tegenstelling tot True Romance vind ik dit een hele slechte bewerking van een Tarantino verhaal. Jammer.