Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 6 oktober 1994
Bekijk via Prime Video
Bekijk via Disney+
Plot Natural Born Killers
"The media made them superstars."
Mickey en Mallory Knox zijn Amerika's meest sexy en monsterlijke duo seriemoordenaars. In hun rode convertible scheuren ze over Highway 666 en laten ze een spoor van lijken achter. Wayne Gale is de maker van het programma American Maniacs, waarin hij zijn kijkers een dieet voert van bruut geweld en massamoordenaars. Als Mickey en Mallory worden gearresteerd, grijpt Wayne zijn kans: een exclusief interview vanuit de gevangenis moet de kijkcijfers opvijzelen...
Mickey Knox
London Boy
Old Indian
Deborah
Yehudit
Ik snap werkelijk niet dat er überhaupt mensen bestaan die deze film niet geweldig vinden! Reacties als 'Een kind van 6 valt nog in slaap bij deze film' kun je mijn strot niet doordouwen, want hoewel er niet zozeer expliciet geweld in voorkomt, wordt de suggestie zeker wel gewekt. De scene in het begin, bij Mallory thuis, valt volgens mij niet echt te scharen onder 'domme humor', de term 'inktzwart' is treffender, gezien het feit dat als je niet volkomen hersenloos bent, je doorhebt dat Mallory sexually abused wordt door haar vader. Ik persoonlijk vind het ook niet bepaald boring of actieloos dat de twee lovebirds even later diezelfde daddy afrossen en verzuipen en vervolgens haar moeder in de hens steken.
Ik vind het een briljante film, de dialogen zijn sterk, er wordt niets geschuwd of afgezwakt en ik vind het geniaal hoe de totaal verknipte en vervormde realiteit van Mickey en Mallory in beeld wordt gebracht. Woody en Juliette zijn overigens ook echt een gouden acteursduo. Mijn enige commentaar is dat het me een beetje stoort dat de film van de hak op de tak springt qua regie. Ikzelf had liever gezien dat het surrealistische van de comedy-show @ Mallory's was aangehouden. Het eind in de gevangenis boeide me minder.
Maar ondanks dat, topfilm, 4,5* !
Pastichio Rocker
Maar ondanks dat, topfilm, 4,5* !
Ze hebben er dan ook zo'n 90 minuten uitgeknipt.
bozzy
het is best een aardige film beetje over gewaardeerd maar wel origineel.
goed geacteerd en een flitsend einde ik zou zeggen 3 sterren
JJ_D
Quentin Tarantino mag dan het verhaal, het fundament, geleverd hebben voor ‘Natural Born Killers’, groot is zijn verdienste in feite niet. Hij heeft bovendien het lef om te beweren dat hij deze film zelf beter had kunnen maken, maar blijkbaar gaat de morele beleving die Stone in zijn film steekt aan Tarantino voorbij.
Ok, visueel laat 'de veteraan' kansen liggen en zijn kleurenpalet neigt al te zeer naar het kitscherige, al dan niet bewust. Veel beter wordt het als hij met zijn zwart-wit op de proppen komt, dat iets diep menselijks achterlaat in het grote bloedbad. Als geen ander slaagt Stone er bovendien in de chaos van zijn angstaanjagende finale meesterlijk in scène te zetten en het geheel toch ontzettend geloofwaardig te houden.
Wat ‘Natural Born Killers’ echter een “verheven” film maakt is zijn opbouw: het begint met een “onschuldig” bloedbad dat de kijker quasi niets doet, maar met elk nieuw slachtoffer dwingt Stone ons tot zelfreflectie: welke cultuur laat deze misdaden toe? - maar evenzeer: welke cultuur laat het tonen van deze bloedbaden toe? Fantastisch is dat Stone het hoofd koel houdt en objectief blijft registreren, zonder zich te verliezen in het bodemloze geweld. Het moet verschrikkelijk geweest zijn om dit te maken...
Waar het bij Tarantino waarschijnlijk louter om het absurde te doen zou zijn geweest, stelt Stone juist dat absurde in vraag: hoe kan men van zoiets genieten? De reactie van Lola3 - nadat we samen de film hadden gezien - vind ik wel treffend: “Zo’n film zou ik niet dagelijks willen zien.” Had Oliver Stone er visueel wat meer lijn in gestoken en het geëxperimenteer wat aan de achtergrond gelaten, dan ik wel.
Maar dat slordige is tevens de charme van ‘Natural Born Killers’. Nee, hier hoeft in feite niets aan veranderd.
leidsehoodie
Als jullie denken dat dergelijke films geen invloed kunnen hebben op zieke geesten ben ik bang dat je aan struisvogelpolitiek doet. Nouseforaname heeft wel degelijk een punt. De film geeft ten onrechte het beeld dat geweld cool is. Ik weet dat het persiflerend bedoeld is, maar dit is wat mij betreft slecht geslaagd.
Hmm, als je de satire in déze film mist ben ik bang dat je aan struisvogelfilmkijken doet.
Hypno
Een ontzettende vermakelijke film de funfactor in deze film ligt erg hoog.
Inland Rabbit
Deze film dus. Stond al eeuwen op mn lijstje, maar het kwam er niet van.
Dat de film niet serieus (te nemen) zou zijn (wat ik hier meermaals hoor), is maar betrekkelijk. Hij overdrijft op vele fronten, maar is daarom juist niet alleen komisch, maar de spijkerharde aanklacht is daarom erg duidelijk. Dat dit op een wrange manier grappig is, kan ik natuurlijk alleen maar beamen. De film lijkt trouwens nog steeds erg actueel en ik ben bang, dat het nog veel erger word met de reality tv die uit de grond schiet (wat zou ik graag eens kijken naar iemand die soep eet
) en alle youtube waar de meest gekke dingen op staan, omdat het schijnbaar 'interessant' moet zijn om te zien.
Zeker in het begin van de film, lag het er nog veel dikker bovenop en viel er meer openlijk te lachen. Later werd het een stuk subtieler, maar daarom ook nog wel een stuk beter waarschijnlijk.
Toch ook even een apart hokje voor het visuele. Wat was dat geflipt gaaf zeg. Van zwart-wit naar kleur van getekend en weer terug. Dat nog eens in hoog tempo, daar word ik helemaal blij van. Ook met de camera zelf worden alemaal van dat soort truukjes uitgehaald, wat bij elkaar zorgt voor een erg levendige film. Er schijnt vaak helemaal geen reden voor een stijlswitch te zijn en dat random wisselen werkt erg leuk. Op de momenten dat het dan wel thematisch word toegepast, is dat dan ook erg krachtig.
Acteerwerk is goed. Lewis is niet bepaald erg om naar te kijken ook.
De soundtrack is erg sterk met onder andere RATM en NIN, maar vond ik wel vaak teveel als achtergrond dienen. Aan de andere kant had een hardere soundtrack misschien helemaal niet bij de sfeer en de boodschap van de film gepast. Ook speelt het natuurlijk erg mee, dat een paar van de gebruikte nummers, zware favoerieten van me zijn en dan kan het naturlijk niet hard genoeg zijn.
Een film die me dus zowel visueel en ook qua boodschap erg is bevallen. Ook heb ik me gewoon erg vermaakt. 4.5*
GinolaEHV
Een redelijke film, niet meer dan dat. De film kent een raar en weinig interessant begin. Een hoop onzin-scènes die niet boeien en vreemde flashbacks die het verhaal warrig maken.
Tot aan het moment waarop beide 'killers' in de gevangenis komen is de film een ramp. Als de film daar gestopt was had ik 1,5* (of iets in die richting) gegeven.
In de nor wordt de film dus iets beter. Waar het verhaal totdan weinig diepgang kent, is die diepgang wel enigszins aanwezig in het laatste gedeelte. De opstand was erg sterk, en ook nog goed gefilmd. Dat 'live-interview' is erg mooi gedaan, maar dat redt de film niet geheel.
3*, omdat de film een sterk tweede deel kent (en dus een dramatisch eerste deel).
MJ_DA_MAN
Volledig mee eens; het eerste deel is een bad trip, het tweede deel is gelukkig een stuk beter en minder zenuwachtig (met bovendien een erg leuke Jones).
johnboer
Hierboven staat dat het pas aardig werd nadat ze in de nor waren beland.
Helaas.Toen hadden we hem net afgezet.Ik vond het een geweldige prestatie van ons om het 1 uur vol te houden.
Omdat ik het einde niet gezien heb ga ik dus geen cijfer geven.
Dat flardige,warrige kamera/montagewerk is aan mij niet bestaat.
Om gek van te worden.
Deze film staat voor mij persoonlijk in mijn top 3 van slechtste films die ik ooit heb gezien.En dat met zoveel van mijn favoriete acteurs en actrices.Onvoorstelbaar.Harrelson,Lewis en Tommy Lee.Toppers.Ik ging er echt voor zitten.Jammer.
Maar....iedereen zijn smaak uiteraard. Moeten we van elkaar respecteren.!!
Nandini80
Gisteren na lange tijd weer gezien (jaar of 10 terug).
Woody en Juliette spelen hun rol zeer overtuigend.
Vind de film dan ook nog steeds super (en het viel me nu ineens op dat Robert Downey er ook een rolletje in speelt!).
Quaest
Heb gisteren gekeken. Maar ik vond het niks aan. Na 40 min uitgedaan.
lucdecoster
Een gek, sadastisch filmpje moet ik zeggen, een soort voorloper van Sin City maar dan wat verwarrender. Op de DVD hoes stond 92 minuten vermeld, dit maakt het nog gekker.
Fryce
Hoe krijg je het publiek achter massamoord ....sja lukt deze film toch aardig goed. De combinatie van verschillende camera stijlen vind ik erg sterk, ook de sitcom scene (erg gruwelijk) is 1 van de beste die ik ooit gezien heb. Totaal beeld vind ik goed genoeg voor 4 sterretjes.
Pastichio Rocker
Met Rodney Dangerfield in een geniale parodie op zijn eigen carriere.
TimoGoedhart
Deze film dus. Stond al eeuwen op mn lijstje, maar het kwam er niet van.
Volledig mee eens maat. Toppertje uit mijn collectie.
p.s. hoe maak ik mijn films openbaar dat jullie het kunnen zien? Alvast bedankt
aerts007
Voorlopig 3*,moet hem nog eens terugzien.Het is te lang geleden,vrees dat ik me alles niet meer kan herinneren.
Dutchero
Heb gisteren gekeken. Maar ik vond het niks aan. Na 40 min uitgedaan.
Ja ik ook. Kon er geen touw aan vast knopen, werd gek van al die tierelantijntjes. Niet mijn ding.
Vreemd en origineel filmpje van Stone met puike prestaties van de cast. Niet het meesterwerk waar velen hem voor houden, maar absoluut goed.
Pastichio Rocker
Niet het meesterwerk waar velen hem voor houden
Wie ben jij om dat te bepalen?
Enige uitleg af en toe waarom je dat precies vindt is ook geen overbodige luxe.
Wie ben jij om dat te bepalen?
Enige uitleg af en toe waarom je dat precies vindt is ook geen overbodige luxe.
Montage ietwat chaotisch, kijkervaring bij vlagen vermoeiend.
Wie ben jij overigens ?
Adrenal
Van Oliver Stone heb ik niet zo'n hoge pet op, is vaak typisch Hollywood wat hij neerzet, maar hiermee heeft hij toch prachtig werk afgeleverd.
Nochtans een van de meest controversiële en regisseurs, hij heeft wel honderd gebreken maar zijn films zijn altijd bijzonder, met een boodschap en lef.
niethie
Jaren geleden voor het laatst gezien maar de film is me altijd bijgebleven. Film is op alle punten vreselijk over de top en bizar (personages, verhaallijn en situaties) maar dat maakt het juist ontzettend grappig en aanstekelijk allemaal. Verder zou ik de film toch eens moeten herzien voor een beter oordeel, tot die tijd houd ik het op-
3,5 sterren
Adrenal
Meesterlijke satire van de altijd controversiële Oliver Stone. Grappig maar toch confronterend en visueel geniaal. Scènes als de sitcom of de Coca Cola-reclame zijn heel erg memorabel. De acteerprestaties zijn ook in orde, al gaat Tommy Lee Jones er wel over.
Als je een Oliver Stone film gezien hebt, of hij je nu bevallen is of niet, je weet dat je iets bijzonders gezien hebt, iets anders als de meeste films (al heb ik WTC nog niet gezien, daar is misschien wel iets misgelopen). Daarom heb ik ook veel respect voor hem.
Bla
Wat een hoop zieke karakters bij elkaar. Het killerduo was geweldig goed maar ik vond Tommy Lee Jones in zijn korte optreden ook erg goed. Tom Sizemore eindelijk in een niet-irritante rol en hij brengt het er nog redelijk vanaf ook. En een erg leuke rol van Downey Jr, zo eentje die alleen hij kan neerzetten.
Ik had al vrij snel het handje van Tarantino door maar was niet zeker, na wat googlen bleek dat hij het hele script had geschreven. Was ook wel te verwachten achteraf.
Het begin stond me niet zo aan als het eind maar het eind maakte het dubbel en dwars goed. 4*
Waarom?
Dit lijkt me nu echt zo'n film die toch nooit saai is.
Nomak
Een sterke openingsscene met een gekke Juliette Lewis. Dan heeft de film wel meteen je aandacht beet.
Maar daarna wist de film me simpelweg niet meer te boeien, ik kon mijn aandacht er echt niet meer bijhouden hoe ik ook mijn best deed. Misschien verhoog ik als ik ooit nog eens beslis om hem te herzien, wat wel twijfelachtig is.
the new guy
Wat een bizarre film. Het verbaast me dat er zo laag gestemd wordt op deze film. Hier wordt naar mijn idee perfect weergegeven wat voor een chaos zich afspeelt in het hoofd van een psychopaat.
Sterke muziek, goed acteerwerk, maar slechts 4* door de storende rol van Tommy Lee Jones. Dit ligt niet aan Jones, maar aan het vreemde personage dat hij moet spelen.

Misdaadfilm 'Natural Born Killers' van Oliver Stone is sinds kort te streamen bij Prime Video

Oliver Stone werd verscheurd door studio wegens verplichte aanpassingen aan 'Natural Born Killers'

Zeer controversiële film 'Natural Born Killers' wordt vanavond (9 augustus) uitgezonden op televisie

Vijf willekeurige goed beoordeelde indiefilms op Prime Video

Lock, Stock and Two Smoking Barrels