• 9.378.179 stemmen

4: Rise of the Silver Surfer (2007)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Gesproken taal: Engels, Japans, Arabisch en Mandarijn

Releasedatum: 26 juli 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot 4: Rise of the Silver Surfer

"Discover the secret of the Surfer."

De Silver Surfer komt de aarde bezoeken, wat betekent dat aarde een ramp tegemoet kan zien. Terwijl deze Silver Surfer over de wereld rondraast en overal waar hij komt chaos en vernietiging achterlaat, komt het Fantastic Four team in actie om hem tegen te houden en tevens de terugkeer van hun aartsvijand Dr. Doom tegen te gaan.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Sue Richards / Invisible Woman

Johnny Storm / Human Torch

Ben Grimm / The Thing

Victor von Doom / Doctor Doom

Norrin Radd / Silver Surfer (stemrol)

Norrin Radd / Silver Surfer

Alicia Masters

General Hager

Frankie Raye

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Zo, heb dan gisteren eindelijk deze film gezien. Ik vond deel 1 best goed, en wilde deze eigenlijk in de bios gaan kijken. Maar helaas, ik had hem gemist.

Ook deze Fantastic Four, was weer een aardig filmpje om naar te kijken. Het is natuurlijk niet de beste film ooit, maar toch leuk om te zien. Het verhaal van de Silver Surfer boeide me toch wel. Ik heb gehoord dat ze daar een spin-off van gingen maken. Nou, met de juiste mensen voor en achter de schermen moet dat in mijn ogen wel goed komen.

Dus, leuk filmpje om te kijken. Heb niet echt heel erge spijt dat ik hem niet in de bios heb kunnen zien. Maar het maakte er een gezellig woensdag avondje van!

3,5 sterren.

avatar van Gabbere

Gabbere

Beetje cliché filmpje. Special effects maakt de film. Het compenseerd met het matige acteerwerk.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik ben blij dat ik hier géén € 7,50 aan heb verspild. Het hoger cijfer komt zoals Gabbere al zei door de special effects.

avatar van Seifer

Seifer

Jessica Alba is het enigste wat leuk is aan deze film.

avatar van krijgsheer

krijgsheer

Film zelf is niet de moeite waard om er speciaal naar te kijken maar eenmaal je aan het kijken bent, is hij nog goed genoeg om hem niet af te zetten. Indien je the X-men trilogie nog niet gezien hebt, bekijk dan liever die films want die zijn veel beter.

avatar van Arabyus

Arabyus

Dacht echt dat het een kut film was. dus viel opzich nog wel mee.

avatar van Cashmyra

Cashmyra

niet kut, niet super, leuk om een keer gezien te hebben.

wel vette specials.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Heb me prima vermaakt met deze film: veel actie,goede special effects,etc..

Daarom 4* voor Fantastic 4 - 2

Nu nog deel 1 bekijken,ben benieuwd :D:D

avatar van SanderSander88

SanderSander88

Deel 1 was al niet fantastisch, maar toch vermakelijk. Deze was helaas niet eens vermakelijk.

avatar van NightWolf

NightWolf

Weer prima vermaakt met deze. Special effects zijn über.

Zelfde cijfer als deel 1, namelijk 3*.

avatar van Metalfist

Metalfist

Ze hebben The Silver Surfer wel verkloot.

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

wat een kinder/b-film, zelfs niet gelukt hem helemaal uit te kijken.

gewoon vergeten, want er wordt niet in geacteerd, inhoudsloze figuren.

ga naar x-men of the incredibles voor kwaliteit.

avatar van Honcoop

Honcoop

Jammergenoeg is de 'bad' guy spectaculairder dan de 4 helden. Ik vind de diepgang van de fantastic 4-karakters iets te matig. Dit komt deels door het script en deels door de middelmatige acteerprestaties. Ik heb deze acteurs wel eens beter gezien, met name Gruffudd en Alba.

Maar de actie en vooral de special effects maken een hoop goed. En daar draait het uiteindelijk toch om in een comic-fim. Ik geef de film 3* + 0,5 vanwege de Silver Surfer zelf .

avatar van xangadix

xangadix

Leuk voor een kinderfeestje wellicht. Ik heb geen kinderen: 2,5*

avatar van Brucas

Brucas

Een film die veel beter kon worden met een beter scenario en misschien een betere actrice (Jessica Alba acteerde ongelovelijk slecht!).

avatar van Alldoss

Alldoss

Coole film. Ik houdt wel van films waar bovennatuurlijke krachten in voor komen

avatar van wei

wei

Nogal suffe en soms kinderlijke film. Veel te makkelijk en nonchalant gedaan ook. Kijk naar Silver Surfer, nota bene het personage waar het om draait hier, ziet er echt niet uit. Qua spektakel heeft het weinig te bieden, humor is ook veels te flauw. Niet dat het echt vervelend is om te zien, maar echt zo'n film die met wat meer inspanning wel had kunnen werken.

avatar van Zinema

wederom een bewijs dat niet alle comicverfilmingen per sé leuk zijn. Bijna van dezelfde kwaliteit als deel een en die was ook al niet zo heel erg sterk. Gemiddeld.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Geinige film. Maar ook niet meer dan dat. Als enorme comic liefhebber (ook met stapels Fantastic four comics) is dit verplichte kost voor me uiteraard. Maar qua verfilming is het een van de minder geslaagden zeg maar, maar toch onderhoudend genoeg. En het is gewoon heerlijk om deze characters toch tot leven te zien komen in een film na 30 jaar er over gelezen te hebben. Toch zullen de films het qua ervaring altijd afleggen tov de comics, ook al is een Dark knight bv. nog zo goed gedaan en komt dat akelig dicht in de buurt.

Het blijft moeilijk om een echt goede comic-movie te maken van een team. X-men heeft hetzelfde probleem, al zijn die films wel net even beter geslaagd als geheel. De single character films slagen meestal toch beter, omdat men zich dan meer kan concentreren op dat ene character....logisch ook natuurlijk. De hele geschiedenis van de meeste comic characters is te veelomvattend vaak om helemaal goed verfilmd te kunnen worden, helemaal voor een publiek dat de originele verhalen niet kent en aan de andere kant de comic liefhebbers die de makers toch altijd zullen afrekenen op hetgeen wat ze van de voor hen heilige verhalen gemaakt hebben.

In deze film was Galactus natuurlijk een flinke afknapper, daar heeft men zich veel te makkelijk vanaf gemaakt......en met Silver surfer eigenlijk ook. Het originele verhaal is ook veel te lastig, qua verhaal en uiterijk, om goed te verfilmen, je kunt het de filmmakers eigenlijk geeneens kwalijk nemen, beetje ondoenlijke zaak.

Maar toch heb ik er van genoten en mijn zoontje met mij.

avatar van aunuscus

aunuscus

een waardig sequil

avatar van fubarro

fubarro

idd, de special effects waren net iets beter dan de acteer prestaties van onze helden.

Al met al een aardige film voor op de vrijdag of zondag avond.

avatar van Theunissen

Qua verhaal iets beter dan het 1e deel. Deze vond ik persoonlijk ook iets boeiender. Maar echt hoogstaand is deze film ook niet.

avatar van m1701

m1701

wel aardige film

ik heb eerst deel 2 gezien, daarna pas deel 1

Maakt voor de rest qua verhaal niet zoveel uit

Deel 2 is zo ook te volgen

Vond hier wel iets meer actie inzitten maarhet verhaal uit 1 vond ik beter. Special effects waren erg goed

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Eerste film die ik op Film1 heb bekeken, en ik vond het redelijk.

Goed vermaak, ze hadden de special effects wel wat mogen dimmen want werd wel te veel van het goede op deze manier.

Maar het kijkt lekker weg, niets mis mee 3*

avatar van mierenmark

mierenmark

een beetje teveel van het goede

avatar van notorious_kim

notorious_kim

Ik had deze film in een set gekocht met de eerste. Een hele tijd terug heb ik de eerste bekeken, maar ik was er niet wild van, ik vond hem zeer middelmatig, op de rand van slecht.

Vandaag na mijn horrorfilm had ik zin in iets luchtigs, en dat lag het dichtste, dus ik dacht ... I'll give it a try. Maar ik ben blij dat ik hem gezien heb en dat hij weer in de kast kan vliegen. Ik vond hem even middelmatig als de eerste. Er zit niets verassend in.

De cast kan me terug niet overtuigen. De special effects vind ik iets beter, er is slechts 1 superonrelealistische scène, de rest kunnen ermee door.

Het verhaal vond ik maar middelmatig, het eerste half uur van deze film hadden ze tot 10 minuten mogen inkorten, want die zijn gewoon oersaai, ik lag bijna in slaap.

Fantastic 4 is van alle superheldenfilms toch de minste die ik al gezien heb. Ik vrees dat dit films zullen zijn dat het stof zullen opstapelen.

avatar van newG

newG

te weinig spanning, teveel onozele special effects, geen noemenswaardige gevechten, enorm flauwe humor, geen diepgang

Echt gewoon veel te weinig om meer dan 2* te kunnen krijgen

avatar van seth gecko

seth gecko

vervelende Crap met de hoofdletter C. De naam van de director van dit vehikel is pure ironie, het enige wat dit fletse excuus voor een verhaaltje weet te ontlokken is een geeuw. Los daarvan trekt de regie ook simpelweg nergens op, geen opbouw, climax of zelfs maar iets op vlak van entertainende beeldvoering valt er te bespeuren in dit onding.

Gooi daar nog eens bordkartonnen saaie personages bij die dialogen uit hun bek wringen die geschreven lijken door 12 jarigen en het is niet eens verrassend dat er zo genant geacteerd wordt. De grootste prestatie die je Story en het team achter Fantastic 2 kan aanreken is dat ze er in slagen om Jessica Alba er lelijk uit te laten zien. Hulde

avatar van AHWA

AHWA

Van hetzelfde laken een pak als deel 1. Geen superslechte film, maar ook gewoon niet denderend. Hetzelfde houterige acteerwerk van Gruffud en Alba, die gewoon niets meer moet doen dan mooi zijn, maar met blond haar is ze toch een stuk minder knap. Zeker als het nepblond haar is.

Evans en die Chiklis zorgen nog voor wat humor, maar ook nu echt niet van hoogstaand niveau.

Het grote manco is het script en de oersaaie stem van Laurence Fishburne. Er zitten zulke grote gaten in het script waar zelfs een hele planeet doorheen kan, en dat stoort gewoon de hele tijd. Gelukkig duurt de film niet zo heel lang en ben je er snel doorheen.

2.5* Net zoals deel 1. Matig, maar niet supererg.

avatar van DragQueen

DragQueen

Deel een was al een erg vermakelijke superhelden film. dit vervolg is naar mijn mening net zo goed als zijn voorganger, en heeft hier en daar zelfs wat meer spektakel te bieden dan de eerste film. de cast is in ere gehouden, en ze brengen hun rollen leuk. de special effects zijn ook goed verzorgd. 3,5 sterren.