• 9.378.093 stemmen

4: Rise of the Silver Surfer (2007)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Gesproken taal: Engels, Japans, Arabisch en Mandarijn

Releasedatum: 26 juli 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot 4: Rise of the Silver Surfer

"Discover the secret of the Surfer."

De Silver Surfer komt de aarde bezoeken, wat betekent dat aarde een ramp tegemoet kan zien. Terwijl deze Silver Surfer over de wereld rondraast en overal waar hij komt chaos en vernietiging achterlaat, komt het Fantastic Four team in actie om hem tegen te houden en tevens de terugkeer van hun aartsvijand Dr. Doom tegen te gaan.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Sue Richards / Invisible Woman

Johnny Storm / Human Torch

Ben Grimm / The Thing

Victor von Doom / Doctor Doom

Norrin Radd / Silver Surfer (stemrol)

Norrin Radd / Silver Surfer

Alicia Masters

General Hager

Frankie Raye

avatar van Biglia

Biglia

Deel 1 trok op niks maar tegen beter weten in deel 2 toch ook maar bekeken. Foute keuze. Alles aan deze film oogt nep, de "humor" is misplaatst en flauw en het verhaal is om te janken. Het gaat dan wel over de silver surfer maar je komt niks over hem te weten (nu vind ik hem in de comics ook niet zo interessant, maar goed). En wat ze van Galactus gemaakt hebben, komaan zeg. Dat Stan Lee dit toelaat.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Eerste deel was nog wel een aardig lichtgewicht tussendoor-filmpje. Had dit ook kunnen zijn, mits we maar niet zo gruwelijk lang hadden moeten wachten op een beetje actie.

De relatie-perikelen van de hoofdpersonen zijn nou bepaald niet interessant. Laatste drie kwartier is dan nog wel enigszins aardig hersenloos vermaak.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Biglia schreef:

Inderdaad, ook die humor vond ik werkelijk om te janken.

avatar van G to the J

G to the J

Beter dan deel 1

jpbosch

slecht verhaal, matig uitgewerkte actie, maar bovenal ontzettend trage inhoudsloze dialogen met de humor van een 8 jarige..

avatar van mnrk

mnrk

Het 2e deel van de Fantastic 4 was goed te doen.

Is gewoon lekker aanzetten en je verstand op 0 zetten

Groot pluspunt is de stem van Laurence Fishburne....die stem komt zo goed over bij de Silver Surfer

Ook de overige acteurs speelde naar behoren...maar moet Stan Lee nu echt in iedere Marvel verfilming even lanskomen??

mnrk schreef:

Dat is het enige leuke aan de film

avatar van seanpuffy

seanpuffy

ik heb al een stukje gezien maar het ziet er naar uit dat dit niet zo goed is al de eerste straks verder kijken en dan volgt mijn stem.

avatar van seanpuffy

seanpuffy

3.5 ***

avatar van charmed one

charmed one

een goeie vervolg op de eerste. hij is spannend .

avatar van lars-pixar

lars-pixar

eerste deel was better 4,0*

twede deel viel me tegen 2,5*

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Prima vervolg op de eerste deel van F4. Alleen vond ik deze toch ietsje beter dan deel 1. Er komt nu meer vaart in en alles gaat ook nu om het bestrijden van de slechterik ipv het ontstaan van de Fantastic 4. Visueel zit de film ook nog mooier in elkaar en de film heeft ook zo zijn mooi gekozen locaties. Die scene in Londen bv: Waarbij de hele Tames werd opgeslokt in een gat en heel Londen droog kwam te staan, of die scene met die London Eye zaten ook perfect in elkaar. Daarnaast ook vele andere Locaties zoals die eindscene in Shanghai. En ik vraag me ook af: sinds waneer hebben ze in de Zwarte Woud in Duitsland beren?

Wat ook mooi was was dat dit deel een opvallend acopalypisch tintje had. en het ook af en toe een beetje de richting van Rampenfilms opgaat. Dat maakt de boel ook goed. Vooral die scenes in de ruimte en waarbij we in een shot in de ruimte die ene grote wolk te zien krijgen die zich om de wereld wil slokken. Er mooi.

Gewoon een aangenaam vervolg waar nu ook een beetje meer vaart inzit. Ook de 4 waren weer Fantastic en de humor mocht namelijk ook niet ontbreken.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Ik vond dit iets minder dan deel 1. Maar toch zeker niet slecht.

Het einde vond ik een beetje snel en rommelig gaan.

De hoofdrolspelers zijn weer terug op het scherm en ze deden het super!

Het verhaal viel wel mee al had ik er meer van verwacht.

Verder erg genoten en ga ook deze weer eens kijken. Misschien geef ik dan wel een hoger cijfer.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Zwak en tamelijk ongeinspreerd vervolg op het vermakelijke eerste deel. Ook de Silver surfer is een grote teleurstelling als je de strips kent waarin het wel een interessante en zelfs fascinerende persoonlijkhed is. De grappen zijn bovendien vergezocht en werken niet meer.

RaoulDuke schreef:

De grappen zijn bovendien vergezocht en werken niet meer.

Ooit gedaan?

sinterklaas schreef:

Dan mag jij mij uitleggen om welke humor het gaat

avatar van sofripa

sofripa

Zelfde laken aan pak wat betreft het eerste deel. Prima popcornvermaak. 3,5 sterren

avatar van ehs21

ehs21

Heb het 1e deel nooit gezien, fantastic four spreken me ook niet echt aan. Net laatste 3 kwartier van deze film gezien en dan weet ik gelijk dat ik de rest ook niet meer hoef te zien tenzij ik zin heb om mn tijd te verspillen. Humor is waardeloos, acteerprestaties zijn onder de maat en zelfs de special effects zijn niet echt goed te noemen (op een enkele scene na mss). In feite vind ik de bad guys nog de coolste personages maar helaas worden die ook weer misbruikt door het ene na het andere cliché langs te laten komen. Dat Alba dood gaat en dan toch weer levend gemaakt wordt, echt verschrikkelijk[/spolier]

1* voor de moeite

avatar van xxsilversurferxx

xxsilversurferxx

Tja er zit een personage in de film die ik mijn hele leven al bewonder grijns need i say more

TO ME MY BOARD YEAAAAAAH!!!!!!!!!!

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

Jammer dat ze gallactus niet beter laten zien zoals in de marvel comics.

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Een leuk vervolg op deel 1. De special effect zij groot, maar kunnen zo nu en dan wel wat beter.

Maar eigenlijk is het gewoon een vermakelijke film. Er zit niks in waardoor de film echt uitblinkt.

En persoonlijk vind ik dit toch een paar van de saaiste superhelden.

avatar van SITH_LORD

SITH_LORD

RSmovie91 schreef:

En persoonlijk vind ik dit toch een paar van de saaiste superhelden.

Van de marvel comics vond ik the fantastic four ook al het minst interessant. Was in die tijd volgens mij al "de net niet generatie"

en is in de verfilming ook weinig aan veranderd

Benjamin the thing Grimm met Alicia

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Net als het eerste deel, vind ik Rise of the silver surfer ook ver beneden verwachting.

Gewoon niet spannend en vermakelijk genoeg voor mij.

avatar van rep_robert

Had je na deel 1 dan nog steeds een hoge verwachting van deze film? Lijkt me sterk

Voor mij is Rise of the Silver Surfer precies zoals ik had verwacht.

avatar van Nomak

Nomak

De eerste film was al niet geweldig en deze valt nog meer tegen.
Deze superhelden zijn niet echt mijn ding en als ze dan ook nog eens met elkaar gaan trouwen neemt mijn intresse nog meer af.
Het enige positieve aan de film is de Silver Surfer. Die zag er wel indrukwekkend uit en vond ik ook veel interessanter dan de "helden". Helaas werd hij in Duitsland nogal snel verslaan door een toestel met elektrische pulsen of zoiets dat ze nogal snel in mekaar hebben gezet. Wat een onzin toch.
En net zoals onze vriend sinterklaas hierboven heb ik ook dezelfde vraag. Lopen er in het Duitse Schwarzwald beren rond?
De film is ondanks de aanwezigheid van de Silver Surfer toch wel een tegenvaller. Vooral ook met dat vreselijke einde. Kan die Jessica Alba niet gewoon dood blijven? Pfff, nu komt er natuurlijk weer een derde film.

avatar van fredereriqe

fredereriqe

We kunnen kort en bondig zijn zeer slechte film.

Voorspelbaar filmpje van het derde knoopsgat.

Slechte geacteerd, abdominale dialogen,en slappe koffie humor waar zelfs kindjes van 12 jaar niet kunnen mee lachen.

De acteurs en regisseur moeten ze verbieden om ooit nog te acteren of een film te regisseren.

avatar van Biglia

Biglia

fredereriqe schreef:

abdominale dialogen

Je bedoelt waarschijnlijk abominabele dialogen? Voor de rest ben ik ben het wel grotendeels met je eens...

avatar van Floris22

Floris22

Eén groot drama, slechte humor, dialogen waar je spontaan van moet janken en alle clichés zijn ook uit de kast getrokken. Meer dan 1.0* kan ik er niet voor geven.

avatar van BjornH

BjornH

Een aaneenrijging van clichés, slechte oneliners, erge grappen en voorspelbare plotwendingen, Het semiemotioneel eind was tenenkrommend en doet de film eer aan.

0.5* voor Jessica Alba

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Zou er misschien een tikje Amerikaans chauvinisme in deze film zitten??

Een Amerikaanse generaal maakt even de dienst uit in Duitsland en in Siberië.

Misschien gebeurt dit ooit nog wel eens, maar ik heb er toch sterk mijn twijfels over.

Deze film was nou precies nergens spannend en nergens leuk.

Gewoon komplete onzin.

In een kleine variatie op Monty Python ( "A tiger??? In Africa????) was mijn uitroep: "A bear??? In Germany???"