• 9.377.356 stemmen

4: Rise of the Silver Surfer (2007)

Actie / Sciencefiction | 92 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titels: Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer / Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Tim Story

Met onder meer: Ioan Gruffudd, Jessica Alba en Chris Evans

Gesproken taal: Engels, Japans, Arabisch en Mandarijn

Releasedatum: 26 juli 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot 4: Rise of the Silver Surfer

"Discover the secret of the Surfer."

De Silver Surfer komt de aarde bezoeken, wat betekent dat aarde een ramp tegemoet kan zien. Terwijl deze Silver Surfer over de wereld rondraast en overal waar hij komt chaos en vernietiging achterlaat, komt het Fantastic Four team in actie om hem tegen te houden en tevens de terugkeer van hun aartsvijand Dr. Doom tegen te gaan.

Reed Richards / Mr. Fantastic

Sue Richards / Invisible Woman

Johnny Storm / Human Torch

Ben Grimm / The Thing

Victor von Doom / Doctor Doom

Norrin Radd / Silver Surfer (stemrol)

Norrin Radd / Silver Surfer

Alicia Masters

General Hager

Frankie Raye

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Dit is gewoon een slechte film. Ik heb hem ook 10 minuten voor het einde uitgezet. De film kon me TO-TAAL niet boeien.

avatar van Mr. i-jen

Mr. i-jen

Beetje zo'n cheesy film wat leuk wegkijkt maar verder totaal geen diepgang heeft of gevoel opwekt... Zonde van de franchise

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik had deze na x-men 3 gekeken..... niet moeten doen. Des te duidelijker voor mij hoe slecht deze film is.

avatar van D-time

D-time

Deze film verdient zeker niet zoveel negatieve kritiek.

Hij is echt goed, met goed gekozen acteurs/actrices, vele special effects en de verhaallijn is wel niet zo slecht als men beweerdt.

avatar van tal1b

tal1b

'n superhelden verhaallijn wat kan je verwachten?

ik geef een 2,5

heb betere superhelden films gezien.

de lippen van jessica bleven me echter wel boeien

avatar van otherfool

otherfool

De Silver Surfer is een welkome toevoeging aan de saaie Fantastic Four, werkelijk het saaiste en braafste groepje superhelden ooit. Vooral van Gruffudd ga ik altijd gapen, wat een vervelend acteur.

Echt een poging een sluitend verhaal te maken is niet gedaan waardoor de rol van de Surfer, Victor en de vernietigende Kracht wazig blijft. Qua effecten voldoet de film, zonder overigens echt te overtuigen. Film lijkt vooral bestemd voor kinderen.

2*.

avatar van rolexa

rolexa

Gewoon een lekkere verstand-op-nul-blik-op-oneindig film om te kijken op een doordeweekse avond.

Als je niet van dit soort superheldenfilms houdt, snap ik überhaupt niet waarom sommigen deze dan bekijken?

avatar van kaleknikker

kaleknikker

vind deze film zeker meer als 3 sterren

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Een verschrikkelijk matig stukje werk. De Fantastic Four hebben suffe superkrachten en de dialogen en het verhaal hebben de diepgang van een nijntjeboek. Silver Surfer is cool maar er wordt gewoon veel te weinig uitgediept. Grote teleurstelling.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

Dit was een prima film ik snap de negatieve recensies niet, werelds was het niet dat geef ik toe, maar toch zeker wel goed voor 3*.

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

D-time schreef:

Deze film verdient zeker niet zoveel negatieve kritiek.

Als je later groot bent piep je wel anders....hehe

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Nou ja, er zijn nog veel mensen die zonder na te denken een heeeel laag cijfer geven, dit film is zeker meer waard dan 2 sterren.

avatar van Getting Louder

Getting Louder

lekker wegkijkfilmpje voor een avondje film kijken zonder al te veel na te hoeven denken.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1993 stemmen

Hayabusa schreef:

Sorry heb er goed over nagedacht en deze film afgewogen tegen alle films die ik recent heb gezien en vervolgens tegen alle films in het genre die ik heb gezien en kom echt niet verder dan 1*..Ook niet als ik de film op puur de beleving die ik erbij had en volledig intrinsiek moet beoordelen.

Werkelijk alle superheldenfilms, en daar zitten al een zooi hele matige films tussen, die ik gezien heb, zijn superieur aan dit gedrocht.

avatar van brymj

brymj

centurion81 schreef:

Ben het volledig met je eens, een draak van een film

avatar van Coen

Coen

Het is altijd fijn als een film waarvan je geen tot weinig verwachtingen hebt uiteindelijk mee blijkt te vallen. Het tweede deel uit de Fantastic Four reeks is 'bigger & better' ten opzichte van deel 1. Uiteraard zijn de gebruikelijke clichés en flauwe humor aanwezig, maar visueel gezien is het een ware lust voor het oog. Dit is uiteraard te danken aan het grotere budget, maar de introductie van de 'Silver Surfer' doet de film goed. Een extreem cool comic book karakter die het de fantatische vier in het begin erg moeilijk maakt. Hierdoor worden de helden gedwongen samen te werken met een bekende uit het verleden. Als dat maar goed gaat! Qua plot red de film het niet bij bijvoorbeeld Spideman 2, X-Men 2 of Hellboy, maar het is wel een vooruitgang vergeleken met zijn voorganger. Een positieve verrassing die niet de kritiek verdient die hij krijgt. ***½

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Niet speciaal net als het 1ste deel maar toch wel leuk om te kijken.

avatar van alec

alec

Aardig vervolg. Het verhaal is ietwat beter en de special effects zijn goed. (Leukste gedeelte is dat ze alle krachten combineren in één en de strijd aangaan. ). De silver surfer vind ik eigenlijk sympathieker dan de andere 4 helden.
Een *3.5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Geen toppertje maar wel leuk om een keer te zien.

Mooie effecten, maar een behoorlijk dun verhaaltje.

Leuke beeldvulling voor een regenachtige avond.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Amusante film die zichzelf niet zo serieus neemt. Goede, orginele special effects maar matige acteerwerk en een standaard, goed einde.

avatar van faun

faun

Die kleding van mr fantastic die rekt ook uit ik dacht dat alleen zijn lichaam verlengt kon worden?

avatar van Hayabusa

Hayabusa

faun schreef:

Over welke kleding heb je het over? Zijn uniform kan zeker uitstrekken, en is bestand tegen hitte, zie bijv. The Human Torch.

avatar van Mark W

Mark W

Matig tweede deel van een sowieso matige superhelden serie. Valt in het niet bij overige superhelden series (m.u.v. the hulk). Verhaallijn is erg matig, kon me niet echt boeien. Special effects zijn daarentegen een positieve uitzondering, evenals de altijd prachtige Jessica Alba. Siver surfer voegt duidelijk iets toe aan het geheel. Ken het oorspronkelijke verhaal van hem niet, maar vondt die vernietigende kracht een beetje vergezocht....

avatar van DJ Pierre

DJ Pierre

Best een slechte film. Vond de Hulk een stuk beter te pruimen.

Effecten zijn wel in orde, verder eigelijk niet zoveel. Misschien is ie meer voor de jeugd gemaakt.

Ik vond het brol, beter kijk je X-men nog een keer(deel maakt niet uit).

avatar van john constantine

john constantine

Net zo gelaggen als de 1ste, natuurlijk moet je deze niet gaan vergelijken met spider-man of x-men hij is leuk voor wat hij is. Gewoon leuke humor, goeie speciall effects en leuk actie!!

avatar van monaldo

monaldo

de eerste deel vond ik stukken leuker. Deze kan ermee door maar het moet dan ook de laatste zijn.

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

waarom deze lage beoordeling?? hele goede film, must sie!!

avatar van Tsolodimos

Tsolodimos

sorry mensen

voor deze ene keer was ik niet van plan om de mening van anderen te respecteren

wát een kut verhaal

wát een kut grappen

wát een afraffeling

Zélfs Jessica Alba kon me niet enthoesiast krijgen...

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit (korte) vervolg op deel 1 is van dezelfde kwaliteit wat betreft de special effects, die zijn echt prachtig gemaakt en een lust voor het oog. Ook de sound is perfect gemaakt.

Maar de film is veel minder dan het eerste deel, het scenario is zeer zwak en ik zit, als ze met zulke povere verhalen doorgaan, niet echt te wachten op een derde deel.

avatar van White Trash

White Trash

Matig filmpje die leuk is om tussendoor te kijken, niet huren als je zin hebt in een echte goede film avond. Ik vond de tekenfilmserie al niet echt wat van de fantastic four. De silversurfer is ook wat wazig hoezo kiest hij precies de aarrde uit om te laten vergaan, neem dan mars ofzo haha daar leeft niemand. Hij had wel een goede beheersde droevige stem wat bij hem past. En ik dacht dat in de tekenfilmserie Galactus een enorme robot ofzo was?? En geen vage wolk..Jammer dat had nog een tof eind gevecht dan kunnen worden maar helaas!