• 9.378.301 stemmen

Geregisseerd door: Walt Becker

Met onder meer: John Travolta, Tim Allen en Martin Lawrence

Releasedatum: 12 april 2007

Plot Wild Hogs

"A lot can happen on the road to nowhere."

Een groep vrienden van middelbare leeftijd met een doorsnee leventje brengt hun vrije tijd door met het rijden op hun stoere 'bikes' en het zich identificeren met de wereld van de échte motorrijders. Wanneer ze op een reisje per motor in New Mexico belanden en het daar aan de stok krijgen met de bende Del Fuegos, wordt het opeens allemaal een stuk minder leuk.

avatar van johnboer

johnboer

Ik houd niet van Tim Allen.Niet van Amerikaanse pulp-komedies.

Maar deze film is een topper. Ik heb zowaar genoten van een Amerikaanse comedy. Wie had dat ooit gedacht? Wow. Een dikke 4.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Heerlijk kijkvoer!

John Travolta, William H. Macy, Tim Allen en Martin Lawrence in een midlife-crisis op de motor. Simpel recept, maar het werkt. De vier hoofdrollen zijn leuk gespeeld vooral William H. Macy als computernerd is erg grappig. Als 10-jarige ben ik een tijd fan geweest van Martin Lawrence maar nu zit ie al lang in de zak met te vermijden acteurs. Toch doet ie het hier wel aardig, niet echt goed, maar wel grappig. Ook een leuke bijrol voor Ray Liotta. Het is een lekkere roadmovie met veel flauwe scenes, maar ik heb er toch om moeten lachen. Minpunt is de drukke filmmuziek, geen moment is het stil en je hebt altijd wel een 'grappig' filmdeuntje of gewoon rotmuziek (met 'Good Vibrations' als uitzondering). Aan het eind wordt ie wat te voorspelbaar met de grote blik clichés dat geopend wordt, maar het blijft gewoon een lekker ermakelijk filmpje, leuk om een keertje gezien te hebben.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

beetje cliché allemaal, maar heb toch genoten..

de film kwam wel een beetje moeilijk op gang naar mijn mening

avatar van jackie chan

jackie chan

B_B schreef:

Natuurlijk erg voorspelbaar en erg veel clichés maar toch is deze film best leuk.

Vond vooral het begin erg leuk. De film heeft een lekker ritme en het sfeertje sprak me wel aan. Erg leuke bijrol van komisch talent John C. McGinley. De cast is ook wel lekker op dreef, al leek alleen Macy echt lekker in zijn rol te zitten. Vooral Lawrence komt soms ongemakkelijk over.

Tweede helft vond ik minder. Helaas veel onnodig drama en een berg clichés waar menig Disney film niet aan kan tippen. Door een bijrol van Ray Liotta en Macy nog best grappig maar echt dubbel liggen doe je niet meer.

Precies,

Zag ik daar nou John Tutuer Sr in 't begin? (De vader/eigenaar van OCC bekend van American Chopper).

Cliché als 't maar kan. Echter leuk uitgevoerd.

avatar van elandenburg

elandenburg

Ik heb echt krom gelegen van het lachen.

Lekker luchtig (misschien een beetje flauw) filmpje.

Goeie en bekende spelers maakt het helemaal af.

avatar van ILDIB

ILDIB

heeft potentie, maar dat wordt geheel verneukeremaand door het laatste half uur. Wat een vreselijk disney einde waar alle standaard typetjes tevoorschijn komen.. Bah, want 1ste uur is hoewel af en toe flauw wel erg prettig.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Niet helemaal goed gelukt, maar er zitten een paar hele leuke momenten tussen.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Wat een ongelooflijk domme film. De grappen zijn meestal niet grappig, de acteerprestaties zijn véél slechter dan verwacht, de personages zijn niet leuk en het is ongeloofwaardig. Zelf John Travolta acteerde slecht. En zelfs Martin Lawrence was niet grappig dit keer (wel in: Bad Boys I & II, Nothing To Lose).

Volgens mij had de Bende Fuegos had hun allang dood gemaakt als ze zo 'gevaarlijk waren. Ik had het veel leuker gevonden als ze wapens hadden en als er in gescholden werd. (Bij zo'n film vind ik dat gewoon nodig).

Het einde is ook veel te flauw en het is weer ongelooflijk Amerikaans.

Eigenlijk geef ik een 0,5* maar omdat ik soms nog wel een las op m'n gezicht kon krijgen geef ik een 1,5*.

Kortom: Deze film is flauw, voorspelbaar, cliché, slecht geacteerd, dom, ongeloofwaardig, bijna niet grappig, slap en tenenkrommend.

avatar van gukker

gukker

Inspiratieloze film met slechte humor en een voorspelbaar verhaal. De acteerprestaties waren ook vrij slecht maar John Travolta speelde wel goed zoals altijd.

avatar van nightbreed

nightbreed

De humor is van een ongekend laag niveau en het is ongelofelijk voorspelbaar, maar toch vond ik het wel een aangenaam filmpje om naar te kijken. Soms heb ik gewoon zin om een domme Hollywoodfilm te zien met lekker het verstand op nul. Normaliter erger ik me mateloos aan Martin Lawrence, maar in deze film ergerde ik me maar een beetje aan deze mislukte acteur. Ray Liotta als bad boy was natuurlijk het beste wat deze film te bieden had en ik vond het piepkleine rolletje van Paul Sr. van OCC ook zeer genietbaar.

avatar van NXter

NXter

5.0 van mij omdat ik me heerlijk vermaakt heb bij deze film... Aanrader is toch om hem niet in je eentje te kijken)

avatar van Rulo

Rulo

jackie chan schreef:

Precies,

Cliché als 't maar kan. Echter leuk uitgevoerd.

Inderdaad, en jr. was er ook:)

avatar van 10-StepKill

10-StepKill

Gemiddelde komedie met zo hier en daar een hilarisch momentje. Vond de rollen van William H. Macy en John Travolta verrassend goed werken en heb dan ook genoten van de rare uitspraken van beiden

avatar van MartiN_

MartiN_

Redelijk leuke komedie, die alleen/vooral overeind weet te blijven door de grote namen die de hoofdpersonages spelen. De humor is een beetje simpel en niet van grote klasse, daarom in mijn ogen toch echt geen 6 waard. Wel bevat deze film mooie plaatjes, leuk om één keer naar te kijken, maar niet om nog eens op DVD te kopen!

avatar van sander.h

sander.h

Gewoon een leuke verstand-op-nul comedy.

Kom op, dit kijk je toch niet om briljante acteerprestaties te zien!

Een lekker simpel doch in potentie lollig verhaal, die maffe koppen van met name Tim Allen en William H. Macy, enkele geslaagde grappen en enkele minder geslaagde grappen maken dit tot een pretentieloze wegkijkfilm waarbij ik me prima geamuseerd heb (met een goudgele rakker als compagnon)

avatar van Kilii

Kilii

Aangename komedie. Sterke preformance vrijwel heel de cast.

Kwamen echter veel clishé's in.

En een niet vergezocht plot.

Al bij al een deftige komedie voor wie houd om eens een avondje lekker weg te zakken (misschien zelfs in slaap te vallen) voor de TV.

2,5 - 3,0 *

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Goede komedies met een sterke cast. Ik vind dat de personages elkaar goed aanvullen, zodat er leuke scènes ontstaan.

avatar van Metalfist

Metalfist

Four guys from the suburbs hit the road... and the road hit back

Ik weet nog toen de film juist in de cinema kwam en dat ik hem eigenlijk vrij graag wou zien. Jammer genoeg is dat er nooit van gekomen en ook in de videotheek heb ik hem nooit eens meegepakt. Gelukkig zond VT4 deze gisteren uit en kon ik er na 2 jaar toch eens aan beginnen.

De reden waarom ik zo benieuwd was naar deze Wild Hogs was vooral de sterrencast die film bevatte. Travolta die jammer genoeg wel een aantal mindere films op zijn naam heeft staan, William H. Macy die ik toen de film uitkwam een glansrol had zien vertolken in de Coen broertjes hun Fargo en natuurlijk Ray Liotta. Die kop alleen al is een reden om naar een film te zien. Het is alleen spijtig dat Wild Hogs bol staat van de clichés. Het eerste deel van de film is direct dan ook het saaiste. De introductie van de vier bikers is op zich wel leuk maar de film komt pas echt op gang wanneer de Del Fuegos verschijnen, vooral de combinatie Travolta - Liotta is bij wijlen hilarisch. Bij de acteurs zit dan ook meteen de kracht van de film. Liotta speelt zijn rol uitstekend maar ook Travolta, Macy, Lawrence en Allen zijn ideaal gecast. Wat het allemaal nog net wat leuker maakt is de mooie Marisa Tomei, die trouwens vrij hard op de Belgische actrice Sandrine André trekt en natuurlijk de verschijning van Dennis Hopper op het einde van de film. Hoe zo een vette knipoog naar Easy Rider?

Qua grappen is het allemaal ook redelijk standaard. Langs de ene kant heb je de 'normale' grappen die al van tijd tot tijd in verschillende andere films (soms beter) te zien zijn zoals in het begin van de film waar Macy tegen een verkeersbord rijdt maar tegelijkertijd heb je ook een groot aantal aan leuke en originele grappen. Hoogtepunt speelt zich dan ook af tijdens de aftiteling van de film waar de Del Fuegos even worden geïntroduceerd in Extreme Make Over Home Edition waar Ty Pennington zijn programma even zelf te zeik zet. Alleen is het ergens jammer dat de film vaak aan een 'homo-situatie' begint maar dan besluit om die nooit ten volle te benutten. Een goed voorbeeld hiervan is de Highway Patrolman, leuke rol trouwens van John C. McGinley.

Subtiele humor moet je hier niet verwachten maar toch is dit allemaal bijzonder vermakelijk.

avatar van brielen

brielen

Knappe komedie. Ik heb anderhalf uur met een brede glimlach naar deze film gekeken!4.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Dit weekend voor het eerst gezien en moet zeggen toch vermakelijke film.

Heb enkele keren toch goed kunnen lachen ook al was het mss niet een topkomedie maar het zat allemaal goed in elkaar.

Het is een film waarvan je het einde opvoorhand mss al wat weet maar dat stoorde me niet echt vond ik.

Leuke film voor savonds.

3,5 sterren

avatar van Film Pegasus

Het verhaal deed me denken aan een versie van The A-Team (Seven Samurai dus eigenlijk) met 4 verschillende types die een dorpje moeten beschermen tegen een wilde bende. Alleen is het een vrij ongeloofwaardige cast. Enkel Macy komt wat tot z'n recht, de rest past niet zo in z'n karakter volgens mij. Af en toe wel eens een glimlach, maar de humor is verder soms wat mager en cliché. Gewoon wat licht uitgevallen deze film.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

Deze film is echt voor de hele familie, met z'n allen zitten kijken en echt genoten! OK, soms wat overtrokken en voorspelbaar, maar geloof me ik heb slechter gezien!

Zojuist gezien dat Wild Hogs 2 eraan zit te komen, die zal wel slechter worden.........

avatar van domkey

domkey

Heerlijk luchtig kijkvoer,laat deel 2 maar komen.

avatar van @quikfit

@quikfit

Leuke humor en een goede verhaallijn,kom maar op met deel II

avatar van barns

barns

zeer aangename en vermakelijke komedie, mogen er best meer van gemaakt worden

avatar van Fnd-

Fnd-

Ik vindt dit toch wel de beste film van het genre komedie die ik ooit heb gezien. De humor in de film past wel bij mij, en heb me dan ook uitermate goed vermaakt.

Het einde vond ik echt komisch, erg leuk bedacht en kwam ook niet meer bij van het lachen.

Omdat ik dit een van de beste films vond van het genre komedie geef ik het een 5,0 . Ook omdat een echt goede komedie moeilijk te maken is!

avatar van prom--queen

prom--queen

Geweldige film. Wat kan je ook anders verwachten met zo'n sterren crew. heerlijke avonturen film. 5*

avatar van -M-

-M-

Dit is echt een hele leuke film. Gewoon de hele film door leuke humor en een leuk verhaal.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Hou meestal wel van deze luchtige komedie's. Leuke Komedie die prima wegkijkt. Hoef hem alleen niet meer dan twee keer te zien. 3,0.

avatar van pumpking

pumpking

Ik herinner dat mijn pa met gebroken ribben in de kliniek lag toen ik deze film op een harde schijf meedeed =)

Mooi verhaaltje, dat door een paar hilarische momenten zoals dudley die met gsm naar truck gooit, dudley's gas die blijft hangen, en het surfbord op het einde in een goed gelukte grappige sfeer wordt gegoten.

Wat alle personages gemeen hadden is dat ze alle 4 faalden op minstens één of meerdere gebieden, maar Dudley was toch wel de kers op de taart.