Genre: Avontuur / Western
Geregisseerd door: Tab Murphy
Met onder meer: Tom Berenger, Barbara Hershey en Kurtwood Smith
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Last of the Dogmen
"A journey of the heart. The adventure of their lives."
In de ondoordringbare bossen van Oxbow wordt druk gezocht naar drie voortvluchtige gevangenen. Zeer tegen zijn zin in moet de sheriff de hulp inroepen van de eenling Lewis (Berenger), de beste spoorzoeker van de streek. Lewis vindt alleen wat verscheurde kleren en een pijlpunt. Om achter de herkomst van de pijlpunt te komen, brengt hij een bezoek aan de antropologe Lilian. Zo komt hij te weten dat de Dog Soldiers, een elite stam van de cheyenne indianenstam, nog leeft en zelfs erg dicht in de buurt is.
Lewis Gates
Pharmacist
Tattoo
Narrator (onvermeld)

montenegro
Raar dat hier nog geen berichtjes bijstaan,ik herinner mij prachtige beelden van de streek en een mysterieus gegeven over die lang uitgestorven gewaande stam.3*** voor mij toch

Zombie McGruder
Toen ik nog in de videotheek werkte (ah, die goeie ouwe tijd) kwam er op een goede dag een klant aan de balie staan, die zeer verontwaardigd was over deze film. Hij dacht namelijk dat het een horroravontuur was (hij zag dogmen aan voor weerwolven ofzo)... en ja, dan blijk je opeens een indianendrama met Tom Berenger in je videospeler gepropt te hebben, hahaha.
Anywee, goede film en inderdaad raar dat hier zo weinig berichten over staan.

Naduah
Ohhh wat een prachtige film is dit....voor mij van het Dances with Wolves gehalte en die scoorde bij mij een dikke 5!!. Ongelooflijk mooie beelden van de omgeving, uitermate geschikte achtergrondmuziek...werkelijk een beauty in zijn geheel! Ik begrijp ook niet, dat er niet meer berichten zijn geplaatst, maar voor mij persoonlijk is dit een absolute topper. Prachtig verhaal over een achtergebleven stam, die per toeval wordt ontdekt. Subliem...ook deze film krijgt van mij een dikke 5!

flyer
Flinterdun verhaal geef drie sterren alleen vanwege de mooie opnames in de Oxbow

Barfly
Het uitgangspunt van de film had meer op kunnen leveren dan deze film laat zien. Het verhaal blijft erg aan de oppervlakte en eigenlijk gebeurt er niet veel meer dan al in het plot omschreven. Het levert wel een aantal mooie plaatjes qua natuurschoon op. Ook de eerste ontmoeting met de Dog Soldiers is prachtig en vooral mysterieus spannend. Daarna vervalt het wat in cliché's en naar mijn mening wat al te lieflijk en romantisch gedoe. Toch blijven er genoeg mooie momenten over om geboeid te blijven kijken.

Brix
- 19525 berichten
Het is al weer een tijdje geleden dat ik deze film voor 't laatst gezien heb.
Hij is mij echter duidelijk, en positief, bij gebleven.
Fascinerend thema, waarmee men iets meer had kunnen doen, zoals ook 'Barfly'hier al zei.
Berenger heeft bij mij altijd een streepje vóór gehad, dus dat zit ook wel goed.
Ik zou deze film graag weer eens terug willen zien.

mer1973
prachtige film met zeer mooie natuurbeelden. Als je van avontuur houdt zeker een aanrader.

VT1100
En ik hou van avonturen-films!
Het verhaal van de ontdekte stam had misschien wat beter uitgewerkt kunnen worden...
Verder prachtige beelden van de oxbow, en dat maakt veel goed.
Toppertje, 4,5****

Jan met de pet
Film heeft mij aangenaam verrast, mooie beelden en een goed avonturenverhaal:4,0

Filmkriebel
De romantische droom om als blanke bij de Indianen te gaan leven herbekeken. Goede klassieke avonturenfilm voor jong en oud die een boodschap van respect voor de natives uitdraagt. Berenger is opnieuw de archetypische macho man (net als in Shoot To Kill) die samen met Barbara Hershey de wildernis van Montana induikt op zoek naar de mythe van een uitgeroeid gewaande Cheyennestam . Dat levert mooie natuurbeelden en een dosis goede gevoelens op. Speciale vermelding ook voor de leuke hond Zip!

Brix
- 19525 berichten
Ik zou deze filmheel graag op DVD willen hebben.
Maar weet niet of hij te koop is(?)
Update: gevonden!

trebremmit
Mooie plaatjes in een clichématige film met over the top muziek. Het lag er allemaal wel erg dik bovenop wat karakters betreft.

Aardige film waarin een premiejager in opdracht van de politie op zoek gaat naar drie ontsnapte gevangenen, maar iets anders op het spoor komt. Een avontuurlijk verhaal met mooie plaatjes van het berg-rijke gebied. Het verloop is wat voorspelbaar en alhoewel een heel ander verhaal heeft deze film aardig wat raakvlakken met Dances With Wolves. Wel wat te oppervlakkig voor 3.5 sterren.

mr rumson
Deze film kwam onlangs nog ter sprake in het western topic.
Waardoor ik zin kreeg om deze film weer eens te kijken.
Voor mij is deze film nog net zo mooi als de vorige kijkbeurten.
Al was het nu extra genieten doordat ik nu over een grotere tv beschik.
Waardoor de natuurbeelden nog overweldigender overkomen.
Maar het is niet alleen de wildernis die deze film zo mooi maakt.
Ook de Dog soldiers zien er ontzagwekkende uit.
Het verhaal zelf een Cheyenne stam die zich al lange tijd weet te verbergen is leuk bedacht.
En als je zo de Oxbow eens ziet zou je haast nog gaan geloven ook dat dit zou kunnen.
De film straalt in zekere zin dan ook iets magisch uit wat nog eens extra versterkt word door de relaxte muziek.
Daarnaast heeft de film genoeg te bieden aan actie is geen gebrek maar ook word er tijd genomen voor wat romantiek .
En dan is er nog Tom Berenger (Lewis Gates ) die zo zijn verleden heeft .
Kortom ook deze kijkbeurt volop genoten .

Grindhouse62
- 2065 berichten
Ik heb deze prachtige avonturenfilm zojuist uitgekeken. Een fijn verhaal, uitstekend door allen geacteerd en geweldig camerawerk op schitterende locaties. Enorm van deze film genoten en ga deze zeker ooit nog eens weer herzien. Een 4.0

Lebarron
Last Of The Dogmen gaat over de premiejager Lewis Gates(Tom Berenger) in het landelijke gebied Oxbow Quadrangle te Montana. Gates is een outcast omdat de sheriff(Kurtwood Smith) hem de dood van zijn dochter verwijt. Echter Gates is wel zeer goed in zijn werk dus wanneer er 3 gevangenen ontsnappen gaat hij achter ze aan. Wanneer hij hun spoor volgt vindt hij enkel veel bloed en ziet iets dat lijkt op Native American krijgers te paard. Gefascineerd door dit beeld zoekt hij advies bij archeologe en Native American cultures expert Lilian Sloan(Barbara Hershey). Samen gaan ze op onderzoek uit in de ruige wildernis van The Oxbow.
De film heeft een spannend maar bizar verhaal dat toch geloofwaardig is. Wie de bosgebieden in de USA of Canada kent weet dat die ongerepte wildernis zo immens groot is dat je er weken kan ronddwalen zonder ook maar 1 keer een ander mens tegen te komen, al zou je het willen. Dus is het kinderspel voor diegene die het niet wil om zich er in schuil te houden, mits je de kennis en de kunde hebt om er te kunnen overleven. Berenger speelt weer eens meesterlijk een hork met een getormenteerde ziel. Hershey speelt ook uitstekend de rol van enthousiaste en leergierige archeologe. Kurtwood Smith is weer een magistrale asshole. Hoewel de Native Americans volgens Hollywood stereotype gekleed gaan worden ze wel integer geportreteerd.
Last Of The Dogmen is een boeiende en spannende maar vooral visueel schitterende film die werkelijk geen seconde verveeld. Gewoon een aanrader voor liefhebbers van avontuur of Native American culture.

klara
- 20367 stemmen
Kippenvel bij uiteindelijk de fascinerende ontmoeting van Lewis (Berenger) en Lilian (Barbara
Hershey) met de Cheyenne indianen. Mooie, intrigerende film met ook veel mooie plaatjes van
de omgeving. Met vooral een overtuigende Tom Berenger die ook chemie heeft met Hershey.
Humor ontbreekt trouwens ook niet maar de film heeft naast de ernst dan ook bij meerdere
scenes een zekere luchtigheid. Mooi moment ook wanneer Berenger hoog in de lucht een
vliegtuig voorbij ziet vliegen en zie je subtiel aan zijn gelaatsuitdrukking zijn besef van het
contrast ervan met de ongerepte wereld van de Indianen. Je mist misschien al met al wel enige
diepgang en is het vooral een fijne film met een toenemende sympathie voor de Indianen.

Deze tien films op Amazon Prime Video doen het momenteel ontzettend goed

Dit zijn de tien Netflix Original-films met het hoogste budget

Dit is de eerste trailer van de horrorfilm 'Together' met Alison Brie en Dave Franco

Oscarwinnende WOI-film '1917' van Sam Mendes morgenavond (21 maart) op televisie

Andersonville
Oorlog / Drama, 1996