• 9.378.916 stemmen

Before the Devil Knows You're Dead (2007)

Drama / Thriller | 117 minuten

Genre: Drama / Thriller

Geregisseerd door: Sidney Lumet

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Ethan Hawke en Albert Finney

Releasedatum: 3 april 2008

Plot Before the Devil Knows You're Dead

"No one was supposed to get hurt."

Twee broers besluiten uit geldnood een overval te plegen. Zorgvuldig voorbereid gaan ze ervan uit dat alles goed gaat. Geen geweld, geen doden en dus geen slachtoffers. Maar als een van hen zich niet aan afspraak houdt, valt het hele plan in het water en moet er haastig een nieuwe uitweg bedacht worden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van rtt

rtt

Ik sluit me aan bij voorgaande sprekers. Saaie en trage film die op geen enkel moment kan boeien of echt spannend wordt. De film is met zijn 2 uur ook veel te lang. Matig is het enige echte woord als ik aan deze film denk.

avatar van Brink

Brink

Saaie vage film. Je zie ook steeds weer dezelfde fragmenten.

avatar van Testbeeld

Testbeeld

Ik viel er van in slaap ...

avatar van kantoorpikkie

kantoorpikkie

Goeie acteurs, maar de film langdradig. Gewoon heel jammer!!

avatar van bartman

bartman

Brink schreef:
Saaie vage film. Je zie ook steeds weer dezelfde fragmenten.

Over De fragmenten die herhaald werden: meestal zag je nog geen twintig seconden van hetzelfde materiaal voordat de scene overging in een deel dat je nog niet had gezien. In andere gevallen werd het gezichtspunt van een ander personage als uitgangspunt van de scene genomen. In alle gevallen werd er nieuwe informatie toegevoegd aan wat al bekend was, of in ieder geval een nieuw perspectief. Veelal beantwoorde die informatie trouwens een vraag die ik mezelf stelde tijdens de eerste scene.

Vond de film zeker niet saai. Integendeel, wat deze op veel andere misdaadfilms vóór had was dat de film bleef boeien vanwege het sterke acteerwerk en enige uitdieping van de personages (ipv de tijd te vullen met "twaalf in een dozijn" actie-scènes ).

Nóg een sterk punt van de film vond ik dat de precieze afloop niet erg voorspelbaar was, zonder dat dit bereikt werd door al te vergezochte en desoriënterende plotwendingen. Oké, je had natuurlijk door dat het net zich sloot om de twee broers; maar op welke manier het ging "dichtklappen" - en met wie erin - was niet duidelijk.

avatar van Nohands

Nohands

Ik vond het een steengoede film, de cast speelt allemaal heel goed en het is ook mooi gefilmd allemaal. (mooi uitzicht uit dat appartement)

Voor mij valt dit onder het genre COEN brothers, langzame film met een voelbaar echt verhaal.

Mag in het rijtje:

Fargo

a simple plan

No country for old man

avatar van Keutul

Keutul

Er waren zeker saaie momenten, maar in het algemeen vind ik de film goed door het verhaal, goede acteerprestaties en de karakters die uitgediept werden. Er kwam veel emotie en persoonlijkheid bij kijken wat de film boeiend maakt.

avatar van Koerok

Koerok

Film kreeg hoge cijfers en ik had er dan ook hoge verwachtingen van. Enorme teleurstelling, de saaiheid ten top. Is een paar maanden geleden dat ik 'm zag en kan me eigenlijk al amper meer herinneren waar het over ging. Kortom: boeide totaal niet.

Een 2.5 (voor de acteerprestaties, want die waren goed).

avatar van The One Ring

The One Ring

Na het zien van deze film verwachtte ik hier flink wat laaiend enthousiaste reacties te lezen en een hoog gemiddelde te zien. Maar wat is hier aan de hand? Deze film saai? Langdradig? Ik was blij weer eens een echt spannende inbraakfilm te zien, met een nagenoeg sluitend script, ijzersterke karakteruitwerking en een perfecte casting. Wat verwachten mensen hiervan, vraag ik me af? Zo'n perfecte misdaadfilm als Ocean's Eleven die veel te luchtig is voor zijn eigen goed? Een coole Tarantino-kloon? Ik kan er niet bij, maar voor mij is dit in ieder geval een bijzonder goede film. Meer van dit soort thrillers graag!

avatar van ken1976

ken1976

aan de acteurs lag het niet , het verhaal heeft langdradige momenten maar het verhaal zit wel goed in elkaar!

Ethan Hawke acteerde de sterren van de hemel!!!

al met al 3,5 ster voor de deze lage hoogvlieger

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zo denderend is het allemaal nou ook weer niet,

Het is inmiddels verre van origineel om een bepaalde situatie of een bepaalde dag telkens opnieuw af te laten spelen vanuit verschillende perspectieven. Toch, droeg dit element wel bij aan de spanning in deze film. Er werd flink heen en weer gesprongen in de tijd, met als absolute knaller, gelijk met de deur in huis vallen met de overval, waarbij zich gelijk een lekker traag oerduel ontvouwd tussen de jager en zijn prooi en vice versa.

De afhandeling van het aardige begin oogt daarna best wel cru. Ik was echt verrast toen bleek dat de broers dit idee uit de hoge hoed geschud hadden. Sterk was die scene waarin wij pa en ma nog wat zagen genieten van elkaar en ma tussen neus en lippen door even meldde dat ze morgenvroeg nog even ging werken. Niks te dik aangezet!, omdat het immers een stijlmiddel betrof en we zo nog een keer de donkere onweerswolken boven hun hoofden zagen samenpakken. Mooi staaltje dramatiek, vaak ondersteund door vleugjes frisse en moderne muziek. Tel hierbij ook nog op dat er goed geacteerd wordt in de film en de hilarische opeenstapeling van problemen die zijn weerga op een gegeven moment niet lijkt te kennen, voorkomt dat de film aan de rise voor de fall kan beginnen.

Ondanks deze positieve punten, stelde het 2de uur mij wat teleur. Het bracht meer van hetzelfde. Maar waar ik vooral niet over te spreken ben zijn de motieven/het rechtvaardigen van Andrew `s handelen om zijn ouders `s zaak te overvallen. Beetje flauw om het op ' een gebrek aan aandacht in zijn jeugdjaren te gooien. Gave titel, aardige film. 3,5*

avatar van ***MaYa*1001***

***MaYa*1001***

Goede film, goed geacteerd alleen werd het op een gegeven moment erg slaapverwekkend

avatar van The One Ring

The One Ring

maxcomthrilla schreef:

Dat is dan ook zeker de motivatie niet. Dat is gewoon een achtergrondverhaal van de karakters.

avatar van Heinelein

Heinelein

saai traag en helemaal niet origineel vond ik...

toen het verhaal voor de zoveelste keer werd herhaald wist ik het onderhand wel.

avatar van Nsane

Nsane

Vond de film wel de moeite waard.

Meer een psychologisch drama. Goede acteurs.

Alleen het einde was een beetje vaag.

avatar van crazydennis

crazydennis

Ik vond het juist een heel boeiende film. Wanneer je van actie houdt moet je naar Diehard kijken. an heb je actie en een geheel ongeloofwaardig verhaal. In deze film wordt het verhaal juist heel zorgvludig opgebouwd en komt het geheel heel geloofwaardig over. Vooral de steeds groter onoverkombare problemen die de hoofdpersonen ondervinden en de daaraan gekoppelde ellende in hun kop wordt prima in beeld gebracht. Meeslepend dus en zeker niet saai! 4**** van mij

avatar van Pauline1978

Pauline1978

Ik heb tijdens het kijken van deze film me 3x afgvraagd of ik nog wel verder zou kijken en het einde is helemaal kut.
Vader dood zijn zoon en je weet niet wat er met die andere gebeurd daarna. Echt zwaar balen. En dat iedere scene steeds weer voorbij komt is helemaal waardeloos. Ik had op een andere site gezien dat ie een 7,6 scoorde dus verwachte er echt wel wat meer van. hmmmpf helaas.

avatar van crazydennis

crazydennis

Gebruik een klein beetje je verbeelding, moet alles nou helemaal voorgekauwd worden. Heb je echt geen inlevingsvermogen!? Het switchen tussen de scenes is juist heel goed gedaan en geeft een overgang aan tussen de standpunten van de verschillende karakters!

avatar van Matchostomos

Matchostomos

The One Ring schreef:

Wat verwachten mensen hiervan, vraag ik me af?

Een productie met een sluitend script en een snuifje originaliteit. Een acte te veel onderbreekt onnodig de intensiteit van het geheel, terwijl de structuur, in zijn essentie nochthans oerdegelijk, weinig verrassend uit de hoek komt. Lumet kent zijn vak nog steeds, maar blijft wellicht te halsstarrig vasthouden aan het klassieke patroon inzake vertelstijl en mise-en-scène. Niettemin, hij stijgt moeiteloos uit boven het luchtige 'Ocean's Eleven', en zijn prenten bevatten, in tegenstelling tot Tarantino's prenten, tenminste een emotionele lading.

avatar van han de barman

han de barman

Weer zo'n film die je uit alle uithoeken opnieuw moet kijken. Niet fijn.

avatar van TerryA

TerryA

han de barman schreef:

Weer zo'n film die je uit alle uithoeken opnieuw moet kijken. Niet fijn.

vinden sommige juist wel fijn! ... sinds de jaren 90 worden veel te veel films gemaakt volgens precies dezelfde methode waarbij als kijker hoef je nauwelijks meer te denken. Hierbij komt een sort apathie vanuit de kijker als ze ineens niet hoeven te denken of mee leven, etc. Het is daarom ook niet meer een raadsel waarom op TV de meest populaire series zijn die waarbij alles is binnen die aflevering opgelost (kwaliteit waarbij de plotlines door een hele series of meedere series lopen, zoals bijv The Shield zijn helaas voor veel mensen te ingewikkeld geworden omdat veel te veel kijkers het simpel willen houden ... CSI dus!)

En met dat trend gaan film of TV series makers kiezen uiteindelijjk om meer van dezelfde te maken ... Lumet is en blijft een top regisseur en film maker dat gelukkig niet de pad van de "I love you daddy" ending is ingeslagen zoals de meeste hollywood films

avatar van wouterpossemis

wouterpossemis

Vond het een zeer goede film. Geen moment vond ik het saai, zoals veel wordt geschreven. Geweldige acteer prestaties! Door de herhalende stukken bleef de film juist boeiend!

avatar van Bieleke

Bieleke

In één woord..... GAAAAAAAAAAAAAP.

avatar van Betamax

Betamax

Deze film heeft veel te veel sterren.

Het verhaal is niet slecht maar het is zo traag en slecht uitgewerkt. Ik heb met moeite de film uit gekeken.

2* max

avatar van sunnie1967

sunnie1967

SAAAAAAAAAAAAAAAAAAi!!!!!!

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Goede film met sterk acteerwerk alleen een zwak einde.verhaallijn van de jongste broer wordt niet afgemaakt

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11911 stemmen

pffff wat een vreselijke saaie film zeg, ik werd er gewoon moe van. alleen het einde was nog een beetje goed.. maar voor de rest vind het echt troep

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg aangename misdaadfilm. BTDKYD neemt de tijd je het verhaal voor te leggen en de personages te introduceren aan de kijker en het is vooral dit aspect dat de film hoog scoort bij mij. Fenomenaal acteerwerk van met name Hoffman, maar ook Hawke speelde voortreffelijk de schlemiel. Constructief, verhaaltechnisch gezien, hebben we dit soort films al eerder gezien maar het stoorde mij niet in dit geval.

Mooi ingetogen thriller waarvan ik niet had verwacht zo'n hoge score te geven. Dit mede door de vaak onbegrijpelijke recensies hier.

avatar van NineEleven

NineEleven

Ik ben echt niet tevreden van deze film. Echt helemaal geen thriller en drama's zijn dan ook niets voormij. Ik verwachte eigenlijk een "heist" verhaal gelijk the bank job, dat was nog eens een goede film!

avatar van Dimensie

Dimensie

Goed en meeslepend, geniaal in elkaar gestoken verhaal met geweldig acteerwerk.

Als je hem als saai bestempeld zou ik eerst nog maar eens in het woordenboek kijken wat dat betekend.