I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
henkiespankie
Hillarisch vond ik die scene dat als die vampiers tegen dat kogelvrije glas aan beukte dat er een vlinder in de glas verscheen, en dat nog dat Smith's dochter ervoor zei: look dad a butterfly Hahaha
Hilarisch??
Dat had alles te maken dat zij zei dat ze gestuurd was door God.. Zat een vlinder getatoeerd in dr nek. In het raam zag ik dat eigenlijk niet. Ik denk dat ze daarom dat buisje bloed kreeg en Dr. Neville begreep dat ze door god gestuurd was en er toch wel een immuun dorpje was...
Ik dacht trouwens eerst dat zijn dochter een zoontje was
.Vond het een goede film.
Alleen:
Waarom joeg hij achter die antillopes (!?)
Had hij die val waar hij zelf inzat, zelf gemaakt of hadden de zombies dat gedaan?
Zagen jullie die pop zn kop ook schudden voor die zombie woning dat hij voorbij reed?
En dan nog iets:
Pluspunten:.
- De film bevat 3 Macs: een iMac en een powerMac (in het lab) en een MacBook Pro (studeerkamer)..
Jammer dat je na zo'n goede serieuze "recensie" zo'n gigantisch humorloze opmerking moet maken.
Jaxxx
Hoe vaak Will Smith ook z'n best doet in deze film, deze film bevat te weinig elementen om een topper te worden! Natuurlijk begint de film sterk. Het niveau daalt, naarmate de film vordert. Even lijkt het nog een goede film te worden door de vampieren, maar dat is schijn.
Die Mustang in het begin past eigelijk totaal niet bij de film, je ziet 'm daarna nooit meer. Waarom jaagt hij eigelijk op dieren als hij zelf zo'n grote voedselvoorraad heeft?? Ik moet ook zeggen dat Will er wel erg makkelijk van af komt als die wordt aangevallen door de vampieren!! Die vrouw komt daar eventjes met haar fakkeltje aanzetten om de tientallen bloeddorstige vampieren weg te jagen, net als of het ratten zijn! Daarnaast is dat hele gedoe met die paspoppen totaal mislukt. Wat een stomme scenes waren dat. De rol van de paspop was te uitgebreid.
GioFunny
Mustang is inderdaad misplaats en nep,,ben het niet met je eens ivm een `fakkeltje`, het was een soort ultraviolette lampje ofzo, waar ze dus niet tegenkunnen,, en met de paspoppen, moet je zelf voorstellen als je jarenlang alleen bent,, dus eenzaamheid slaat toe. vond dat juist meest geslaagde van de hele film, je voelde zijn eenzaamheid
prtagum
Ik vond dit een hele bijzondere film...
Ik heb misschien een andere kijk op de film omdat ik ten eerste niet zo'n liefhebber ben van zombie/vampier-films en ten 2e omdat ik 28 days niet gezien heb (wel 28 weeks later
Minpunten waren de neppe zombies... Ze zien er te veel uit alsof ze rechtstreeks uit een computerspelletje komen.
Daar komt nog bij dat dat hele virusverhaal wat een soort van supersterke mensen(die eruit zien als terminale patienten) met enorme sprongkracht crëeert nergens op slaat, maarja ik ben dan ook niet zo into sci-fi en zombiestories, sorry
Maar vreemd genoeg kan je zo'n film toch nog mooi vinden
Absolute pluspunten:
De geniale setting... Het concept van een uitgestorven new york is gewoon super, en diep respect voor de realistische wijze waarop dit is neergezet.
Will Smith: Het is zo moeilijk om in deze film een realistisch karakter neer te zetten maar hij doet 't gewoon. Wat doet een mens als hij geïsoleerd is van zijn soortgenoten en 3 jaar op zichzelf leeft... met een hond en een paar etalagepoppen.
puttiron
Jammer, deze film is gebaseerd op het boek I am a Legend, waar The Omega Man ook op gebaseerd is. Heel wijselijk allemaal van je maar net niet juist.
Hoe dan ook, het blijft gewoon een remake van The Omega Man.
hel1
Beetje een tegenvaller na de trailer. Het is dat Will Smith erin acteert. Wel mooie beelden van een verlaten New York. Het geeft wel stof tot nadenken.
Venus1992
op zich wel een amuserende film
halverwege begon het me een beetje te vervelen
het werd weer leuk toen Anna en Ethan erbij kwamen was het weer leuk
HeatWave
Wat er nou precies zo bijzonder aan deze film moet zijn,...ik weet het niet. De verlaten straten in New York zijn inderdaad wel indrukwekkend, maar voor de rest vind ik het allemaal maar net aan. Het sleept allemaal net iets te veel voort en het duurt ook allemaal net iets te lang voor dat er echt eens aktie in het verhaal komt. Ook het einde vind ik maar snel afgeraffeld,...erg jammer.
Door de mooie beelden zo op z´n tijd en af en toe de vermakelijke momenten kan deze film er bij mij nog net mee door, maar een hoogvlieger vind ik het absoluut niet, eigenlijk had ik er toch wel wat meer van verwacht.
The Last
.Ik vraag me af of jij deze film wel hebt gezien...
Marsz
Kreeg het gevoel bij deze film alles al een keer gezien te hebben;
Lege straten in NYC => Lege straten in Londen (28 days)
Zombies => Dawn ot Dead, Land ot Dead, 25 days, 28 weeks, Shaun ot Dead, Resident Evil 1 t/m 3. enz. enz.
Interactie met paspoppen => Interactie met een Footbal (Castaway)
Dobermans => Zombie Dobermans (Resident Evil I)
Wel zie je terug in de film dat het een dure productie is geweest. Het ziet er gelikt uit en het spel van Will Smith ziet er goed uit. Tegenvallend zijn de zombie die zien er wat geanimeerd uit maar niet storend. En er zitten hier en daar wat gaten in het verhaal.
Julie
op zich wel een goede film, niet erg speciaal
ik heb wel een paar keer mijn hand moeten vasthouden
ben ondertussen, naar mijn zeggen, al 6 keer doodgegaan vant verschiet
GrayFox
idee +1
uitvoering -1
bleef eigenlijk alleen kijken omdat ik hoopte op een mooi einde.... tevergeefs
toch maar 2* voor de acteerprestaties. Van de trouwe duitse herder.
tovenaar
I am Legend lijkt een film met een warrige regisseur aan het roer. Veel van het budget is gestopt in een leeg New York en een stampvolle brug en vooral het lege NYC is daardoor een grandioze uitblinker, de stad die altijd leeft is een stad geworden die altijd stil is. Voor New Yorkers lijkt me dit een ontzettend vreemde gewaarwording, knap gedaan. Will Smith doet verder niet veel fout als last man standing, maar Lawrence is vergeten het CGI-team scherp te houden. De wezens zien er in het donker nog zeer freaky en Cunninghammy uit (vooral als hij zijn hond wil redden en de slapende (?) zombies in een kringetje staan), maar bij daglicht is dat allemaal een stuk minder goed. Vooral de bewegingen zijn onnatuurlijk en de close-up van die héle boze dude verraadt de afwezigheid van echte specialisten.
Het gaat een tijd lang allemaal meer dan goed, maar vanaf dat de Fresh Prince op een wel zeer miraculeuze wijze gered wordt door een vrouw en een kind vliegt de lol er allemaal wat af. Het idee dat er nog makkelijk meer mensen in de buurt in leven kunnen zijn, begint het wat te verpesten, maar als het einde van de film in zicht komt verdwijnt de glans compleet. Door dit einde oogt het alsof de maker door al z’n bedrijvigheden om NYC leeg te krijgen, vergeten was wat hij uiteindelijk wilde zeggen met deze film. Hij heeft het er nog met de haren bij gesleept, maar het komt allemaal zo uit de lucht vallen dat het de aansluiting met de rest van de film niet kan vinden. Bedroevend einde zo. De film had best wat beters verdiend.
notsub
Dit is een film waar een goed idee aan ten grondslag ligt, alleen de uitwerking laat wat te wensen over. Zo lijken al die vampieren te veel op elkaar en vraag ik mij af wie de stroom opwekt. Het verlaten NYC ziet er geniaal uit en de eenzaamheid en de band met zijn hond zijn goed uitgewerkt, maar naar het einde toe wordt het erg ongeloofwaardig. Het einde, wat onverwachts komt, slaat de plank mis. Na de film had ik liever met meer vragen achtergebleven. De spannende scenes redden de film nog een beetje.
MissLucifer
Dat had ik dus ook... En ik me maar afvragen wat dat joch met vlinders had. Zelfde eigenlijk met de hond, Samantha, wtf?
Ontopic: vond t best een aardig filmpje, was bang dat het een soort I, Robot zou zijn (kon me niet zo boeien), maar dat viel gelukkig erg mee. Hij was ondanks het gebrek aan dialoog, wat misschien wel juist de charme was, erg amusant. Alleen vond ik bepaalde dingen nogal ongeloofwaardig en onlogisch (ik zal maar niet gaan spoileren), en dat was wel jammer. Aardig uitgevoerd, maar ik denk dat het beter had gekund. 2,5*
ReinventedWheel
Ik vond de film tegenvallen. In het begin is de film nog onduidelijk, maar naderhand word het iets begrijpelijker (gedeeltelijk). De film had, naar mijn weten, te weinig actie. Het acteerwerk was wel top en de filmlocaties zijn mooi gemaakt. Grappig element zijn de paspoppen.
Ik kijk liever naar andere films van Will Smith.
Roodkapje
Dit is een film met héél veel potentieel maar relatief slecht uitgewerkt. Het lege NY is echt wel een prachtige ervaring maar op het moment dat die zombies verschijnen dacht ik even van "o nee"... En het tweede deel is veel te onwerkelijk. Al bij al vond ik dit nog een deftig filmpje maar van mij mag er een deel 2 komen met méér spektakel en minder zombies.
henkiespankie
en vraag ik mij af wie de stroom opwekt.
Lag jij aan het begin al te slapen?
Aan het begin werden er toch duidelijk aggregaten getoond?
prtagum
Ik vraag me af of jij deze film wel hebt gezien...
correct me if im wrong aub,
maar ik heb hem gezien van begin tot eind, vertel ik onjuiste dingen?
die zombies/geïnfecteerde mensen zien er toch niet uit in die film?! manier van bewegen etc. dat stuk bv waarop die tegen dat glas aanbeukt, vol met z'n gezicht erop maar bij de botsing geen schrammetje, letsel of wat dan ook te zien, en dan heel computerachtig terug lopen...
of bedoel je juist dat er nog veel meer minpunten in de film zitten?
Leidingwater
Superfilm, deze ga ik zeker aanschaffen. Heb heel erg genoten van het eerst deel van de film, het tweede deel was stukken minder. Vooral genoten van de scenes waarin will smith samen met zijn hond zijn degelijks leventje aan het leiden is.
Aanrader!
kubus111
Met stip in de top 5 van slechtse films ooit in verhouding tot de verwachting die je er van te voren van hebt.
De film begint met een reeks aan zeer vage scenes, leuk om in het duister te tasten voor een tijdje, maar bijna alle vragen blijven onbeantwoord.
Waarom hij bijvoorbeeld vanuit zijn hippe sportwagen (die de rest van de film spoorloos is?? en ingeruild is voor een soort ghostbuster wagentje) op een troep elanden aan het schieten is, is mij echt volkomen onduidelijk. Echte hoogtepunten komen vervolgens ook niet voor behalve een paar scenes waar het een beetje billenknijpen is qua spanning.
Om uiteindelijk geheel in stijl met de rest van de film verschrikkelijk slecht te eindigen.
De verlaten straten zijn zoals eerder gezegd indrukwekkend wat er op duid dat er toch een behoorlijk budget voor handen geweest moet zijn. Wat hier in zijn totaliteit mee gedaan is is diep droevig.
sorry will, maar ga je echt niet menen dat je hier trots op kunt zijn
Stick a fork in me, i'm done
Lord Flashheart
Het boek was al geen topper, de film is niet veel beter. De beelden zijn mooi en beter gedaan dan in menig andere 'apocalyps' film. Maar het verhaal is gewoon te mager om uit te groeien tot een klassieker. Jammer, want er is genoeg betere jaren '50 science-fiction voorhanden, die het meer verdient om verfilmd te worden. Vanwege de sfeer en de beelden: 3***.
ewalk
Op zich vermakelijke film die diepgang mist. Leuke decors en personages die wat afgeraffeld lijken. De makers hebben jammer genoeg nagelaten het verhaal, wat op zich een aardige start maakt, verder uit te diepen. De film is aardig op gang en dan lijkt men de controle kwijtgeraakt waardoor de film niet de gewenste richting lijkt op te gaan. Vind ik jammer. Toch 3,5* vanwege het verlaten New York en een sterk in het gezicht vermagerde Smith.
aerts007
de trailer vond ik beter dan de film zelf.Te lang naar uitgekeken denk ik! Het beste waren de shots van het verlaten N.Y ! Voor de rest, 3 points !
moviefanatic
Weer een bewijs dat je een film nooit met te hoge verwachtingen moet bekijken.
Pluspunten: lege, met onkruid overwoekerde straten in NY (zoals al vele malen genoemd), acteerwerk is prima (van Smith, maar ook vooral van de hond Sam).
Gebruik van flashbacks: komt in het begin wat chaotisch over, maar de gaten worden wel (uiteindelijk) opgevuld.
Negatieve punten: die leeuwen (WTF!!!), waar komen ze ineens vandaan, uit een dierentuin ontsnapt ofzo? en dat is nog niet eens het belangrijkste, ze zien er echt verschrikkelijk nep uit!
Ik vond het jammer dat ze niks lieten zien van de periode tussen de introductie van het geneesmiddel/virus en de militaire quarantaine en de periode tussen de quarantaine en het 'will smith is de enige persoon op aarde-stuk'. Dat leek me juist erg interessant.
Trouwens, ik vond dat gedoe met die paspoppen eigenlijk wel grappig, je ziet oa daaraan dat hij door de sociale isolatie, de omstandigheden waarin hij moet leven en de zware last die op z'n schouders rust helemaal gek wordt....... maar op een gegeven moment vond ik het wel irritant worden.
3 **
Poes
Niet onaardig om naar te kijken, maar hoef hem geen 2e keer te zien.
Daarvoor vond ik hem niet boeiend genoeg.
Wél érg mooi gemaakt allemaal!
Hectometerpaal
Een strakke film met Will Smith. Vooral de eerste 60 kon ik waarderen. Mooi verhaal en camerawerk. Jammer alleen dat de hoofdpersoon zo'n domme acties beging door bijvoorbeeld wetende dat er bloeddorstige hondzombies op hem af rende en dan toch eerst zijn hondje te knuffelen...erg stom natuurlijk...duw em eerst de auto in en ga dan liggen aaien. Ook het aanrijden van de zombies op de pier getuigde van weinig inteligentie.
hellblazer93
Geeft alleen maar aan dat die scene totaal niet nodig was voor het verhaal, maar wel nodig was om "brute plaatjes" te maken waar vervolgens miljoenen mensen voor naar de bioscoop gaan....
De scene op zich was een sterke opening naar mijn mening, maar inderdaad alleen om klanten te trekken. Brute actie inderdaad, maar nutteloos.
davidov
Helaas zie je dat met het jaar meer in hollywood films. Wat pubers zouden noemen "super brute actie scenes" gemaakt met CGI die echt niks toevoegen aan het verhaal maar waar wel veel kijkers op af komen. Sommige films gaan er op den duur gewoon aan ten onder... pirates 2/3, spiderman 3, x-men 3 hadden daar ook een beetje last van.
CGI is niet anders dan een middel om beelden te vertonen, maar nog geen reden om het te pas en te onpas in een film te proppen zodat er meer kijkers komen. Het moet iets toevoegen aan het verhaal en niet het verhaal zo schrijven zodat ze die scene kunnen gebruiken.
Jammer want CGI is een prachtig middel om films rijker te maken, net als kruiden bij het koken. Kan heerlijk/prachtig zijn, echter zodra je steeds meer troep er doorheen gaat gooien want "CGI = tof" en "meer = beter" dan zit je echt op een verkeerd pad

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy