I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
wapper
Dit was echt een film met enorm veel potentieel. Het eerste deel was genieten, de shots van een verlaten NY zijn echt schitterend en blijven een hele poos nazinderen. Ook het zien hoe Will Smith overleeft en de dagelijkse klusjes die hij doet, zijn verrassend boeiend.
In het tweede deel loopt er echter een hele hoop mis. De vrouw en het kind die uit het niets hun intrede doen en die eigenlijk irritatie opwekken. God die er opeens wordt bijgehaald en die blijkbaar een zéér goede relatie heeft met die vrouw. De vele plotholes/onuitgelegde dingen, de matige CGI van de vampieren. De voorspelbaarheid....bvb die hond die sterft, of als Smith daar zich langs de straat naar zijn auto sleepte, ipv direct op 1 been te gaan staan en verder te hinken...nee hij wacht tot dat er nog een streep van 1mm zonlicht is..., en het overdreven heroïsch einde.
Nu som ik wel een hele boel slechte dingen op, maar al bij al viel deze film dus eigenlijk nog mee, zo waren er ook nog wel een paar goede schrikmomenten en degelijke actiescènes. Alleen is deze film soms echt slecht geschreven (God propaganda) Om een echte topper te worden had hij minstens een 30-45tal minuten langer moeten duren om bepaalde dingen uitgebreider uit te leggen en meer het effect van 3 jaar zonder met iemand gesproken te hebben aan te tonen
.Marjo.
Ik vind het over het algemeen een erg goeie film, afgezien van het einde dan. het eind vind ik nogal afgezaagd, en veel te heroisch. het acteerwerk is super. Ik wist alleen niet zo goed wat ik moest verwachten met will smith in de hoofdrol, omdat hij nog niet echt veel van dit soort films heeft gedaan, maar het is toch goed uitgepakt.
In het kort: 4.5 ster.
BenicioDelToro
Eerste helft van deze film vond ik erg goed, spannend en intens met die doodse stiltes in de binnenstad van New York. Na de pauze (ja, hier heb je nog zo'n ouderwetse bios met pauze..
zjandannybob
) was het direct een stuk minder. De geloofwaardigheid was ineens wel héél ver te zoeken en de kracht van de suggestie - die het eerste gedeelte zo sterk maakt - wordt ineens bruut de das omgedaan. Het einde is helemaal een aanfluiting: typisch Amerikaans om God het van de wetenschap te laten winnen... Wil Smith speelt goed, aan hem ligt het zeker niet dat de film niet goed uit de verf komt.Omdat de ene helft van de film de moeite waard was en de andere helft niet, krijgt deze film de helft van het maximum aantal sterren, dus 2,5*.
ben het wel eens dat het eerste stuk van de film echt veel sterker was. dit is echt weer een film geweest waar ik zelfs afentoe van verschoot door de geweldige geluidseffecten, die deze film samen met de mooie beelden echt wel de moeite waard maken. De spanning in de film had wat hoger gemogen vandaar dat ik hem 3.5* geef.
sofripa
Wat een geweldige 'nare' film. Eentje om over na te denken terwijl de biologen om ons heen vrolijk lopen door te sleutelen aan moeder natuur. Einde wel een beetje kort door de bocht, had nog wel een kwartier aan geplakt kunnen worden. 4*
RodneyS
Wel vermakelijke film. Ik vond het wel een beetje standaard verhaal. We hebben het al vaker gezien. Echter is het toch heel mooi uitgewerkt (vooral de shots van het verlaten New York zijn geweldig), ook bevat het genoeg nieuwe elementen om het intressant te houden.
Spartaan1986
I Am Legend is een film die onder veel genres valt. De film is spannend, zielig, grappig en bevat uitstekende special effects en acteerwerk. Het enige wat mij tegen zit isdat Anna met haar zoontje gewoon uit New York rijd en Neville daar koste wat koste bleef omdat hij volgens eigen zeggen een levensmotto had daar.Nou sorry hoor maar leven en dood lijken mij wat belangrijker dan een missie volbrengen in een levensgevaarlijk gebied.Maar daar zullen de meningen over verdeeld zijn
Smith is uitstekend en het verlaten New York ziet er indrukwekkend uit, maar het script is simplistisch en zeer voorspelbaar. Ook gaat de film gedeeltelijk ten onder aan een te grote nadruk op weinig overtuigende digitale effecten. De aktiescenes lijken afkomstig te zijn uit een tweederangs Playstation-spelletje. Wederom geldt hier: het boek was beter.
Geus
Zeker door alle publiciteit had ik verwacht een topfilm te gaan zien. Dat viel dus behoorlijk tegen. Het idee is leuk, maar naar mijn idee onvoldoende uitgewerkt, wat resulteert in een slappe en voorspelbare verhaallijn. Leuke film voor de nachtdienst, maar naar mijn idee geen bioscoopkaartje waard.
madkokki
We hebben toevallig de dag voordat we deze film keken, naar 28 days later gekeken. I am legend leek voor een deel een kopie van dat concept.
De film was niet meer dan een gemiddelde 3 film. Te weinig dynamiek. Na wat kritische reacties te hebben gelezen dacht ik dat het een flutfilm was. Hij was toch wel aardig om te zien, meer niet. Geen film voor de bios of mijn verzameling.
Dunny
Tsja ik weet niet zo goed wat ik van deze film moet denken. Het was absoluut geen slechte film, maar om nou te zeggen 'heel goed' dat ook weer niet. Misschien had ik er ook teveel van verwacht.
Ik vind het eerste rustige deel erg langdradig, het duurt te lang voordat er wat gebeurd. Ik had op dat moment bijna de film afgezet.
Het tweede gedeelte is juist wel heel goed, maar dat stuk verhaal wordt er in een half uurtje doorheen gejaagd.
Zoals in vele reacties al te lezen was ben ik het er mee eens dat de film wel een half uurtje langer had mogen duren, dan hadden ze er veel meer van kunnen maken! Al met al toch 3 *
-P-
Viel mij erg tegen. Die nachtwezens kwamen zo uit de computer rollen. Erg langdradig tot saai eerste uur.
yuriv
Plot van deze film lijkt her en der bij elkaar gejat van andere films. Inspiratie kwam voor een deel uit "28 days" later en "Dawn of the dead". Voeg daar wat vampier-achtigs bij (wezens kunnen niet tegen licht) en de film is klaar.
Die wezens kwamen trouwens teveel uit de computer rollen en konden niet echt overtuigen.
Teveel open eindjes zorgen voor een onbevredigend einde. Al met al dus maar 2 sterren van mij
veron35
Het boek was volgens mij toch het eerste (of een van de eerste) verhalen die zo ging. 25 Days heeft zijn inspiratie van het boek of de film The Omega Man. Deze film is dus eigenlijk een stuk orgineler.
Ybbor
Spoiler!
Ik hou echt van dit soort films, lege stad, het idee dat je alleen op de wereld bent..Geweldig! Alleen ik vind dit wel heel erg gejat, van 28 days later...En idd wat wapper schreef ben ik het totaal mee eens.. Al met al vond ik het toch nog een vermakelijke film..
3,5 Ster
veron35
Zoals ik al zei in mijn laatste bericht is die juist van dit verhaal gejat. 28 Days heeft trouwens ook een andere sfeer. Je ziet meer mensen, de steden zien niet groen, hij is veel horror achtiger, ze blijven niet op een plek en er word veel meer in gepraat. 2 totaal verschillende films in het zelfde genre. Dat is het zelfde als bijv. Once upon a Time in America met The Godfather vergelijken.
Melkor
3,5 Ster
Hoe kan een film die gebaseerd is op een boek uit 1954 (dat eveneens de titel I Am Legend draagt) jatten van een film uit 2002?
Verder vind ik inderdaad dat het "alleen op de wereld" gevoel erg goed in beeld wordt gebracht. Zo denk ik bijvoorbeeld aan de scenes waar hij met de paspoppen praat alsof het echte mensen zijn, gewoon om het gevoel van menselijke interactie te hebben. En hoe geshockeerd hij is als Fred plots op een andere plaats staat (mijns inziens zou een mentaal "gezonder" mens doorhebben dat dit een list is, maar Robert is duidelijk ietwat te lang alleen geweest).
Verder mocht de film voor mij iets langer duren, wat volgens mij de eenzaamheid van Robert beter in beeld gebracht zou hebben. Ik had het gevoel dat het nogal snel gedaan was, maar verder toch een zeer knappe film. Die beelden van het lege NYC zijn echt schitterend!
joeypotter
Ik vond deze film nogal tegenvallen, had er ontzettend veel van verwacht, maar het heeft het niet waargemaakt vind ik. Het had langer kunnen duren. En ik heb lang niet begrepen wat er nou precies aan de hand was. Opzich speelt Will Smith een goede rol, hij doet het goed, hij kan het goed en de boodschap die hij wil uitzenden komt wel over (als het om emoties gaat dan) maar verder vond ik het erg tegenvallen.
2.5 * voor deze ietwat matige film
Captain Pervert
De sets zijn fenomenaal en Smith acteert geweldig. Het plot is matig, maar dankzij de perfect geschapen sfeer blijft het boeiend.
Wel zitten er behoorlijk wat gaten in het verhaal, zoals het kleine muurtje om de survivor colony op het laatst (gezien de rest van de film hebben de zombies daar niet veel moeite mee). En hoe kwam die etalagepop daar nou terecht? En liep hij nou in zijn eigen val? Waarom hoorde alleen Anna zijn radiobericht, en die andere overlevenden niet? Enz.
Lijkt me niet moeilijk deze plotgaten met een paar simpele lijnen dialoog te dichten, helaas gebeurt dit niet.
3.5 sterren
scarface_milan
Vond het een film die je eigenlijk in de bios gezien moet hebben. Daar krijg je de sfeer van een grote lege stad pas echt goed door.
Achteraf geen spijt gehad dat ik hem in de bios heb gezien en er een avondje voor heb opgegeven.
Naar mijn mening toch 4* waard.
Toch een klein vraagje; beweegt het hoofd van Fred (de pop) nou wel of niet mee als Smith langs de plek waar Fred dan opeens staat rijdt.
En.. ik begon toch wel een beetje te lachen toen je voor het eerst die misvorme mensen zag. Het waren net een groep negers in 'de hood' die in een groepje aan het battlen waren!
marvak29
enorme tegenvaller, traag en niet boeiend, wil smith ook beu aan t worden
MrMeller
Gaaf in elkaar gezet. Zeker in combinatie met de muziek (en vooral de stiltes) krijg je echt het gevoel dat ie alleen op de wereld is. Zelf vond ik het best voorspelbaar, maar ben ik geen uitzondering denk ik. Tevens kan ik zelf ook gewoon niet wennen aan zo een zombie idee... Tja daar kan ik zelf gewoon niks mee. 3 sterren voor de uitwerking en bewuste muziek keuzes. Geen tweede keer voor mij in iedergeval.
Counterfeit
Ik vond het een goede film. Had er wel iets meer van verwacht. Het is geen topper. jammer
KampF_
Pulp. Als je 28 Days later hebt gezien is dit echt een film om te huilen. Leuk dat het een verfilming is, maar het idee van zogenaamd-alleen-op-de-wereld is al lang uitgewerkt. Bovendien zat er weinig moraal in deze film; de mens zelf wordt "evil" genoemd maar dat kwam alleen terug in de nep monstertjes die af en toe een brul gaven. In 28 Days later keert 'de mens' tegen zichzelf in de onvolprezen climax van de film zelf. In I Am Legend is de hoofdpersoon uiteindelijk, hoe standaard ook, de winnaar. En zo kan ik nog wel even door gaan. Daar waar in 28 days later een ongelofelijk goede sfeer wordt neer gezet, beperkt I Am Legend zich tot het nihilistisch & vredelievende Manhattan dierentuintje. Ik ga er niet meer woorden aan vuil maken. Enige wat ik nog kwijt wil; waarom is iedere krant/magazine er toch zo positief over?
veron35
waarom is iedere krant/magazine er toch zo positief over?
1. Hij is net zo orgineel (meschien zelfs orgineler) dan 28 Days Later.
2. Geweldig acteerwerk.
3. Een geweldige rustige sfeer.
4. Schitterende decors
SandLover
En dan te bedenken dat in het boek de mensheid er niet zo goed vanaf komt. En dat het hoofdpersonage een heel ander type Legend wordt dan in deze pulpfilm.
Manuske
Zo'n slechte film zie je niet dagelijks, dus alleen daarom al de moeite waard ;-((

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy