I Am Legend (2007)
Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan
Releasedatum: 20 december 2007
Bekijk via Prime Video
Plot I Am Legend
"The last man on Earth is not alone"
Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- I Am Legend (BoekMeter)
- I Am Legend (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Mike - Military Escort
Alpha Female
Military Driver - Jay
timh1992
Eerste keer dat je hem kijkt is hij echt heel vet, alleen ik had bij de volgende keren dat hij saai begon te worden.
MyOwnStyle
Dat had ik zelfs de eerste keer al. Niet heel saai, maar begon wel wat langdradig te worden. Geen slechte film, maar niet ééntje die ik meerdere keren zou willen zien.
Dridge
uuuhh , ik kijk een film gewoon 1 keer hoor of hij moet erg goed zijn dan kijk ik hem soms nog eens maar daar zit dan meestal wel een hele poos tussen.
kobe bryant fan
Heel spannende film met toch een leuk verhaal.
Goede acteerprestatie van Will Smith.
rensiemetal
Leuke boeiende film met goed acteerwerk. Het is goed zichtbaar dat er veel geld is uitgegeven aan special effects.
acher710
ik vond dit een zeer goede film.
maar 2 eindes ze moeten wel kiezen wat ze willen alleen vond ik het alternatieve beter.
Partyboooi
Het idee is erg boeiend, het begin van de film zat ik ook echt te genieten. Helaas verdween dit gevoel bij mij in het verloop van de film en richting het einde kon de film mij steeds minder boeien. Jammer want ik denk dat ze hier wel meer uit konden halen. OVerigens speelt Will Smith wel erg goed.
TrickySmalls
Typisch een film met een ongeloofelijk goede trailer, maar die dat helaas niet kan omzetten in een goede film. Schijn bedriegt jammer genoeg.
TrickySmalls
De trailer gaf mij een totaal ander verwachtingpatroon van wat ik in de film kon verwachten. Er gebeurde mijn inziens te weinig in deze film. De trailer tracht erg spannend over te komen, maar in de film is dit nauwelijks, op enkele scene's na, niet terug te vinden.
TrickySmalls
Ik voelde me echt flink genaaid na het zien van de film. Toen ik de trailer zag had ik toren hoge verwachtingen van deze film, maar spijtig genoeg waren die allemaal niet waargemaakt na het zien ervan.
Mexm
Heb hem een tijdje geleden gezien als origineel en zonet als alternate ending. Moet zeggen dat ik de alternate ending leuker vindt. Maar wel oppervlakkiger dan het origineel en voorspelbaarder.
davidz352
Dat is typisch Warner Bros
MyOwnStyle
Heb hem vandaag nogmaals gezien, blijft erg goed (wel ietwat langdradig). Ik vind het wel zo zielig wanneer hij zijn eigen hond moet vermoorden.
Erg sterk geacteerd door Will Smith.
Arnforpresident
Mensen die een echte actiefilm verwachten zijn eraan voor de moeite. Het is echt een drama. Will Smith acteert echt sterk, je voelt enorm mee met het personage. En de manier waarop hij psychologisch leidt onder de eenzaamheid wordt echt mooi weergegeven.
Het verhaal zit best wel goed. Hij is niet te lang(dradig). En normaal gezien ben ik niet zo voor "stille" films, maar hier paste de stilte enorm goed in het verhaal. Het versterkte het effect.
Dit is sowieso een heel erg sterke film.
MyOwnStyle
Klopt. Had nog niet naar het genre gekeken, maar vind dat het toch wat aangepast mag worden. Drama is sowieso één van de hoofdthema's in deze film...
Sportingerke
De thematiek van een sole survivor spreekt me wel aan. Cast Away, Robinson Crusoë-getinte films, boeken als Morgen, toen de oorlog begon zijn dan ook in mijn lijstje met favorieten terug te vinden.
In I Am Legend gebeurt uitdunnen van de mensen door een virus (wat samen met de wilde dieren toch sterk aan Twelve Monkeys doet denken (al is er in Twelve Monkeys wel een reden dat er leeuwen in de stad ronddwalen, een reden die hier ontbreekt)).
Jammer aan I Am Legend vind ik dat men direct de flashforward doet over een periode van drie jaar. Liever had ik gehad dat de film meer aandacht besteedde aan hoe Neville van briljante onderzoeker evolueert tot een briljante onderzoeker met toch een bepaalde mate van geestelijke labiliteit (die babbelt met paspoppen, video's bekijkt van toen alles nog normaal was en de tekst van Shrek van buiten kent).
Ook bepaalde scènes houden toch niet helemaal steek. Zo worden in het begin de bruggen opgeblazen om New York City van de rest van de wereld af te schermen wat ik al een tamelijk dwaze premisse vind maar ondanks dat slagen Anna en Ethan er blijkbaar toch in zonder al te veel problemen bij Neville te komen.
Van zo gauw Anna en Ethan op het toneel verschijnen vind ik de film minder sterk worden en zowel het originele einde (met out of the blue ineens een vluchtelingenkamp zonder radio blijkbaar) als het alternate einde (met het nieuwe gezinnetje) kan me niet bekoren.
Toch nog drie sterren.
The_Game
De mooie beelden van de stad was het enige wat me boeide aan deze film. Verder was het gewoon te saai.
Persian_Sara
Ik vind dit echt een goede film, en ben blij dat die vanavond op tv is
heb hem maar 1 keer gezien en dat was in de bios. maar ik herriner me dat het een indrukwekkende film was, met af en toe wat actie maar vooral stille momenten. Ik vond hem alsnog wel spannend omdat ik me de hele film toch afvroeg hoe het nou met Robert af zou lopen. Ik heb liever zo een film dan een film vol met actie maar geen enkel verhaallijn, en overdreven momenten. Deze film is gewoon geen actie, het is drama en science-fiction, en het laat zien dat deze 2 genres toch best goed samen kunnen gaan!
Pete_033
Wat ik me nog het meest herinner aan deze film is dat ik er 3 zakken m&m`s voor leeg moest eten maar dan had ik deze film wel gratis:D (je kunt hem natuurlijk ook downloaden maar dat mag niet!)
Wat me is bijgebleven van de film is een verlaten New York dit zag er erg mooi uit.
Het is geen actie of sf film maar een drama over een man die langzaamaan doordraait van de eenzaamheid.
Will acteert de eenzame man erg goed maar als hij als hij zijn ding doet als wetenschapper dan vind ik dit niet geloofwaardig (dit is gelukkig niet storen!), komt een beetje over als Steven Seagal die een dokter speelt in The Patriot.
Verder is dit een mooie film. Goede opbouw en een eind die ik niet ga verklappen:D
xeegen
Dit is typisch zoon voorbeeld van "had zoooooooo goed kunnen zijn". Will Smith acteert briljant, New York is prachtig en Sam is zo lief. Maar inderdaad, wanneer Ethan en Anna hun intrede doen gaat de film in sneltrein vaart achteruit. De hele basis van de film word kapot gemaakt. Je bent helemaal alleen op de wereld, oh wacht, toch niet. Oh en om het helemaal Hollywood te maken laten we ook meteen het geneesmiddel ontdekt worden. Nee, dit is misschien een van de slechtste film eindes die ik ooit heb gezien.
De opbouw van de film is prachtig, en een gewone dag van Robert Neville is heerlijk om naar te kijken. De flashback zijn ook waardevol voor de film en niet storend. zoals in sommige films. De spanning vind ik ook goed in de film verwerkt, zeker dat claustrofobische gevoel naarmate de nacht nadert. Ik had graag een psychologisch verloop voor het verhaal gezien waarvan al een basis gelegd was met de poppen. De poppen voelen nu echter meer als een gimmick om het personage wat persoonlijkheid mee te geven. Ik had gehoopt op een soort film als Moon maar dat was dus een grote teleurstelling.
eppo349
Helaas is de film niet zo goed als het boek, maar deze film is wel goed genoeg om meerdere keren te bekijken. Louter alleen al door het charisma van de hoofdrolspeler en de setting vind ik ook bijzonder sfeervol.
Alleen kijk niet op Veronica met z'n verpestende reclameblokken.
neo
Berichten verplaatst naar Overigen > Televisie > Films op TV met reclame er tussen door
Seifer
Ik blijf dit een indrukwekkende film vinden, en ik ben dan ook nieuwsgierig naar het boek.
Ik zag laatst dat er plannen waren voor een deel 2, als Will Smith er dan ook in speelt dan heb ik er nog wel vertrouwen in.
squirrel
Mooie film, idioot einde.
was ie levensmoe ofzo?
Hij kon toch ook ontsnappen en die granaat door dat gat gooien toch?
wibro
Wel eens van spoilers gehoord 'squirrel'?
Nu kijk ik hem trouwens toch niet af, want het eerste drie kwartier was saaiheid in het kwadraat. En bovendien houd ik nu eenmaal niet zo van dat vampierengedoe en weet ik nu dankzij 'squirrel' ongeveer ook hoe het afloopt.
Het is de tweede keer trouwens dat ik gepoogd heb deze film af te kijken, maar het is dus weer niet gelukt.
Niet afgekeken, dus niet gestemd.
Tonypulp
Legend
Een herziening die me positief heeft verrast. Vooral het (ruime) eerste uur is magistraal en neigt zelfs naar een 4.5, de relatie van Smith en z'n maatje Sam(antha) doet een hoop. Het volgen van dit stel in een verlaten New York voelt bijzonder en hartverwarmend aan. Hoewel de beelden van een verlaten New York verder niet kunnen tippen aan bijv. die van een verlaten Londen in 28 days later, is het ook hier gewoon van grote (uitzonderlijke)klasse.
Vooral Smith overtuigt me nóg meer deze keer, hij behoorde al tot m'n favoriete acteurs en bewijst hier nogmaals waarom. Schitterende rol waarin hij duidelijk de film weet te dragen. Verder bevat I Am Legend een zeer behoorlijk sfeer en is ook de actie (hoewel veel, lelijk(niet erg), CGI werk) erg vermakelijk. Het is niet alleen van blockbuster niveau maar daadwerkelijk visueel ijzersterk neergezet, die scene in het donker
Dat is overigens wel een heel opvallend punt, audiovisueel is I Am Legend namelijk bovengemiddeld sterk. Jammer dat het nog iets teveel gebruik maakt van de melodramatische piano deuntjes en zielige violen, maar verder kan het me erg goed bekoren. Ontzettend teleurstellend is dat het na ruim een uur gewoon keihard in elkaar valt dankzij een onnozele toevoeging in de vorm van 2 extra overlevende in de buurt van Smith.
Dat is uiteraard doodzonde want de hele feeling die het eerste gedeelte over zich heeft, met Will Smith die het gewoon perfect in z'n eentje af kan, verdwijnt volledig en vervalt in clichématige rotzooi wat maar met vlagen weet te boeien. Het is jammer hoe I Am Legend tot z'n eind moet komen maar echt veel verpest het voor mij niet. Deze herziening zorgt voor een verhoging van 0,5, fantastisch werkje.

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'I Am Legend' wordt morgenavond (23 januari) uitgezonden: 'Eerste uur vind ik echt briljant'

Will Smith geeft update over aangekondigd 'I Am Legend'-vervolg: 'Michael B. Jordan doet mee'

Dystopische film 'I Am Legend' met Will Smith vanavond te zien op Paramount Network

Intouchables

The Butterfly Effect
Sciencefiction / Thriller, 2004

Saw
Thriller / Horror, 2004
saving the worldnew york citygebaseerd op boeklost civilisation post-apocalyptischdystopieinfectionmatter of life and deathalonehelplessness eenzaamheidzombieviruspandemicpetsgloomy