locatie: Films » I, Robot (2004) » Info

Science-Fiction / Thriller
115 minuten

geregisseerd door Alex Proyas
met Will Smith, Bridget Moynahan en Bruce Greenwood

In het Chicago van 2035 behoren robots tot het alledaagse leven. Ze staan ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd, omdat ze geprogrammeerd zijn volgens de drie wetten van de robotica. Deze bepalen dat de technologische hoogstandjes de mensen geen kwaad kunnen doen. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na. Hij moet de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning ophelderen en hij vermoedt dat de dader een robot is. Naarmate het onderzoek van Spooner vordert, groeit bij hem het besef dat de hele mensheid in gevaar is.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2009, 19:09 uur
Vergeet Men in Black 3 niet. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 september 2009, 11:40 uur
sinterklaas schreef:
Vergeet Men in Black 3 niet. ;)

Keek net ff op IMDB bij Will Smith zijn naam en daar staat ook nog een untitled I Am Legend prequel, dus óók weer een vervolgfilm. Al is het dan een film die zich afspeelt vóór de eerste "I Am Legend".

Je zou haast zeggen: Waar blijft het vervolg op "Independence Day! :P

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2009, 19:34 uur
vond hem toen ik hem zag (lang geleden) toch wel erg leuk, en ook mooi gemaakt

zou hem nog een keer moeten bekijken voor een beter geindiceerd cijfer en een wat betere beschrijving van wat ik ervan vond

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 21:50 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Beetje A.I.-achtig. Iets minder diepzinnig gelukkig allemaal.
Ben niet zo'n fan van Will Smith. Blijf hem toch zien als the prince of bel air. Ik zal maandag ook nog eens even kijken. Ik weet dat ik het einde erg mooi vond. Dat alle robots de NS4 aankijken. Ook de band tussen Smith en hem die steeds naar het einde toen beter wordt

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 21:53 uur
TheRisingSun schreef:
sinterklaas schreef:

Will is flink met vervolgfilms in de weer! I, Robot 2 dus en daarnaast schijnen ook Hancock (2e) en Bad Boys (3e) een vervolg te krijgen.

Laat maar komen, zou ik zeggen! :Y 8)

En tussendoor nog even een remakeje van Oldboy doen, wat een trekpop is het ook :')

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 21:58 uur
will-robot

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2009, 22:04 uur
moviemafketel schreef:

Heb je zijn acteerwerk in films als "Ali", "Pursuit of Happyness" en "Seven Pounds" al gezien?! Daar zie je toch een heel andere Will Smith als die je misschien gewend bent.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 2:10 uur
In Hancock toch ook?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 10:43 uur
Dat is nou niet bepaald een superrol.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2009, 13:38 uur
Nou, maar valt toch echt wel in de categorie "serieus werk" van Smith thuis.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 16:49 uur
moviemafketel schreef:
will-robot

WillBot.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 17:23 uur
Ik wil ook zo'n auto, maar dan van Ferarri ofzo. En ik wil zelf rijden, anders is er niks aan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 17:33 uur
sinterklaas schreef:
Nou, maar valt toch echt wel in de categorie "serieus werk" van Smith thuis.

Wat valt dan onder serieus, want ik denk dat je zijn personage niet al te serieus moet nemen in Hancock. Hij speelt vaak en goed een humoristisch personage, dat heeft zo zijn voordelen bij luchtige actiefilms. Ik zie hem liever schitteren als Ali of in The Pursuit of Happiness in een 'serieuze' rol.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 22:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Hele tijd geleden gezien en toch net nog een keertje gekeken.. Ik had eigenlijk niet zo zin om hem te kijken maar toch werd ik weer aangenaam verrast.
In mijn hoofd was het toch altijd beetje sensationele actiefilm.. meer niet.. maar nu ik deze nog keer heb gezien zag ik waarom ik hem in eerste instantie goed vond..
Hij heeft absoluut geen slap verhaal en het word leuk verteld, will smith acteert goed alleen jammer van de zinnen zoals "Told ya so, just doesn't quite say it"
Wat ik een mooi aspect vind in de film is de arm van Will.. Leuk gedaan..
Ook het einde is erg mooi gedaan, omdat die robot dan toch op die heuvel staat ipv Will..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 22:59 uur

Cinematografie:............... 3,50

Positie: 154/330
I, Robot staat daarmee voor 'Nachtrit' en achter 'King Arthur'

Miron schreef:
zo jammer vind ik dit he

films op zo'n technische en gevoelloze wijze beoordelen/indelen

zo'n enorme lijst is sowieso compleet nutteloos imo

Dat maakt hem zelf zo half wat een Robot xD

Ik vond het een klasse film en zie nog aankomen dat dit inderdaad de toekomst word :)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 10:35 uur
Leuke actie sf film, niet meer dan dat.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2009, 17:18 uur
Maar dan wel de iets verdere toekomst denk ik, over 20 jaar is te snel.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 november 2009, 16:02 uur
redelijk vermakelijk maar geen orgineel verhaal.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2009, 11:31 uur
Heb deze film in filosofie klas moeten kijken, vond er opzich niet echt veel aan, vermaak was wel oke, film zag er naar mijn idee ook wel goed uit maar meer dan dat was het niet.

2.5* voor de gehele uitwerking en 0.5* omdat het opzich wel een belangrijk ethisch onderwerp is, waar we naderhand ook even flink over gediscussieerd hebben.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2009, 1:59 uur
barns schreef:

Hebben jullie deze film gekeken tijdens filosofie. Dat zegt dan weer veel over ons onderwijssysteem!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2009, 3:57 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Sterke actiethriller met Will Smith. De film zet een toekomstbeeld neer dat zeker niet te fel overdreven lijkt en daardoor best geloofwaardig overkomt. Het verhaal is ook erg sterk en op momenten bloedstollend spannend. Er zitten dan ook heel wat goede scènes in. Beste scènes vind ik in die kamer met 1001 robots, daar is de spanning goed voelbaar. Ook een erg mooi moment tegen het einde van de film als Sonny slecht lijkt te zijn en recht tegenover Will Smith Susan onder schot houdt in de aanwezigheid van andere robots. Na die knipoog blijkt hij dan toch goed te zijn en groeit hij zelfs uit tot de held van de film. Prachtig personage die Sonny.
De robots zien er erg goed uit. Ik vind het toch wel een goede keuze om ze een menselijk gezicht te geven. Al zag het verouderde type robots er ook wel erg mooi uit.
Acteurs doen het ook allemaal goed, ik kon niemand betrappen op slecht acteerwerk en er was gelukkig geen enkel vervelend personage te bespeuren. Leuke bijrol ook voor Shia LaBeouf.
Will Smith acteert zelf ook prima en gooit er ook een aantal leuke oneliners uit.
I, Robot is een heel erg vermakelijke actiethriller met spannende momenten en een sterk verhaal. Een echte aanrader dus!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2010, 12:56 uur
Toppertje die film. Bridget Moynahan vind ik ook een pluspunt. 'Aantrekkelijke vrouw'. Zelf in dat rare pakkie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2010, 0:00 uur
barns schreef:
Heb deze film in filosofie klas moeten kijken
kunnen ze beter 2001 space odyssey of blade runner laten zien

niet ingelogd

106.742 gebruikers | 63.880 films | 23.735 regisseurs | 2.461.681 berichten | 3.456.517 stemmen