• 9.379.584 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Wat dan?

avatar van korp

korp

dragonlady1982 schreef:

viel me erg tegen deze film

had er veel meer van verwacht

Ik ook, maar dat was voordat ik wist wie er in mee zou spelen. Automatisch weet je dan al een beetje welke kant het op zal gaan.

avatar van Aapje81

Aapje81

Het boek was vroeger een van mijn favorieten. Maar als ik dan deze verfilming zie kan ik wel janken. Vooral het alternatieve einde is tenenkrommend. Daarnaast kan Will Smith mij niet overtuigen. Ik heb nu een aantal films van de man gezien maar nog geen enkele waar ik me niet aan hem stoorde. Het enige goede aan deze zijn de decors en de hond.

een gare , saaie , nutteloze film

avatar van Kill_illumovie

Kill_illumovie

hollywood king schreef:

een gare , saaie , nutteloze film

Deze film is gemaakt om mensen te entertainen, dus de film heeft een doel en is dus niet nutteloos.

Sjoerd111

Ik denk dat Hollywood King bedoelt dat de film geen meerwaarde heeft

Daarbij is deze film niet gemaakt om mensen te entertainen, maar om geld te verdienen.

JacoBaco

Wat Kill_illumovie zegt klopt wel hoor, maar wat jij zegt ook.

Een film wordt gemaakt om mensen te entertainen waardoor de makers er weer veel geld aan verdienen. (mits het een succes is natuurlijk)

Je moet het wel van 2 kanten bekijken. Als een film er niet is om te entertainen, dan kijken mensen geen films meer.

Ken je de Nintendo? Vast wel. Voluit is het Nintendo Entertainment System (NES)

Films of Games. 1 pot nat.

xxxunderworldxxx

Kill_illumovie schreef:

Zo te zien heeft 'hollywood king' zich niet vermaakt tijdens het kijken naar deze film, dus we kunnen niet spreken van een geslaagde doel van de makers om nog even in jouw woorden te blijven.

Maar ik geef 'hollywood king' wel gelijk. Vind deze film heel saai en zeker heel doelloos om er naar te kijken.

Kill_illumovie schreef:

nou dan is het mislukt

JacoBaco schreef:

Ken je de Nintendo? Vast wel. Voluit is het Nintendo Entertainment System (NES)

Ze kunnen het natuurlijk moeilijk Nintendo Commercial System of iets dergelijks noemen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Hoe kun je een film nou nutteloos vinden, deze film heeft precies hetzelfde nut als alle andere films die er zijn, mensen vermaken. Of wil jij zeggen dat je om een andere reden films kijkt?

Sjoerd111

Zoals ik al eerder zei, ik denk dat hij met 'nutteloos' bedoelt dat de film geen meerwaarde heeft. Wat dat betreft, ben ik hem volledig met hem eens. Daarbij zijn er genoeg films die niet gemaakt worden om mensen te entertainen of om geld te verdienen (waarvan bij deze film wel sprake is), maar omdat de regisseur wat te vertellen heeft.

Martijnnn schreef:

Dat je hem niet leuk vind is een ander verhaal.

het is dus mislukt, want ik ben niet vermaakt..

avatar van deTuinman

deTuinman

Martijnnn schreef:

Dat je hem niet leuk vind is een ander verhaal.

Buiten hollywood heb je filmmakers die wel een boodschap willen overbrengen.

Sjoerd111

Binnen Hollywood geloof ik ook wel, maar bij deze film niet het geval.

avatar van spartacus2

spartacus2

yorick9 schreef:

Leuke film, mooi einde, alleen was het soms moeilijk te volgen, het was een korte film.. Apart... Maar goede film!

men in black is na deze ook een goede film

je hebt wel gelijk die overwoekerde straten en de stilte

echt zo goed in beeld gebracht alleen van de hond vind ik zielig

1000 mensen mogen in een film kapotgeschoten worden maar een hond dat vind ik gewoon zielig

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Nicolage Rico schreef:

Ik vind Will Smith in zijn laatste films helemaal niet slecht spelen. Volgens mij zien de meeste mensen hem nog als die actuer uit The Fresh Prince of Bel Air.

ik heb hem nog nooit slecht zien spelen, ook in fresh prince niet.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

83Utreg! schreef:

ik heb hem nog nooit slecht zien spelen, ook in fresh prince niet.

Ik bedoelde meer dat hij daar een heel luchtige, komische rol heeft in het begin van zijn carrière. De serieuze rollen kan hij aan, naar mijn mening.

avatar van starbright boy

Paar onzinberichten verwijderd.

avatar van langadjungda

langadjungda

Coole film! Mooie shots en heel goed die eenzame sfeer neergezet,

maar ik had er toch iets meer van verwacht. Misschien keek ik hem op een verkeerd moment.

Alleen beetje jammer van het einde. Die slaat naar mijn mening nergens op.

Maar toch *3,5

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Nicolage Rico schreef:

ja, ik begrijp het. het is ook zo dat hij eerst alleen maar de grappige aktieneger speelde, maar de laatste tijd speelt hij wat meer serieuze rollen. mij bevalt het wel, ik vind het een goede acteur.

avatar van horsefilmfan

horsefilmfan

Eigelijk best eng,het is nu 2009 en de varkensgriep heeft zo ongeveer de hele wereld in zijn greep.Lijkt op deze film

Leuke film,erg spannend,zielig van die hond die z'n enige vriend was.

4 ster

JacoBaco

Nee joh, niet eens een beetje.

Hier begon het met een geneesmiddel tegen kanker, maar zorgde tevens voor een kwaadaardig virus waardoor o.a. 3kwart van de mensen op aarde gemuteerd is en ineens niet meer zo aardig zijn. Wat met betreft die hond. Altijd leuk dieren in een film. Independence Day. Je ziet duizenden mensen sterven, maar als die Hond het maar overleefd. In deze film is het zijn enige vriend. Maar ja, hij komt gelukkig al snel mensen tegen. Maar ok, wie weet wat het Vaccin tegen de Varkensgriep straks voor bijwerking heeft.

avatar van Blokland

Blokland

Wat zagen die vampiers er nep uit! De hele film had iets neps met de eerste 5 minuten als dieptepunt.

Blokland schreef:

welke vampiers ??

avatar van Kr!kke

Kr!kke

inderdaad, vampiers heb ik tog ook niet gezien in deze film

avatar van totalreject

totalreject

Waarschijnlijk in de war met het boek, waar de mensen zich meer als vampiers schijnen te gedragen.

Heb ik gehoord tenminste. Iemand het boek gelezen?

JacoBaco

De enige overeenkomst is dat ze niet tegen het zonlicht kunnen en misschien van bloed houden. Maar ik denk eerder dat ze je gewoon helemaal opvreten in deze film.

I Am Legend - Richard Matheson - BoekMeter.nl

Volgens de omschrijving op boekmeter, zijn het Vampierachtige wezens.

Ik vind de term mutanten beter eerlijk gezegd. Of gewoon de hemocyte.

avatar van DVD-T

DVD-T

Zojuist even de extended editie gekeken, met het alternatieve einde. Ik kan zeggen dat ik toch het einde uit de bioscoop versie prefereer. Dat einde heeft nog iets sterks, het alternatieve einde is nogal zwak daarmee vergeleken. Verder zit er niet veel verschil tussen de beide versies. En er is een extra scène.

I Am Legend begint met een korte uitleg waar het virus vandaan komt. Dan maken we een tijdsprong van 3 jaar. De stad New York is volledig uitgestorven, en dit levert toch wel een aantal mooie scènes op. De natuur neemt de stad en waarschijnlijk de wereld weer terug. Overal begint beplanting terug te groeien, en de dieren beginnen het rijk over te nemen. Een leuk concept dat er maar 1 overlevende is op de gehele wereld. Dit kan al snel saai worden door constant maar naar 1 persoon en zijn hond te kijken, maar I Am Legend blijft onderhouden. Een ontzettend sterk eerste uur krijg je voorgeschoteld. De bezigheden van Neville om de saaiheid en de sleur tegen te gaan zijn leuk om te volgen, de uitgestorven straten, de vervallen gebouwen en de stilte brengen een goede sfeer over naar de kijker. Smith draagt de hele film, en laat zien dat hij best kan acteren. De hond is ook erg leuk, en is ook echt een karakter en metgezel ipv. er alleen maar te zijn. ik vond het dan ook erg jammer dat de hond moest sterven, gevolgd door een sterke break-down van Smith . Ook een spannend moment als Robert een gebouw binnenloopt, en in de duisternis op zoek gaat naar zijn hond. Een lekkere intense scène.

Helaas is het laatste half uur een stuk minder sterk. De film gaat wat meer door op de actie, en wordt een stuk minder spannend. Het alleen op de wereld idee verdijnt ineens naar de achtergrond. Ook door de komst van twee andere personages is het verdere verloop van de film een stuk minder interessant. De sfeervolle beelden zien we niet meer terug. Ondanks de minpunten heb ik opnieuw erg van I Am Legend genoten, en vooral van het eerste uur.

avatar van mwoeb

mwoeb

83Utreg! schreef:

ja, ik begrijp het. het is ook zo dat hij eerst alleen maar de grappige aktieneger speelde.

"grappige aktieneger", mooiste woordengroep die ik in dagen ben tegengekomen.