• 9.379.473 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Mike - Military Escort

Alpha Female

Military Driver - Jay

88Fabian

Overigens vind ik twijfelen aan het nut van een film echt nutteloos.

Goh.

avatar van 83Utreg!

83Utreg!

Het desolate en verwilderde hart van New York, spreekt tot de verbeelding en is in eerste instantie een interessant affiche.

Will Smith laat zien, toch wel een veelzijdig acteur te zijn, zich in een kevin costner achtige film staandehoudend. Jammer van de zombie-achtige wezens die het in mijn ogen allemaal een stuk onrealistischer maken. Al met al had ik er meer van verwacht, en meen ik dat uit een concept als dit meer te halen valt.

88Fabian schreef:

Een 1,0 voor het goeie camerawerk,maar daar hielt het dan ook wel bij op,wat was het nut van deze film,waar halen ze het simplistische idee vandaan?,iemand alleen op de wereld,die zoekt naar overlevende?,je kan geen saaier verhaal bedenken toch?,en dan komt ie in gevecht met een paar mensen die verandert zijn in monsters,ja en?,denk je dan,wat is het nut hiervan?.

Deze tekst zou je ook bij The Dark Knight kunnen zetten.

Een 1,0 voor het goeie camerawerk,maar daar hielt het dan ook wel bij op,wat was het nut van deze film,waar halen ze het simplistische idee vandaan?,iemand in een vleermuispak,die zoekt naar een clown?,je kan geen saaier verhaal bedenken toch?,en dan komt ie in gevecht met een paar mensen (eentje verandert in een monster),ja en?,denk je dan,wat is het nut hiervan?

Pastichio Rocker schreef:

Deze tekst zou je ook bij The Dark Knight kunnen zetten.

Sinds ik wat over blade runner heb gezegd,is het gezeur,je kan slecht tegen kritiek.

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Hij geeft er zelfs 2,0* voor, dus ik denk niet dat hij het erg vindt dat jij er nog een ster minder voor geeft. Je argumenten slaan gewoon op niks, dat is het.

Ricky Roma schreef:

Als die het niet erg vind waarom doet ie dan zo vervelend?,dat is toch vreemd.

K@i

Wat Ik Me afvraag wat strooit Tie aan het begin van de film op de trap voor Zijn Huis Benzine Geurstoper

avatar van Timecop

Timecop

Leuke wegkijker voor een zondagmiddag, film blijft boeien. Aardige special effects. Ik vond allebei de eindes wel iets hebben, geen voorkeur wat mij betreft. Aanradertje voor mensen met aan bovengemiddelde fantasie.

avatar van Bitking

Bitking

Helemaal goed! Helemaal mijn gerne film! MOET je gezien hebben!

avatar van nacbreda076

nacbreda076

K@i schreef:

Ja geurstopper,of iets in die zin, dan kunnen die vampiers niet ruiken dat er nog levende mensen zijn...

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Briljant gemaakt, vooral New York als verloren stad ziet er supermooi uit. Het einde is goed Smith gaat dood, maar de wereld wordt tóch geredt; het blijft natuurlijk een Amerikaanse film die wel íets van een happy ending in zich moet hebbe.
Natuurlijk super geacteerd (wat verwacht je anders van Will Smith).

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

in het algemeen een goede film met hier en daar minpunten en een vrij slecht einde vind ik toch. Will Smith en hetgene waar de film om draait is fantastisch waardoor ik op een 4 strand.

avatar van funland

funland

normaal is een film niet zo rap spannend.. maar deze gaf me echt soms een bonzend hart! Het einde was wel slecht.. maar deze film krijgt vier sterren van mij

1 ster omdat Will Smith zo goed acteert

1 ster omdat het verhaal goed is

1 ster omdat het zo spannend is

1 ster omdat het goede special effects zijn

avatar van myrnavw

myrnavw

It is not a horror!!

and there are no vampires!!

You make it look like egt cool en mee eens, goede film, 4 sterren.

No ozin.

avatar van korp

korp

Deze film had heel erg goed kunnen worden.. Het probleem zit m niet in het verhaal (dat is fantastisch), of de omgeving en sfeer.

Naar mijn idee is o.a. Wil Smith niet de juiste keuze geweest. Ook de keuze om de geïnfecteerde 100% met de computer geanimeerd te maken doet de film geen eer aan.

In het begin, dat je de geïnfecteerde zie staan in het donker als de hoofdpersoon er met een lichtje op schijnt (wanneer de hond in het donkere huis rent) was lekker beklemmend en je haren gingen zowat overeind staan. Maar als je dan vervolgens ziet dat het allemaal computer geanimeerd is, voelt het aan als een ontzettende anti-climax. Het realistische gevoel is weg.

Ook was het een fout om die wezens de mogelijkheid te geven om enigzins rationeel na te denken. Laat ze gewoon hersenloos zijn, maakt het allemaal wat spannender en voelt beter aan.

myrnavw schreef:

It is not a horror!!

and there are no vampires!!

You make it look like egt cool en mee eens, goede film, 4 sterren.

No ozin.

Yoe Say Whatt

avatar van komerad

komerad

Vond deze film best goed meevallen, wist totaal niet waarover het ging en had dan ook 0.0 verwachtingen.

Eindelijk eens geen hersenloze 'zombies'
De eenzaamheid van het hoofdpersonage werd goed in beeld gebracht.
De geanimeerde zombies zagen er goed uit. (niet overdreven fake ofzo)
Natuurlijk was er 1 puntje van ergernis.
De held moest weer eens gered worden door iemand die plots uit het niets komt, die weet hoe het licht te gebruiken. Van de ontelbare 'zombies' is dan ook plots geen spoor meer te bekennen. Afgezien van dit een best vermakelijke film.

avatar van SubzeroX

SubzeroX

hij is leuk voor 'n zondagmiddag maar meer ook niet

Will smith speelt erin dat is 'n + punt

ik vind dat de film nog wel leuk begint maar zoda ik halfweg ben vind ik toch nietzo goed meer als dat ik had verwacht

helaas niet m'n verwachtingen waargemaakt al is goed genoeg voor 2,5 ster

avatar van bollepeer

bollepeer

mmm, gemiddelde film. er zitten soms sloome stukken in, en dat maakt het minder.

goed geacteerd.

ongeveer 3 *

avatar van Rubenkl

Rubenkl

+2 voor will smith +2 voor mooie looks van de film, -1 voor zeer zwakker verhaallijn = leuke wegkijker, een zesje dus.

avatar van Feli

Feli

Begon goed, maar het einde trok op niets, ik had gelijk spijt dat ik hem had gezien.

avatar van Beitel

Beitel

I Am Legend is een film die weer eens ouderwets verpest is door de studio's. Oké, de computergeanimeerde wezens zien er niet overtuigend uit, maar verder baadt de film in sfeer. Eenzaamheid werd zelden zo prachtig uitgebeeld.

Maar dan moet het einde, dat eigenlijk best wel fantastische einde dat het geheel zoveel betekenis en emotie geeft, veranderd worden door de studio's. Het is een film dat daardoor misschien wat beter wegkijkt, maar als je dan toch zo ver gaat met deze eenzaamheid moet je nét dat uiterste pakken. Hierdoor mist de film zó'n gigantische brok van z'n impact dat het in één klap ruim een punt scheelt. Jongens. Jongens.

avatar van chili-palmer

chili-palmer

Gewoon steen goede film...

chili-palmer schreef:

Gewoon steen goede film...

Volkomen mee eens

Goed gesproken

avatar van Jacson

Jacson

Slap aftreksel van 28 days later.

Absoluut een sfeerloze film met een frustrerend slecht einde.

avatar van deTuinman

deTuinman

Jacson schreef:

Slap aftreksel van 28 days later.

Zucht.....

Als je de achtergronden niet weet, dan moet je er ook niets over zeggen.

Pastichio Rocker

En de schrijver van het boek waar deze film is op gebaseerd heeft het verhaal ook nog eens letterlijk gejat van Alex Garland, de bedenker van 28 Days Later.

avatar van deTuinman

deTuinman

I Am legend is in 1954 geschreven door Richard Matheson. Alex Garland kwam in 1970 op aard.

Als je de achtergronden niet weet, dan moet je er ook niets over zeggen.

avatar van stoffel75

stoffel75

Wat een teleurstelling; Smith vind ik een sympathieke kerel maar af en toe slaat hij de plank behoorlijk mis; 'I, Robot' was ook zo slecht. Dit is zonder twijfel de slechtste film waarin ik hem al zag. Ok, het verlaten New York is in het begin indrukwekkend, maar na vijf minuten heb je het wel gezien. Lijkt wel alsof hij constant dezelfde straat doorkruist. Na verloop van tijd wordt de film zo saai en traag dat je bijna in slaap valt. En dat einde; komaan zeg, was toch veel meer mee te doen, zeker. Smith doet zijn best en redt de film nog een beetje, maar dit was voor mij echt een grote flop. Misschien verwachtte ik gewoon te veel. Sorry Will, better luck next time.

deTuinman schreef:

hap hap