• 9.379.413 stemmen

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Will Smith, Alice Braga en Charlie Tahan

Releasedatum: 20 december 2007

Plot I Am Legend

"The last man on Earth is not alone"

Jaren nadat Dr. Alice Krippin een genezing voor kanker lijkt te hebben gevonden, heeft een mysterieus virus de hele wereld in zijn greep. Veel mensen zijn gestorven aan het virus en een ander deel is getransformeerd in een groep bloeddorstige vampiers. In de stad New York leeft enkel nog kolonel en wetenschapper Robert Neville, die druk op zoek is naar een geneesmiddel. 's Middags is de stad verlaten en alleen Robert en zijn hond Sam begeven zich dan op straat. Maar zodra het donker wordt komen de vampiers te voorschijn en gaan ze op zoek naar vers bloed.

Robert Neville

Mike - Military Escort

Alpha Female

Military Driver - Jay

avatar van gotti

Die bioscoopversie die ik zag in ieder geval niet. Had ook véél liever het einde van het boek gezien...

avatar van anco12

anco12

ook weer een fanta film . moet je van houden

ik betere films gezien van wil smith

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Ik vind het geniale van deze film dat het van elke genre iets bevat;

- Horhorr( ik vond het niet eng maar gegarandeerd dat er mensen zijn die dit eng vinden)

-Komedie De manier hoe hij tegen poppen gaat praten

- Emotie Het gedeelte dat zijn hond geinfecteerd raakt

- Thriller Momententen dat hij een donker huis ingaat , verder is hij ook alleen

Wat ik ook geweldig vond was het feit dat hij door de lege stad reed met Bob marley op de speakers

Gewoon een geniale film met hier en daar een paar mindere stukjes , maar jah geen enkele film is perfect

avatar van briek

briek

Knappe sf-thriller met weer een sterke Will Smith, hij bepaalt de film dikwijls in zijn eentje, letterlijk en figuurlijk. Verder ook knappe special-effects, spannende verhaallijn en zeker voldoende humor. Vooral zoals ik hierboven lees, hoe Will Smith tegen de poppen spreekt.

avatar van Nomak

Nomak

Littlewouter schreef:

Een film met mindere stukjes en dan toch 5 sterren? Is het niet zo dat enkel de perfecte film 5 sterren verdiend.

Nou heb ik ook wel enkele films 5 sterren gegeven die niet iedereen perfect zal vinden, maar in mijn ogen zijn het wel perfecte films.

Goede film met een goede rol van Will Smith. Een film met de nodige actie, humor, spanning en sowieso een paar supergoeie scénes, welverdiende 4 sterren.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

avatar van under/the/sea

under/the/sea

Niet meer dan een irritante zeik film.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

JohnWilliams schreef:

Welke film heb jij gekeken?

Ik vond het einde wel (onbedoeld) grappig.

avatar van gotti

Vond het vooral nogal flauwig en weinig eer aan het boek doen...

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Ik vond het eigenlijk niets meer dan een aftreksel van 28 Days Later.

avatar van gotti

Ware het niet dat dit verhaal gebaseerd is op een boek uit de jaren '50. Dus op dat gebied is 28 days ook niet bijster 'origineel', als je daar waarde aan hecht. Vond 28... een veel betere film overigens...

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Goeie film over de laatste man die bestaat. Het gaat wel maar om een situatie maar ja .

JohnWilliams schreef:

Welke film heb jij gekeken?

9 van de 10 films met Will Smith hebben typische herkenbare Will Smith humor.

In deze film (wat ik overigens verre van grappig vind) is het grappig of leuk wanneer hij tegen die poppen gaat praten.

Martijnnn

Maar dat heeft ook 2 kanten, hij praat tegen 2 poppen omdat er voor de rest niemand is om tegen te praten, vanwege die extreme eenzaamheid, moet hij wel tegen die poppen praten, het ziet er misschien grappig uit, maar of je nou echt van humor kunt spreken.

avatar van Nomak

Nomak

Dan praat ik liever niet dan dat ik tegen poppen ga praten.
Als woorden niets toevoegen is het soms beter om te zwijgen.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

hmm, in cast away praat ie tegen een volleybal!

Martijnnn schreef:

Ik snap best dat die scene bedoeld is om te laten zien hoe hij zijn eenzaamheid verbloemd, maar wat ik bedoel is dat het op zo'n typische Will Smith manier gaat en dat gaat op een (voor jou wellicht niet) grappige leuke manier. Ik zie het als humor, maar niet als de humor waar ik van hou.

Martijnnn

Nou ik kon er wel om lachen, maar dat vond ik nogal ongepast in zon film, probeer je een serieuze film te maken, krijg je nog van die typische Will Smith momenten.

Martijnnn schreef:

Ja en Will heeft daar ook echt patent op. Andere zullen er waarschijnlijk van smullen, maar ik niet.

In Independence Day is hij zelfs op zijn irritants.

Het moet in elk geval heel raar lopen wil ik I Am legend nog is een keer gaan kijken.

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

Deze film viel mij 100% mee. Na Bad Boys 2, Wild wild west en nog wat van die onzin was ik echt klaar met Will Smith maar deze film speelt hij echt met overtuiging. De eenzaamheid, het gevaar, de angst, het verdriet en toch de wil om te blijven zoeken naar een middel...ik had me allang voor mijn kop geschoten als ik drie jaar lang geen mens meer gezien had. Na een half uur voorspelde ik het einde van de film al maar al met al een zeer vermakelijke en spannende film en het moet gezegd worden, een mooie rol van Will Smith. En mooi gemaakt ook....

avatar van Lovely Boy

Lovely Boy

JacoBaco schreef:

9 van de 10 films met Will Smith hebben typische herkenbare Will Smith humor.

Enige idee hoe eenzaam hij is? De meeste mensen gaan al tegen dode dingen praten als ze gewoon hun huishouden doen laat staan als je drie jaar daar alleen rondzwerft. Zeer begrijpelijk en in mijn ogen absoluut niet een Will Smith moment zoals jij het zegt want ik heb een hekel aan Will Smith en zijn typische rolletjes in ID, WWW en BB2 maar dit is echt anders....

Lovely Boy schreef:

Hij heeft zijn Hond toch nog? Die sterft wel, maar dan duurt de film ook niet zo heel lang meer. In mijn eerdere post geef ik aan te beseffen dat hij eenzaam is en ik het in dat geval verre van vreemd vind dat iemand tegen poppen begint te praten.

Alleen vind ik het nog steeds (vooral in die scene) typisch Will Smith. Ik herken weer zijn manier van acteren als in wat jij zegt films als: ID, WWW, MIB. Ok, jij hebt dat niet, maar ik absoluut wel.

avatar van crack1

crack1

Naar deze heb ik lang uitgekeken,maar helaas vlug uitgekeken....

Niets vernieuwend of memorabel.

Wie speelde ook weer de hoofdrol,....ik bent het al vergeten!

De shots van de lege straten vind ik dan wel de moeite.

avatar van sietze78

sietze78

Dit is echt zo'n film die je 'nog even een keer moet zien'. Will Smith speelt een goede rol.

Special effects zijn zeer realistisch, alhoewel je direct beseft dat veel dingen in real life niet kunnen!

Een film om 1 keer te zien en daarna niet weer (tenzij je films echt op zijn).

avatar van 88Fabian

88Fabian

Een 1,0 voor het goeie camerawerk,maar daar hielt het dan ook wel bij op,wat was het nut van deze film,waar halen ze het simplistische idee vandaan?,iemand alleen op de wereld,die zoekt naar overlevende?,je kan geen saaier verhaal bedenken toch?,en dan komt ie in gevecht met een paar mensen die verandert zijn in monsters,ja en?,denk je dan,wat is het nut hiervan?.

88Fabian schreef:

Jij vat de film wel heel erg oppervlakkig op. Het komt van een boek die meer dan 50 jaar geleden is geschreven, dus nu weet je waar het simplistische idee vandaan komt.

Ik vind het verder ook een matige film.

avatar van 88Fabian

88Fabian

JacoBaco schreef:

Ik vind het verder ook een matige film.

Ja slimme opmerking,ik wist dat het van een boek kwam,maar waarom ze dan zo'n verhaal verfilmen is voor mij een raadsel.

88Fabian schreef:

Het boek is hoogstwaarschijnlijk wat interessanter dan de film.

Het gaat vooral om het ontwikkelen van een geneesmiddel tegen het virus en daarbij is hij inderdaad ook opzoek naar eventueel overlevenden. En ondertussen komt hij wat gemuteerde mensen tegen die zo lijken te zijn weggelopen uit een Atari spelletje van 25 jaar geleden.

Martijnnn

Nou ik vind het verhaal echt wel interessant hoor.

Het hele idee van een kleine groep mensen of 1 mens alleen op de wereld spreekt mij wel aan, daarom vind ik zulk soort films normaal heel leuk.

Overigens vind ik twijfelen aan het nut van een film echt nutteloos.