• 9.378.371 stemmen

Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Releasedatum: 26 juni 1997

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Scream

"Someone has taken their love of scary movies one step too far. Solving this mystery is going to be murder."

Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die al één van haar klasgenotes heeft vermoord. Een journalist en presentatrice van een tv-programma is vastberaden om de waarheid te achterhalen, en denkt dat de man die de moeder van Sidney heeft vermoord dezelfde is als degene die haar nu achterna zit. De vriend van Sidney wordt echter de voornaamste verdachte.

Sidney Prescott

Sheriff Burke

Cotton Weary

avatar van Cheapcaster

Cheapcaster

Scary movie heeft inderdaad deze film in het belachelijke getrokken, maar dat is hun probleem, niet?

Verandert niks aan de originele Scream-versie en ik hoop dat deel 4 niet als "verder uitgemelkt" over komt

Wel moet ik toegeven dat ik deze film niet eng vindt, zeker het masker ook niet, maar hij heeft wel iets

De enige reden dat ik teenslashers graag zie is omdat ik zelf een tiener ben, van verhaal stelt het meestal niet veel voor, maar is dat ook altijd nodig?

Soms moet je ook eens je verstand op nul kunnen zetten en gewoon genieten van hetgene je ziet, zoals ik hier kan doen.

avatar van Charmides

Charmides

Scream blijft goed. Je weet nooit zeker echt wie de dader is. Dat maakt het spannend.

Halcyon

In België werd gisteren een overval gepleegd door een man die het masker van de film Scream droeg. Horror veroorzaakt misschien geen geweld, het inspireert alleszins wel .

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Halcyon schreef:

Eind jaren 90 was er zelfs een vrouw in Wallonië vermoord daar haar exvriend met een kruisboog terwijl hij het scream masker droeg.

avatar van pumpking

pumpking

Een film waarvan ik erg genoten heb en hoop dat deel 4 het veel minder deel 2 en 3 kan overtreffen.

avatar van the new guy

the new guy

Aardige komedie

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Vinokourov schreef:

Oke, dan weet ik zeker dat ik voorlopig geen Scream 2 of 3 hoeft te zien . Bij A Nightmare on Elm Street zijn de vervolgdelen ook minder, maar nog wel door te komen an sich .

Die andere films zijn ook welte doen hoor. Ik zou er niet te veel geld aan uitgeven, maar ze zijn het proberen waard.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

dsp9000 schreef:

Erg voorspelbaar en totaal niet eng. Beetje kinderhorror laten we maar zeggen. Onbegrijpelijk dat zo'n zwakke film zo'n hype geworden is...

Er zijn zo te lezen wel meer dingen onbergijpelijk voor jou. Belachelijke beoordeling die de plank totaal mis slaat.

avatar van movielou

movielou

heel goeie thriller, het acteerwerk was ook heel goed en ik vind 1 ook nog de beste. En leuk dat ie vanavond op tv komt ik ga kijken

4,0

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Geweldige thriller met goede acteurs, spanning tot het einde (dader blijft lang onbekend) en bloederige moorden.

Ik weet nog dat de Scream-reeks heel populair was destijds.

avatar van Elineloves

Elineloves

Ik heb echt zin om deze film vanavond weer eens te herzien! Hij blijft toch een beetje speciaal voor me: de eerste keer dat ik hem zag heb ik zo intens genoten, en de andere 2 delen vind ik ook zeer goed, dus ik ga hier zeker van genieten zometeen!

avatar van Rosicky

Rosicky

Ik wist dat Scary Movie deze film spoofde, maar dat het zo erg was... praktisch elke scene wordt gekopieerd...

Scream vind ik een middelmatige horrorfilm. Het verhaal is redelijk sterk, maar nooit echt eng. De acteerprestaties zijn niet bepaald goed te noemen en het einde is ook behoorlijk van de pot gerukt.

avatar van riczz

riczz

Scream.

Een leuke horrorfilm, en voor de mensen die hem voor het eerst zien blijft het spannend tot het einde omdat je niet weet wie de moordenaar is.

Maar als je Goed oplet heb je zo door wie de moordenaar is .

Maar verder wel een leuke film en leuke acteurs!

avatar van JeroenE.

JeroenE.

Hele leuke film. Ik zat er aan te denken om deze in mijn top 10 te plaatsen maar daar is het einde wat te onduidelijk voor. Ik ben er niet achter gekomen wie de echte moordenaar nou is. Dus word binnenkort nog maar een keertje zien.

JeroenE. schreef:
Ik ben er niet achter gekomen wie de echte moordenaar nou is.
Zowel Billy als Stuart zijn de moordenaars. Ze werkten samen om elkaar een alibi te kunnen geven.

avatar van JeroenE.

JeroenE.

Ah oke bedankt. Voor de rest is het een geweldige film!

avatar van riczz

riczz

Halcyon schreef:
Zowel .... als ..... zijn de moordenaars. Ze werkten samen om elkaar een alibi te kunnen geven.

wel flauw dat je het nu verraad aan andere mensen het moet wel spannend blijven he ...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Hij zet het toch keurig tussen spoilertekens?

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Lekkere meiden, irritante gasten. Leuk om 1 keer te zien, maar een horror is het niet echt. Meer een handboek hoe een horror wordt opgebouwd etc. Wel leuk om de 1e keer een beetje uit te vogelen wie er nu achter zit. Verstand op 0 en gaan met die banaan!

avatar van Noodless

Noodless

"Elineloves"] schreef : Hij blijft toch een beetje speciaal voor me: de eerste keer dat ik hem zag heb ik zo intens genoten

Dit geldt ook voor mij. Scream was gewoon een rage toen de film in de bioscopen verscheen. Tijdens de carnavalsperiode zag je toen heel veel screammaskers. Geweldig ! Spannende film en leuke herinneringen

avatar van jordandejong

jordandejong

Vorige keer heb ik deze 3* gegeven. Nu 4*. Na al die tijd heb ik nu Hellraiser, Evil Dead, Friday the 13th en Halloween gezien. Daardoor word deze nu ook leuker omdat ik eerst de verwijzingen ernaar niet snapte

Geweldig ook hoe die ghostface beweegt als hij bierflesses naar hem toe gegooit krijgt. Of als hij tegen de koelkast aan loopt.

avatar van maxo922

maxo922

Erg leuke Slasher die toch wel erg bekend is om zijn vooral grappige momenten, en verwijzingen naar andere Horrors. Veel leuke kills en een toch redelijk goed einde. Alleen erg jammer dat de laatste suspense scene iets te veel is uitgemolken.

Wel is de moordenaar geweldig neergezet, aangezien hij vaak tegen dingen aanbotst en gewoon niet goed is in slachtoffers achtervolgen.

* 3,5

Op naar scream 2

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Best wel goede film en wat is Courteney Cox een geil wijf in deze film! Had regelmatig fantasiën over haar nadat ik deze film gezien had !

De poster van deze film was midden jaren '90 ook overal te zien , laat me terugdenken aan die goede tijden....

avatar van juhnzun

juhnzun

Wes Craven

heeft me echt verast met deze film had echt niet van hem

zulk meesterwerk verwacht !

avatar van 009

ik snap niet dat mensen deze films grappig vinden...

kan iemand me dat uitleggen?

Aja kan ook iemand me zeggen waar scream andere horror klassiekers kopiërt, want ik ben niet echt een horror-kenner....

merci

avatar van ghostface23

ghostface23

Geweldig, destijds erg originele film. Wes Craven heeft altijd geweldige fantasie. Kevin Williamsion is ook een onwijs goede schrijver, niet voor niets waren de Scream films en I Know What You Did Last Summer zulke 90e jaren horrorhits. Een hele frisse cast ook voor Scream, sommigen (o.a Courteney Cox, Drew Barrymore) waren dan wel meer bekend, maar ik vond het verfrissend dat ze voor de hoofdrolspeelster een frisse nieuwe actrice hadden gekozen. Neve Campbell was te zien in Party of five, maar had verder nog maar weinig gedaan, en ze brak dan ook echt door in Scream, waarin ik haar een extreem goede acteer prestatie neer vond zetten voor een onervaren actrice in horrorfilms, voornamelijk. Het verhaal gaat ook wat dieper dan in de meeste horrorfilms, het is niet zomaar een hoop slachtpartijen zonder goed verhaal, aan het einde komen we er dan ook achter, waarom hoe en wat. En dat is iets wat ik denk niet veel mensen konden voorspellen (met Sid's moeder en al). Goede acteurs, prachtige locatie, en de altijd overheerlijke Courteney Cox was zeker niet erg om naar te kijken. Ik heb een zwak voor haar sinds ik haar zag in deze film in de jaren 90. Wat een vrouw, en ook erg anders dan in haar Friends-rol, waar je totaal niet aan denkt wanneer je haar in deze film ziet. Dat is iets wat de andere Friends acteurs nooit hebben gekund, hun friends personage van zich afschudden.

avatar van Tarkus

Tarkus

De eerste uit een reeks van 3 Scream filmen, die, terecht, klassiekers in het genre zijn geworden.

Het verhaaltje is simpel, maar toch goed gebracht, door acteurs die het nu min of meer gemaakt hebben, de een al wat meer dan de ander.

Als je de film vergelijkt met de slasher movies die heden ten dage worden gemaakt, dan is het natuurlijk maar een flauwe prent en lijkt het vele bloed dat vloeit wel echt nep, maar in de jaren 90 was dit een baanbrekende film.

Ik heb er toch weer van genoten en ga de 2 volgende ook weer eens bekijken, het is een beetje nostalgie en dat is ook altijd leuk.

009 schreef:

Ik heb een tijd geleden eens een poging gedaan om alle referenties op te sommen. Ik zal er sowieso enkele over het hoofd gezien hebben, maar ik denk dat ik het merendeel toch wel herkend heb. Check onder de knop "meningen" mijn bijdrage van 5 oktober 2008.

avatar van charmed one

charmed one

ik ben benieuwd hoe de vierde scream film word. tot nu toe vind ik alle sream delen wel goed. ik heb niet echt een faforiete deel. ze zijn allemaal wel goed.

avatar van Thomasmuscle

Thomasmuscle

Inmiddels dankzij Scary Movie totaal belachelijk gemaakt, maar dit neemt niet weg dat Scream een meesterlijke film is en was. Nu hebben de makers van Scary Movie het ook niet heel erg moeilijk gehad; het is immers gemakkelijker in te spelen op een bestaand product, dan met een totaal nieuw concept te komen, zoals Wes Craven gedaan heeft.

Een zeer verfrissende film, die constant verrast. Spannend, grappig, een klassieker in het genre!