• 9.378.163 stemmen

Met onder meer: Neve Campbell, David Arquette en Courteney Cox

Releasedatum: 26 juni 1997

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Scream

"Someone has taken their love of scary movies one step too far. Solving this mystery is going to be murder."

Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die al één van haar klasgenotes heeft vermoord. Een journalist en presentatrice van een tv-programma is vastberaden om de waarheid te achterhalen, en denkt dat de man die de moeder van Sidney heeft vermoord dezelfde is als degene die haar nu achterna zit. De vriend van Sidney wordt echter de voornaamste verdachte.

Sidney Prescott

Sheriff Burke

Cotton Weary

avatar van Dudette

Dudette

Heb ze allemaal hier liggn...

Daarnet bekekn

Egt eng is ie niet maar tog 1 van de betere films die ek ooit heb gezien ! 3.5*

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Erg standaard film van verhaal.

avatar van clockwork72

clockwork72

vermakkelijke tiener-slayser. Ik moet hem nog eens bekijken want het is al weer 3 jaar terug ofzo. Het plot is ook goed. Moet je eerst deze film bekijken en daarna scary movie 1. Je lacht je dood!

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Heb ze allemaal en deze vind ik nog steeds de beste. ALsje hem voor het eerst bekijkt weet je echt niet wie de moordenaar zal zijn. Echt een leuke, spannende film om te bekijken

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Viel me flink tegen.

Opzet van het verhaal is nog wel aardig en ook de knipogen naar oudere horrorfilms zijn leuk maar daar is dan het meeste ook wel mee gezegd. Het is vooral een gebrek aan spanning wat scream de nek omdoet en ervoor zorgt dat ik het halverwege toch ook wel weer gehad had. Sfeer is vooral erg melig en pogingen deze wat beklemmender te maken mislukken. Heb me ook behoorlijk gestoord aan het acteerwerk en audiovisueel is de film vooral erg saai.

Hopelijk bevalt de 2de Craven beter, 1*

avatar van charmed one

charmed one

ik vind scream een spannende film de twede en derde ook er komt als het goed is ook een vierde die ga ik wel kijken

avatar van einned13

einned13

Ik vond dit een hele goeie film,goed verhaal,veel spanning,lekkere schrik effecten,niet eng maar wel leuk.deze film is meer voor de jeugd.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Scream.

Toen ik deze film voor het eerst zag vond ik het wel een tikkeltje eng.

Maar nu na 10x ofzo bekeken te hebben is het totaal niet eng meer.

Eerder spannend.

Neve Campbell acteerd goed in deze film. Ze is er geknipt voor.

Verder het verhaal is opzich wel spannend. Soms enkele saaie stukken in de film, maar de andere scences doen het weer goed.

Ik vind deel 1 nog de beste van alle 3.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Wel goed en de beste van de Scream reeks maar de beste horror film van Wes Craven blijft nog steeds de film A Nightmare On Elm Street.

avatar van charmed one

charmed one

ben ik het helemaal mee eens.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Niet zo'n leuke horror van Wes Craven en ik ben in tegenstelling tot A Nightmare On Elm Street getriggerd meer Scream-delen te zien.

avatar van koenajax

koenajax

De enige die nog redelijk te doen is van de trilogie van Scream

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oke, dan weet ik zeker dat ik voorlopig geen Scream 2 of 3 hoeft te zien . Bij A Nightmare on Elm Street zijn de vervolgdelen ook minder, maar nog wel door te komen an sich .

avatar van Demi-Muis

Demi-Muis

Leuke film. Niet eng. Af en toe een klein schrikmomentje. Toch blijft de film leuk om nog een keer te zien. Dit vind ik overigens het beste deel van de reeks.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Scream betekende een ware revival van de ouderwets tiener slashers, met de bekende clichés sterk uitvergroot: een groepje tieners, veel gegil en een onbekende vermomde, killer die maar niet kan doodgaan. De wending en climax-opbouw in Scream zijn goed, maar het wel en wee van de irritante tieners interesseert me weinig. Het sfeertje is er te lacherig voor.

I.i.g. leuk dat het genre weer zo populair werd en is gebleven. Scream is een soort eerbetoon aan Halloween en Friday the 13th, maar helaas lang niet zo spannend (misschien wel voor de doelgroep). Vooral Halloween vind ik vanwege de zenuwslopende muziek en de achtegrond van de killer onovertroffen in dit genre.

Geen van de 'modernere' slashers (Urban Legend, I Know what you did..etc) kunnen me eigenlijk boeien. Ze hebben geen originele toevoegingen aan het concept. Maar voor Scream maak ik een uitzondering omdat het met succes een oud subgenre nieuw leven inblies.

avatar van dsp9000

dsp9000

Erg voorspelbaar en totaal niet eng. Beetje kinderhorror laten we maar zeggen. Onbegrijpelijk dat zo'n zwakke film zo'n hype geworden is...

avatar van Cupido

Cupido

• 1911 stemmen

De zelfbewustheid en de vele knipogen heb je niet opgemerkt? Vind de film nog steeds een hele frisse slasher.

avatar van uberjason

uberjason

Ja, ben ik met je eens, Cupido. Als je een beetje bekend bent met het jaren 80 genre, dan is Scream echt een knipoog naar alle clichees van de slashers uit die periode. Craven knipoogt naar Nightmare on Elmstreet, Halloween en het grote-tieten-gehalte...om maar een paar voorbeelden te noemen. Daarbij kwam er een verhaal plot dat zeker vernieuwend was en de tieners zijn een stuk inteligenter...daarna kwamen de rip-offs zoals Urban Legend, I know what you did en de Scary Movies...

Toch knap dat Wes Craven een trilogie heeft gemaakt die best originele insteken heeft, ook al zitten er veel knipogen bij.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

He he, eindelijk een keer mensen die het begrijpen!

avatar van domkey

domkey

Beste van de reeks,de rest de afvalbak in.

avatar van 12-1-4

12-1-4

Deel 2 is al bij al ook nog best vermakelijk maar deel 3 is inderdaad helemaal overbodig.

Deze, deel één, is zalig!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Vanavond na lange tijd nog eens herzien. Scream is een aparte film die nieuw leven blaast in het genre. Het is een film die zich niet al te serieus neemt door continu het loopje te nemen met het horrorgenre. De constante verwijzingen naar horroriconen en horrorfilms liggen er vingerdik op. Toch probeert Scream ook zijn eigen plot en verhaal te ontwikkelen. Dat verhaal is aangenaam om naar te kijken.

Ik heb Ghostface wel altijd een zwakke killer gevonden en dan focus ik mij vooral naar het niet enge voorkomen. Maar dit kan de pret voor mij niet bederven, Scream heeft zijn status verdient. Dit betekende niet alleen de terugkeer van Wes Craven, maar ook van de slasher! Een mijlpaal in de horrorwereld en één van de beste horrorfilms uit de jaren 90.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Heerlijke film, die zichzelf wel en niet serieus neemt. Er is natuurlijk heel goed over nagedacht door Craven hoe hij deze film zou aanpakken en het is dan ook heerlijk om te zien hoe het script vol zit met verrassende wendingen en verwijzingen naar andere films. Goed geacteerd, heerlijke schrikmomenten en een ijzingwekkende soundtrack. Deel twee en drie maken het geheel compleet en nu wordt er gepraat over een deel 4. Mocht deze laatste aanslaan schrikt Craven er niet voor terug om ook nog een deel 5 en 6 te maken! Maar deze is een klassieker in zijn genre, daarom: 4 *.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Dudette schreef:

Heb ze allemaal hier liggn...

Daarnet bekekn

Egt eng is ie niet maar tog 1 van de betere films die ek ooit heb gezien ! 3.5*

En nu nog leren schrijven....

Zucht.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik heb eerst Scary Movie 1 gezien, dus de pret was er een klein beetje vanaf. Weet nog wel hoe erg ik destijds schrok van dat masker die ze in Scary Movie gebruikten! (hoezo eng? eerder lachwekkend!)

Maar ik vind Scream een fijne film, beter dan zijn vervlogen die heel erg tegenvielen (maar wel leuk: dezelfde cast). Ik vond het een goed verhaal, spannend, denk je te weten wie de moordenaar is, zit je er naast en blijkbaar heb je het ook nog goed (als je eerst dat vriendje verdacht). Een film die mij heel erg vermaakt!

avatar van domkey

domkey

AmazingPP schreef:

En nu nog leren schrijven....

Zucht.

Typen, (zucht)

avatar van moviechick-99

moviechick-99

zalige horrors ik heb ze alle 3 echt eng zijn ze niet maar voor de jaren stillekes zit het wel goed ineen ik vond scream 2 de beste

avatar van juhnzun

juhnzun

Wat mij betref veruit de het leukste dat er uit de handen van deze West graven is voort gekomen

avatar van jpgleiden

jpgleiden

Ik was 15 jaar toen deze film uitkwam en zag (wat vliegt de tijd).

Vond het toen een super film, tsja nu is ie wat achterhaald maar toch zeker 3,5 pnt.

heerlijke film om naar te kijken, Wes Craven heeft hierdoor laten zien dat horror- thriller ook grappig kan zijn vooral het slot is super!

alleen jammer dat scary-movie (belachelijke film) deze film heeft verkracht!!!