• 9.374.044 stemmen

Elizabeth: The Golden Age (2007)

Drama / Historisch | 114 minuten

Gesproken taal: Zweeds, Engels en Spaans

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Elizabeth: The Golden Age

"Woman. Warrior. Queen."

Het verhaal van de kruistocht van een vrouw om liefde, het verslaan van vijanden en het behouden van haar positie in de de westelijke wereld. Wanneer de katholieke Mary Stuart, de nicht van de protestantse koningin Elizabeth I, een band schept met Phillip van Spanje voor een hogere positie op de troon, is het Sir Francis Walsingham die de koningin tegen Mary Stuart moet beschermen in een machtsstrijd om de Engelse troon. Elizabeth moet sterk in haar schoenen staan en zelfs bereid zijn een oorlog te beginnen. En terwijl iedereen van haar verwacht dat ze trouwt met een geschikte partij om zo de opvolging veilig te stellen, wordt ze heimelijk verliefd op de avonturier, ontdekker en piraat Walter Raleigh.

Sir Walter Raleigh

Sir Francis Walsingham

Sir Christopher Hatton

Amyas Paulet

Elizabeth Throckmorton

Robert Reston

Anthony Babington

Pieter Montana

Dit gaat volgens mij een heuse topper worden:

Cate Blanchett ,

Geoffrey Rush

en vooral Clive Owen

avatar van catweasel

catweasel

Lijkt me een geweldige film, Blanchett, Owen en Geoffrey Rush zijn zeer goed. Kapur bewees met Elizabeth dat hij prima met deze drama's kan omgaan.

avatar van neo

neo

Naast A.R. Rahman is componist Craig Armstrong betrokken bij de score!

1ste trailer te bekijken op http://oscarwatch.com/

avatar van sju

sju

Ziet er wel ok uit... Ik liep bij de eerste berichten al niet echt warm, maar de cast is dik voor mekaar... Blachett lijkt me hier een behoorlijk stijve trut...

avatar van little_lOve

little_lOve

zag gisteren de trailer bij RTL Boulevard voorbij komen, lijkt me toch wel een boeiende film.

Blanchett en Rush zijn beide goede acteurs, dus ik heb wel vertrouwen in deze film.

avatar van edejong

edejong

Mooie trailer, wel eentje die ik ga zien denk, de soundtrack klinkt ook fantastisch..

Volgens mij heet de film nu trouwens: Elizabeth: The Golden Age.

avatar van JellyEye

JellyEye

Ik ben echt zeer benieuwd. Gave trailer: ''I too can command the wind, sir! And I have a hurricane in me that will strip Spain bare!''

avatar van raymon

raymon

ziet er opie-topie uit!

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Velen lijken enthousiast te zijn, maar wordt er ook beseft dat dit het vervolg op de minder geslaagde Elizabeth is?

avatar van Chilli

Chilli

Sinds wanneer is Elizabeth minder geslaagd?

Als je van dat genre films houdt, is het een mooie film en héél goed geacteerd.

avatar van timmem

timmem

Hier een lange trailer van maar liefst 5 minuten. Ziet er allemaal heel mooi uit.

Mooie beelden, Prachtige muziek (doet me zo nu en dan denken aan de muziek van "Gladiator") en geweldige cast. Ik verwacht er heel veel van. Lijkt me weer een mooie rol van Blanchet.

Scoort overigens hoog op IMDB na 134 stemmen krijgt het een 8.9, maar dat is misschien wat vroeg om naar te kijken, want dit gebeurt bij heel veel films bij zo weinig stemmen.

Heb de eerste film nog niet gezien, maar zal dit zeker een dezer dagen doen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Chilli schreef:

Sinds wanneer is Elizabeth minder geslaagd?

Als je van dat genre films houdt, is het een mooie film en héél goed geacteerd.

matthijs_013 schreef:

Vergelijk eens met IMDB.

avatar van Defnoch

Defnoch

Ik verwacht veel van deze film en ga dus zeker uit van een 3,5+

natuurlijk stemmen we pas als de film gezien is dus we zullen moeten wachten of naar GB gaan of andere opties.

avatar van Eksoj

Eksoj

Ik heb Elizabeth dit weekend gezien (ik woon in Amerika ), geweldige film!

Vooral Clive Owen is erg sterk, die steekt er voor mij echt boven uit. Sommige vonden het irritant dat hij - historisch gezien - niet correct was, dat kan mij niet e rgeren. Ik ging voor een avond kijkplezier, dat heb ik dan ook helemaal gekregen. 4 ***

avatar van Ronnievb

Ronnievb

Hallo zeg, wát een trailer! Zelden zo onder de inruk geweest van iets wat ik nog moet zien. En nu is het afwachten, en aftellen naar de 20ste van december.

Lilyroos

Ik heb gisteren de trailer gezien in de bioscoop en ik kreeg er kippenvel van. Ik kan niet wachten om hem te zien. Ben juist een boek aan 't lezen over Elizabeth I. Intrigerende vrouw en Cate Blanchett is een perfecte Elizabeth in mijn ogen.

matthijs_013 schreef:

Ik ga uit van het algemeen. Een 3,3 noem ik niet al te best.

IMDb: User Rating: 7.2/10 (2,472 votes)

I rest my case.

Niemand had deze rol trouwens beter kunnen spelen dan Cate Blanchett, in de vorige Elizabeth was ze echt ongelovelijk goed.

Volledig mee eens.

Komt hij in België ook in de zalen op 20 december?

Belgium 12 December 2007

Die dingen kun je meestal bij IMDb zien.

Ah, dank u nightbreed.

Ik ben blij dat hij bij ons vroeger uitkomt. hehe

Graag gedaan Lilyroos.

Tja, het leven is niet altijd eerlijk he

avatar van Redlop

Redlop

Geweldige rol weer van Cate Blanchett als Elizabeth, de eenzame koningin. Rolbezetting verder erg sterk. Ook Samantha Morton als Marie Stuart..

De Heilige Oorlog kwam allegorisch ten tonele. Toch slechts 3,5* voor dit acteergeweld en visueel spektakel omdat er niet echt verrassends veel gebeurde.

avatar van movierider

movierider

wat een trailer ! dit word weer een prachtdrama.

avatar van Qwertary

Qwertary

Die trailer is echt heel mooi! Heb echt zin gekregen om deze film te zien!

Ik verwacht nog niet te veel van deze film. Elizabeth (1) was een geweldige film, met een fantastische Blanchett. Ben meestal huiverig voor sequels, maar afgaande op de lovende kritieken ga ik hem toch maar eens bekijken. Hou wel van van dit soort (historiekostuum) films.

Lilyroos

De trailer gaf me rillingen maar ik ben bang om teleurgesteld te geraken. Ik heb vanavond Elisabeth bekeken en hoop echt dat deze film kan evenaren aan de fantastische momenten die hierin worden weergegeven. Het viel mij op dat Elizabeth niet geeindigd is om er een vervolg op te maken. Ik hoop dus niet dat ze er een verhaal hebben uitgezogen voor het vervolg. Ik ga zeker naar The Golden Age kijken omdat ik heel benieuwd ben. Indien het verhaal tegenvalt zal een sterke Cate Blanchet toch wel iets goedmaken.

Let's hope for the best !

avatar van MFEO

MFEO

Cinerama 50 jaar!

Cinerama Filmtheater bestaat in december 50 jaar! Op woensdag 19 december viert het laatste oude filmtheater van Rotterdam dit heuglijke feit met een unieke dag voor haar bezoekers. Vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 22.00 uur in de avond zullen er doorlopend films vertoond worden in alle zalen van het theater. Voor slechts € 0,50 per film kunnen alle liefhebbers zich tegoed doen aan de beste speelfilms en documentaires. In de avond is er een gezellig feestje. Binnenkort zal het filmprogramma van deze feestelijke dag bekend gemaakt worden.

Tipje van de sluier: er zullen een aantal bijzondere voorpremières vertoond worden zoals Ang Lee's Lust, Caution en Elizabeth: The Golden Age van Shekhar Kapur.

avatar van J.Bell

J.Bell

Zojuist de trailer (van 5 min) gezien en ik moet zeggen, ik kijk hier erg naar uit! Het ziet er heel goed uit allemaal. Ik ben wel een liefhebber van dit soort films dus ik ben erg benieuwd.