• 9.374.560 stemmen

Elizabeth: The Golden Age (2007)

Drama / Historisch | 114 minuten

Gesproken taal: Zweeds, Engels en Spaans

Releasedatum: 20 december 2007

Plot Elizabeth: The Golden Age

"Woman. Warrior. Queen."

Het verhaal van de kruistocht van een vrouw om liefde, het verslaan van vijanden en het behouden van haar positie in de de westelijke wereld. Wanneer de katholieke Mary Stuart, de nicht van de protestantse koningin Elizabeth I, een band schept met Phillip van Spanje voor een hogere positie op de troon, is het Sir Francis Walsingham die de koningin tegen Mary Stuart moet beschermen in een machtsstrijd om de Engelse troon. Elizabeth moet sterk in haar schoenen staan en zelfs bereid zijn een oorlog te beginnen. En terwijl iedereen van haar verwacht dat ze trouwt met een geschikte partij om zo de opvolging veilig te stellen, wordt ze heimelijk verliefd op de avonturier, ontdekker en piraat Walter Raleigh.

Sir Walter Raleigh

Sir Francis Walsingham

Sir Christopher Hatton

Amyas Paulet

Elizabeth Throckmorton

Robert Reston

Anthony Babington

Lilyroos

Joepie , vandaag uit in de Decaskoop in Gent !!!!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

mooie film! mooie rollen! mooi decor! mooi einde! een geweldige film in zijn soort. Cate is gewoon 1 van de beste, ik kan er niets aan doen. Nadat Clive in "shoot 'em up" naar mijn mening veel in waarde was gedaald, krabbeld hij hiet weer wat omhoog! een 4

avatar van stinissen

Prachtige film die me al vanaf de eerste seconde in de greep had om me vervolgens niet meer los te laten.
De aankleding van de film was geweldig om te zien net als de mooi geschoten buiten opnames.

Leuk weetje vond ik dat er geen kogel in het pistool zat ( idee Spanjaarden) om zo er te voorzorgen dat het complot van Marie Stuart.. jegens Elizabeth aan het licht te laten komen zodat Elizabeth niks anders rest om haar te doden, wat de Spanjaarden weer een reden geeft om met hun armada Engeland aan te vallen.

Lilyroos

Nog één keer slapen en dan... Joepiiiieee !!! ga ik gaan kijken.

clive owen gezakt in shoot em up? In zijn genre... en dan bedoel ik schieten en onzin was shoot ep up toch best genietbaar?

Maar dan moet je natuurlijk op voorhand beseffen naar wat soort film dat je gaat kijken...

Binnenkort bekijk ik deze en dan post ik commentaar.

Clive Owen is een topacteur

avatar van die hard

die hard

goede film en cast

Lilyroos

Gisterenavond gekeken en 't is fantastisch meegevallen. Het acteerwerk van Blanchett fenomenaal. Wat een stem heeft die zeg! Het was een beetje meer blockbuster dan "Elizabeth" maar daarom niet minder aandoenlijk. Ik vond de scène waar ze Bess' baby vasthield heel mooi. Je voelde gewoon de pijn van wat ze zal missen in haar leven: liefde, een kind, genegenheid... maar ze zal het nooit hebben. Ook heel mooi muziek en leuk dat ze de vorige soundtrack weer naar boven hebben gehaald. Het neemt je direct weer mee naar het eerste verhaal.

'k Had graag in de flashback (dansscène) Robert Dudley (Ralph Fiennes) gezien ipv. Rileigh (Clive Owen).

avatar van zillah

zillah

Wat een stem heeft die Cate zeg!

Vond het een vermoeiende film maar mooie kostuums en mooi decor.

avatar van moviefreakske

moviefreakske

de film was zeker niet slecht,maar vond dat hij wel teveel aan de kostuums en decor heeft gewerkt..mocht van mij wel wat meer actie inzitten,de acteerprestaties zij wel goed ,clive owen en cate doen voor mij de film toch wat meer punten geven...

avatar van stinissen

Het is dan ook geen actie film maar een prachtig ingetogen kostuum drama.

avatar van Redlop

Redlop

stinissen schreef:

Het is dan ook geen actie film maar een prachtig ingetogen kostuum drama.

Niet mee eens. Er viel toch behoorlijk wat actie te beleven. Gelukkig wel eigenlijk.

avatar van blablabla89

blablabla89

Goede film: mooie decors, mooie kostuums, goed acteerwerk. Alleen had er wel wat meer karakterontwikkeling in mogen zitten. Zeker voor diegenen die deel 1 niet gezien hebben. Maar desondanks knap gemaakt. 4 sterren

Martijnnn

Hoe zit het met de historische correctheid van deze film? Gaat het er mee door of is er weer eens van alles bijverzonnen.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Martijnnn schreef:

Wat maakt het uit? Het is een film, geen documentaire.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Martijnnn schreef:

Ik zou de film niet als geschiedenisles gebruiken.

matthijs_013 schreef:

Wat maakt het uit? Het is een film, geen documentaire.

Tja, ik hou er nou eenmaal van als een film niet heel ver van de werkelijk af zit, jammer genoeg is dat in veel historsische films zoals dit niet het geval.

In ieder geval bedank boordappel, weet ik in ieder geval wat ik er van moet verwachten.

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Echt een prachtige film.

Ik zat al vanaf het begin al goed in de film.

Verhaal is heel goed uitgewerkt en er is goed geacteerd.

En fantastiche gefilmd 4,5.

avatar van gotti

Het blijft een moeizame relatie, ik en kostuumdrama's. Een écht kostuumdrama is dit niet, maar het zijn neefjes van elkaar. Technisch gezien ziet het er allemaal wel mooi uit en Blanchett is bij vlagen fenomenaal, maar echt boeien weet de film nergens. Het blijft allemaal wat traag voortkabbelen, van sterke vrouw, naar verliefd meisje om opnieuw in een sterke vrouw te transformeren. Het klopt allemaal wel, maar het werkt gewoon niet. Te afstandelijk en te traag; een beetje van beide denk ik. Technisch gezien uitstekend, inhoudelijk en emotioneel minder beklijvend.

Martijnnn schreef:

Pure geschiedvervalsing. Klopt werkelijk geen hout van, zum kotzen gewoon . Lijkt wel een propagandafilm voor "Brittania rules the waves".
Zeker die scene waarin Clive Owen hoogstpersoonlijk de Armada in de fik steekt . Sorry, maar de Armada is vernietigd door stormweer. En zo kan ik nog wel een paar voorbeelden aanhalen.

Als deze film nu gewoon als puur kostuumdrama gepresenteerd zou worden, dan zou het best een aardige produktie zijn. Maar vanaf de eerste minuut wordt gepretendeerd dat het historisch correct is EN DAT IS HET ABSOLUUT NIET .

Eindconclusie: totale bagger .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Is dat niet gewoon jouw verkeerde interpretatie? Volgens de acteurs heeft de film namelijk niet die pretentie.

BoordAppel schreef:

Roltekst & voice-over helemaal in begin gehoord/gezien? Dan doet de mening van de acteurs absoluut niet meer ter zake.

avatar van gotti

Dat zegt nog niet zoveel hoor. Er wordt een tijdsbeeld geschetst en een historisch figuur als voorbeeld genomen. Wie zegt dan dat dit leven gevolgd moet worden zoals het ook in het echt gebeurd is. Er bestaat ook nog zoeits als een verhaal dramatisch interessant maken. Als ik geschiedenis wil zien kijk ik wel naar Teleac.

gotti schreef:

Ik zou het met je eens kunnen zijn, in m'n originele post stelde ik ook al, dat het als kostuumdrama best een aardige produktie zou zijn. Maar dat gaat in dit geval niet op. Het tijdsbeeld wordt namelijk niet "geschetst" -dus globaal of algemeen-, maar juist heel specifiek met -verdraaide- feiten neergezet. De ontwikkeling die de karakters doormaken is in feite best goed neergezet en zou deze film wel de moeite waard maken. Maar door de historische feiten zo te verdraaien en de hoofdrolspelers daar zo prominent in te plaatsen, maak je het volkomen belachelijk in plaats van in dramatisch opzicht interessant.

Stel, je maakt een gedramatiseerde film over generaal Montgomery -specifiek de persoonlijkheid-. Daarin stel je dat de geallieerde troepen alleen uit Engelsen bestonden en dat de slag om Arnhem wel gewonnen werd. Wie zou er dan nog gaan kijken?

gotti schreef:

Als ik geschiedenis wil zien kijk ik wel naar Teleac.

Geef de voorkeur aan Discovery

avatar van Gish

Gish

Oeps... wat een enome tegenvaller na het schitterde Elizabeth.

avatar van anni3se

anni3se

lijkt me een leuke film om te zien ik hou zowiezo wel van dit soort films lijkt me heel leuk om te zien!

benbenieuwd!

avatar van youneedstyle

youneedstyle

Martijnnn schreef:

Er kloppen flink wat dingen, zo zijn er geruchten dat Sir Walter Raleigh in die tijd daadwerkelijk zijn lederen 'jas' voor Elizabeth in een plas gooide.

Waar ik me wel aan stoorde wat het feit dat 'de adviseur' van Elizabeth een bril op had! ook nog een met touwtjes! In de 16e eeuw kwamen er zichtshulpmiddelen, maar een bril met pootjes komt pas begin 19e eeuw voor! Jammer!

Martijnnn

Pff ik las op wiki 15 grote en belangrijke punten die historisch correct gezien niet klopten en jij klaagt al over een bril

avatar van Teddy Daniels

Teddy Daniels

Prachtige decors en kostuums, daarmee heb ik alles gezegd.

De regisseur vond dat belangrijker dan het verhaal en al de rest.

avatar van HentheMan

HentheMan

Best wel een goede film! Ik heb er met genoegen naar gekeken.

avatar van blablabla89

blablabla89

Ik was in eerste instantie heel erg te spreken over de film, echter nu blijkt dat veel dingen niet kloppen met de werkelijkheid ( en we hebben het hier over grote fouten) vind ik de film iets minder. Blijft een goede film, maar als ik denk dat ik voor de meerderheid mag spreken dat je ook naar de film gaat voor de historische achtergrond.

Ik heb voor geschiedenis een werkstuk moeten maken over de historische correctheid van Elizabeth ( 1998) en daar kwamen de gebeurtenissen veel meer overeen met de werkelijkheid.

Desondanks, als je van dit soort films houdt moet je hem zeker gaan kijken!