• 9.381.565 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.963)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van ®Tc

®Tc

SnakeDoc schreef:

Maar het cijfer van Handsome Bill (0,5) geeft duidelijk aan dat hij een tik van de molenwiek heeft gehad.

Nuja, het is maar hoe je het bekijkt. Ik kan mensen die hier compleet in opgaan ook moeilijk serieus nemen, zou daar beter eens van afstappen. Niks is zo subjectief als een mening.

®Tc schreef:

Heb jij weer een punt !!!

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Don MN schreef:

Er staat alleen een stem bij Lord of the Rings: The Return of the King, dat verklaart misschien waarom het niet te volgen/ niet vermakelijk was.

Heb alle drie de delen gezien.

Anders had ik me er geen oordeel over kunnen vormen.

Omdat de drie delen volkomen inwisselbaar zijn heb ik me beperkt tot het stemmen op dat deel welke het hoogst genoteerd staat.

Die 0,5 kan dus verdeeld worden over de drie delen, per deel toch een verdienstelijke 0,16.

Schrijf dat maar vnml toe aan de indrukwekkende aftitelingen.

avatar van Don MN

Don MN

Oké, die waren inderdaad bijzonder mooi vormgegeven.

RSmovie91

Ik snap niet dat je deze film(s) zo slecht kunt waarderen.

Het kan best zijn dat je hem niet leuk vind, maar er is zoveel wat gewoon goed is in deze trilogie.

Denk bijvoorbeeld aan de special effects, acteerwerk en verhaal (+ uitvoering hiervan).

Kevin13

Het verhaal komt van een boek dus beoordeel ik het boek wel daarop .

RSmovie91

Ik ben niet zo'n lezer, dus het boek heb ik nooit gelezen.

Dus daar kan ik geen vergelijking mee maken

Kevin13

Dan zeker eens doen! Nu je de film toch al een paar keer gezien zult hebben (denk ik) is het makkelijker om het te lezen.

RSmovie91

Zoals ik al zei, ben ik niet zo'n lezer. Ik heb in mijn leven ongeveer 10 boeken gelezen (buiten ± 20 Pinkeltje in groep 2 )

Als ik zo'n boek als LotR pak duurt het ongeveer een jaar of 2 voordat ik hem uit heb denk ik.

Dan kijk ik de film wel wat vaker

planet_of_death

Een van de mooiste scènes ooit ( naar mijn mening dan ) is die met het gesprek tussen Gandalf en Pippin voordat Saurons leger Minas Tirith bestormt. A far green country... Ik kreeg van dit stuk even een positieve kijk op de dood. Veel mooier kun je het niet krijgen.

Kevin13

Een positieve kijk op de dood heb ik nog nooit gehad maar ik begrijp wat je bedoelt.

De 2 stukken waar ik kippevel bij krijg is:

1: Als Rohan aanvalt bij Minas Tirith. Ze zijn in de minderheid, maar ze hebben veel meer moed en je ziet de orgs (?) gewoon bang worden. En dat alles zo heerlijk groots neergezet.

2. Als Eragorn gekroond wordt, en tegen de Hobbits zegt: My friends, you bow (buigen...) to no one. En dan buigt iedereen voor die 4 Hobbits.

planet_of_death

Die beide dingen zijn groots opgezet. Mooi, dat zeker, maar groots opgezet. Ik vind juist het gesprek zo mooi omdat het zo klein en kort is.

RSmovie91

Daar heb je dan ook wel weer een goed punt.

avatar van Don MN

Don MN

RSmovie91 schreef:
De 2 stukken waar ik kippevel bij krijg is:

Beide toespraken voor een grote aanval in dit deel (Charge on Pellenor Fields door Theoden en bij The Gates of Mordor door Aragorn) geven me iedere kijkbeurt wel een goede koude rilling over mijn rug, maar vaak zit het ook in de kleine conversaties tussen de hoofdpersonen. Het gesprek tussen Gandalf en Pippin is daar inderdaad een goed voorbeeld van planet_of_death.

SnakeDoc

Wat ik overigens niet begrijp ...

Waar laten ze die dooien niet ff mee vechten bij de muren van Mordor.

Ik bedoel ... ze kunnen niet dood gemaakt worden, dus ik zou ze ff naar binnen loodsen om daar al die Orks het leven te ontnemen.

Maar nee ... die vloek moet opgeheven worden ...

Beetje flauw hoor

SnakeDoc schreef:
Wat ik overigens niet begrijp ...

Waar laten ze die dooien niet ff mee vechten bij de muren van Mordor.

Maar nee ... die vloek moet opgeheven worden ...
Beetje flauw hoor

Tja, Eragorn had al een afspraak gemaakt.

avatar van Sasja

Sasja

RSmovie91 schreef:

Tja, Eragorn had al een afspraak gemaakt.

true hij zei 'Fight for us and i will hold your oath fullfilled' maar Aragorn had niet gezegd dat het gevecht alleen in Gondor was.

Maar daarintegen wist Aragorn ook niet op dat moment dat ze Mordor gingen binnenstormen

avatar van Minotaures

Minotaures

Orgs?

Je bedoelt Orcs toch? Ik vindt ze, dankzij de creativiteit van PJ, een van de mooiste uitgewerkte wezens van Midden-aarde.

Wie niet weet wat voor plaatje of Orcs deze zijn: deze zijn van de compagne waar Sam en Frodo met Orcuitrusting en al richting de Zwarte Poort marcheerden.

RSmovie91

Daarom ook dat vraagteken erachter. My bad

Sasja schreef:

Hij wist dat er nog wat Orcs over waren En dat er in Mordor geen lieve elfjes rond lopen.

Ik had nog ff gewacht met de vloek.

Maar ja wie ben ik

avatar van $mit$

$mit$

Deze film is gewoon echt verbazingwekkend mooi gemaakt. Het verhaal achter de film is natuurlijk zeer onrealistisch maar van de andere kant klopt het gewoon, hoe raar dat ook mag klinken !

avatar van Minotaures

Minotaures

Ik had nog ff gewacht met de vloek.

Zouden ze niet leuk hebben gevonden, die geesten. Aragorn hield ook als koning zijnde zijn woord. Het zou ook niet voor hem leuk zijn door duizenden geesten besprongen te worden, omdat die niet aan zijn woord hield.

Bij 'fantasy'-genre's moet je ook niet nagaan dat ze qua realisme kloppen.

Het verhaal, zoals je zei, is vrijwel perfect en is van alle kanten positief.

avatar van Betamax

Betamax

4 uur en 11 minuten in spanning gezeten (en dat terwijl ik hem al eens gezien had).

Blijft boeien.

Na alle drie de delen gezien te hebben is dit toch wel een uitstekende verfilming van de boeken.

avatar van Wommeltje

Wommeltje

Zie net dat iemand 0.16 per deel stemt... Stukje aandacht vragen? Voer voor psychologen...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Of de films gewoon baggerslecht vinden?

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

gewoon prachtig

orbit schreef:

Of de films gewoon baggerslecht vinden?

Waarom toch, orbit?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

planet_of_death schreef:

Waarom toch, orbit?

Ik heb daar voor mezelf al vaak genoeg redenen voor gegeven hier op MoMe.. komt een beetje neer op kitscherige, schreeuwerige zooi die eigenlijk alleen maar leunt op computereffecten en verder volkomen oninteressant is qua verhaal of karakters, daarnaast duurt die onzin ook nog eens 4 uur en zit je na anderhalf al te gapen en met een houten kont je af te vragen waarom het in hemelsnaam zo verschrikkelijk lang moet duren voordat ze doen wat ze in deel één ook al hadden kunnen doen

RSmovie91

Ik heb bij het kijken van deze films de lange speeltijd totaal niet in de gaten.

Ik respecteer dat je de films niet goed vind.

Maar ik snap eigenlijk niet wat er nou echt zo verschrikkelijk slecht is aan het verhaal en de karakters.

Je hoeft het niet (weer) uit te leggen, want ik heb genoeg reacties gezien van je hierover. Ook heeft het voor mij niet zoveel nut, want ik begrijp het toch niet

In de kerstvakantie ga ik de trilogie maar weer eens kijken. Wordt weer smullen