• 9.382.110 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.142.987)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van The Oceanic Six

lordsnoopy schreef:

Leuk filmpje over LOTR, zeker voor degene die de films te lang vonden.

YouTube - How Lord of The Rings Should Have Ended

Waarom gemakkelijk doen als het ook moeilijk kan

Hehe die vind ik nou eens echt grappig.

schitterend filmpje.

en over die veldslagen en orks enzo eruit halen, dat vind ik gezever.dan blijft er niets meer over.

avatar van Don MN

Don MN

Dat is helemaal niet waar, hij biedt juist zoveel meer dan alleen orks en veldslagen.

avatar van The Oceanic Six

darthconner schreef:

schitterend filmpje.

Blij dat je zo sterk bent met het snappen van een grapje met een smilie erachter nota bene

avatar van chevy93

chevy93

3 superfilms in 2 minuten

Ik denk dat deze versie niet in de top 250 was gekomen

Don MN schreef:

natuurlijk, maar ik vind dat ze er niet uit mogen.

The Oceanic Six schreef:

sorry, niet gezien dat het een grapje was.

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

chevy93 schreef:

3 superfilms in 2 minuten

Ik denk dat deze versie niet in de top 250 was gekomen

Alleen maar omdat een film een minimale speelduur van 40 minuten moet hebben eer hij toegevoegd mag worden op MM

R1992

Heb net de extended version gekeken en die raad ik echt ieeeedereeen aan

ik snap niet dat deze film op nr 7 staat , natuurlijk veelste laag! (4.22?!)

Maargoed ik wou zeggen dat de ext.version je nog meer meesleept in het epos, die uiteindelijk leidt tot de fantastische finale! Veel nieuwe beelden van Middle-earth, waar ik al best lang naar opzoek was, en natuurlijk ongelofelijk vette scenes én personages (mouth of sauron)!

Het kan gewoon niet anders.. PeterJackson heeft de beste trilogie ooit gemaakt!Het is gewoon ongelofelijk wat die vent gedaan heeft, dit zal jarenlang, zo niet eeuwenlang, overtroffen worden!

En ik blijf erbij dat ik 4.22 punten belachelijk laag vind

avatar van Handsome Bill

Handsome Bill

Reinbo schreef:

Orbit je lult uit je nek. Bij de LotR films is juist zo min mogelijk gebruik gemaakt van digitale effecten. Ze zitten er zeker wel in, maar er is ook heel veel gebruik gemaakt van optische, miniatuur en make up effecten. Dat is juist wat de film heel anders maakt dan veel 100% digitale gedrochten.

Effecten dit, effecten dat....

Het zijn idd allemaal effecten, bijna niets van wat je ziet is er daadwerkelijk.

avatar van Reinbo

Handsome Bill schreef:

Het is 1 grote gemanipuleerde slideshow van op de computer bewerkte kiekjes.

Natuurlijk is niets wat je zet er daadwerkelijk..... Alsof de film ergens pretendeert een documentaire te zijn. Neemt niet weg dat lang niet alles digitaal is opgelost. Voor de scenes in de Shire is vooral gebruik gemaakt van optische effecten, da's erg knap. Een totaal andere benadering dan bijv. de laatste Star Wars reeks.

Daarbij wordt elke film tegenwoordig digitaal nabewerkt, dus die laatste opmerking slaat op elke film....

Handsome Bill schreef:

Het is 1 grote gemanipuleerde slideshow van op de computer bewerkte kiekjes.

Zeur aub niet, kan je wat scenes opnoemen waaruit jij kan leiden dat deze uit de computer komen? T liefst een paar, waarvan Wij ook kunnen zien dat het zo uit de computer is gerolt?

avatar van Reinbo

Dat lijkt me niet zo moeilijk aangezien Gollem helemaal uit de computer komt....

R1992

Ik vraag naar landschappen en niet naar personages..

avatar van Nicholas123

Nicholas123

Mordor?

avatar van gotti

Zo goed als elke scène bestaat uit digitaal knip en plak werk.

R1992 schreef:

Het kan gewoon niet anders.. PeterJackson heeft de beste trilogie ooit gemaakt!

En ik blijf erbij dat ik 4.22 punten belachelijk laag vind

Eh...Godfather?

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Jezus christus, anders zitten we ff moeilijk te doen. Sinds wanneer is het een schande als er keigoede effecten in een film zitten?

darthconner

effecten maken films juist leuker, dus wat is het probleem?

Eh...Godfather?

neuh joh,

neuh joh,

En waarom niet? The Godfather heeft echt alles: een perfecte cast (Pacino, Brando, De Niro, Caan, etc., op die Sofia Coppola na!), prachtige shots, supergoed script, mooie muziek, de mooiste eindgevechtdingen, noem het maar op.

avatar van Sasja

Sasja

Andere trilogiën vind ik trouwens ook beter, zoals "Dollar Trilogy" van Leone.

Alleen vergeleken met LOTR vond ik the godfather trilogy erg saai

Andere trilogiën vind ik trouwens ook beter, zoals "Dollar Trilogy" van Leone.

Kwestie van smaak zou ik zeggen ? Blijkbaar ligt fantasy jou voor geen meter, buiten dat vind ik 2.5 punten niet normaal laag. Als jij een film beoordeelt op cast, muziek, script en shots dan zou je minimaal op en 3.5/4 uitkomen. Die dialogen gaan mij na 10 keer kijken nog niet vervelen hoor! Alleen op het moment dat Frodo en Sam op de rand van de Mount Doom liggen en Frodo begint over de aardbeien, the Shire en het groene gras.. iets te soft en het ligt er nét iets te dik op, maar voor de rest totaal niet zeikerig.

R1992 schreef:

ik heb niks tegen fantasy hoor, maar LOTR ligt mij gewoon niet zo... En waarom is 2,5* te laag? Iedereen die 0,5* stemt krijgt een reactie van 'voor al die gevechten blabla moet je minstens een 1* geven'. Dan is mijn stem toch veel hoger; voor mij is 2,5* net wel of net niet een voldoende, en dat vind ik hiervoor wel geschikt. Ik heb in een eerder bericht al alle plus- en minpunten genoemd, en daar blijf ik bij. Ja, de special effects (vooral Gollum) en hele nieuwe werelden zijn erg mooi, de score is ook goed MAAR... Het script doet mij helemaal niks; de dialogen zijn allesbehalve bijzonder, ik heb me dood geërgerd aan die dialogen tussen Frodo en Sam. En ze zitten gewoon 9 uur te lopen... Het acteerwerk van de meeste acteurs is zooo irritant, Orlando Bloom en Elijah Wood En heel veel kleine rotdingetjes... (ik weet er nog maar een paar)

Dus ik waardeer de mooie effecten en werelden echt wel, maar als je je 3 uur doodergert aan de acteurs, dialogen e.d. dan vind ik een 2,5* een goede score...

En bij de Godfather trilogie heb ik 9 uur lang op het puntje van m'n stoel gezeten, dus die vind ik een stuk spannender, boeiender, mooier dan LOTR...

AddictedToMovies schreef:

Elijah Wood speelt z'n mooiste rol ooit in deze film.. maar toch, er zijn veel verschillende verhaallijnen in de film met verschillende personen, er moeten er toch wel een paar interessant zijn of irriteren ze jou allemaal?

'Ze zitten gewoon 9 uur te lopen' Right, heb je wel gekeken? maar goed, k snap wel 'ongeveer' wat je bedoelt

Achjah, als je van fantasy houdt dan hou je van Lotr zeg ik maar. Bij jou dus niet, van welke fantasy hou je dan wel?

En wat je zegt: 'Dan is mijn stem toch veel hoger; voor mij is 2,5* net wel of net niet een voldoende, en dat vind ik hiervoor wel geschikt.' , argh, nee tuurlijk is dat niet geschikt., denk ik dan. Voor een film als deze hoort minimaal een voldoende, in mijn ogen dan eh..

R1992 schreef:

ik vind het ook een kleine voldoende waard, als ze op MM met kwartsterren zouden kloten had ik 2,75* gegeven, maar voor mij is 2,5* een 'kleine voldoende' en 3* een 'redelijk tot goed'.

Van welke fantasy houd ik wel? Eh... ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel fantasy ken, maar Big Fish vond ik een erg leuke film, de Harry Potter-reeks is prima en The Green Mile vond ik ook goed (hoewel die zwaar overgewaardeerd is hier!)

Elijah Wood speelt z'n beste rol in Sin City, waar hij er alleen maar creepy uitziet en z'n mond ten minste houdt...

Tja, veel verschillende verhaallijnen... Er zaten een aantal goede aspecten in, maar aan het eind van deel 1 komt zomaar uit het niets nog een monster, die helemaal nergens op sloeg, in deel 2 had je die 'mensen stad' (waar ik de naam van kwijt ben) wat ook één saai drama was. ik vond daar dus ook weinig aan...

Maar het dieptepunt van LOTR zit toch in dit deel, vanaf dat de ring vernietigd is. Het ene sentimentele einde naar het ander. BLLLLLLLLEEEEEHHHH.....

AddictedToMovies schreef:

Tjah, als het hoofd van Wood jou niet aanstaat kan ik daar niks aan doen, maar tenminste toegeven dat hij hier een goede Frodo neerzet kan toch wel
Over welk monster heb je het? Maakt me trouwens niet uit, dat 'monster' hoort thuis in de fantasyworld van Tolkien en Jackson.

Jackson wou het epos waardig afsluiten en daar is hij in geslaagd. Het wordt bijna nergens sentimenteel, ik moet toegeven dat wanneer Frodo op het bed ligt en Legolas, Aragorn etc. één voor één binnen komen het bijna sentimenteel wordt, maar voor de rest is het einde geweldig. Welke 'eindes' waren zo sentimenteel dan..?

Btw, die mensenstad, je bedoelt Edoras? was niet erg belangrijk, het ging meer om King Theoden etc. Vanuit daar gaan ze naar Helmsdeep

avatar van Don MN

Don MN

R1992 schreef:

Er is niks mis met een sentimenteel einde, vond ik bij LotR wel passend om zo af te sluiten. Het afscheid van Frodo bijvoorbeeld. De film is niet sentimenteel in de zin van huilerig of te overdreven, maar wel roerend.

R1992 schreef:

ik vond Elijah Wood niet goed spelen; de hele tijd zielig kijken (en doordat zielige kijken word ik wat moe van z'n hoofd...) en die irritante stem...Dus ik vind niet dat hij een goede Frodo neerzet.

Dat einde; dat ze één voor één binnen komen is niet bijna sentimenteel, dat is de grootste, zoetste, sentimenteelste Hollywood onzin allertijden! Maar ook dat Sam nog verder gaat met dat boek en trouwt, blabla en wat dacht je van dat gejank bij die boot?

Sorry, de complete trilogie is alweer een tijdje geleden, maar volgens mij was het inderdaad Edoras; ik kan me nog wel een dik uur ultieme verveling herinneren met die vrouw die verliefd was op Aragorn...

R1992

Als je je al 2 uur voor het einde loopt te ergeren over allerlei onzin, dan is het einde voor jou helemaal kut. Als je gewoon in de film zit, wat bij mij elke keer gebeurt, wordt ik daar niet moe van. En dat het het grootste, zoetste, sentimenteelste Hollywood onzzin allertijden is ben ik het toch echt niet mee eens

Volgens mij is er geen uur in de hele trilogie waarin niet iets gebeurt, but nvm.