• 9.383.503 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.143.957)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

avatar van rikkie_90

rikkie_90

Ik ben het eens met benny, als je beweert dat je geen problemen hebt met fantasy dan moet je niet gaan klagen over pratende bomen. Daarbij vind ik de achterliggende gedachte van de Ents juist een heel mooi aspect uit de film. (Dat ze de herders van het woud zijn) Zoals benny al zegt, is het moment dat de Ents besluiten Isengard te overmeesteren juist een van de mooiste filmbeelden die ik heb gezien. Met de geweldige muziek van Howard Shore eronder, was dat gewoon een "kippenvel" moment.

Lord of the Rings is voor mij de beste film ooit gemaakt, waar eigenlijk alles inzit wat ik in een film wil hebben. Geweldige beelden, mooie muziek, super verhaal, mooi acteerwerk en de epische veldslagen die erin voorkomen. Kortom, woorden schieten tekort bij het omschrijven van dit meesterwerk.

* * * * * 5 * * * * *

wyatt earp schreef:

Het kan aan mij liggen, maar dat is toch fantasy?

By the Way: er kwam maar 1 dwerg voor in de hele trilogie

Edit: Dat is hetzelfde dat als je een musical gaat kijken en zit te zeuren dat in gezongen word. Of een horror gaat kijken, en zit te zeuren om het bloed.

Er zijn toch wel verschillende soorten fantasie, de Burton films zijn echt heel anders dan een LotR-trilogie.

Ook Indiana Jones en PotC zou je tot Fantasy/Avontuur kunnen rekenen. Toch heel andere films dan LotR.

Don MN schreef:

Dat is wel waar, maar als je een fantasie gaat kijken kun je vanalles verwachten.

Indiana jones vind ik niet echt fantasie. Eerder avontuur, maar PotC wel. PotC en LotR vind ik toch wel een beetje hetzelfde soort genre.

avatar van serpico

serpico

Pirates of the Caribbean en Indiana Jones spelen zich in een 'uitgebreide' versie van onze wereld af, terwijl The Lord of the Rings zich in een compleet andere realiteit afspeelt. En dat maakt nogal wat verschil.

Don MN

Daar doelde ik dus op. Fantasie is zo'n breed genre.

avatar van Kevin13

Kevin13

Don MN schreef:

Fantasie is zo'n breed genre.

Slaat nergens op.

Kevin13 schreef:

Bwa, het is te zien hoe ruim je het genre fantasie bekijkt.

avatar van Kevin13

Kevin13

Je hebt mij verkeerd begrepen

ik wou even bekenmerken dat wyatt earp fout zat.

Don MN

Okay, ik vond het meest logische dat je m'n post nergens op vond slaan, dan heb ik je idd verkeerd begrepen. Heb ik vaker.

avatar van timburton

timburton

avatar van AC/DC

AC/DC

timburton schreef:

Vreselijk moe word ik van deze film.

Vreselijk moe word ik van deze opmerking.

avatar van doodah

doodah

Hehe

avatar van chevy93

chevy93

timburton schreef:

Waarom reageer je dan?

____________________________

Superfilm, de meeste vervolgfilms zijn slechter dan de voorgaande, maar deze zijn alle 3 even sterk.

Zelden zo'n goede trilogie gezien!!

avatar van AC/DC

AC/DC

chevy93 schreef:

Waarom reageer je dan?

Omdat timburton niet met een verklaring komt voor zijn opmerking. Ik kan bij elke film die ik saai vind wel zeggen dat ik er moe van word maar daar schieten andere mensen ook niet veel mee op..

avatar van Whatswithandy

Whatswithandy

geweldige film, maar na een aantal keer kijken word ie toch wel iet wat saai

avatar van Minotaures

Minotaures

Vele fans hebben ook klagende opmerkingen m.b.t het verhaal van het boek, gericht naar het film. Een voorbeeld is de gevecht in Minas Tirith, daar werd geklaagd dat alles behalve de Tovenaars-Konning de stad binnendrong. In de boek is het echter de Tovenaars-Konning die de eerste stap in de stad doet, i.p.v Orcs, Trollen en andere gedrochten. Nou als die gevecht net als in het boek wordt gefilmd, zou het niet al te veels zijn. Je verwacht toch wel wat leuks en een bloedstollende actie mee te maken als je de ''Greatest Battle of our Time'' bekijkt. En het is PJ toch gelukt om, niet geheel volgens boek, het op een hele professionele manier op scherm te brengen.

avatar van Bla

Bla

By the Way: er kwam maar 1 dwerg voor in de hele trilogie

In The Fellowship of the Ring bij die vergadering zitten nog wat Dwergen. Afgezanten van hun ras. Gimli is de enige die toestemt mee te gaan met het gezelschap.

avatar van darthconner

darthconner

Whatswithandy schreef:

geweldige film, maar na een aantal keer kijken word ie toch wel iet wat saai

dat is omdat je weet wat er gaat komen, ik heb dat ook. ik denk zowat iedereen.

en iets anders, waarom wordt er gediscussierd over hoeveel dwergen er in de trilogie voorkomen? hoe is het zover gekomen mensen? moet er echt over elk detail van de trilogie gesproken worden?

misschien moet er iemand tellen hoeveel mensen er in de trilogie voorkomen, of neenee, tel de bomen! daar zijn we lang zoet mee!

darthconner schreef:

Iemand zat te zeuren over de dwergjes die telkens in beeld springen. Dus zei ik voor de gein dat er maar 1 in de hele trilogie te zien was. Maar Bla schijnt er nog meer gezien te hebben. Vandaar...

avatar van darthconner

darthconner

in de council zijn er een paar he. zoals de vader van gimli.

Ja en bij de intro.

wyatt earp

Bji de intro heb ik ze volgens mij wel gezien ja. De rest zal ik we gemist hebben of zijn vergeten.

jumpstylemovie

Er liggen genoeg Dwergenlijken in Fellowship of the Ring.

jumpstylemovie

Wacht eens even... Is die papa-elf Agent Smith? (Hugo Weaving)

jumpstylemovie schreef:

Wacht eens even... Is die papa-elf Agent Smith? (Hugo Weaving)

Yep, Hugo Weaving is Elrond Peredhel

avatar van lordsnoopy

lordsnoopy

Daarom is ook één van de "20 manieren om mensen te irriteren terwijl ze LOTR kijken"; iedere zin die Elrond zegt afmaken met "Mister Anderson"

jumpstylemovie

In The Matrix is hij de beste acteur. Daar speelt hij ook sterker als hier.

avatar van MoviefreakRob

MoviefreakRob

Ja hoor bij deel 3 kan ik mijn 1/2 ster er weer bijzetten!

Een top deel... en ook het zingen van Pippin is zo mooi.

Hier eindigt het allemaal met smeagol,de ring,sauruman.

Het heeft je nu van top tot teen meegesleurd in de film.

HOE KAN HET DAT EEN FILM JE ER ZO IN MEESLEURD?

avatar van Ciai

Ciai

Dat een film die absoluut op complete onzin (elfjes, trolletjes, tovenaartjes) gebaseerd is mensen zo meesleurt, is ook voor mij een vraag die me maar niet loslaat.

avatar van amaz0ne

amaz0ne

Domme film! Lange haren. Helden zijn onsterfelijk. Sensatie uitmelkerij.

De scéne met de geesten. Zo stom.

Een 0,5 ster is nog te veel voor deze blockbuster.