The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.140.816)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Pippin
Denethor
Faramir
Éowyn
Slater (crew films & series)
Er zijn mensen die het vervelend vinden om naar een 'te' lange film kijken, of acteurs die het niet 'helemaal' zijn.
Zo is iedereen anders met zijn meningen
Zelf vond ik het niet te lang duren, misschien die Special Edition, maar ja.
Gewoon dikke 5 Hoppa!
tukkerstein
Weer een geweldige film, iets slechter dan de eerste naar mijn mening, omdat de spanning en het vreemde sfeertje iets meer is verdwenen. Wel beter dan de tweede. Special effects zijn geweldig, de oorlogen zijn geweldig om naar te kijken. 4,5ster
Thomas83
Inderdaad, ik ben het eigenlijk helemaal met je eens.
Deel 1 blijft voor mij de beste door de spanning en een bepaald sfeertje. Het avontuurlijke en sfeervolle. In de laatste twee delen ligt de nadruk niet meer op de Fellowship maar meer op de oorlog zelf. De kleuren zijn dan ook anders. In deel 1 zijn die wat dieper en warmer.
Maar deel 2 en deel 3 hebben dan weer wel die prachtige massagevechten.
Sanderkeuh
Slechter dan deel 2, beter dan deel 1.
Het verhaal is hier nog langdradiger dan deel 2, en dan wordt het nogal saai om te kijken.
In de cinema zat ik hele tijd te wachten op de actie
, die hier nogal magertjes is vind ik, jammergenoeg.
EDIT: het einde mocht overigens wat ingekort worden vind ik.
De Knip
Wat zijn de elementen die niet perfect zijn dan..?
Ik ken films die hier worden bestempeld als geweldige cinema (bijv. Dolls). Vanwege de prachtige beelden wordt al minimaal een 8 (lees 4 sterren) voor zo'n film gegeven.
Nou, voor LOTR geldt voor mij een soortgelijke redenatie.
De beelden, ja, mooi gemaakt, maar het verhaal en de actie staan mij nu eenmaal niet aan. Al die gevechten, gewoon niet eens echt spannend. Daarom geef ik de trilogie nauwelijks een voldoende. Puur omdat ik dit niet écht vermaak vind.
Geef mij maar een intrigerend verhaal met wat minder spektakel.
- 12092 berichten
Geef mij maar een intrigerend verhaal met wat minder spektakel.
Bij dit soort films moet de overdaad aan spektakelscénes het gebrek aan inhoud en verhaal dan meestal ook compenseren
Ronnievb
WIl je graag een uitbrander of heb je gewoon geen inzicht in het verhaal? de film mag dan vele malen slechter zijn dan het boek, het betekent nog niet dat het een gebrek aan inhoud heeft, dat kan een kind van 10 nog wel zien, als je niet metaforisch kunt denken laat dan ook je houterige commentaar achterwege?
- 12092 berichten
Wil je een uitbrander terug, of snap je gewoon geen klote van film?
Als je dit inhoud noemt of metaforisch (wat in jouw puberbrein waarschijnlijk een net geleerd woord is) heb je nog een lange weg te gaan, gedag!
schopenhauer
"Als je dit inhoud noemt of metaforisch (wat in jouw puberbrein waarschijnlijk een net geleerd woord is) heb je nog een lange weg te gaan"
Iemand die films als magnolia, fight club of american beauty zulke belachelijk lage scores geeft lijkt eerder tegen het "establishement" (op deze site) te willen stemmen dan op de eigenlijke inhoud van de film. Waarom ben je hem trouwens gaan kijken als je deel I en II al zo slecht vond? Laat hem dan links liggen, of probeer je frustratie over het succes goed te verantwoorden in plaats van "pubers" aan te vallen. (hoewel de bitsige reactie tegen ronnie begrijpelijk was)
- 12092 berichten
Precies, wie de bal kaatst kan hem terug verwachten. Wat mij ziekelijk de keel uithangt is dat kritiek op dit soort all-establishment films niet wordt gepikt en iedereen blijkbaar alleen maar achter elkaar de polonaise moet dansen en de loftrompet uitsteken.. Als je eens wat verder kijkt dan je meer dan gretige kritiekneus op mij kun je zien dat ik legio films die hier op MoMe hoog worden gewaardeerd ook vorstelijk bedeel qua cijfer. Ik ga alleen niet met iedere hype mee, zoals velen blijkbaar geneigd zijn te doen.
Wat is er nou moeilijk aan te begrijpen dat niet iedereen geïnteresseerd is in films die zijn vormgegeven volgens het nintendo-principe, over het dodelijk clicheematige heldenverhaal nog maar te zwijgen. Ik heb al eerder gezegd dat dat niet de schuld is van Jackson. Wél neem ik hem kwalijk dat hij nergens iets anarchistisch heeft geprobeerd, nergens de grens even heeft opgezocht of nergens zelf in slaap sukkelde bij een opeenhoping van zoveel clichéegevechten en strontvervelende dialogen. Gezien zijn speelse filmverleden had hij hier veel meer mee kunnen doen dan dat muffe verhaal dat Tolkien voor ogen stond.
En ik heb deze (amper) uitgekeken omdat ik deel 1 al in de bios had gezien en deel 2 bij iemand thuis, dus dan wil je deel3 ook nog wel eens bekijken
Je bent een filmkijker of niet tenslotte. Heb de matrixvervolgen ook allebei gezien, hoe slecht ze ook waren
schopenhauer
Ik had ook de cijfers die je bepaalde populaire films gaf al gezien, alleen snap ik niet wat er "nintendo-achtig" is aan bijvoorbeeld american beauty. Hoe geraak je aan zo veel minpunten dat die zelfs geen 2* waard is?
Ik begrijp nu beter wat je stoort aan LOTR, maar tolkien en anarchie gaan nu eenmaal niet samen. De verhalen moeten oubollig en eenzijdig overkomen, ze zijn "erg oud" en stammen zogezegd uit een mythische tijd toen de mens nog niet vanuit een cynisch oogpunt over traditionele waarden dacht. Tolkien is een romanticus, en daar horen clichés bij. Hij nam zijn fantasiewereld zeer serieus en gaf van zichzelf toe dat hij geen gevoel voor humor had.
- 12092 berichten
OK, je punt is duidelijk. Dit is niet mijn genre, in ieder geval niet als het zo dodelijk serieus wordt verfilmd. En ik waardeer het feit dat je mijn nintendo-parellel over LOTR wel begrijpt (welk level wordt het spannend??!!).
Die andere films bevatten vele minpunten (lees mijn kritieken op Fightclub, en je zult hopelijk mijn kant van de zaak begrijpen) waar ik ook niet zo gecharmeerd van ben. American Beauty is wellicht wat hard beoordeeld, maar dat doen allerlei mensen hier ook met films die veel beter verdienen!! Ik zal dat cijfer in ieder geval aanpassen. Bedankt voor de vingerwijzing
sorsa
Dit was ooit mijn lievelings film echt oneinding keer gezien. Ik vind de acteurs geweldig
. En ik heb de boeken ook (bijna) helemaal gelezen die zijn ook leuk.
sorsa
Slechter dan deel 2, beter dan deel 1.

In de cinema zat ik hele tijd te wachten op de actie
, die hier nogal magertjes is vind ik, jammergenoeg.'k Vind het ook niet leuk dat Gollum dood gaat maar daar ga ik maar geen punten voor aftrekken.

EDIT: het einde mocht overigens wat ingekort worden vind ik.
Ik vind het verhaal niet langdradig maar ik kan het wel begrijpen. Dat gollem dood gaat vind ik logisch anders wordt het zo schijnheilig.
w frank
Als iemand zou vragen wat ik de beste film vind zeg ik: The Lord of the Rings: The Return of the King!
Sanderkeuh
Ik zag liever Frodo in de lava opgaan.

Maar dan zou het einde wel vreemd zijn...
daanos;
vond dit zeker de beste van de 3... heel erg mooi geschreven en heb super genoten van de spannende momenten, zeker goed gespeeld door iedere personage.
wel minder goed dan het 2e deel, maar beter dan de eerste.
4,5 ster
Naomi Watts
vond dit zeker de beste van de 3...

En dan bij The Two Towers:
Hier is goed over nagedacht
DarkDuuvel
Mooie fantasyfilm die zijn oscars meer dan waard is!
Moet je echt gezien hebben!!!!
-------->4*
en daar geef je maar een 4 voor??...
Roel-
- 1978 berichten
Op zich een mooie film. Zeer mooie landschappen, gevechten e.d. Persoonlijk houd ik niet van dit soort films. Al die fantasie figuren.
Al met al toch 3* waard. Voor het uitstekende film werk. Helaas niet mijn genre.
movie*freak
waarom staat deze film zo laag
deze hoort gewoon op nummer 1 alles is goed van deze film hij heeft m'n leven veranderd het heeft me compleet andere kant van film laten zien ongeloofelijk toen het oscar uitreiking was wist ik gewoon bijna 100 procent dat deze film alle 11 oscars zou verzuiveren alleen over BEST DIRECTOR twijfelde ik. dacht dat soffia coppola met lost in translation prijs mee naar huis zou meenemen maar lotr verdient TERECHT al die oscars
movie*freak
had hem liever op nummer 1 zien staan
megaman
vaak wordt je meer overrompeld door de hype dan de film zelf. dit is niet bij Lord of the Rings het geval gelukkig. deel 1 vond ik wat langdradiger, minder aktie enz. wat best begrijpelijk is aangezien hier nog alles moet uitgelegd worden..wie is iedereen, wat zijn ze en wat voor rol hebben ze in dit verhaal.
deel 2 was heel indrukwekkend en deel 3 deed er nog een schep bovenop. de gigantiche orc legers...meesterlijk! de LOTR trilogy vind ik na de Star Wars trilogy (de oude dan) de beste! en om nog even terug te komen bij de hype rond een film, bij Kill Bill had ik dat bv wel! iedereen zei, geweldige films..meesterlijk...origineel..enz.
maar niet mijn ding. dan vind ik persoonlijk zelfs Azumi nog leuker om naar te kijken. maar wat betreft LOTR: een prachtige trilogy! deel 3 is mijn favo...ik heb iets met deel3! Star Wars 6 (de 3e dus in de oude trilogy) vond ik altijd de beste, zo ook indiana jones 3, matrix 3 en back to the future 3!
vooral met LOTR 3 heb je echt zo'n idee van het allerlaatste gevecht om Middle Earth! alles word ingezet om het kwaad voorgoed uit te schakelen. hetzelfde zien we in Return of the Jedi. ook het idee van als de bron van het kwaad (Sauron's oog/Deathstar) wordt uitgeschakeld, de legers op de vlucht slaan.
de helden in LOTR 3 halen versterking, zo ook de rebellen in ROTJ. Saron houdt toezicht op het gevecht en alles er omheen, zo ook de keizer in ROTJ. zoveel gelijkenissen. alleen de titels al: Return of the Jedi/King. Matrix 3 had ook wel iets weg van het "eindgevecht". een groep helden, wel in de minderheid maar winnen toch! hoe groot het kwaad ook is.
- 12092 berichten
ik zou er 'hoog' van willen maken inderdaad

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits