The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
9,0 (2.142.963)
Releasedatum: 17 december 2003
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Return of the King
"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."
De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (BoekMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Return of the King (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Denethor
Faramir
Éowyn
malkovich
Oh ik merk het al, dit worden na Titanic de volgende grote Oscarfilms waarvan het stoer is om ze te bashen
Niet geheel onterecht toch, Jordy???
Jordy
Niet geheel onterecht toch, Jordy???
Ik heb mijn mening over deze films inmiddels wel genoeg gegeven. Ieder z'n mening natuurlijk, er zullen ongetwijfeld mensen zijn die dit echt slecht vinden, nou ja hun goed recht. Maar er zijn ook veel mensen die films slecht vinden *omdat* ze populair zijn. Daar wordt ik altijd erg moe van, vind het juist nog knapper om een ongelofelijk goede film te maken die bij een groot publiek aanslaat, dan om een ongelofelijk goede film te maken die slechts bij enkelen aanslaat.
malkovich
Maar het gaat nu om de film zelf. Want ben je op dit forum veel mensen tegengekomen die populariteit hekelen? De meesten die hier hun kritiek uiten, zijn wel lovend over het eerste deel....
Jordy
De meesten die hier hun kritiek uiten, zijn wel lovend over het eerste deel....
Och dat weet ik niet. Het ging me er meer om dat ik altijd merk (niet alleen hier op de site) dat wanneer een film Oscars wint het ineens niet meer "done" is om er laaiend enthousiast over te zijn. Maar goed, er zijn belangrijkere dingen
Ik vind dat de trilogie zeker een oscar verdiend. En deel 1 ook! Frodo had van mij ook wel eentje mogen krijgen.
Noem je net de minste rol.
De GeuS
Als iemand een oscar voor beste bijrol had moeten winnen, dan was het Ian Mckellen; hij is na het zien van FOTR 1 van mijn favoriete acteurs geworden...
malkovich
Laten we nu niet gaan overdrijven... De rol is te klein en te vlak...
Jordy
De rol is te klein en te vlak...
Te klein?? Er zijn bijrol-oscars gegeven voor VEEEL kleinere rollen, denk dat McKellen anderhalf uur beeld was in deel één. Met heel veel gesproken tekst.
Jordy
Ik kan me amper herinneren wat Sam zijn rol was in het verhaal.
Er valt veel voor te zeggen dat hij de balangrijkste rol had in deze film, dat hij de belangrijkste persoon in deze hele trilogie was, zelfs
BoordAppel
Van mij had McKellen in de eerste ook wel mogen winnen. Ik ken zoveel quotes nog uit mn hoofd dus indruk heeft die rol zeker wel gemaakt.
Fly, you fools!
De GeuS
Laten we nu niet gaan overdrijven... De rol is te klein en te vlak...
Misschien heet het daarom BIJrol en geen HOOFDrol? En wat vind jij "vlak" aan zijn rol vergeleken met de rest van de "fellowship"?
Vond geen van de acteurs oscar material. Of het zou Gollum moeten zijn...
MarkFish
Noem je net de minste rol.
Wat dan? Ik vin em erg sterk acteren. Zijn angst is goed weergegeven en z'n ontwikkeling in de loop van het verhaal erg geloofwaardig? Wat vindt je er niet goed dan?
SilverGun
Wel, misschien dat die angst slechts op één manier wordt weergegeven bijna tien uur lang, namelijk door pathetisch met grote ogen in de verte te staren.
En over welke ontwikkeling heb je het precies? In de films die ik heb gezien verandert er, vanaf het moment dat Frodo de ring krijgt in het eerste uur van de eerste film tot het einde van RotK, maar bar weinig aan het personage. Kwaad uitvallen tegen Sam en zeuren over hoe zwaar het is om de ring te dragen, behoren niet tot ontwikkeling van het personage naar mijn idee.
MarkFish
De angst komt in ieder geval goed over. En hij raakt in de loop van de film steeds eerder geirriteerd en steeds vermoeider. En... ik vond hem goed acteren.
malkovich
Lord of the rings is naar mijn mening een trilogie die uitblinkt in de special effects. Van de acteurs moeten de delen het echt niet hebben, hoor mensen.... De films zijn vermakend, bevatten genoeg spanning, de verhalen zijn aardig. Maar de films bevatten ook heel veel lelijke oneliners (vooral afkomstig van die dwerg).
Ik denk dat ik er nog een halve * afhaal....
ThaMovieVoter
Ik denk dat men het hiervan vast wel van op de hoogte is....ik zag namelijk zonet bij freerecordshop dat ook de trilogy boxset op 27 mei uit komt net zoals de normale 2 disc editie van Return of the King!
Helaas maar een 6 disc editie, dus je kan ze eigenlijk beter apart kopen
ThaMovieVoter
Da's dan een fout van de frs-site
Een fout???
flipsen
Gister voordat ie uit de bios gaat nog heen geweest. Je zou op deze site een beperkt aantal stemmen uit mogen brengen waarbij je 6 sterren uit mag de delen. De LOTR trilogy verdient meer dan 5 sterren, zeker weten! Vooral deel 1 en 3.
narva77 (crew films)
Wanneer gaat ie uit de bios? Ik heb em nog steeds niet gezien
jassonn
Bij mij in Zwolle draait hij nog steeds.Ik denk dat ik maar tot eind mei wacht als hij op dvd is,heb nu geen zin om ruim drie uur in de bios te zitten.
Angie
een geweldige film, net als de andere twee delen. Het verhaal, sfeer en locaties is gewoon niet te overtreffen, ik ben bang dat deze drie elementen in één film samen niet te overtreffen is. De drie delen staan bij mij met stip op nummer 1 en zullen daar denk ik ook heeeeeeeeeel lang blijven staan.
Goodfella
Wanneer gaat ie uit de bios? Ik heb em nog steeds niet gezien
Ik zag 'm afgelopen maandagavond voor de 3e keer en de zaal zat halfvol, dus hij houdt het vast nog wel een maandje vol. Film boet nog steeds niets aan kracht in trouwens, het blijft voor mij nog steeds het grootste epische spektakel ooit.
De GeuS
Ik heb hem zelf 2 keer in de bioscoop gezien, waarbij ik hem de 2de maal een stuk sterker vond. Net als bij "TTT" waren mijn verwachtingen te hoog, waardoor ik enigzins teleurgesteld de bios verliet; bij het 2de bezoek had ik dat dus niet meer en werd de film meer genietbaar(is dat een woord?) voor mij....
flipsen
Je gaat me toch niet vertellen dat je het niet de moeite vind om 3 uur (en 15 minuten) naar een geweldige film te gaan zitten kijken en in mei wel de DVD gaat kopen?
En eigenlijk moet je hem wel een keer in de bios gezien hebben hoor!
jassonn
En eigenlijk moet je hem wel een keer in de bios gezien hebben hoor!
Eigenlijk wel,misschien doe ik dat ook nog wel éen deze dagen

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Nieuwe 'Lord of the Rings'-film op komst: project focust zich op Gollum

Peter Jackson overwoog serieus hypnose om zijn werk aan 'The Lord of the Rings'-trilogie te vergeten

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekobsessiemagiekasteelsuspicionvulkaanpowergiant spiderbraverykingdomoorloglegerverslavingvervolghonorroyaltytrollkoningwreedheidgeweldkrankzinnigheidsplit personalitygeestfantasy worldtovenaarepic battlereisringquestlive action and animationhero's journeyhigh fantasywraith sword and sorcerypower madnessgreat war trekkinggood versus evilmiddle-earthsword making warmiddle-earthadmiringwinged creaturesarmiesspirits