• 9.376.105 stemmen

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Avontuur / Fantasy | 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 201 minuten / 251 minuten (extended edition) / 263 minuten (special extended blu-ray edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 9,0 (2.140.508)

Releasedatum: 17 december 2003

Plot The Lord of the Rings: The Return of the King

"There can be no triumph without loss. No victory without suffering. No freedom without sacrifice."

De hobbits Sam en Frodo beginnen samen met Gollum aan het laatste deel van hun reis richting Mordor, om daar te proberen in het hol van de leeuw de machtige Ene Ring te vernietigen. De legers van Gondor proberen ondertussen de stad Minas Tirith te beschermen tegen Sauron's legers.

Jordy schreef:

Hij zal vast eerder klaar zijn aangezien Jackson nu meer tijd heeft en de EE (lijkt me) af wil hebben voor ie in het najaar aan King Kong begint. Maar of ie ook eerder uitkomt.. volgens mij vindt New Line het qua obrengsten wel fijn, eerst de normale en pas maanden later de uitgebreide.

Ja, maar zo lang? Normaal anticipeerde men op de uitbreng van een nieuw deel. nu zal men daarna nog een keer willen cashen met een box met alle delen. Zal dus toch wel wat sneller gaan, denk ik.

Jordy schreef:

Haha, nou puntje voor Wouter:

"At the Wellington roundtable interview, Philippa asked the journalists about his departure at the Grey Havens. "Did you understand that in essence Frodo was dying?"

*edit* hoewel, hieruit blijkt volgens mij juist dat Frodo stervende was, en dat dat juist door zijn toch met de Elfen voorkomen werd.

Ik denk dat het een soort tolkienversie van de hemel is

ik vond het een mooie film en ik hoop dat de 3de vlug komt voor te kijken op cassette want 1 & 2 zal ik nog vergeten wat er gebeurt is en nog eens gaan halen dan heb ik er wel al 5 x gezien

avatar van Phoenix

Phoenix

avatar van Da Jando

Da Jando

haha, lol Ik heb dat berichtje nu al 3 keer gelezen en ik begrijp er nog geen malle moer van.

Wouter schreef:

Werd toch niks over gezegd in de film(s)?

Idd, dit kan je alleen maar weten als je De Silmarillion (bijbel van de LotRfans ) gelezen hebt. Dit soort dingen kan je niet weten door allen de films te kijken.

Ik denk dat het een soort tolkienversie van de hemel is
Gewoon voor de duidelijkheid: De Grijze Havens is de plaats waar alle Elfen (en "specialen" van andere rassen) kunnen vertrekken naar de Onsterfelijke landen (Valinor). Dit is NIET de "Tolkienhemel". De hemel in Arda is eigenlijk een plaats waar zeer weinig over bekend is, en deze kan alleen bereikt worden als je dus effectief dood gaat, en niet als je in Valinor verblijft.

Vraagje over deze film:

Is die roze orc aanvoerder nou een beetje mislukt of heeft Jackson hem er expres zo uit laten zien?

Hij doet me een beetje denken aan Bad Taste

avatar van Goodfella

Goodfella

Melkor schreef:

Dit is NIET de "Tolkienhemel".

Och, er is natuurlijk ook nog zoiets als de eigen interpretatie van mensen die niet iedere letter die Tolkien geschreven heeft uit hun hoofd kennen.

moi 14581458 schreef:

Mijn god..............

Melkor schreef:

En dus is het ook niet persé zou in de film....

Melkor schreef:

Heb in de films niks gehoord over Arda, dus ga ik er gewoon vanuit dat dat niet bestaat....

avatar van De Knip

De Knip

Wouter, gelukkig zijn er ook mensen die de boeken niet hebben gelezen!

Een film moet gewoon duidelijk maken wat er zich afspeelt. Ik wil - net als jij - niet gaan zinspelen op wat alleen de Tolkien-lezers kunnen weten/snappen.

Vraagje over deze film:

Hij doet me een beetje denken aan Bad Taste

Jordy

Wat bedoel je? Of hij expres zo lelijk was? Andere orcs waren wel knap?

avatar van *marjo*

*marjo*

ik vond hem er juist goed uitzien. een echte vieze aanvoerder. dat hoort toch ook??

avatar van tovenaar

tovenaar

't Leek mij ook meer een "bad taste-grap".

Kenshin

Ik heb de film nu twee keer gezien en beide keren ergerde de mensen om mij heen (en ik) zich aan die mislukte aanvoerder. Als het een knipoog naar eerder horrorwerk van Jackson is dan kan ik het nog wel begrijpen maar dan nog vind ik een roze orc met schurften op zijn hoofd een beetje misplaatst.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Waar een mens zich wel niet aan kan ergeren.

Jordy

Opvallend moment om je aan rare wezens te gaan ergeren inderdaad, hoeveel freaks hadden we op dat moment al niet langs zien komen?

Wouter schreef:

Excuseer dat ik onduidelijk was, maar Arda is eigenlijk gewoon Midden-Aarde. Sorry maar ik ben de benaming Arda zodanig gewend dat ik er niet echt meer bij stil sta.

Laten we dat maar niet doen...

sorry maar ik vind het een baggerfilm net als alle andere lord of the rings :S

ik heb hem gezien, moest 'gezellig' met mijn ouders gaan.

Ik snap niet wat iedereen zo geweldig aan lotr vind, die 'speciale effecten' boeien me niet en eerlijk gezegd vond ik het de slaapverwekkendste film die ik ooit heb gezien samen met two towers

Jordy

Discussies over waar je bepaalde dingen illegaal kunt downloaden zitten we hier niet op te wachten.

avatar van Preddie

Preddie

Jes schreef:

sorry maar ik vind het een baggerfilm net als alle andere lord of the rings :S

ik heb hem gezien, moest 'gezellig' met mijn ouders gaan.

Je kan niet houden van het verhaal, daar kan ik inkomen. Maar 0.5 ster is gewoon ongeloofwaardig natuurlijk. De special effects, hoe er geacteerd wordt en het camerawerk etc. is gewoon goed. Maar ik zie al aan de manier waarop je stemt dat je niet weet waarover je praat. The Rage: Carrie 2 geef je namelijk wel 5 sterren, lol

Jes

misschien weet ik idd niet waar ik het over heb, ik heb nl de helft van de film zitten praten.

maar voor zover ik de film heb gezien geef ik hem 1 halve ster.

maar ik hou me niet bezig met speciale effecten (die er gewoon teveel zijn dat het niet leuk meer is) zei ik al en daar geef ik niet meer punten voor

het is hartstikke langdradig en al die gevechten zijn gewoon niet leuk meer

wil je trouwens ophouden me te stalken,het valt me op dat je me meteen afkraakt bij elke mening die ik voor een film geef

avatar van gotti

Een forum is volgens mij bedoelt om elkaar 'te stalken'. Anders zou het een knap saaie boel worden hier..

avatar van cornelis

cornelis

Jes schreef:

ik heb nl de helft van de film zitten praten.

O, was jij dat?

avatar van Phoenix

Phoenix

Tja, als je niet eens je aandacht bij de film probeert te houden en een beetje andere mensen van hun geld gaat beroven...

Jes

na anderhalf uur had ik het opgegeven

meer zeg ik niet meer over deze film, ik denk niet dat er mensen zijn die er hetzelfde over denken en het heeft geen zin om hier een of andere domme discussie te houden

ik denk trouwens dat er veel mensen zijn die er positief over zijn om erbij te horen, maargoed